ПОМОЩ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Главина ;( ;( ;(

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

ПОМОЩ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Главина ;( ;( ;(

Мнениеот marto_dh » Пон Дек 28, 2009 2:37 pm

Зравейте на всички, помогнете прещраква ми задната главина BONTRAGER (задна 12ос) и несмея да я отворя да не ми остане в рацете. :bawling: Според мен или кученцето е развалено или някой лагер но ако може някой да даде савет какво да правя или да ми предложи добра главина до 200лв (моля слагайте линкове) Мерси МНОГО ПРЕДВАРИТЕЛНО :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Аватар
marto_dh

Рейтинг: 1046

Re: ПОМОЩ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Главина ;( ;( ;(

Мнениеот Sasho_snegorina » Пон Дек 28, 2009 3:15 pm

Здравей, възможно е от студа кученцата да не са толкова подвижни и да не могат да захапят добре в тресчотката. Възможно е също да има повредена част, било то назъбения фланец, кученцата или пружинки. От лагер няма как да прескача, по-скоро ще има луфт. Занеси я в някой велосервиз за преглед от човек, който разбира, той ще ти каже какъв е проблема и дали може да се оправи. Не си казал какъв размер е главината, за да ти предложим добра алтернатива 135мм или 150мм?
Практическият ефект от адреналина е приток от хормони в резултат на възбуда на организма, което води до ускоряване на ритъма на жизнените функции.
Аватар
Sasho_snegorina

Рейтинг: 1998

Мнениеот FREERIDE RIDER » Пон Дек 28, 2009 4:52 pm

marto_dh написа:На мен Дядо Колю ми донесе това http://www.pinkbike.com/photo/4410588/ :eyebrow: :eyebrow: Trek Session 77 :love: :popcorn: :popcorn:
Весели Празници :beer:

Това ли ти е колелото ,защото ако е то ,то не е с 12 ос ,а с 135x10 ос .
Дай я в някой сервиз ,но ако знаеш как да я отвориш ,и какво да бърникаш ,я отвори сам ! Съмнявам се от студа нещо да и е станало . :idea:
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Мнениеот marto_dh » Пон Дек 28, 2009 5:12 pm

СЪЖЕЛЯВАМ 10 ос е МОЯ ГРЕШКА :crazy:
Аватар
marto_dh

Мнениеот Sasho_snegorina » Пон Дек 28, 2009 5:30 pm

Хубава работа, ако не се беше изяснило каква е главината и рамката ти, щеше като нищо да закупиш ненужен компонент. Аз ти предлагам ето тази главина viewtopic.php?f=18&t=64674 , може би човекът ще е склонен към лека промяна в цената. Иначе може да погледнеш в http://www.chainreactioncycles.com/Cate ... goryID=764 , и при следваща обща поръчка на форума да се включиш.
Практическият ефект от адреналина е приток от хормони в резултат на възбуда на организма, което води до ускоряване на ритъма на жизнените функции.
Аватар
Sasho_snegorina

Мнениеот marto_dh » Пон Дек 28, 2009 6:43 pm

аз мога и сам да си го поръчам няма проблем :) а :popcorn:
Аватар
marto_dh

Мнениеот Ozzie » Пон Дек 28, 2009 8:36 pm

да бе, ясно, че можеш и сам, ама е 168$, което по груби сметки ми се вижда повече от 200 BGN
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот МИКИ МАУС » Пон Дек 28, 2009 8:38 pm

При ниски температури греста /или маслото / променят консистенцията и вискозитета - стават по твърди и кученцата залепват за храповика. Ако можеш да развиеш касетата налей малко бензин от двете страни / без да разглобяваш нищо / , бензина ще разтвори греста и кученцата няма да залепват. Но имай предвид ,че няма да има смазване. Ако се оправи можеш да смажеш/пак отвън / с ниско капно масло / ,което не се втвърдява на студа. Излишното избърши. Този проблем е нормален при ниски температури - :wavey: знай за друг път.
GENUG SCHON !
Аватар
МИКИ МАУС

Рейтинг: 1068

Мнениеот marto_dh » Пон Дек 28, 2009 11:16 pm

Мерси много , но според мен вече е заминало .. :dontknow:
Аватар
marto_dh

Мнениеот Geronimo » Вто Дек 29, 2009 1:43 pm

Какъв беше смилъла да пускаш темата като си знаеш твоята?
Нищо не то пречи да послушаш МИКИ МАУС и да пробваш да си спасиш сегашната главина и да спестиш 200лв.
Ако мислиш че няма да се правиш:
Sasho_snegorina написа: Занеси я в някой велосервиз за преглед от човек, който разбира, той ще ти каже какъв е проблема и дали може да се оправи
Аватар
Geronimo

Рейтинг: 1683

Мнениеот vpravov » Вто Дек 29, 2009 3:50 pm

marto_dh написа:Мерси много , но според мен вече е заминало .. :dontknow:

Ами щом смяташ,че главината е заминала, защо се притесняваш да я отвориш. Нали, така или иначе, е за боклука?
Послушай МИКИ МАУС и първо я отвори и после я отписвай. Вероятността проблема да е само от смазката е над 90%. :agree:
Изображение
Аватар
vpravov

Рейтинг: 2000

Мнениеот Sasho_snegorina » Вто Дек 29, 2009 4:14 pm

Ако е решил да пробва метода с разтварянето на греста, най-добре е да използва WD-40, аз не препоръчвам обаче да се кара без смазване на тресчотката, било то и само през зимния сезон. Има фини греси, които позволяват свободното движение на кученцата, дори и в сериозни минусови температури. През по-топлите сезони няма никакъв проблем, защото вискозитета на греста значително намалява. Въпреки това, смазването е важен процес, който гарантира дълго експлоатиране на компонента. Има главини, на които много лесно се сваля свободното движение, бях попаднал на една с 3 машинни лагера, която след свалянето на оста се разпадна и позволяваше безпроблемно сервизиране. Не знам какво е устройството на твоята главина, но разглобяването на повечето е иденточно (шестогран 12 или 14мм). Погледни този сайт, ще ти помогне -> http://www.parktool.com/repair/readhowto.asp?id=45
Аватар
Sasho_snegorina

Мнениеот marto_dh » Вто Дек 29, 2009 7:03 pm

Мерси снегорин а да ви кажа като не изкате да помогнете по добре си спестете коментара
. Аз утре ще я закарам на чичо доктор и така ... но мерси че обърнахте внимание :)
Аватар
marto_dh

Мнениеот marto_dh » Вто Дек 29, 2009 7:07 pm

утре ще ви кажа какво и е имало :popcorn:
Аватар
marto_dh

Мнениеот marto_dh » Сря Дек 30, 2009 5:38 pm

Здравейте отново , на главината с оказа че са и заминали лагерите (смляни) и имаше стружки .Беше заминало всичко от вътре и се наложи нова главина и взех някаква Formula :) :dontknow:
Аватар
marto_dh

Мнениеот Geronimo » Сря Дек 30, 2009 5:45 pm

В такъв случай да ти е честита новата главина и дано да няма проблеми с нея.Колко ти струваше?
Аватар
Geronimo

Рейтинг: 1683

Мнениеот marto_dh » Сря Дек 30, 2009 9:36 pm

Еми небше мега главина ... 70 лв ако не се лъжа :dontknow:
Аватар
marto_dh

Назад към Веломеханик