Курбели Деоре ?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Курбели Деоре ?

Мнениеот wock » Вто Дек 29, 2009 12:13 pm

Здравейте :wavey: имам ено питане, дали курбелите Deore са добри за АМ каране (не съм сигурен за тяхното предназна4ение) http://screambikes.eu/kurbeli-shimano-d ... m590s.html защото ми изпадна оферета и се чудя дали да зимам или да се насоча към труватив .... РАМ АМ
Аватар
wock

Рейтинг: 1185

Re: Курбели Деоре ?

Мнениеот hitar_potar » Вто Дек 29, 2009 1:00 pm

новия деоре курбел си е на далавера и както си е на нормалната цена, а ако си попаднал на наистина страшна оферта, не виждам смисъл да си разваляш слуха с думички като труватив. граби и не питай, деоре е повече от идеален за АМ каране. :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот veskoz » Вто Дек 29, 2009 2:31 pm

Наскоро взех такъв за подарък. Със сигурност е по-скъп от деорето, но е много близък до сейнт и според мен е по-подходящ за АМ. Модела не се произвежда вече, но съм почти сигурен, че е останала някоя и друга бройка при някой дилър. Цената му беше нещо като 230лв ;)
Изображение
Иначе и деорето което си посочил е чудесно. Въпрос на кинти и експоатация.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот EmZo » Вто Дек 29, 2009 3:41 pm

wock написа:Здравейте :wavey: имам ено питане, дали курбелите Deore са добри за АМ каране (не съм сигурен за тяхното предназна4ение) http://screambikes.eu/kurbeli-shimano-d ... m590s.html защото ми изпадна оферета и се чудя дали да зимам или да се насоча към труватив .... РАМ АМ

За тази цена курбелите нямат аналог (освен някоя голяма разпродажба). Взимай спокойно. Truvativ нямат курбели дори близки до тази цена с проходна ос и външни лагери. Имай предвид, че в цената Deore-то влиза и средно движение. :beer:
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот hitar_potar » Вто Дек 29, 2009 4:06 pm

veskoz написа:... Цената му беше нещо като 230лв .

в момента има такова в CRC на цена 55 паунда. аз самия карам с такова вече половин година и съм изключително доволен. :agree:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Capoeira » Вто Дек 29, 2009 6:30 pm

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=25146

LX курбелите нямат нищо общо с посочените Деоре, не че деорето са толкова лоши, просто LX-а е ужасно добър и най-вече гледай надписа "Hollowtech II". Деорето не e с куха конструкция на самия курбел която го прави доста, мхм гъвкав. Аз карам вече над 2 години Hone курбели и от тогава насам съм забравил какво е това Труватив или скърцане, луфт и т.н., Hollowtech II конструкцията го прави супер корав и осещането на педалите е все едно си стъпил на земята, спомням си с тврдакап реди години ми се струваше че досега съм карал ебаси боклуците(предишните ми курбели бяха Deore с Octalink).
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот hitar_potar » Сря Дек 30, 2009 12:51 am

ъъъммм, от автора останах с впечатлението, че говори за деоре 2010, което също има холоутек 2 средно движение, а ако не се лъжа, курбелите също са кухи - горе-долу малко по-евтино копие на SLX. аз самия бях решил да продам моя LX, ама съм толкова доволен от него, че се отказах и ще си го карам на твърдака, а за мекото байкче ще спестявам от другаде за нови курбели.
wock написа:...

ми значи няма кво да се ослушваш - според мен за парите, обявени по магазините за моделите деоре 2010, SLX и LX, няма как да намериш по-добра оферта... а ако ти се предлага и на някаква цена там между вас си, още по-добре - просто много добре измислени са, доста леки и същевременно здрави, с готин дизайн, издръжливи - кво повече искаш. верно не са черешката на "туртътъ", ама по-добрите курбели са и чувствително по-скъпи. действай с тая оферта и скоро да се похвалиш с новата придобивка, а още по-добре би било да я ползваш както можеш и колкото можеш повече. :^: :agree:
Последна промяна hitar_potar на Сря Дек 30, 2009 1:37 am, променена общо 1 път
Аватар
hitar_potar

Мнениеот wock » Сря Дек 30, 2009 1:25 am

Мдам тези дето ми ги предлагат са Hollowtech II :)
Аватар
wock

Мнениеот kaliopo » Сря Дек 30, 2009 8:08 am

wock написа:Мдам тези дето ми ги предлагат са Hollowtech II :)

Ами не е точно така. Ако говориш за курбели Deore, те са с Hollowtech II куха ос и лагери извън рамката (както и цената включва средното движение). За разлика от всички по-горни класове на Shimano обаче, Deore нямат кухо тяло на курбела и стоманен ринг на мястото на завиване на педалите. Това води и до разлика в теглото от +190гр и по-малка здравина от LX. Та ако можеш да си го позволиш вземи LX, стртува си разликата в цената. Иначе аз карам Deore повече от година (доста тежко и мърляво XC) и са като нови (ако не споменаваме плочите).
Аватар
kaliopo

Рейтинг: 1664

Мнениеот wock » Сря Дек 30, 2009 1:14 pm

Да знам че лагерите са от вънка и че включва и средното за това се замислих дали да не си зема тях, при труватив щях да дам и още мн пари от горе за средно обаче пък това за стоманения ринг на деорето не го знаех въпреки че едва ли ще е от чак толкова голямо зна4ение :magnify:
Аватар
wock

Мнениеот Capoeira » Сря Дек 30, 2009 5:37 pm

Не знам кой те е излъгал че са "Hollowtech II" за справка гелдаи само сайта на шимано, дори в CRC са записани леко подвеждащо.
deore:
Crank Construction 2-piece solid crank
LX:
Crank Construction HOLLOWTECH II
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот hitar_potar » Сря Дек 30, 2009 5:59 pm

Новината от Админа - интегрирана ос не значи ли средно холоутек 2? аз така знам - по същия начин други хора са се отнасяли за X-type средното на рейс фейс, при което обаче оста е интегрирана в левия курбел, а не в десния, на който са плочите. греша ли? в сайта на шимано пише само 2-piece crankset и тва е. в CRC си пише холоутек 2 - грешат ли? :dontknow: в коментарите там закупилите го казват, че е доста по-добро средното от предния модел на окталинк - шимано не преминаха ли на холоутек веднага след окталинк? :dontknow:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Capoeira » Сря Дек 30, 2009 7:10 pm

Не Hollowtech II отразява точно конструкцията на курбела, hollow-кух, вчрно че допреди да излязат новите Деоре-та названието се приписваше и на типа на хахващане на оста за единия курбел.
Админа никога не е използвал Hollowtech II за Deore курбелите в представянето:
Курбелите са от типа 2-Piece Crankset с интергирана ос и средно движение с лагери, изнесени извън рамката

П.С Комплекта куребели включва и средното.
Последна промяна Capoeira на Сря Дек 30, 2009 7:39 pm, променена общо 2 пъти
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот hitar_potar » Сря Дек 30, 2009 7:26 pm

Capoeira написа:...

мерси за разяснението. това значи, че курбел деоре 2010 е 130лв., а отделно от тях си плащаш и за средно движение, така ли? ако е така, аз не виждам смисъл в покупката му пред един стар като модел, но все пак, LX. а ако няма LX, то по-добре да досъбереш някой друг лев и да вземеш SLX. :dontknow:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот tanya » Сря Дек 30, 2009 11:27 pm

@ hitar_potar, както capoeira написа при Deore-то средното си е включено в комплекта. На една ос е с десния курбел, където са и плочите.
Бях известно време с FC M542, с тях дойде новото ми колело. Теглото им беше около 960-970г. В сайта на screambikes малко подвеждащо е написано Hollowtech II - курбелите не са кухи. Няколко месеца карах и с FC M532. Миналата зима те струваха 129лв. Разликата с горните е само, че при M542 две от плочите са алуминиеви, а при M532 е такава само най-голямата.
Доскоро M542 в screambikes бяха на промоция и бяха намалени от 169лв на 126лв, което ги правеше доста изгодни. Сега обаче виждам, че промоцията е свършила.
Аз ги смених с LX M582 от CRC. Те са наистина Hollowtech II . Освен, че оста е интегрирана, курбелите наистина са кухи. Теглото, което дават е около 907г, така че разликата е около 60-70г спрямо M542. Аз ги смених основно, защото ми трябваха по-къси курбели. В момента цената в CRC е доста примамлива. Ако 170мм курбели му вършат работа на wock, няма какво да се колебае.
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот hitar_potar » Чет Дек 31, 2009 12:16 am

уф, ама и аз съм тъпо копче и не мисля последните 2 дни. :D холоутек 2-то се отнася за кухия курбел бе, мноо съм прост. :rofl: мелси за пояснението като за олигофрен, таня, явно съм се нуждаел някой да ми припомни. :bowdown:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот kopche » Чет Яну 21, 2010 10:40 am

Ако правилно съм разбрал от гореизписаното, комплекта LX 482 от CRC включва и средното. Не би ли трябвало да се съобрази и ширината на тръбата 68 / 73 мм когато се поръчват или са универсални? Защото аз не намерих в описанието на CRC такова нещо :dontknow:
Аватар
kopche

Рейтинг: 1260

Мнениеот Бляд » Чет Яну 21, 2010 2:04 pm

Универсални са. Корекцията става посредством шайбички, които са включени в комплекта. :beer:
Аватар
Бляд

Рейтинг: 1267

Назад към All Mountain/Ендуро продукти