Oткъде да закупя втулки за XCM

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Oткъде да закупя втулки за XCM

Мнениеот dom1n3r » Пет Яну 01, 2010 10:46 pm

Искам да си закупя резервни втулки за ХСМ-а ми и искам ако знаете откъде ако има някакъв електронен магазин (линк) . Аз също имам много полиамид (материала от който се прават) но също така искам да разбера колко втулки има във вилката (колко има в крак) :beer:
Човекът,който дели на нула и този,който може да удари циклоп между очите . :agree:
Аватар
dom1n3r

Рейтинг: 1126

Re: Oткъде да закупя втулки за XCM

Мнениеот Tonkata1 » Пет Яну 01, 2010 11:01 pm

Във крак има по 1 втулка,общо са 2.Преди време търсих усърдно по магазини и ала-бала.Единствено намерих във Скрийм Байкс,но там ми казаха,че количеството било свършило и с новата доставка щели да имат.Така и не се обадиха.Разпитах при стругари и разбрах,че за около 25 лв. мога да си направя такива втулки.Аз не си направих,защото продадох вилката...Казаха ми,че можели да изработят втулките от някакъв друг материал(тефлон май или нещо такова)бил много здрав и се използвал по самолетите.Надявам се да съм помогнал малко . :) :beer:
Tonkata1

Рейтинг: 1133

Мнениеот Ozzie » Пет Яну 01, 2010 11:02 pm

отиди да провериш в screambikes.eu дали има
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот dom1n3r » Съб Яну 02, 2010 12:15 am

Няма в скриймбайкс има само долни втулки за марзочита . Баща ми май може да ми направи от полиамид при един негов приятел на струга ама със сигурност няма да му вземе 25 лв поне 5 лв и ако не намеря никъде по електронните сайтове значи ще правим с бащата ако успеем да направим ще постна снимки :beer: Ако намерите някой сайт където има втулки търсете ми по скайп Drag_spyder :eyebrow:
Човекът,който дели на нула и този,който може да удари циклоп между очите . :agree:
Аватар
dom1n3r

Мнениеот dom1n3r » Съб Яну 02, 2010 1:55 am

Също http://www.mtb-bg.com/index.php/special ... -repair013 тук на 7-ма стъпка пише "7. Почистете втулките и вътрешността на ботушите. За целта е добре да увиете парцал около някакъв достатъчно дълъг прът и по този начин да го напъхате в тръбите, за да отстраните мръсотията" ами тези втулки да не са тези неща отгоре като махнеш маншона и тези отдолу и това ли са втулките http://www.mtb-bg.com/images/stories/sp ... 106_06.jpg ако моеже да ми покажете снимка на тези втулки ако греша :peace:
Аватар
dom1n3r

Мнениеот dom1n3r » Съб Яну 02, 2010 2:00 am

Или тези които са под оплътнителя за прах ;)
Аватар
dom1n3r

Мнениеот marsa » Съб Яну 02, 2010 9:22 am

Кръглото, дето е на снимката в ръката на човека е прахоуловителът, а ето така изглежда една втулка за вилка:
http://www.eshop-gorgona.com/catalog/im ... _m5000.jpg

Аз преди време търсих за XCR, така и не се намери точен размер, след което реших да пвиложа "номера с тиксото" - навих изолирбанд на горния и долния ръб на втулките, което изглежда щеше частично да оправи положението, но съм прекалил - втулките се заклиниха в ботушите жестоко и няма вадене без да се повредят, а краката на вилката не могат да влязат нормално... и вилката седи неизползваема.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот Tonkata1 » Съб Яну 02, 2010 11:09 am

dom1n3r написа:Няма в скриймбайкс има само долни втулки за марзочита . Баща ми май може да ми направи от полиамид при един негов приятел на струга ама със сигурност няма да му вземе 25 лв поне 5 лв и ако не намеря никъде по електронните сайтове значи ще правим с бащата ако успеем да направим ще постна снимки :beer: Ако намерите някой сайт където има втулки търсете ми по скайп Drag_spyder :eyebrow:

Не се изразих както трябва .Ще струва към 25 лв,ако се зима онзи материал,дето се използвал по самолетите. ;)
Tonkata1

Рейтинг: 1133

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Яну 02, 2010 11:31 am

Мисля, че е не практично да подменяш. Имах ХСМ, след първия месец бях тръгнал да сменявам и аз втулки, но се оказа че е по-добре да сменя вилка от колкото части. Ако е нещо над 300-400лв си струва да търсиш втулки, но за това - няма смисъл. ОСВЕН ако не ти направят за 25лв няколко комплекта втулки да имаш да ги сменяваш. Обърни внимание, че вътрешния диаметър на втулката трябва да се вземе доста точно, понеже точно от там се появява луфт, борим се за десети от милиметъра.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот marsa » Съб Яну 02, 2010 12:40 pm

EccentricMOTION написа:вътрешния диаметър на втулката трябва да се вземе доста точно, понеже точно от там се появява луфт
Ела и го кажи на моите втулки. Луфта им бе точно между втулките и ботушите. Колкото до размерите - всички размери трябва да са с голяма точност, тъй като иначе ще има или отново луфт, или стягане.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот bikerider » Съб Яну 02, 2010 9:30 pm

Също материала трябва да има малък коефициент на разширение, иначе зимата ще има проблеми.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот dom1n3r » Съб Яну 02, 2010 11:59 pm

Значи няма смисъл от други втулки .Аз карам основно така по скоростно ХС и мисля утре да и правя профилактика . Да я разглобя да я изчистя да и сложа грес и да я зглобя и да карам за да видя дали ще има резултат.Човека който ми го продаде е карал така по кротко ХС и е правил редовна профилактика.Не я е юркал и каза че нема проблем с втулките,но има луфт , който според мен е малко повече от нормалния и също така той не е карал месец и не я профилактирал доста време ако се раздвижи вилката по добре значи няма да има мужда от втулки , но според мен ще ми трябват ако тези се разбият.Утре ще я видя и постегна да видим дали ще има ефект.Но аз сум прекалено лек май за тази вилка . 45 кг тежа и съм висок 1,59 баща ми и прави хода докрай но той е по тежък и си мисля дали от студа вилката се вдървява.Баща ми казва че съм лек и затова немога да и правя целия ход и да влиза ,но при неравности поема добре ,макар и да е карана (втора ръка) :)
Аватар
dom1n3r

Мнениеот dom1n3r » Нед Яну 03, 2010 12:12 pm

Поради лошото време не отидох да покарам и няма да мога да направя профилактика :dontknow:
Аватар
dom1n3r

Мнениеот kubetata » Пон Апр 05, 2010 9:47 pm

тааа някой да знае от каде да си закупя или да пиша на производителя в Китай ...?? :beer: :beer:
Тъй кат' стане..
Аватар
kubetata

Рейтинг: 1709

Мнениеот Snuupy » Пон Апр 05, 2010 10:53 pm

В магазините на Веломания :)
Shit happens all the time and you learn how to deal with it
Аватар
Snuupy

Рейтинг: 885

Мнениеот kubetata » Съб Юли 17, 2010 10:53 pm

вече има и в горгонатаа http://www.eshop-gorgona.com/catalog/pr ... c82e3eb510
Тъй кат' стане..
Аватар
kubetata

Рейтинг: 1709

Мнениеот Falcor » Пон Юли 19, 2010 7:31 am

Гледам и не вярвам на ушите си! Има смисъл да се сменят втулките, не само че вилката започва да работи по-добре, но и изчезва получилия се луфт. Луфта се получава точно от изхабяването на втулката при XCM. До скоро тези втулки се намираха супер трудно, но сега от тях има доволно количество. Моята вилка и смениха втулките и я профилактираха за 22лв (Пловдив). След смяната и профилактиката действието и е осезаемо по добро.
Изображение
Аватар
Falcor

Рейтинг: 1686

Мнениеот dowhill_fan » Сря Юли 28, 2010 10:11 am

Мисля че в Байк Центъра трябва да има ама в сайта май няма изложени ама ето линк http://www.bikescenter-bg.com/ :dontknow:
Аватар
dowhill_fan

Рейтинг: 944

Мнениеот geco » Пет Май 13, 2011 7:27 am

Колегата marsa по нагоре спомена за проблема с луфта между краката и втулките.Е аз смених втулките и имам същия проблем.Има ли някакво решение?
geco

Рейтинг: 1279

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти