Мотивация

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Мотивация

Мнениеот sos » Вто Яну 05, 2010 7:16 pm

Прочетох темата и реших на кратко да разкажа моята история!От дете карам колело даже бях един от малцината които имаше "Чопър" абе колелото ми е страст.Така до тук добре преди 7 години ми спряха и двата бъбрека,незнам дали някои от вас знае какво е хемодиализа но да не утежнявам разказа проверете в Google.Преди 6 години претърпях трансплантация успешна,От две години отново съм на педали и то доста активно въпреки забраната на лекарите,не всички знаете но новия бъбрек се поставя отпред долу ниско до стомаха.Един по силен удар в лапата и краи!Да се опитам да обесня какво ме кара да рискувам всеки път когато спускам!Ами просто не бих се чуствал пълноцене ако не излеза да карам,когато съм горе забравям всичко: болест,пари,работа абе всичко там сме само аз и колелото :D Е твае надявам се не съм досадил много :wavey:
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Мнениеот azze » Вто Яну 05, 2010 7:45 pm

sos написа:Е твае надявам се не съм досадил много :wavey:

Ни най-малко.

Страхотно е,че има толкова мотивирани хора. :bowdown:
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот Jim » Вто Яну 05, 2010 10:02 pm

sos написа:Прочетох темата и реших на кратко да разкажа моята история!От дете карам колело...

Имам бегла представа за какво говориш. През 2006г. прекарах близо месец в нефрологията на Александровска болница в една стая с "трансплантираните". При мен нещата някак се оправиха /диагнозата беше грешна/ - всеки ден благодаря на Бог за това!!! Всетъки, имах забрана да карам велосипед, и не само..., т.е. известно време живях с мисълта, че това лишение е ЗАВИНАГИ. Знаеш как е... опитваш се, но не можеш да свикнеш с нея. Карах. По-внимателно, разбира се.

За съжаление, при теб нещата са се развили по различен начин! Знам, че няма да продадеш байка или да го заключиш на тавана, но... рискът е прекалено голям. Тук не става въпрос за здравословни проблеми, изразяващи се в постравматични болки, които те мъчат доживот. Става въпрос за самия живот. Има граница, която не бива да се прекрачва, колкото и да са големи изкушенията оттатък.

Искрено се надявам да намериш по-малко опасен начин за общуване с природата. Все пак планинското колоездене може да се практикува и в не толкова рисков вариант като спускането.

:offtopic: Извинявам се за офтопика. Можех да се обърна към SOS чрез ЛС, но реших, че мнението ми може да има някакво значение не само за него.
Аватар
Jim

Рейтинг: 1298

Мнениеот sos » Вто Яну 05, 2010 10:52 pm

Благодаря приятелю, началото на темата беше за куража и мисля че тя трябва да е водеща!Искам да вмъкна че моите контроли са супер всички показатели ми са в норма и то (според мен) благодарения че спортувам активно.Колелото ми дава това което нито един лекар не може да ми вземе :D Обичам да се спускам и незнам дали има сила която да ме спре :D Иска ми се всички хора да имат същия хъс към колелото :praying:
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Мнениеот PtD » Сря Яну 06, 2010 9:52 am

@sos :clap: :agree:

Ето за такова отношение вече свалям шапка! Пожелавам винаги да е безаварийно карането. :)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот veskoz » Сря Яну 06, 2010 11:11 am

sos - :peace:
Пич си ти, знам аз ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Daniel Panev » Сря Яну 06, 2010 11:21 am

@sos - бате, как да ти кажа - получил си втори шанс, ползвай го разумно!
:beer:
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Предишна

Назад към Общ форум