Има ли радиолюбители във форума?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Има ли радиолюбители във форума?

Мнениеот subritual » Пет Яну 08, 2010 7:40 pm

Чудех се има ли някой друг радиоманиак от форума.
Като карам в планината редовно си нося уоки-токито.
На някои места определено радиото има много по-надежден обхват отколкото телефона.

73, lz 1 rob
Аватар
subritual

Рейтинг: 2000

Re: Има ли радиолюбители във форума?

Мнениеот did » Пет Яну 08, 2010 9:02 pm

Имам кетап за морзовата за приемане и предаване 120 знака в минута... ама в момента нищо не приемам и не предавам. Нема хапаратура, пък и тренинг съм изгубил, пък и вече всички са на телефония, което трудно се различава от GSM :)

Хубаво хоби имаш, пробвай да направиш връзка с Австралия с отразени радиовълни от Луната :D
С телеграфия в дъловълновия обхват става. :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Re: Има ли радиолюбители във форума?

Мнениеот subritual » Съб Яну 09, 2010 9:23 pm

:agree:
Висока скорост си развил в телеграфията.За съжаление, тя вече отпадна от изпитите.Предпочитат се "пакет" връзките.
Що се отнася до Австралия,имам няколко връзки на КВ,но не чрез Луната.Наистина е много интересно,но бая скъпичка е апаратурата :erm: .Обикновенно на ултра къси вълни и се иска късмет.

Както и предполагах, май няма много фенове.

Ако все пак проявите интерес,то наскоро проработи първия широколентов приемник на къси вълни в България с интерфейс към интернет http://websdr.lima-zulu.com:8901/
Може да се чуе както морз и пакетна комуникация,така и телефония.
Аватар
subritual

Назад към Други