Дали ще издържи?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Дали ще издържи?

Мнениеот icko122 » Чет Яну 07, 2010 9:56 pm

Сега мисля да си взимам вилка и съм се спрял на Боксер рейс 2о1о, и се чудя дали ще издържи?Ще я карам на блокхед, но това ще бъде за малко.И още се питам дали ще има проблем ако е с рязан стержен, говоря за след година може би като слагам нова рамка?
Аватар
icko122

Рейтинг: 1074

Re: Дали ще издържи?

Мнениеот Fanatico » Чет Яну 07, 2010 10:01 pm

:offtopic: Така си се изразил, че все едно питаш дали вилката ще издържи ... :rofl: :offtopic:

А иначе, рамката е ясно, че няма да издържи много, но поне гледай да не я ръчкаш здраво с тази вилка. А за стержена - то на двукоронните вилки се сменя де, ама незнам, все пак гледай да не го одрежеш прекалено къс или поне разбери големината на челото на следващата ти рамка, че да не си отваряш допълнителна работа. :beer:
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот icko122 » Чет Яну 07, 2010 10:29 pm

Найстина се изказах грешно. :rofl:
Мерси за помощта.
Аватар
icko122

Мнениеот PRobably » Чет Яну 07, 2010 10:39 pm

Абе стига глупости...С тия пари по-добре си вземи една хубава твърда рамка и вилка,че някакси Боксер на блокхед не звучи добре.
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот daf4ov » Чет Яну 07, 2010 10:48 pm

Явно е модерно да караш твърдак с голяма вилка....
Щом можеш да си купиш такава вилка по добре си купи по-стар боксер и някоя по сносна мека рамка.
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Рейтинг: 2000

Мнениеот niki_800 » Пет Яну 08, 2010 3:38 pm

Бих казал че ще издържи . Давам ти пример - един приятел си взе на ново рамка спринт блокхед и сложи вилка боксер 203 мм . вече 2 месеца го кара агресивно и още му няма нищо :nono:

Малко е неодобна геометрията но се свиква бързо. :)

Аз бик ти препоръчал да си вземеш ДОМЕЙН 318 , 180мм ход и няма да имаш никакви проблеми , но ти си знаеш ;) .

Успех :wavey: :beer:
Demo Freeride Team ...[Стефанов]...
Хайде малко по-бързо пич, пусни ги тия спирачки!!!
Изображение
Аватар
niki_800

Рейтинг: 1163

Мнениеот arney » Пет Яну 08, 2010 4:57 pm

daf4ov написа:Явно е модерно да караш твърдак с голяма вилка....
Щом можеш да си купиш такава вилка по добре си купи по-стар боксер и някоя по сносна мека рамка.

Нали в една друга тема имаше снимки на черния ти клаймър (четвъртия) с Боксер ?
Аватар
arney

Рейтинг: 1162

Мнениеот hitar_potar » Пет Яну 08, 2010 6:06 pm

я по-добре го питай какво стана с въпросния клаймър и защо мина на мека рамка така изведнъж... :idea:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот arney » Пет Яну 08, 2010 6:24 pm

Знам ,че го е счупил но и тоя пич ще кара временно блокхеда.
Аватар
arney

Мнениеот icko122 » Пет Яну 08, 2010 6:42 pm

По-късно се надявам на Spr Ninja. :hbang2: :smash:
Аватар
icko122

Мнениеот daf4ov » Съб Яну 09, 2010 4:29 pm

hitar_potar написа:я по-добре го питай какво стана с въпросния клаймър и защо мина на мека рамка така изведнъж... :idea:

Имах съмнения за пукнатина на челото...
Иначе трябва да си призная че страшно много ми харесваше така колелото... :look:
Аз като взех вилката вече бях запланувал меката рамка...
Успех със сглабянето :)
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот arney » Съб Яну 09, 2010 5:59 pm

Според вас един клаймър ,ще издържи ли един Бомбър 55 160мм ?
Аватар
arney

Мнениеот DTD » Съб Яну 09, 2010 6:06 pm

arney написа:Според вас един клаймър ,ще издържи ли един Бомбър 55 160мм ?

ДА!
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот mil4o3 » Съб Яну 09, 2010 9:39 pm

Ами имаше един зелен блокхед с един боксер мисля ,че беше RACE и спирачка джуси 5 :eyebrow: .Знам че скачаше дропо-ве по 5 и повече метра :crap: .Даже я имам тази снимка на PC-си ако искаш да я видиш пиши на скайп kamaro_mil4o93 :beer:
капката пробива камъка не със сила, а с постоянство
Аватар
mil4o3

Рейтинг: 1033

Мнениеот FhG » Съб Яну 09, 2010 9:52 pm

:praying:
Аватар
FhG

Рейтинг: 1619

Мнениеот dimochito » Нед Яну 10, 2010 10:01 am

:offtopic:
mil4o3 написа:Ами имаше един зелен блокхед с един боксер мисля ,че беше RACE и спирачка джуси 5 :eyebrow: .Знам че скачаше дропо-ве по 5 и повече метра :crap: .Даже я имам тази снимка на PC-си ако искаш да я видиш пиши на скайп kamaro_mil4o93 :beer:
всъщност колелото го има в "бойни твърдаци", а снимката за която става въпрос е ТАЗИ
(боксера е тийм и спирачката е 3-ка, а не 5-ца)
did написа:Сега видях - всъщност желязното е пластмасово, но направено от алуминий.

Price/weight/performance my friend. Pick 2.
Аватар
dimochito

Рейтинг: 1391

Мнениеот mil4o3 » Нед Яну 10, 2010 10:15 am

Здравейте.Мерси , че ме поправи (dimochito) ,но не знаех ,че я има снимката в темата за бойни твърдаци .Беше ми изпратена от приятел. :D
капката пробива камъка не със сила, а с постоянство
Аватар
mil4o3

Рейтинг: 1033

Мнениеот outfaced » Нед Яну 10, 2010 11:57 am

icko122 написа:По-късно се надявам на Spr Ninja. :hbang2: :smash:

... който също няма нужда от такава вилка ...
Грешно похарчени пари. Ама твои са си, харчи си ги. :peace:
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот Schizophrenia » Нед Яну 10, 2010 8:17 pm

Абе човек...ти найстина ли мислиш да навреш боксер 2010 на блокхед после на нинджа... :crazy: ще те издържи малко,но после ще ти се отворят цепки ако не ти падне челото направо и останеш без глава!Само немога да разбера,вмомента заради да се извфукаш ли го правиш...или ?Земи си като искаш боксер и си го сложи на някаква рамка,която със сигурност ще издържи на хода на вилката.Или както ти каза Дафото...мекица и вилка за по-малко пари,и естествено ще са 2ра ръка но по-сигурно е така според мен. :popcorn:
Успех все пак!
Аватар
Schizophrenia

Рейтинг: 1181

Мнениеот did » Нед Яну 10, 2010 8:19 pm

Schizophrenia написа:Абе човек...ти найстина ли мислиш да навреш боксер 2010 на блокхед после на нинджа... :crazy:

Нищо не мисли той. Просто се опитва да си реализира мокрите сънища.

Не се притеснявайте за него - като похарчи на вятъра няколко хиляди лева, може и да проумее, че не се прави така.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот DTD » Нед Яну 10, 2010 8:31 pm

Като има човека пари само за едното, какво да направи?! Айде големите мастър-и да кажат... Вариянт е вместо боксер 2010 да купиш първо рамка и да я караш с някаква по-малка вилка, но това е равностойно на това да караш твърдак с голяма вилка... Каквото и да направиш, колелото няма да е удобно просто... Ама явно "тука" не са се сблъсквали с невъзможността да изсипеш 5000лв за вилка и подходяща за нея рамка на секундата в магазина.Не казвам, че карането на каквато и да е твърда рамка с боксер или друга 180мм+ вилка е правилно, но понякога се налага, макар и за кратко. :)
DTD

Мнениеот Night_Falcon » Нед Яну 10, 2010 8:48 pm

DTD написа:Като има човека пари само за едното, какво да направи?! Айде големите мастър-и да кажат... Вариянт е вместо боксер 2010 да купиш първо рамка и да я караш с някаква по-малка вилка, но това е равностойно на това да караш твърдак с голяма вилка... Каквото и да направиш, колелото няма да е удобно просто... Ама явно "тука" не са се сблъсквали с невъзможността да изсипеш 5000лв за вилка и подходяща за нея рамка на секундата в магазина.Не казвам, че карането на каквато и да е твърда рамка с боксер или друга 180мм+ вилка е правилно, но понякога се налага, макар и за кратко. :)

Понякога може да се налага, но не и в случая. Боксър рейс 2010 не е от най-евтините ДХ вилки, които могат да се намерят. Вместо тези, по моя сметка около 1300лв за вилка и 100лв за рамка, не е ли по-лесно да даде по около 600 за една прилична мека рамка и вилка?
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот DTD » Нед Яну 10, 2010 9:04 pm

Night_Falcon написа:
DTD написа:Като има човека пари само за едното, какво да направи?! Айде големите мастър-и да кажат... Вариянт е вместо боксер 2010 да купиш първо рамка и да я караш с някаква по-малка вилка, но това е равностойно на това да караш твърдак с голяма вилка... Каквото и да направиш, колелото няма да е удобно просто... Ама явно "тука" не са се сблъсквали с невъзможността да изсипеш 5000лв за вилка и подходяща за нея рамка на секундата в магазина.Не казвам, че карането на каквато и да е твърда рамка с боксер или друга 180мм+ вилка е правилно, но понякога се налага, макар и за кратко. :)

Понякога може да се налага, но не и в случая. Боксър рейс 2010 не е от най-евтините ДХ вилки, които могат да се намерят. Вместо тези, по моя сметка около 1300лв за вилка и 100лв за рамка, не е ли по-лесно да даде по около 600 за една прилична мека рамка и вилка?

Ако са му мили паричките ще гледа да ги харчи разумно и да си купи най-доброто за тях ;) . Като вземе боксера, ще покара малко с твърдата рамка, докато му се появи възможност за мека рамка, която е за таква вилка и така... Аз карах клаймър със 185мм ход на вилката 5 месеца и както виждате съм жив и здрав все още.Нищо няма да и стане на рамката от 3-4 месеца каране с тая вилка. Все пак и човек трябва да си прецени как да кара, предвид, че е с такава вилка. Другото, което е, че ако мисли да кара дълго време вилката, по-добре да вземе боксера, защото е нов, а не някоя вилка за 500-600лв, която 100% ще е втора ръка.
DTD

Мнениеот Capoeira » Нед Яну 10, 2010 9:08 pm

Напротив нямаш си и представа колко хора никога не са и имали съзможностите да изсипат 5000 лева за колело. Затова четат и знаят какво да си купят за парите с който разполагат или си купуват така, че след месец два като сменят някоя част да не сменят цялото колело. Предимно като нямаш пари взимаш втора употреба, сега че въпросния индивид не мисли, не мисли, ще вземе вилка за 1200 лева ище я кара с рамка за 100лева и окомплектовка за още 200 лева. Не се прави така, като искаш да караш си взимаш някоя вилка добре запазена втора употреба на 2-3 че и 4 години за по малко от половината пари, намираш си някоя сносна рамка която ще ти е точен размер и по предназначение няма значение колко стара стига да не е малтретирана до побъркване или да не е цепена и да има повече не фабрични заварки отколкото фабрични и караш. Като решиш че колелото те спира и искаш да вземеш нещо друго продаваш старото и взимаш новото, но основното е че не може на DJ рамка да слагаш DH вилка и да питаш ще издържи ли, отговора е НЕ!!!
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот DTD » Нед Яну 10, 2010 9:18 pm

@Capoeira
Не мислиш ли, че понятието "издръжливост" е ДОСТА разтегливо и неточно? Това "не слагай тая вилка, щото щи се пръсне челото" е доста глупаво изкаване, с оглед на това, че нито знаем как кара човека, нито къде кара, нито колко време ще кара с тая окомлектовка като цяло, нито въобще колко тежи каращия ако щеш... В момента се приказват много общи приказки (аз включително ги приказвам), но не съм съгласен с това, че е по-добре да купува първо едно колело (старо) и да кара докато не се счупи, като може да сглоби ново колело, макар и няколко (примерно) месеца по-късно... :beer: ;)
DTD

Мнениеот did » Нед Яну 10, 2010 10:16 pm

DTD, от колко години караш в планината велосипед?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот DTD » Нед Яну 10, 2010 10:22 pm

did написа:DTD, от колко години караш в планината велосипед?

Карам по-сериозно от една година. Това не пречи да имам опит с големи вилки на твърди рамки, нали? :)
DTD

Мнениеот niki_800 » Нед Яну 10, 2010 11:10 pm

did написа:DTD, от колко години караш в планината велосипед?

Има ли значение от колко време кара ? Това че кара от 1 -2 години , не значи че няма опит.
Аз като ходя на училище от 8 години а сестра ми от 5 незначи че знам повече от нея , напротив .. НЕ казвам че съм ГЛУПАВ :lol:
Demo Freeride Team ...[Стефанов]...
Хайде малко по-бързо пич, пусни ги тия спирачки!!!
Изображение
Аватар
niki_800

Рейтинг: 1163

Мнениеот azze » Нед Яну 10, 2010 11:13 pm

:offtopic: Стига сте спорили и чатили.Изказахте си мненията,icko122 видя различните гледни точки,плюсове и минуси.Сега да решава.Не виждам смисъл от споровете ви в темата. :offtopic:
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот PRobably » Нед Яну 10, 2010 11:32 pm

Пич,ако наистина ти харесва и го искаш купи си вилката,а не слушай к'во ти разправят тия (прави са,ама да не ти пука.)Нали целта е да ти е максимално готино и ако Боксерчето те кара да се чувстваш максимално готино си го поръчвай при първа възможност,да невероятно непрактично е и можеш да си похарчиш парите много по-добре,ама в случея той е нещо като спортната кола-непрактично е,ама па е яко. :D Виждам те,че не ти се иска да приемеш това,което ти казват и си знаеш твоето,е така да бъде парите са си твой и ти можеш да си ги харчиш както си искаш,нали са за това да си правим кефа с тях. :peace:

Знам,че много ще ме ядат и сигорно ще валят минуси,ама се чувствах длъжен да го напиша това... :rofl:
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Следваща

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд