Shimano SAINT ili Hayes HFX MAG Heavi dutu

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Shimano SAINT ili Hayes HFX MAG Heavi dutu

Мнениеот TENDER » Съб Апр 23, 2005 1:52 pm

Koija e po dobrata spirachka?
TENDER

Рейтинг: 1823

Мнениеот M1010X » Съб Апр 23, 2005 2:07 pm

avid juicy 7 :)
аз лично бих си взел сейнт...
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Мнениеот Shady™ » Съб Апр 23, 2005 2:19 pm

Hayes-a e по добър. Има възможност да се ъпргейдва и след това става супер спирачка, не че по defaut не е добра.Също така hayes-a e с DOT, а не минерално масло. И е доказано добър. Saint-a e доста нова спирака и не се знае с каква подръжка е но Hayes-а е качваш и караш - елемeнтарна :) и накладките са му с дълъг живот докато за SAINT-a нищо не се знае :) Пък и повечето pro riders карат с hayes. Вярно че вече има и pro riders със Sаint, но засега са по малко.
Аз бих избрал HAYES :)
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот Zozka » Съб Апр 23, 2005 4:55 pm

[quote="Shady™"]

Hayes-a e по добър. Има възможност да се ъпргейдва и след това става бла [/quote]

оставаше само да спира и щеше да е окей ;). иначе действително с правилните лостчета спира, ама пак не колкото Saint,Сокчето,XT 755,Magura; за Hope не знам, не съм ги карал. И все пак ти се чудя на "компетентното" мнение при положение че не си карал на планина /по твои думи.../ :beer:
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот DeMoN » Съб Апр 23, 2005 9:54 pm

Ej abe toj Shady govori taka 6tot sigurno pak prodava nqkoi MAG v pazara.
PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG ..........................................
DeMoN

Рейтинг: 1700

Мнениеот Shady™ » Съб Апр 23, 2005 10:10 pm

@Zozka - Може да е "компетентно" ,но е мое мнение :) А за спирането - на 60-70% от hayesi-ите които съм пробвал наистина са голяма бръкма, но това не е заради спирачката, а заради настройките(количество масло, лепено феродо, омаслен диск, некачествено обезвъздушаване, въздух в маркучето, луфт в лостчето) но ако hayes-a си е както трябва - си спира супер и за мен това е изборът.Другото несмятам да го коментирам.А за ъмгрейдите - не са му наложителни за да спира а са му + .
@DeMoN - нямам думи ... Кажи нещо по темата. Че си продавам hayes-a - да, че го хваля като спиракча не е защото я продавам а защото си е така. След като я продам и си оправя бакиите и имам пари ще си купя пак hayes !!!
Аватар
Shady™

Мнениеот hammerhead » Пон Апр 25, 2005 7:28 pm

Shady приятелю... незнам какво ми говориш ти за HFX DH ама авид BB7 с 185 диск спира бая повече. Казвам го, защото карам и двете. Не че псувам hayes'a, ама нещо се си мисля, че не си струва съвсвем парите...
A и само информативно: Карах омаслен авид с forkoil. И пак спираше повече от hayes'a...
Тендер => на теб ти препоръчвам Saint. Просто на тоя hayes му мина времето. Сега има разнообразие от спирачки. И hayes'a определено не е най-доброто за парите си....
hammerhead

Рейтинг: 1200

Мнениеот Shady™ » Пон Апр 25, 2005 8:04 pm

[quote="hammerhead"]

Shady приятелю... незнам какво ми говориш ти за HFX DH ама авид BB7 с 185 диск спира бая повече.
[/quote]

Незнам за тебе ама колкото AVID-a съм пробвал - всичките коват, спират да но главно коват. HAYES-а си е с модулация.Само един AVID съм пробвал който не кове но той пък беше с почти свършили накладки. А това с маслото - явно помага на AVID-а да има модулация:rofl:...И един приятел ми каза - "Бях с HAYES МХ1 и си купих AVID и сега е отвратително - само кове направи ми гумата на задник, предпочитам си HAYES -а, може да не заковава като AVID но поне има модулация". Виж незнам дали е бил с AVID SD лостчета ама .... И така... :beer:
Аватар
Shady™

Мнениеот caspar » Пон Апр 25, 2005 8:32 pm

Абе хора, SAINT-а спира много повече от HAYES-а.
Чувал съм за един проблем сри SAINT-а, но още не съм го виждал: понеже е със сентрал лок, диска се закача с едни шайби и след няколко месеца по сериозно каране въпросните шайби се разлуфтват и се получава едно гадно местене на диска по време на спиране.
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Мнениеот wrench » Пон Апр 25, 2005 9:02 pm

Тендър, присъединявам се към препоръката за SAINT.Преди време, по повод подобна тема, помолих тези, които реално имат и карат SAINT просто да се обозначат,без да дават мнение. Никой не го направи. От тук могат да се градят хипотези в няколко посоки:
а/ има такива, които имат вече достатъчен опит с тази спирачка, но не искат да дадат мнение / или не са прочели поста и затова няма споделени мнения/;
б/ AVID i HAYES са наложени марки заради отличните си качества,но и поради факта, че едно си внасяме / налагаме на пазара/ -едно си знаем.
в/ и т.н......
Личното ми мнение е, че SAINT е най-новата от трите марки спирачки на БГ пазара, т.е. и най-непознатата, а следователно и най-подценената, доколкото за подценяването е необходим достатъчен опит, нещо, което все още го няма. Все пак това е мнение/ т.е. не задължава никого/, зад което все пак стои известен опит /които ме познава знае за какво иде реч/.А, щях да забравя, като претегляш и приемаш мненията не забравяй и цената. Ако желаеш да продължим коментара -0888/273 805. Успех!
wrench

Рейтинг: 1198

Мнениеот hlebarka » Пон Апр 25, 2005 9:03 pm

[quote="caspar"]
сентрал лок
[/quote]

и да го беше видял, нямаше да ти повярвам.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот TheUndertaker » Пон Апр 25, 2005 9:28 pm

За SAint-четят се чуват хубави неща само че нещо не се предлага като единична бройка, а само в цели колела и тая нова система иска смяна на главина ... затова мнгоо хора нямат опит със спирачката :)))
мое мнение докосвал съм се само до нея ... хареса ми ... за другото ще го тествам скоро :)
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот TOYAGA » Пон Апр 25, 2005 9:29 pm

АЛЕЛЕ! Как съм пропуснал тва Freak Show тука бе!

@ Shady

[quote]Hayes-a e по добър.[/quote]

Що?

[quote]Има възможност да се ъпргейдва и след това става супер спирачка, не че по defaut не е добра[/quote]

Я па ти! Що?

[quote]Също така hayes-a e с DOT, а не минерално масло.[/quote]

И кво?

[quote]И е доказано добър.[/quote]

Що?

[quote]Saint-a e доста нова спирака и не се знае с каква подръжка е но Hayes-а е качваш и караш - елемeнтарна и накладките са му с дълъг живот докато за SAINT-a нищо не се знае [/quote]

Вероятно искаш да кажеш, че ТИ нищо не знаеш...

[quote]Аз бих избрал HAYES[/quote]

И кво от тва?

@ caspar

[quote]...понеже е със сентрал лок, диска се закача с едни шайби и след няколко месеца по сериозно каране въпросните шайби се разлуфтват и се получава едно гадно местене на диска по време на спиране.[/quote]

Нищо лично, обаче не е "с едни шайби", a с един фланец (гайка), с който диска се затяга АКСИАЛНО към главината. Същият се застопорява РАДИАЛНО по отношение на последната чрез нанизване на ШЛИЦИ върху нея. Кое се "разлуфтва" - фланецът или шлиците? Нема такъв филм, а тва за "местенето" е пълен BULLSHIT! "Местене" има по-скоро при ISIS (в 6-те болта винаги има луфт и затва е добре при монтаж "да опънеш" диска)...

Не е хубаво да се говори наизуст...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пон Апр 25, 2005 9:42 pm

[quote="Shady™"]

[quote="hammerhead"]

Shady приятелю... незнам какво ми говориш ти за HFX DH ама авид BB7 с 185 диск спира бая повече.
[/quote]

Незнам за тебе ама колкото AVID-a съм пробвал - всичките коват, спират да но главно коват. HAYES-а си е с модулация.Само един AVID съм пробвал който не кове но той пък беше с почти свършили накладки. А това с маслото - явно помага на AVID-а да има модулация:rofl:...И един приятел ми каза - "Бях с HAYES МХ1 и си купих AVID и сега е отвратително - само кове направи ми гумата на задник, предпочитам си HAYES -а, може да не заковава като AVID но поне има модулация". Виж незнам дали е бил с AVID SD лостчета ама .... И така... :beer:
[/quote]

за цената си - бб7-цата спира адски прилично
да не говорим, че спира по-добре от хейс 9.
а да не говорим, че на усещане с обикновенни лостчета не "заковава" - всичко си е до усещане и стискане.
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот nikitzo » Пон Апр 25, 2005 9:48 pm

[quote] "да опънеш" диска)...

[/quote]

Как?!!! В коя дупка?!!
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот TOYAGA » Пон Апр 25, 2005 9:55 pm

[quote="nikitzo"]

[/quote]

Как?!!! В коя дупка?!!

[/quote]

В твойта...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Newone » Пон Апр 25, 2005 10:06 pm

[quote="HepBeH_XaMcTep"]

[quote="Shady™"]

[quote="hammerhead"]

[/quote]

[/quote]

за цената си - бб7-цата спира адски прилично
да не говорим, че спира по-добре от хейс 9.
а да не говорим, че на усещане с обикновенни лостчета не "заковава" - всичко си е до усещане и стискане.

[/quote]

Ако не се лъжа, в поста се фиксира HFX MAG, а не "Девятка"....Има разлика...:8D:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот nikitzo » Пон Апр 25, 2005 10:07 pm

[quote="TOYAGA"]

[quote="nikitzo"]

[/quote]

Как?!!! В коя дупка?!!

[/quote]

В твойта...
[/quote]

Всички знаем, че си много лаконичен:puke2:, но все пак поясни на простолюдието
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот Shady™ » Пон Апр 25, 2005 10:19 pm

@TOYAGA - той искаше мнения, а не да ми задаваш въпроси, на всичко "що". Има интернет има сайтове гледай. Все едно да ме питаш: "Защо си мислиш че тази [color=red]теорема[/color] е правилна, докажи ми я. " Ми тя си е доказана бе. Той пита за мнения/опит/наблюдения. Е аз казах по малко от трите и така ми се офoрми мнение, като не искаш hayes хубаво не си взимай, аз ще. За момента никоя друга спирачка не ме привлича, нито Сокчето, нито Gustav M, нито НОРЕ...Обмислям само да взема главини на Sait ама към тях ще трябва и дискове и другото да ми е upgrade-нат Hayes ... Времето ще покаже какво ще стане...
Аватар
Shady™

Мнениеот TOYAGA » Пон Апр 25, 2005 10:35 pm

@Shady™

[quote]Той пита за мнения/опит/наблюдения. Е аз казах по малко от трите и така ми се офoрми мнение[/quote]

Кви са ти на тебе опита/наблюденията? Saint карал ли си? Juicy карал ли си? По мнението ти не личи...

[quote]Има интернет има сайтове гледай[/quote]

Тва сериозно ли?

[quote]...като не искаш hayes хубаво не си взимай, аз ще. За момента никоя друга спирачка не ме привлича, нито Сокчето, нито Gustav M, нито НОРЕ...[/quote]

Тва си е ТВОЕ мнение... Което НИЩО не значи...

[quote]Обмислям само да взема главини на Sait ама към тях ще трябва и дискове и другото да ми е upgrade-нат Hayes ... Времето ще покаже какво ще стане...[/quote]

Сложни неща са тези... Не са като за теб...:beer:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот C_Mo » Пон Апр 25, 2005 10:45 pm

...:stupid:...
Аватар
C_Mo

Мнениеот Shady™ » Пон Апр 25, 2005 11:32 pm

:sonar:TOYAGA - SAINT съм "карал" напред назад в магазина :rofl:, и нямам опит с него, аз си говоря за Hayes.Мнението ми е по скоро - какво представлява Hayes пък да си го сравнява с някой който каже за SAINT. За интернета - ами има информация ;)(само че това си го знаеш няма какво да ти казвам). "Тва си е ТВОЕ мнение... Което НИЩО не значи..." - да знам. "Сложни неща са тези... Не са като за теб..." - ако си мисшиш че ще седна да си дялкам Hayes-а и да си мисля че правя upgrade-и :rofl:- не, ще си поръчам всичко да е монтирано и аз да си го сложа и да карам.
Как да е... Връщам жеста - :beer::P
Аватар
Shady™

Мнениеот gladstone » Пон Апр 25, 2005 11:49 pm

[quote="TOYAGA"]

АЛЕЛЕ! Как съм пропуснал тва Freak Show тука бе!

@ Shady

[quote]Hayes-a e по добър.[/quote]

Що?

[quote]Има възможност да се ъпргейдва и след това става супер спирачка, не че по defaut не е добра[/quote]

Я па ти! Що?

[quote]Също така hayes-a e с DOT, а не минерално масло.[/quote]

И кво?

[quote]И е доказано добър.[/quote]

Що?

[quote]Saint-a e доста нова спирака и не се знае с каква подръжка е но Hayes-а е качваш и караш - елемeнтарна и накладките са му с дълъг живот докато за SAINT-a нищо не се знае [/quote]

Вероятно искаш да кажеш, че ТИ нищо не знаеш...

[quote]Аз бих избрал HAYES[/quote]

И кво от тва?

@ caspar

[quote]...понеже е със сентрал лок, диска се закача с едни шайби и след няколко месеца по сериозно каране въпросните шайби се разлуфтват и се получава едно гадно местене на диска по време на спиране.[/quote]

Нищо лично, обаче не е "с едни шайби", a с един фланец (гайка), с който диска се затяга АКСИАЛНО към главината. Същият се застопорява РАДИАЛНО по отношение на последната чрез нанизване на ШЛИЦИ върху нея. Кое се "разлуфтва" - фланецът или шлиците? Нема такъв филм, а тва за "местенето" е пълен BULLSHIT! "Местене" има по-скоро при ISIS (в 6-те болта винаги има луфт и затва е добре при монтаж "да опънеш" диска)...

Не е хубаво да се говори наизуст...
[/quote]

Само дет IS е два пъти,инче сичко е точно-шибано-така!:beer:
gladstone

Рейтинг: 1698

Мнениеот wrench » Вто Апр 26, 2005 6:53 am

[quote="TheUndertaker"]

За SAint-четят се чуват хубави неща само че нещо не се предлага като единична бройка, а само в цели колела и тая нова система иска смяна на главина ... затова мнгоо хора нямат опит със спирачката :)))
мое мнение докосвал съм се само до нея ... хареса ми ... за другото ще го тествам скоро :)
[/quote]

TheUndertaker,кой ти каза, че SAINT не се предлага като единична бройка? Ако си прегледал внимателно BG BIKE 3 брой ще видиш, че в Стара Загора предлагат такава комплектация, която можеш да използваш с всяка главина за диск с болтове, т.е. така комплектована спирачката има универсално приложение, а не единствено и само с центърлок главина.А и цената я прави много достъпна.Там вече има нора, които карат от месеци SAINT!
wrench

Рейтинг: 1198

Мнениеот TheUndertaker » Вто Апр 26, 2005 7:12 am

Е разпни ма, знам какво се предлага във всички градове на страната :), в случая визирах Веломания ... ма както и да е
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот TOYAGA » Вто Апр 26, 2005 9:46 am

@ gladstone

[quote]Само дет IS е два пъти[/quote]

Да! Случват се и грешки... Двата пъти да се четат един път! :beer:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот TENDER » Вто Апр 26, 2005 11:40 am

Blagodarja na vsichki koito dadoha mnenie po temata. Povliaha mi i faktori, koito njamat nishto obsto s kachestvata na koijato i da e spirachka, no informacijata kojato poluchih tuk mi pomogna da napravja izbor. Shte si kupja SAINT!
TENDER

Рейтинг: 1823

Мнениеот bikerider » Вто Апр 26, 2005 12:05 pm

[quote="TOYAGA"]

@ gladstone

[quote]Само дет IS е два пъти[/quote]

Да! Случват се и грешки... Двата пъти да се четат един път! :beer:
[/quote]

ей подлудиха те направо :D

между другото видяхте ли новинката на Любо за ISCG 05... много добро според мен...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Вто Апр 26, 2005 12:21 pm

[quote="bikerider"]
[/quote]

Ужас!:D

[quote]
между другото видяхте ли новинката на Любо за ISCG 05... много добро според мен...
[/quote]

Видях я, ама първо нищо не отбирам и второ след ония глупости дето ги беше снесъл за Maestro, DW ми е леко улево...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Вто Апр 26, 2005 2:40 pm

[quote="TOYAGA"]

[quote="bikerider"]
[/quote]

Ужас!:D

[quote]
[/quote]

Видях я, ама първо нищо не отбирам и второ след ония глупости дето ги беше снесъл за Maestro, DW ми е леко улево...
[/quote]

е па свали си чертежите като мене. и аз не отбирам, ама то така е начертано че човек и да не иска го разбира.
дано да се приеме от всички, щото край на мъките с водачите...

Edit: сега като ти прочетох пак поста, май не говорим за едно и също - имах предвид [url=www.iscg05.com]това[/url] :D:beer:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Следваща

Назад към Архив