Мнение за очила ALPINA

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнение за очила ALPINA

Мнениеот coby » Вто Яну 12, 2010 5:25 pm

Мисля да си поръчам някакви слънчеви очила за каране и съм се спрял на тази марка, и по точно на тези два модела http://www.sportdepot.bg/products/glass ... tni-ochila и http://www.sportdepot.bg/products/glass ... tni-ochila. Има ли някои които да ползва тази марка или някои от двата модела.
coby

Рейтинг: 1200

Re: Мнение за очила ALPINA

Мнениеот did » Вто Яну 12, 2010 5:56 pm

Не ползвам никой от тези два модела, но ползвам други. С тази марка няма да сбъркаш! :beer:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот coby » Вто Яну 12, 2010 6:21 pm

:beer: Страх ме да не са ми малки но ще рискувам и ще поръчам някои от двата модела. Най добре е да се пробват но в тъпия ни град (става въпрос за Кърджали) няма нито един свестен магазин за спортни стоки.
coby

Рейтинг: 1200

Мнениеот evilzet » Сря Яну 13, 2010 9:07 am

Аз имах проблем с модела Crunch, с плаки Black Mirror, но може би е индивидуален, за мен. Когато ги носех, дори и за 10', се появяваше дискомфорт в очите ми, все едно съм кривоглед. Със всички нови очила имам период на привикване, но тук не стана. Стъклата поотделно не пречупваха образа, нямаха локални диоптри (както може да се очаква за маркови очила). По принцип ми пасват по-тесни модели очила и тези бяха такива. На сайта на Алпина бях чел за някакви оптични подобрения от рода на подобраване на периферния образ( @did , помагай). Това ме навежда на мисълта, че извивката на плаките може и да е с някаква по-особена форма, например отрязък от цилиндър или нещо подобно. Така или иначе се разделих с тези очила, но впечатлението ми остана добро
Като изработка са много добре, външния вид, дори и дребните детайли са направени. След като бях гледал едни Шимано очила, със стърчащи мустаци от матрицата, бях разочарован. За мен Алпина са много добър избор за парите си.
evilzet

Рейтинг: 2000

Мнениеот tanya » Сря Яну 13, 2010 10:47 am

Аз съм с този модел на ALPINA вече 2 години. На мен ми пасна идеално. Признавам си обаче, че жълтите плаки за мъгла съм ги слагала само 1-2 пъти. Основно си ползвам тъмните и прозрачните плаки. За експлоатацията до тук надраскване има само на прозрачните плаки. Получи се при едно изпускане на очилата върху камъните. Одраскването е видимо, но когато очилата са на мен изобщо не го забелязвам. Плаките се сменят много лесно след като веднъж му схванеш цаката.
Много са добри и ги препоръчвам. Не се наблюдава изкривяване на образа и забравям, че са на главата ми докато ги нося.
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Назад към Общ форум