Предложение за автобусите до Витоша

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Предложение за автобусите до Витоша

Мнениеот bikerider » Сря Яну 13, 2010 11:20 am

heep написа:в контекста на социалното значение.

:nono:
Откъде накъде държавата ще предоставя условия на гражданите, за да се поддържат във форма??? По тази логика държавата трябва да построи стадиони, плувни басейни и лифтове с капацитет достатъчен да поеме всички граждани в активна възраст. И къде е Киро на кирия с тези нива на данъците? Ако ли не го направи, какво - група граждани неуспяла да се дореди за кварталния плувен басейн да съди в Страсбург държавата за дискриминация ли? Съжалявам, но тези идеи са тотално компрометирани икономически и то доста отдавна.

Данъците са си данъци, нека не ги намесваме в това. Ма не ме улеснявала държавата да съм във форма да плащам данъци. Нека да попитам още нещо: в държавите, в които има такава изявена социална политика (да речем Швеция) колко са високи данъците? Безплатен обяд няма!!!
Последна промяна bikerider на Сря Яну 13, 2010 11:23 am, променена общо 1 път
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Сря Яну 13, 2010 11:22 am

bikerider написа:Ахахаха, неее, моля те, като говориш такива неща би ли говорил с цифри. Колко са публичните спортни съоръжения на глава от населението в развитите държави, да речем Франция или Швеция? Колко от хората се поддържат там, а не в частни фитнеси, с треньори и прочие? Айде пак забихме в десета глуха. И не обобщавай, моля, защото "развитиТЕ държави" е оксиморон. Цитирай конкретни факти за конкретни държави.

Почти навсякъде, където съм ходил, има по-добре поддържани (забележи, поддържани!) съоръжения, отколкото у нас. У нас има(ше) много, но сега е пълна скръб - или са сменили предназначението, услужливо подпомогнати от някой "захранен" чиновник, или са в плачевно състояние. Цифри за конкретни държави не смятам необходимо да привеждам. Достатъчно ми е да ти припомня, че дори в САЩ, дето се раждат върху автомобила, има велоалеи из цялата Bay Area.

Относно, че сме били мега-зле като група - аз не се считам за член на никаква група. Който има нужда от глутница, за да се чувства силен, нека се усеща в група. Аз нямам.

Е, да. Тъкмо затова всеки, който има достатъчно кеш, си прокарва интереса, както му се ще. Защото всички сме много силни индивиди.

За АЕЦ-а отново и отново избягваш сравнението с другите *ЕЦ-ове. Защо?

Защото няма как да сравня ябълки и круши. Единият *ЕЦ замърсява по един начин, другият *ЕЦ - по друг. Ти как предпочиташ да умреш, от туберкулоза или от левкемия? :dontknow: Аз лично не искам нито едното, нито другото, също както не искам да ме тровят ТЕЦ и АЕЦ. (ВЕЦ-ът е по-особен случай, но и той не е безобиден). Затова аргументът ти "електроенергията е по-екологична, защото цапа другаде" не важи.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Сря Яну 13, 2010 11:24 am

bikerider написа:Колко са публичните спортни съоръжения на глава от населението в развитите държави, да речем Франция или Швеция?

няма как да сравня ябълки и круши.

Има как - по въздействието върху околната среда.
Аватар
bikerider

Мнениеот Stancho » Сря Яну 13, 2010 11:30 am

Вижте дори и само с лифтове пак може всичко да е достатъчно ефективно, стига да има добра и съгласувана ценова политика за условията, които се предлагат. Ако ви искаха само по 4 лв, а не 8лв за качване до Голи Връх с Драгалевския лифт мисля, че ще ви е доста оферта както и на мен. Ако се преборим за такова нещо - това вече ще е успех от екологична и лична финансова гледна точка.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот PtD » Сря Яну 13, 2010 11:31 am

bikerider написа:
heep написа:в контекста на социалното значение.

Откъде накъде държавата ще предоставя условия на гражданите, за да се поддържат във форма??? По тази логика държавата трябва да построи стадиони, плувни басейни и лифтове с капацитет достатъчен да поеме всички граждани в активна възраст. И къде е Киро на кирия с тези нива на данъците?

Точно така. Държавата е длъжна да осигури условия за поддържане здравето на населението. А понеже населението е по-скоро мързеливо, то тя следва да осигури условия на този малък процент идиоти, които предпочитат да спортуват, вместо да киснат по барове или пред телевизора. Най-вече това си е чиста инвестиция, която се изплаща след това с намалени разходи в здравеопазването.

Данъците са си данъци, нека не ги намесваме в това. Ма не ме улеснявала държавата да съм във форма да плащам данъци. Нека да попитам още нещо: в държавите, в които има такава изявена социална политика (да речем Швеция) колко са високи данъците? Безплатен обяд няма!!!

Нали не мислиш, че данъците в Швеция отиват за строителство на спортни съоръжения :lol2: Здравеопазването е хилядократно по-скъпо от спортните съоръжения. Пенсиите са многократно по-скъпи от спортните съоръжения. Инфраструктурата е многократно по-скъпа от спортните съоръжения. Сега кажи кое от тези неща е на ниво у нас, че да се мръщим, че нямало пари. Пари няма, защото се краде като за световно. Не за световно, ами за космическо. Само виж дупките по пътищата как се закърпват и смятай после къде отиват тия парици. Ами само "Топлофикация - София" има откраднати над един милиард лева - с толкова ще построиш спортни площадки в цяла София, че и за един #66 ще има още 200 години на дотации да кара.
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Сря Яну 13, 2010 11:35 am

PtD написа:Точно така. Държавата е длъжна да осигури условия за поддържане здравето на населението.

Един момент. Има мъъъъничка разлика между здраве и поддържане на форма. Не я отчиташ. За здравето си има здравно-осигурителни системи.

Нали не мислиш, че данъците в Швеция отиват за строителство на спортни съоръжения :lol2:

Естествено, че отиват И за това. Да не ги финансира централната банка? :)
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Сря Яну 13, 2010 11:58 am

bikerider написа:
PtD написа:Точно така. Държавата е длъжна да осигури условия за поддържане здравето на населението.

Един момент. Има мъъъъничка разлика между здраве и поддържане на форма. Не я отчиташ. За здравето си има здравно-осигурителни системи.

Не е толкова голяма разликата. Достатъчно е да се види процентът на заболелите активно спортуващи спрямо този на неспортуващите. Следователно, ако една част от парите за здравеопазване се отделят за подпомагане активния начин на живот (какъв соц-термин, а?), ще има по-добра "възвращаемост", отколкото ако се вложат в закупуване на лекарства пост-фактум на заболяването. А лекарствата могат да са доооста скъпи.

Нали не мислиш, че данъците в Швеция отиват за строителство на спортни съоръжения :lol2:

Естествено, че отиват И за това. Да не ги финансира централната банка? :)

Не се изразих достатъчно ясно. Нека перифразирам: нали не мислиш, че по-големият процент данъци в Швеция се използват изцяло за строителство на спортни съоръжения? :D

Но да се придържаме към темата за рейса. Въпросът ми е на кого платиха ОНЕЗИ педерасти, за да спрат рейсчето!

И вторият въпрос е, ще се намери ли кой да се осмели да ИМ краде от клиентите (на които свалят 3 кожи от гърба за допотопния лифт и 6 кожи за неподдържаната кабинка).
Аватар
PtD

Мнениеот heep » Сря Яну 13, 2010 12:29 pm

Всяка държава си има така наречения рейтинг и точно понеже онези "малоумници" швейцарците, крадат доста по-малко и харчат доста пари точно по такива социални програми, техния рейтинг е доста по-различен от нашия, което от своя страна влияе много на инвестициите, но това е много различна тема.
Все пак нали модерния смисъл на думата "държава" е институция която да не ти пречи, а да ти създаде необходимите условия да се развиваш като личност, без да имаш нужда да се асоциираш с групи глутници и тн.
Тази линия е просто една възможност - даваща избор.
И точно този избор може би някога би довел до изваждането на някоя и друга "капка" (bikerider е много прав - че от някъде трябва да се започне) от лайняното море.
Последна промяна heep на Сря Яну 13, 2010 12:47 pm, променена общо 1 път
:beer:
Аватар
heep

Рейтинг: 1632

Мнениеот Alpina » Сря Яну 13, 2010 12:43 pm

bikerider написа:Има мъъъъничка разлика между здраве и поддържане на форма.

Има разлика, но едното има доста силна причинно-следствена връзка с другото.
И за какво ти е добро, скъпоплатено здравеопазване, ако почти не ти трябва?

Ужасно е да си помислим, дали не се подтиска спортуването с някаква подобна идея?
Тука дори в училище спорта е на последно място... Не се изгражда никаква физическа култура в децата :nono:
Последиците вече са повече от очевадни!!! А ще става и по-зле!
Живея срещу едно от спортине училище - знаеш ли как се нарича "бившето спортно" Почти никой от настоящите му възпитаници не го ползва като такова, един от терените е платен паркинг... а по останалите спортуват отдавна завършили хора...

А колкото до тези автобуси - можеш да видиш какъв е %-та на младите, които отиват редовно в планината, не с цел да се напият на спокойствие или инцидентно посещение с което да се хлвалят следващите 2-3 години.
Не сега зимата, когато можеби се поизравняват ;)
Вместо да се направи някаква кампания с цел стимулиране на посещението в планината... Сега само трябва да сложат и бариетите и вече няма за какво да си говорим каква е истината ;)
В момента най-силния стимул за качване би била направата на някаква бирария горе...
И без това не малко от хотелите вече са се насочили към създаването на по-добри условия за креватен туризъм (сещате се)...

Да не излезне. че го правят с цел да развият качването пеша :D :D :D

Може би не съм прав - нямам никакви доказателства и не обичам да правя изводи само на предположения, но спирането на тези линии и пренасочването на потока към лифтовете е малко повече от показателен...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот dbd » Сря Яну 13, 2010 1:41 pm

Стига с тоя довнхилл бе хора ... :)
Всеки може така - нагоре с рейса/лифта и надолу после кеф. Голям спорт, голямо натоварване, ей ...
Сега като няма 66, симеоновския като е 8 кинта, драгалевския като го направят и него толкова, та тогава май всички ще преоткрият основите на моунтаин баикинга!

Взимайте байковете и яко на педали - нема само ние балъчетата да въртиме нагоре, я! :)

Иначе спор няма, че вършеше добра работа рейса, ама тоя Цеко както е тръгнало ще разкаже играта и на Витоша ...
dbd

Рейтинг: 1238

Мнениеот Night_Falcon » Сря Яну 13, 2010 2:14 pm

dbd написа:Стига с тоя довнхилл бе хора ... :)
Всеки може така - нагоре с рейса/лифта и надолу после кеф. Голям спорт, голямо натоварване, ей ...
Сега като няма 66, симеоновския като е 8 кинта, драгалевския като го направят и него толкова, та тогава май всички ще преоткрият основите на моунтаин баикинга!

Взимайте байковете и яко на педали - нема само ние балъчетата да въртиме нагоре, я! :)

Никой не е "балъче", и всичките стилове на MTB са си MTB. Просто един го кефи едно, друг го кефи друго.
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот veskoz » Сря Яну 13, 2010 2:37 pm

Много се кефя на един приятел. Има Шкода комби, Norco team race и Ontario. Качва Norco на Шкодето, качва се горе, пуска се, отива до тях и оставя Norco, качва се на Ontario и се катери до колата, товари Ontario и си бега. DH и XC в един ден със съответните велосипеди.

Относно рейса. Против съм да се возят колела на него, освен ако не е пригоден специално за това (не че не ми се е налагало). Според мен не може да се промени становището на който и да е гъзоглав да спре линията/ите. Най-гадно ми е само и единствено за възрастните хора, поне за тези които нямат възможност да катерят пеша. Жалко. :V:
Относно леки и тежки колела, малко и много венци. Е кофти е за тежките байкове, не се съгласете, че има и прави и корави, обаче малоумни мухльовци дето си качват 10-12 килограмовите велосипеди на рейса... един вид всички се возят. Едните не могат (повечето) да си качат тежките колела, а другите ги мързи. Пак жалко. :dontknow:

http://koloezdene.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=167
Последна промяна veskoz на Сря Яну 13, 2010 2:53 pm, променена общо 1 път
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот bikerider » Сря Яну 13, 2010 2:53 pm

Alpina написа:Има разлика, но едното има доста силна причинно-следствена връзка с другото.
И за какво ти е добро, скъпоплатено здравеопазване, ако почти не ти трябва?

Тук се дъниш здраво. Формата няма нищо общо със здравеопазването. Или не си виждал болен спортист във върхова форма? Нека да не смесваме произволни думички, само защото ни звучат подобно. Идеята, че спортуващите могат да не се нуждаят (изобщо или по-рядко) от здравеопазване е абсурдна. Идеята, че спортуващите по-лесно ще плащат данъци също е абсурдна, защото няма причинно-следствена връзка между спортната форма и платежоспособността.

Изобщо... нещо много абсурди се избълваха на прима виста в тази тема.

@veskoz: Аз се качвам с кола до Драгалевци и си ползвам лифта, след което се прибирам с колата. В редките случаи, когато съм се качвал с приятели на 66 по тяхна инициатива (или не е имало лифт) съм съжалявал по ред причини.
Аватар
bikerider

Мнениеот veskoz » Сря Яну 13, 2010 2:58 pm

bikerider написа:@veskoz: Аз се качвам с кола до Драгалевци и си ползвам лифта, след което се прибирам с колата. В редките случаи, когато съм се качвал с приятели на 66 по тяхна инициатива (или не е имало лифт) съм съжалявал по ред причини.

Разбирам те. :agree: Аз също съжалявам винаги. А и съм прекалено принципен... понякога обаче вреди.
Виж шосетата как се ебават и грам не мислят за другите недостатъци. Важно на "байкърите" да им гадно. "Тъпи копелета" :D :dontknow:
Аватар
veskoz

Мнениеот heep » Сря Яну 13, 2010 3:00 pm

veskoz написа:Най-гадно ми е само и единствено за възрастните хора, поне за тези които нямат възможност да катерят пеша. Жалко. :V:
Относно леки и тежки колела, малко и много венци. Е кофти е за тежките байкове, не се съгласете, че има и прави и корави, обаче малоумни мухльовци дето си качват 10-12 килограмовите велосипеди на рейса... един вид всички се возят. Едните не могат (повечето) да си качат тежките колела, а другите ги мързи. Пак жалко. :dontknow:

Да, аз съм един от тези "малоумни мухльовци", който много обича да си качи 14 килограмоното колело на автобуса :). Ти някога правил ли си си труда, да провериш на практика качванито с байк от Драгалевци до Морените по паважа, въртейки нагоре...?

А относно възрастните хора, които не могат да ходят - мястото им е в парка, а не на 1800м сред каманаците...
Аватар
heep

Мнениеот heep » Сря Яну 13, 2010 3:03 pm

bikerider написа:Изобщо... нещо много абсурди се избълваха на прима виста в тази тема.

:agree: :D
Айде да пием бира...? :beer:
Аватар
heep

Мнениеот veskoz » Сря Яну 13, 2010 3:15 pm

heep написа:А относно възрастните хора, които не могат да ходят - мястото им е в парка, а не на 1800м сред каманаците...

Ти ще кажеш къде им е мястото.
Явно наистина си мухльо. ;)
Последна промяна veskoz на Сря Яну 13, 2010 3:52 pm, променена общо 1 път
Аватар
veskoz

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Яну 13, 2010 3:16 pm

heep написа:Да, аз съм един от тези "малоумни мухльовци", който много обича да си качи 14 килограмоното колело на автобуса :). Ти някога правил ли си си труда, да провериш на практика качванито с байк от Драгалевци до Морените по паважа, въртейки нагоре...?:
Да, няколко пъти. От Зона Б5.

heep написа:А относно възрастните хора, които не могат да ходят - мястото им е в парка, а не на 1800м сред каманаците...
Брей!!!Я па ти!И от де тва право да определяш кой къде да ходи?
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот heep » Сря Яну 13, 2010 3:22 pm

Всеки има правото да ходи катето поиска и да прави каквото поиска, но това не означава че аз няма да си кача колелото на автобуса заради него... или пък говорим за горките възрасти хора които ще избият сами себе си за да се качат първи... нали все пак не могат да ходят... айде моля ти се

А що се онася до качването догоре - аз също съм го правил притова с колело 20+, не веднъж - и прахта които издишах догоре се равнява на повече от 5 години в Кремиковци... сорру но няма да го правя повече
Аватар
heep

Мнениеот veskoz » Сря Яну 13, 2010 3:45 pm

Вече съжалявам, че писах в тази тема. Знаех си, че има много мухъл. :banghead:
heep написа:Ти някога правил ли си си труда, да провериш на практика качванито с байк от Драгалевци до Морените по паважа, въртейки нагоре...?

Правил съм си... и то на такива места, на които ти няма да отидеш... защото няма автобус. ;)
Последна промяна veskoz на Сря Яну 13, 2010 3:48 pm, променена общо 1 път
Аватар
veskoz

Мнениеот Alpina » Сря Яну 13, 2010 3:46 pm

bikerider написа:Тук се дъниш здраво. Формата няма нищо общо със здравеопазването. Или не си виждал болен спортист във върхова форма?

Къде съм споменал спортист във върхова форма?
Къде съм споменал, че никога не боледуват?

Не изопъчавай така думите :beer:
Спортистите и спортуващите не са едно и също ;)

Изобщо нямам предвид спортисти, ами хора с активен начин на живот, които спортуват ;)
Изобщо нямам предвид тотална липса на нужда от здравеопазване, ами в пъти по-ниска нужда от такова на спортуващи и активно живеещи, спрамо тези които ежедневно са от леглото на стола в кухнята, после на седалката в транспорта, на стола в работата, този в ресторанта, пак на стола в работата, седалката в транспорта, дивана вкъщи и накрая в леглото, а събота/неделя не си подават носа поне в парка.

heep, всеки има право да ходи където си иска, стиха да не
И къде си тръгнал да стравняваш възрастните хора, които ходят в планината с други такива... ще ме извиняваш, ама те са в пъти по-добро състояние от повечето 16-26 годишни мухльовци... така че просто написа ужасно грозни неща!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Хвала на тях и точно те трябва да са пример за подръжание!!!

heep написа:Ти някога правил ли си си труда, да провериш на практика качванито с байк от по паважа, въртейки нагоре...?

На veskoz "Драгалевци до Морените" по-скоро биха му били загрявка :D :beer:
Последна промяна Alpina на Сря Яну 13, 2010 3:54 pm, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Сря Яну 13, 2010 3:52 pm

Alpina написа:Изобщо нямам предвид спортисти, ами хора с активен начин на живот, които спортуват ;)

Хващаш се за думата, имах предвид точно спортуващ. Не си прав, ама изобщо, смесваш две тотално различни неща. Спортната форма е абсолютно личен въпрос и лично решение. Здравеопазването е за всички.

И пак не разбирам откъде заключихте, че един спортуващ ще плаща по-лесно ли, повече ли, данъци от един такъв дето цял ден седи на стол и кара през уикенда за да избива. Моля, обясни/обяснете или покажи/покажете релацията и я докажи/докажете статистически.
Аватар
bikerider

Мнениеот Capoeira » Сря Яну 13, 2010 3:55 pm

dbd написа:Стига с тоя довнхилл бе хора ... :)

Иначе спор няма, че вършеше добра работа рейса, ама тоя Цеко както е тръгнало ще разкаже играта и на Витоша ...

Гоче давам ти байка без да ми мигне окото, качвам се на брат ми на колелото и само ако спреш по-нанадолното щете прегазя като тир шосейкаджия, даже ще се върна за няколко повторения, да те видиме колко си издържлив и кое колко е уморително, това че спускането трае 5-6мин не значи че за тях не ставаш на абселютен парцал. Аман от таквиз активисти, като си свикнал че надолу се кара на седалката и на спирачките, карай си нагоре и не се обаждай за това кое колко уморително било.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот SpoileR » Сря Яну 13, 2010 4:02 pm

Обожавам този форум! :D

Започваш тема "спират автобус 66" и само на втора страница вече се говори за атомни електроцентрали... :D
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот dbd » Сря Яну 13, 2010 4:05 pm

Гоче давам ти байка без да ми мигне окото, качвам се на брат ми на колелото и само ако спреш по-нанадолното щете прегазя като тир шосейкаджия, даже ще се върна за няколко повторения, да те видиме колко си издържлив и кое колко е уморително, това че спускането трае 5-6мин не значи че за тях не ставаш на абселютен парцал. Аман от таквиз активисти, като си свикнал че надолу се кара на седалката и на спирачките, карай си нагоре и не се обаждай за това кое колко уморително било.

И финд ъоур лацк оф фаитх дистурбинг.
Дон'т ундерестимате тхе повер оф тхе Дарк сиде.

Дон'т маке ме дестрой ъоу!
Последна промяна dbd на Сря Яну 13, 2010 4:08 pm, променена общо 2 пъти
dbd

Мнениеот Alpina » Сря Яну 13, 2010 4:07 pm

bikerider написа:Хващаш се за думата, имах предвид точно спортуващ. Не си прав, ама изобщо.

А ти какво правиш?

bikerider написа:И пак не разбирам откъде заключихте, че един спортуващ ще плаща по-лесно ли, повече ли данъци от един такъв дето цял ден седи на стол и кара през уикенда за да избива. Моля, обяснете, покажете релацията и я докажете статистически.

Какво общо има това?

Много добре знаеш, какво трябва да представляват мерките скрити зад думата "здравеопазване" - това се действия, които целят запазването му, а тука са го приели като "чакаме да се разболеят и ги оправяме наливайки сумати пари и изпирайки още толкова"

Както искаш го върти, сучи, но не можеш да отречеш, че е в пъти по-евтино и по-малко време отнема да подържаш нещо, от колкото да го чакаш да се счупи и после да наливаш пари в него докато то не работи.

И знаеш че се имаше предвид, как вместо да се наливат огромните количества пари в лечение на хората, като през това време те са на легло и нетрудиспособни, като може с част от тях да се стимулира по какъв ли не начин спортуването, в следствие на което разходите за "здравеопазване" ще са в пъти по-малко.

По-добре да лентяйстваме и отделяме 1 месец от годината за ходене по лекари, даване на средства за лечени и т.н. от колкото с да се чувстваме силни, бодри и да посещаваме лекаря в някакви инцидентни случаи?

И не е нужно да представям никакви цифри - отиди в което и да е училище и виж колко от тези над 10-12 години се търкалят, вместо да ходят, после поразгледай хората по улиците и се заслушай колко момичета на по 18022 години имат оплаквания на жени от по 40 и повече години...
Последна промяна Alpina на Сря Яну 13, 2010 4:10 pm, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот heep » Сря Яну 13, 2010 4:08 pm

Alpina написа:heep, всеки има право да ходи където си иска, стиха да не
И къде си тръгнал да стравняваш възрастните хора, които ходят в планината с други такива... ще ме извиняваш, ама те са в пъти по-добро състояние от повечето 16-26 годишни мухльовци... така че просто написа ужасно грозни неща!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Хвала на тях и точно те трябва да са пример за подръжание!!!
[/quote]

Абсолютно съм съгласен с теб, съжалявам може би не съм се изразил правилно.
Хората които ходят по планините не са "горките възрастни хора" които трябва да съжаляваме...
Защото лично гледам такъв човек, който е на 89 години и има адско желание за живот, самият той казва "моето място е в парка" защото много добре разбира че ако без да иска се спъне и падне - това му е за последно...

Така че кой въобще състарява хората, чети внимателно... Там пише "хората който не могат да се катерят" за тези хора това е ОПАСНО. Защото падне ли този човек и си счупи нещо - края идва бързо. А хората за които ти говориш са съвсем друго нещо... и ако се замислиш по внимателно ще видиш че те също използват автобуса защото ги мързи или защото искат да имат сили за Черни връх, а не защото нямат сила да се качът до Алеко.
Така че не ги състарявайте вие, а наистина шапка трябва да им се сваля
Аватар
heep

Мнениеот Alpina » Сря Яну 13, 2010 4:20 pm

Т.е. смяташ, че ползват рейса за да се качат горе, понеже не могат да ходят ли?

Защо смятате, че Витоша е само това, което се вижда от София?

Защо един възрастен човек, който иска да тръгне от Алеко, да мине през платото, Конярника, Златните и слезне във Владая, трябва да се качи например от долу до Алеко?
Това ли значи, че не може да ходи.
А и костите им едва ли са толкова крехки, за колкото ги смятате ;)
Повечето са по-подготвени от колкото изглеждат :beer:

Пък и не всички колоездачи, които ползват рейса имат цел само да се спуснат веднага в Драгалевци... Аз например нямам сили да се кача до горе на собствен ход и след това да направя например описания по-горе маршрут.
Чесно казано никога не съм се качвал и с рейс, ами ползвам кабинковия или седалковия лифт и карам до Владая или Княжево, но определено няма да имам никакви сили за такова въртене, ако сам се кача...

:beer: :beer: :beer:
Последна промяна Alpina на Сря Яну 13, 2010 4:26 pm, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот dbd » Сря Яну 13, 2010 4:23 pm

Усе тхе форсе ...
dbd

Мнениеот heep » Сря Яну 13, 2010 4:35 pm

Alpina написа:

Т.е. смяташ, че ползват рейса за да се качат горе, понеже не могат да ходят ли?

veskoz написа: Най-гадно ми е само и единствено за възрастните хора, поне за тези които нямат възможност да катерят пеша. Жалко. :V:

Очевидно velkoz така смята, АЗ НЕ

Alpina написа:[Защо смятате, че Витоша е само това, което се вижда от София?

Не, не смятам. Затова написах ако четеш че - или ги мързи или искат да се качат до Черни връх примерно

Alpina написа:А и костите им едва ли са толкова крехки, за колкото ги смятате ;)

Повярвай ми - адски са им меки - дано никога не ти стига до главата...

Alpina написа:Пък и не всички колоездачи, които ползват рейса имат цел само да се спуснат веднага в Драгалевци... Аз например нямам сили да се кача до горе на собствен ход и след това да направя например описания по-горе маршрут.
Чесно казано никога не съм се качвал и с рейс, ами ползвам кабинковия или седалковия лифт и карам до Владая или Княжево, но определено няма да имам никакви сили за такова въртене, ако сам се кача...

Аз го правя същото. И повеже качването до Алеко ще ми дойде не само като загрявка - ползвам рийс или ифт
Аватар
heep

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум