German:A. AIR-force - какво е това животно?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

German:A. AIR-force - какво е това животно?

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Яну 16, 2010 10:53 pm

На Вашето внимание: German:A. AIR-force SLR 190 mm. Въздушен шок, 2 камери и ребаунд. За какво се използва, използвал ли е някой продукти на German:A, абе всичко което може да се каже за това нещо както и ревюта от нета. Ще може ли да го карам на моя Бехемот? Благодаря Ви предварително.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Re: German:A. AIR-force - какво е това животно?

Мнениеот did » Нед Яну 17, 2010 12:38 am

Странен избор - свръхлек XC шок на Бегемот :crazy:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот daf4ov » Нед Яну 17, 2010 1:06 am

Друг е въпроса че шока струва според мен доста повече от самата рамка...
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот Ozzie » Нед Яну 17, 2010 11:11 am

даже повече от самия велосипед :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Яну 17, 2010 11:29 am

Цената аз я плащам.
Отново въпрос без отговор. Пак да попитам - като хора с богат опит, имали ли сте възможност да видите/изпробвате подобен шок или продукт на тази компания? Смятате ли, че бих могъл да го използвам на моята рамка и до колко практично ще е това? Дали ще издържи натоварване, коефициент на рамката?
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот did » Нед Яну 17, 2010 11:41 am

Абе... то че можем, можем да ти отговорим по принцип (което вече стана!), ама пълният отговор хич няма да ти хареса. Ако пък си вярваш, че някой някога е пробвал Бегемот с German:А, значи ... :)

Цената на този шок е такава, понеже е измежду най-леките шокове на пазара. Основното му предимство, което го прави скъп, е това, че е лек. Бегемотът пък е рамка, в която матриал не е пестен по никакъв начин. Ако видя някъде наживо Бегемот с German:A, директно мога да дам на собственика препоръки за бързо настаняване в психиатрията.

По принцип всеки опит за кръстоска на хипопотам с "high-end bike products" ще доведе до някаква Мичуринка.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Яну 17, 2010 12:39 pm

Т.е. цената е висока поради употребата на леки, но скъпи материали. От гледна точка на издръжливост и функционалност нямаме отзиви, което всъщност ме интересуваше повече от цената и теглото.
Как Ви звучи такъв шок за 50лв в изправно техническо състояние на нашия "Пазар"?
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот did » Нед Яну 17, 2010 12:46 pm

EccentricMOTION написа:Т.е. цената е висока поради употребата на леки, но скъпи материали. От гледна точка на издръжливост и функционалност нямаме отзиви, което всъщност ме интересуваше повече от цената и теглото.
Как Ви звучи такъв шок за 50лв в изправно техническо състояние на нашия "Пазар"?

Ти май наистина не вдяваш от разумни аргументи! Това е супер олекотен XC шок, който обикновено се слага на рамки, тежащи около едно кило, а не на рамки, тежащи около 3 кила. Стилът на каране, за който е предназначен, няма пресечни точки с предназначението на Бегемота (ако въобще бегемота има смислено предназначение).

ТОЯГАта преди време беше казал едно много фундаментално нещо - "Ако искаш евтино, леко и здраво, избери точно две от трите!". Този шок е невероятно лек и точно толкова здрав, че да става за XC каране на XC рамка. Даже и за 2 лева да ти го дадат, МОЛЯ ТЕ, НЕ ГО СЛАГАЙ НА БЕГЕМОТ! Това е извращение!

Преди 2-3 години точно аз бях пуснал тема за тая фирма, виж я: viewtopic.php?f=6&t=23882
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Яну 17, 2010 12:55 pm

:offtopic: Има ли нещо, което да не е извращение при мен :D

С общите усилия на колегите от форума @did, @did и активното участие на @did достигаме до изводите за този шок:
1. Цената е висока, поради изключително ниското му тегло;
2. Задният амортисьор е предназначен за експлоатация на велосипед предназначен за дисциплината ХС, което предполага и употребата му само за тази дисциплина;
3. Употребата му на рамка с високо предавателно число и високо тегло е недопустима;

ПП1: Всички ли амортисьори за ХС имат заключване на хода, това не е ли задължително при подобен компонент?
ПП2: Air-force отзад с една подобна вилка, като гореспоменатата от теб ще бъдат страхотен повод бехемота да стане под 20кг. :agree: С тези компоненти ще е напълно "ексцентричен", ако ме разбираш правилно ;)
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот daf4ov » Нед Яну 17, 2010 6:55 pm

Не знам какво си намислил ама защо не си купиш по свястна рамка и чак тогава да сложиш по-хубав шок?
В крайна сметка не разбрах какъв стил караш? Виждал съм видеота в който си спускач...
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот Harka » Нед Яну 17, 2010 8:42 pm

EccentricMOTION написа:ПП2: Air-force отзад с една подобна вилка, като гореспоменатата от теб ще бъдат страхотен повод бехемота да стане под 20кг. :agree: С тези компоненти ще е напълно "ексцентричен", ако ме разбираш правилно ;)

Не. Ще е напълно малоумен, ако ме разбираш правилно.
Аватар
Harka

Мнениеот Newone » Нед Яну 17, 2010 9:05 pm

EccentricMOTION написа::offtopic: Има ли нещо, което да не е извращение при мен :D

С общите усилия на колегите от форума @did, @did и активното участие на @did достигаме до изводите за този шок:
1. Цената е висока, поради изключително ниското му тегло;
2. Задният амортисьор е предназначен за експлоатация на велосипед предназначен за дисциплината ХС, което предполага и употребата му само за тази дисциплина;
3. Употребата му на рамка с високо предавателно число и високо тегло е недопустима;

ПП1: Всички ли амортисьори за ХС имат заключване на хода, това не е ли задължително при подобен компонент?
ПП2: Air-force отзад с една подобна вилка, като гореспоменатата от теб ще бъдат страхотен повод бехемота да стане под 20кг. :agree: С тези компоненти ще е напълно "ексцентричен", ако ме разбираш правилно ;)

Виж, "колега', прекрасно е, че ни правиш свидетели на своето израстване в планинското колоездене! :bowdown: Но не смяташ ли, че би могъл да съкратиш процеса, ако малко повече се вслушваш в съветите на тези, които знаят повече от тебе?

П.П. Не ти предлагам да четеш, защото очевидно е, че или не можеш или не обичаш да го правиш......... :(!:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот PtD » Нед Яну 17, 2010 11:07 pm

Eee, че сте лоши... А още мъъънинко и ще открие и топлата вода!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот did » Нед Яну 17, 2010 11:19 pm

PtD написа:Eee, че сте лоши... А още мъъънинко и ще открие и топлата вода!

Ми ние просто се опитваме да я стоплим безплатно.

:offtopic:
Новият подпис по повод тая тема ли си го сложи?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Harka » Нед Яну 17, 2010 11:49 pm

@Newone:
:agree: :agree: :agree:

@PtD:

Дано я открие, ама надали.
Аватар
Harka

Мнениеот PtD » Пон Яну 18, 2010 4:12 am

did написа: :offtopic:
Новият подпис по повод тая тема ли си го сложи?

А, не. Той си е за живота, Вселената и всичко останало. :8D:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Яну 18, 2010 3:20 pm

Форума - питаш и ти отговарят хора с опит. По-добре да четеш хорски мнения от колкото препоръки на търговец.
Темата беше с идеята, че в секция "Пазар" се продава гореспоменатия амортисьор. Тъй като е нова материя за мен, питам. Получих адекватни мнения. Събрах наличната информация подадена от Вас и я структурирах в 4-5 точки с цел да бъде полезна темата за останалите търсещи информация за споменатия компонент. Научих, че компонента е неподходящ за мен и моят стил, освен информация получих и минус за благодарност, че се интересувам, набирам и структурирам информацията.
Не обичам да чета по повече от 400 страници за една седмица. Стига ми учебника и ръководството на ДТН Проф. инж Станчева по Теоритична електротехника.
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот did » Пон Яну 18, 2010 3:37 pm

EccentricMOTION написа: освен информация получих и минус за благодарност, че се интересувам, набирам и структурирам информацията.

Ми... дано не ме разбереш неправилно, но когато на изпит по физикохимия ми се явят студенти, които са горди с това, че умеят да умножават цели числа до 20 с калкулатор, аз с чиста съвест им поставям минуси, независимо че са се опитали да овладеят до съвършенство умножаването на числа до 20 с калкулатор.

:beer:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Яну 18, 2010 4:02 pm

Разбирам те. Наясно съм, че познанията ми по колоездене са в абсолютно начално ниво, стремя се да научавам нови неща. За една година научих малко, остава ми още много. Предпочитам да търпя критики, те са полезни за сметка на комплиментите. Критиките те правят по-добър, комплиментите - само могат да те направят по-лош.
Lock
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот veskoz » Пон Яну 18, 2010 4:04 pm

EccentricMOTION написа:ПП1: Всички ли амортисьори за ХС имат заключване на хода, това не е ли задължително при подобен компонент?

Не е задължително. Има платформи.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот jivkonik » Вто Яну 19, 2010 12:47 pm

Ако този шок се продава в "ПАЗАР" за 50 лв бих си направил 2 основни извода:
1. Опитват се да ми продадат "менте" за 50 лв на нещо, което ново струва 340 ЕВРО.
2. Опитват се да ми продадат напълно "избушен" и работещ с много компромиси шок за 50 лв, който нов струва 340 ЕВРО.
3.Продават ми краден шок.

И в трите случая не бих го купил... :nono:
Аватар
jivkonik

Мнениеот did » Вто Яну 19, 2010 1:03 pm

jivkonik написа:Ако този шок се продава в "ПАЗАР" за 50 лв бих си направил 2 основни извода:
1. Опитват се да ми продадат "менте" за 50 лв на нещо, което ново струва 340 ЕВРО.
2. Опитват се да ми продадат напълно "избушен" и работещ с много компромиси шок за 50 лв, който нов струва 340 ЕВРО.
3. Продават ми краден шок.

И в трите случая не бих го купил... :nono:

От двата ти варианта, аз залагам на третия. В пазара няма обявен такъв шок, което някак...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Ozzie » Вто Яну 19, 2010 1:15 pm

did написа:В пазара няма обявен такъв шок...

амиии... има
:dontknow:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот did » Вто Яну 19, 2010 1:18 pm

Ами... не съм я видял. :paperba:

Не искам да коментирам чужди обяви.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Ozzie » Вто Яну 19, 2010 1:36 pm

EccentricMOTION написа:Как Ви звучи такъв шок за 50лв в изправно техническо състояние на нашия "Пазар"?

това изречение ме провокира да потърся обявата
още вчера или онзи ден я намерих
все пак раздела за продажби на вилки и амортисьори няма и две странички
:)
Аватар
Ozzie

Мнениеот EccentricMOTION » Вто Яну 19, 2010 1:40 pm

Признайте, че подобна обява за непросветен като мен привлича вниманието. Още повече, в случай, в който на моето съм с заводска пружина.
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот jivkonik » Вто Яну 19, 2010 4:11 pm

EccentricMOTION написа:Признайте, че подобна обява за непросветен като мен привлича вниманието. Още повече, в случай, в който на моето съм с заводска пружина.

Прав си за себе си, звучи като оферта. Чуй се с продавача, може пък просто да иска да се отърве от нещо да не му седи, отказвайки се да му търси нормалната цена - в нашия форум се оказва трудно да се продаде нещо макар и на половин цена от цената като ново, особено от по-висок ценови клас. Аз имам така един шок Swinger 3-Way, цяла година се опитвах да го продам, и никой дори не ми писа 1 ред да пита за подробности, за пазарлък и т.н.
Вече и обявата не си подновявам......
Аватар
jivkonik

Мнениеот heep » Чет Яну 21, 2010 1:01 pm

Какво ще стане ако смесиш питбул с шитцу ..... булшит :rofl:
:beer:
Аватар
heep

Рейтинг: 1632

Назад към All Mountain/Ендуро продукти