SPAM на килограм

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: SPAM на килограм

Мнениеот PRobably » Пон Яну 18, 2010 10:55 pm

Да много трудно се поръчва,достатъчно е да цъкнеш тук- http://www.sram.com/_media/pdf/service/ ... _chart.pdf
Да видиш каква ти трябва(според това колко тежиш).Ще ти дам пример-Аз тежа 63кг отварям линкчето горе виждам написано 63кг-White,демек бяло.Обаждаш се в бас и казваш:
Ти:Ало трябва ми бяла пружина с u-turn за домейн с 160 ход имате ли такава или трябва да се поръча.
Той: Варянт 1 казва: Нямаме в наличност трябва да поръчаме Варянт 2 казва: Имаме
Ти: Варянт 1 казваш: Кога ще имате? Варянт 2 казваш: Супер идвам да си я взема.
Той:Ще ти я поръчам и до няколко дни ще имаме.
Ти:Супер,обади ми се когато пристигне за да дойда да си я взема.

Достатъчно ясно ли е ?

И аз никъде не видях да си дал магазин,където правят такива пружини.Покажи такъв магазин и аз ще ти покажа подходяща вилка. ;)

П.П може ли да пиша по скайп да не се набутвам с телефона ? :popcorn:

П.П 2
Прави се по поръчка, с подходящите размери, стъпка и прогресивност

И все още твърдиш,че можеш да си я направиш? :rofl:
Не се опитвам да се заяждам,просто мисля,че съм прав и няма да отстъпя докато не ми докажеш обратното (не,че си длъжен) ти започна да спориш не аз. :peace:
Ако някой покаже къде е грешката ми ще спра и ще ти се извиня.
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот hitar_potar » Пон Яну 18, 2010 11:22 pm

DTD написа:...

батка, какво точно не разбираш в мнението на пешо (пробабли)? как можеш да твърдиш, че пружината в който и да е магазин ще струва някакви си 20лв? наясно ли си, че пружината върви ръка за ръка със системата Ю-търн? нея за колко левчета ще ти я изработят в който и да е магазин? още - искаш въздушна вилка за ФР до 600лв чисто нова. ми нямаш проблеми - сънтър Дуролукс 2010. даже можеш да я вземеш с настройка на хода, да не говорим, че като тегло е като фокс 36, и е една от малкото вилки, от които няма оплаквания по отношение настройката на хода. ако пък си някой сноб и не можеш да признаеш сънтър за сносна марка - еми няма как, минава се на втора ръка, което все пак не е толкова лош вариант, понеже хората в чужбина имат навика да са напълно искрени в описанията на вилките си - тааа, тотем соло еър преспокойно можеш да си намериш до 600лв, че и по-малко.
също така и към другите колеги-съфорумци - не виждам как различни рамки биха могли да накарат една вилка с дадени пружини да работи добре за някой, който е прекалено лек за тези пружини... особено пък ако рамката е и мека.
@Did, ти като един виден съфорумник, доказал се с безумната си мъдрост :rofl: (и все пак, верно си е, човечето е за израза), би ли обяснил как може да работи добре вилката, ако пружините й са прекалено твърди, примерно за теб (да речем, че те поставяме на мястото на автора на въпросната тема за домейна)? но да знаеш, че ако приемеш ролята, това означава, че не разбираш много много от вилки и квото вземеш, така ще си го караш.
а да не говорим, че истинския автор на темата оставя впечатлението, че и рок шокс тора 289 ще му е достатъчно като за начало.

ЕДИТ: Дид, говорим за Ю-търн пружина. Системата може ли да се прехвърли от 1 пружина на друга?
Дафо, вилката на Пробабли беше моята. може би със смяна на маслото работата би се оправила... ако я карах аз, понеже съм 85-87 кила, а пружината е до максимум 82, щото и на мен ми беше малко твърдичка. но за него, бидейки 63 кила, една проста смяна на вискозитета не виждам как ще помогне.
Последна промяна hitar_potar на Пон Яну 18, 2010 11:34 pm, променена общо 1 път
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот did » Пон Яну 18, 2010 11:26 pm

hitar_potar написа:@Did, ..., би ли обяснил как може да работи добре вилката, ако пружините й са прекалено твърди, примерно за теб ...?.

Това пък къде съм го коментирал? Я пак виж, какво точто съм цитирал и какво съм писал.

Оригинална пружина за 20 лева в магазини няма, но максимум за толкова може да се направи във фирмите за производство на пружини. Има поне 3-4 теми по въпроса тук.
Последна промяна did на Пон Яну 18, 2010 11:38 pm, променена общо 1 път
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PRobably » Пон Яну 18, 2010 11:30 pm

Добре де U-turn врътка откъде ? Може ли оригиналната да се прехвърли? И не мога да разбера като си дал 600 лв за вилка (че и повече) такъв проблем ли са тия 60 лв. за пружина....
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Мнениеот DTD » Пон Яну 18, 2010 11:38 pm

http://www.europages.eu/firmen-ukazatel ... ltati.html
Probably, радвай се. Разгледай тия фирмички.Има Български, има и чуждестранни.Човек като е на зор търси, като го сърбят пръстите, си ги чеше по клавиатурата. Не си първия, който се сблъсква с твърди пружини. Не винаги има оригинални пружини за вилката, за която ти трябват. В такъв случай се обаждаш в една от тия фирми и правиш поръчка, ама не ми се пишат диалогчета като твойто горе. Разбира се виждам си пич и освен да отидеш да изръсиш 80лв за пружина, друго не виждаш като вариянт.
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот PRobably » Пон Яну 18, 2010 11:43 pm

Пич съм да! Събрал съм си пари ще си купя свестна пружина от производителя,вместо да си правя експерименти...И неразбрах с u-turn-a какво правим?! Дай да си съсипя вилката,заради глупавите 60лв. който съм спестил...
А за вилка hitar_potar си го е казал не е само българския пазар има къде,къде по-добри оферти.
Аватар
PRobably

Мнениеот hitar_potar » Пон Яну 18, 2010 11:46 pm

Did написа:...Няма пряка връзка между твърдост на пружина и тегло на колоездача. Всичко зависи И от рамката.
...
това как да го разбирам, когато става дума за работа на вилката? :bowdown:

DTD написа:http://www.europages.eu/firmen-ukazatel/did-finis04/hc-04640J/rezultati.html
Probably, радвай се. Разгледай тия фирмички.Има Български, има и чуждестранни.Човек като е на зор търси, като го сърбят пръстите, си ги чеше по клавиатурата. Не си първия, който се сблъсква с твърди пружини. Не винаги има оригинални пружини за вилката, за която ти трябват. В такъв случай се обаждаш в една от тия фирми и правиш поръчка, ама не ми се пишат диалогчета като твойто горе. Разбира се виждам си пич и освен да отидеш да изръсиш 80лв за пружина, друго не виждаш като вариянт.

аз пак продължавам да те питам - гарантираш ли, че коя да е от тези фирми ще ти осигури пружина с Ю-търн срещу по-малко от 80-100лв? щото БАС ти гарантира това срещу подобна сума, при това оригинална такава.
а и чакам коментара ти относно предложението за въздушна сносна вилка до 600лв. :agree:
ЕДИТ: кристално, Дид. имаш биричка от мен. :beer:
сега остава да чуем и ДТД.
Последна промяна hitar_potar на Пон Яну 18, 2010 11:54 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
hitar_potar

Мнениеот did » Пон Яну 18, 2010 11:49 pm

Аааа, ето кое те е подвело.

Ами забележи, че пишем в темата за спам и никаде преди моя пост не става ясно какво се коментира - шок или вилка и от коя тема.

Аз написах тези неща, щото останах с впечатлението, че се говори за шок. После не си изтрих мнението нарочно, макар че можех да го редактирам, а обясних какво съм имал предвид.

Така ясно ли е?

:beer:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PRobably » Пон Яну 18, 2010 11:55 pm

Първото мнение нямаше за цел да се стигне до тук,просто исках човека който ми цъкна минус да каже защо,при положение че това,което написах не е грешно.Пак казвам +-20 точки,се тая нищо не зависи от тях просто исках да разбера.
Аватар
PRobably

Мнениеот DTD » Пон Яну 18, 2010 11:56 pm

hitar_potar написа:
Did написа:...Няма пряка връзка между твърдост на пружина и тегло на колоездача. Всичко зависи И от рамката.
...
това как да го разбирам, когато става дума за работа на вилката? :bowdown:

DTD написа:http://www.europages.eu/firmen-ukazatel/did-finis04/hc-04640J/rezultati.html

аз пак продължавам да те питам - гарантираш ли, че коя да е от тези фирми ще ти осигури пружина с Ю-търн срещу по-малко от 80-100лв? щото БАС ти гарантира това срещу подобна сума, при това оригинална такава.
а и чакам коментара ти относно предложението за въздушна сносна вилка до 600лв. :agree:

До преди малко се мрънкаше за 80лв, сега като ви се изложи алтернатива, почнахте да я плюете и да се държите за БАС... Еми, който има 80-100лв за пружина, да ги дава. Който му се кара така прехваления сънтур, да си го кара...

Тая пружина може да се направи абсолютно същата, но с различна твърдост и стъпка според желанието на клиента. Не виждам какво мрънкате за тоя шибан Ю-търн, след като пружината е напълно отделно от него и ако се направи същата какво ще ви се развалят вилките... :popcorn:

П.П.

http://www.pinkbike.com/photo/3278259/

Ето снимка на лирик със същия Ю-търн. Пружината не е нищо невъзможно за изработка.
DTD

Мнениеот hitar_potar » Вто Яну 19, 2010 12:09 am

не съм спец по вилките, но щом Ю-търн върви заедно с пружината, явно си има причина. колкото до изложената алтернатива, в отговора на твоето ЛС те попитах няколко въпроса. така и не отговори на тях. та да прибавя още 1 - смяташ ли, че да ги игнорираш си заслужава 50-60лв спестени и 2 пъти повече нерви строшени? а да не говорим, че твоята алтернатива изисква познания, които далеч не всеки притежава - за поръчката на пружина трябва да кажеш размери, прогресивност, стъпка. айде първото - няма проблем. останалите нищо не ми говорят. не съм единствения, вярвай ми. да не говорим пък за автора на тази толкова размирна тема за домейн или 55. :idea:
да не говорим, че от тоя махленски скандал, дето се заформи, точно ти изглеждаш като дърт заядливец.
колкото до сънтър - далеч не са прехвалени. тепърва има да ги хвалят.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот DTD » Вто Яну 19, 2010 12:22 am

Върви с Ю-търн, щото малко хора ще тръгнат да си я сменят сами. Аз лично бих си направил пружина. Който има излишни пари, да ги дава! Ще се сдобиете със още един Ю-търн и още една пружина.Ей за това се плаща толкова, не че е мега специялната пружина, ами си плащате шибаната тапа с врътката. + при поръчковата изработка е, че можете да си изберете колко да е прогресивна пружината.Хора различни, вкусове всякакви.Колкото до точните размери на пружината, със старата ще им е доста лесно, както и на теб.В София само, има няколко фирми, които изработват пружини по поръчка. Не се прави това за пръв път, какво се стряскате толкова не знам... :dontknow: Ама дали щяла да издържи, ама дали щяла да стане същата? Занасяш им старата пружина, казваш колко по-мека искаш, за какво ще се ползва (че е за амортисьор), те хората пружини не правят за пръв път.Ще ти я видят каква твърдост е и според това ще си избереш подходяща за теб. Материяли си има подходящи и всичко.
DTD

Мнениеот PRobably » Вто Яну 19, 2010 12:27 am

В цялата работа няма много смисъл.Ако автора на темата за домейна и 55 твърдо се е спрял на домейн,тогава може да пробва,но предполагам идея си няма как да си я направи тази пружина.И ако не успее,какво правим? Остава си с Стандартната пружина на домейн за 72-82 кг.чоек.Демек ако не иска да е с 600 лв назад трябва да даде още 80лв. за пружина И ПАК няма да постигне желания резултат.

П.П@DTD Ако наистина е толкова лесно и просто,ще ми обясниш ли на две,на три как да си я направя тази пружина не искам нищо специално просто да е копие на оригиналната. :peace:
Последна промяна PRobably на Вто Яну 19, 2010 12:35 am, променена общо 4 пъти
Аватар
PRobably

Мнениеот hitar_potar » Вто Яну 19, 2010 12:28 am

DTD написа:Върви с Ю-търн, щото малко хора ще тръгнат да си я сменят сами. Аз лично бих си направил пружина. Който има излишни пари, да ги дава! Ще се сдобиете със още един Ю-търн и още една пружина.Ей за това се плаща толкова, не че е мега специялната пружина, ами си плащате шибаната тапа с врътката. + при поръчковата изработка е, че можете да си изберете колко да е прогресивна пружината.Хора различни, вкусове всякакви.Колкото до точните размери на пружината, със старата ще им е доста лесно, както и на теб.В София само, има няколко фирми, които изработват пружини по поръчка. Не се прави това за пръв път, какво се стряскате толкова не знам... :dontknow: Ама дали щяла да издържи, ама дали щяла да стане същата? Занасяш им старата пружина, казваш колко по-мека искаш, за какво ще се ползва (че е за амортисьор), те хората пружини не правят за пръв път.Ще ти я видят каква твърдост е и според това ще си избереш подходяща за теб. Материяли си има подходящи и всичко.

ААА, е тва се казва добро мнение с обяснение на простичък български, че всеки да може да го разбере. така трябваше да почнеш, а не със заяжданията.
ако някой не ме изпревари, имаш плюсче от мен.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Ozzie » Вто Яну 19, 2010 1:00 am

алоооо, дискусиите я някъде другаде
то бива спам, бива
ама вие сте се оляли бре
ИзображениеИзображениеИзображение
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Antares » Вто Яну 19, 2010 8:04 am

Мноо кила ли ти дойде?
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Antares » Вто Яну 19, 2010 11:25 pm

Абе кой ми пусна мухата Korpiklaani?! Искам имена!
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Thunder » Вто Яну 19, 2010 11:37 pm

Момчета...който пее зло не мисли :D .Успокойте страстите,аз искам да питам някой компетентен по този въпрос.Скоро си зех едно комплектче на парк-туул и в него има машинка за почистване на веригата,въобще тва върши ли някаква работа и ако върши какъв препарат да му слагам за да обезмаслява и почиства.Мерси много :dontknow:
Аватар
Thunder

Рейтинг: 1242

Мнениеот Лифта » Сря Яну 20, 2010 12:04 am

Antares написа:Абе кой ми пусна мухата Korpiklaani?! Искам имена!

Plead guilty :peace:
Аре сега сички да изгледаме двата сезона на Metalocalypse :D
Аватар
Лифта

Рейтинг: 1206

Мнениеот X_NRG » Сря Яну 20, 2010 1:45 am

Antares написа:Абе кой ми пусна мухата Korpiklaani?! Искам имена!

Ние с лифта трябва да сме виновни от преди няколко дена. :D
И аз си трещя на тях тия дни.
Водки-модки бири-мири секви гъски-мъски... ама това е друго творчество... :D
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот 25thframe » Сря Яну 20, 2010 8:45 am

Aбе cvb не ти ли омръзна, да пишеш глупости наляво, надясно? Първо Мики Маус ( той поне има полезни постове във "Веломеханик" ), сега ти.
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот Antares » Сря Яну 20, 2010 3:05 pm

Не, честно, cvb наистина има нужда от специализирана помощ.
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Ozzie » Сря Яну 20, 2010 4:03 pm

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот yavka » Сря Яну 20, 2010 4:06 pm

Ozzie написа:M. налетя на малолетни и непълнолетни... :boggled: :boggled: :boggled:

Еее, край!
Аватар
yavka

Рейтинг: 1945

Мнениеот TheAnimal » Сря Яну 20, 2010 4:11 pm

Чшшш, аз ровя ли ти в личния живот и държа ли ти сметка коя e*еш и къде я е*беш?
Ще налитам и на бебета в яслата или на трупове в моргата, въпрос на лични желания е!
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот did » Сря Яну 20, 2010 4:12 pm

Животинче, просто си признай, че сменяш сексуалната си ориентация и минаваш от малки момченца на охлюви.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот yavka » Сря Яну 20, 2010 4:17 pm

Ае са... стига интрига! Просто искам да участвам на състезанието! :golf:
Аватар
yavka

Рейтинг: 1945

Мнениеот TheAnimal » Сря Яну 20, 2010 4:20 pm

Да така е.
Яворчо не ми е съсед и аз не познавам родителите му.
Цялата работа е че ме сърби за нещо младо.
Доволни? :)
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот did » Сря Яну 20, 2010 4:27 pm

TheAnimal написа:Цялата работа е че ме сърби за нещо младо.

Май ше идваш на оглед на тепето :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Daniel Panev » Сря Яну 20, 2010 4:28 pm

yavka написа:Ае са... стига интрига! Просто искам да участвам на състезанието! :golf:

Какичката - също. Остана недоизяснено в кое желае да се представи по-добре...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла