sunny_thorn написа:Искам да попитам защо болчетата на предния диск колкото и да ги затягам след 10 минутно каране из квартала се развиват (не докрай но достатъчно за да се размърда диска).
did написа:Всъщност, точно болтчетата на диска ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се затягат с динамометричен ключ.
did написа:Всъщност, точно болтчетата на диска ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се затягат с динамометричен ключ.
axelmax написа:Може,но се върни в реалността,колкото и да е .............Иначе си прав.![]()
Ozzie написа:сглобката беше стоманен болт в алуминиева гайка...
EccentricMOTION написа:Gedore ....................
hobi написа:Относно въпроса на автора, има едни неща които се наричат контри, тези съсщите контри представляват тънко листче мек метал с по 2 дупки, съответно всяко такова листче контрира два болта чрез извиване на краищата му. Миналите ми болтове бяха контрирани по този начин, без лепило или каквото и да било, повярвай ми не са мръднали и до сега. Бяха в комплект със спирачка Шимано ,,Деоре" от 2004 някаде. Мисля, че могат да се закупят навсякаде, но не са трудни и за направа. В момента съм със спирачки Авид ,,Джуси 3.5" без контрички, а с лепило и нямам проблем, но въпреки всичко, възнамерявам да си сложа пак, за всеки случай
![]()
![]()
axelmax написа:hobi написа:Относно въпроса на автора, има едни неща които се наричат контри, тези съсщите контри представляват тънко листче мек метал с по 2 дупки, съответно всяко такова листче контрира два болта чрез извиване на краищата му. Миналите ми болтове бяха контрирани по този начин, без лепило или каквото и да било, повярвай ми не са мръднали и до сега. Бяха в комплект със спирачка Шимано ,,Деоре" от 2004 някаде. Мисля, че могат да се закупят навсякаде, но не са трудни и за направа. В момента съм със спирачки Авид ,,Джуси 3.5" без контрички, а с лепило и нямам проблем, но въпреки всичко, възнамерявам да си сложа пак, за всеки случай
![]()
![]()
Да ,но главите на шиманските болтове са с походяща глава( за да се прегънат пластините по тях) и пак имат лепило(зелено)
EccentricMOTION написа:Динамометричен ключ ще бъде полезен в случай, че изкарвам пари с него. Всеки един човек хващал ключовете в гаража може да прецени до колко да натяга, според това какъв е материала, профила, фи на крепежния елемент....
hobi написа:може да прочете мненията нагоре, се хубави предложения (имам предвид мненията по темата за разхлабения диск, а не по темата за динамометричния ключ)
EccentricMOTION написа:Gedore са едни от най-добрите/дори не мога да се сетя за по-добри/ професионални инструменти като тресчотки, ключове. От там идва и наименованието "Гидория" или "Гедоре" назоваващо комплект тресчотка и вложки в пригодена кутия/куфарче.
EccentricMOTION написа:Динамометричен ключ ще бъде полезен в случай, че изкарвам пари с него. Всеки един човек хващал ключовете в гаража може да прецени до колко да натяга, според това какъв е материала, профила, фи на крепежния елемент....
EccentricMOTION написа:По темата - за болтове и спирачки, послушах съвет от стар майстор на коли. Всички знаят за стария червен лак за нокти на мама. Непотребен, леко позасъхнал такъв върши страхотна работа при болтове на подобни места с такова предназначение. От опит - не откривам разлика между заводски намазаните болтове и това.
did написа:Калибровката ..... това е отделна тема
EccentricMOTION написа:От опит - не откривам разлика между заводски намазаните болтове и това.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 19 госта