TheAnimal написа:...
NovemberCharlie написа:http://www.nra.bg - отговорите на всички въпроси
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш"![]()
bikerider написа:Щото с това работят в НАП, разбира се... ти OpenOffice нямаш ли си?
NovemberCharlie написа:bikerider написа:Щото с това работят в НАП, разбира се... ти OpenOffice нямаш ли си?
И защото има правителствено решение да се ползва продуктите на Майкрософт. Като станем богати колкото Франция, например, ще минем на безплатен софтуер.
Daniel Panev написа: какво му е сложното да се направи във вид на проста статична html страничка?!?!?!?!
did написа:Daniel Panev написа: какво му е сложното да се направи във вид на проста статична html страничка?!?!?!?!
Няма нищо сложно, но си има процедура! Обявява се конкурс, участват фирми по съответните закони, избира се най-добрата оферта и след няма и 6-7 месеца, някой ще направи такава страничка от екселския файл за по-малко от 1000000 лева!
NovemberCharlie написа:http://www.nra.bg - отговорите на всички въпроси
Защото сайта им е правил тъпак, който не следва основния принцип че сайт се прави от автора за потребителя, а не от автора за автора. Аз за author-friendly не съм чувалDaniel Panev написа:NovemberCharlie написа:bikerider написа:Щото с това работят в НАП, разбира се... ти OpenOffice нямаш ли си?
И защото има правителствено решение да се ползва продуктите на Майкрософт. Като станем богати колкото Франция, например, ще минем на безплатен софтуер.
Добре - тъй като е гледаш: да ти приличам на министър? Какво ме ебе мене правителството какво е решило да ползва? А на всичкото отгоре това е един ТЪП ПРОСТ списък от 406 реда - какво му е сложното да се направи във вид на проста статична html страничка?!?!?!?!
bikerider написа:Щото с това работят в НАП, разбира се... ти OpenOffice нямаш ли си?
Daniel Panev написа:Ма те по същата логика можеше и Oracle dump файл да сложат - аз и него мога да си импортна.
Daniel Panev написа:Въпросът е КОМУ Е НУЖНО ЦЯЛОТО УПРАЖНЕНИЕ?!?!
PtD написа:Daniel Panev написа:Въпросът е КОМУ Е НУЖНО ЦЯЛОТО УПРАЖНЕНИЕ?!?!
Хаха. Що за въпрос. На различни хора е нужно:
- На М$, за да имат повече приходи
- На човека, който е уредил да закачи администрацията към М$ Офис - няма гладен да ходи, я. Комисионната е важна работа.
- На хората, които поддържат конфигурациите - все пак шега работа ли е да инсталираш М$ Офис? То си е почти като ъпгрейд на операционната система
- и други
![]()
Daniel Panev написа:NovemberCharlie написа:bikerider написа:Щото с това работят в НАП, разбира се... ти OpenOffice нямаш ли си?
Добре - тъй като е гледаш: да ти приличам на министър? Какво ме ебе мене правителството какво е решило да ползва? А на всичкото отгоре това е един ТЪП ПРОСТ списък от 406 реда - какво му е сложното да се направи във вид на проста статична html страничка?!?!?!?!
рс написа:Кому е нужно да се подават декларации?! Нали имат данните за всички. Софтуерът не струваше ли 30 или 80 милиона - имаше някаква скандална сума за гръцка компания навремето.
Аз забелязвам една мъничка тайна - въпросният софтуер НЕ работи, и не е проработвал някога. Всичко става с приложението "лелка", опционално може да е "с дебел мазен задник". Седят едни лелки и гледат на всеки дали си е платил осигуровките. Гледат в едни "програми" (таблици), после преписват, вероятно ан ръка в едни други "програми за сайта" (пак таблици).
Да, ама я сметни 6-7 милиона осигурителни казуса... всеки като си е сменял работодателя по няколко пъти може и да са повече.
Затова сега се искат безмислени декларации. За съжаление имат смисъл, станали са нижни, защото държавата се е оплела в собствените си кълчища.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта