Раница, с опция на закачане на FFace?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Раница, с опция на закачане на FFace?

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Яну 21, 2010 10:18 pm

В раздела "Продукт-консулт" открих 2-3 варианта - Deuter Attack, Dakine Apex и Dakine Nomad. Това са едни от най-популярните раници с опция за закачане на каска тип Full face. Това което не ми допада е цената. Търся бюджетен вариант на тези раници, т.е. бих искал да ми препоръчате раница с опция за закачане на каска Ффейс под 100лв. Благодаря предварително :)
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Re: Раница, с опция на закачане на FFace?

Мнениеот did » Чет Яну 21, 2010 10:21 pm

Хубуу де, преди 3 дни имаше тема за раница, която да СЪБИРА FF. Сега пак същото, ама да можело да се закача... А всъщност, мястото на каската е на главата, а не на раницата!!!

Пък и на всяка раница може да се закачи FF!

Тоя форум съвсем изперка...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Пет Яну 22, 2010 12:41 pm

EccentricMOTION написа:Това което не ми допада е цената.

Тоест не държиш на качеството, така ли?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пет Яну 22, 2010 2:00 pm

bikerider написа:
EccentricMOTION написа:Това което не ми допада е цената.

Тоест не държиш на качеството, така ли?

Двете не винаги са свързани, колкото и търговците да се опитват да ни убедят в това ;)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Пет Яну 22, 2010 2:06 pm

did го каза във втория пост - на всяка раница може да се закачи FF... от там нататък Ексцентричния да си търси какво би му вършило и друга работа...

@did, някои хора карат с каска за XC на главата и FF на раницата, след което ги сменат ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Capoeira » Пет Яну 22, 2010 2:14 pm

PtD написа:Двете не винаги са свързани, колкото и търговците да се опитват да ни убедят в това ;)

Карам Apex вече 3 години и малко повече, за това време не е имало и един ден през който ако карам колело да не съм с нея. Дори когато трябва да ходя на работа с малко багаж съм с нея, ходя на работа почти винаги с колело. Като изключим лекото протриване на долния край на гърба, там където се трие в колана ми и леко нарушеното на места покритие на "водонепропускиливите" ципове, е все още във вида в който съм я закупил, никакво избледняване никакви прокъсвания, нищо. Като си представя колко пъти съм се таркалял по гръб с нея, честно казано бронята ми е отнасяло значително по малко тормоз отколкото раницата, не знам от какво е направена но никога досега не съм имал толкова здрава вещ. Нито за миг не съм съжалил за цената за която платих, е можеби когато сипах водка с бира в хидратора и след седмица установих че миризмата от него може да изгони хлебарките от стаята ми.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот veskoz » Пет Яну 22, 2010 2:27 pm

Alpina написа:някои хора карат с каска за XC на главата и FF на раницата, след което ги сменат ;)

Абе т'ва не си е работа. Веднъж. Единствения път когато среших да си пробвам шлема (като размер, поносимост и т.н.) го мъдрих бая време как да го плесна на Deuter Superbike без да се налага да го махам когато искам достъп до карантията на раницата... еми стана, но висеше, едвам влезнах в асансьора, при всяко оставяне на земята го отнасяше първо шлема, не можеш да сложиш дъждобрана на раницата, закача се...и т.н.
@EM мястото на каската е на главата, особено на шлема. Той не е измислен да се носи на раница. Това, че могат да се измислят милиони начини за закрепване на шлема трябва да ти подскаже, че има много по-важни фактори за избор на раница. За мен (ХС) примерно, най-важният е обдухването на гърба.
Ако толкоз ти е зор да мъкнеш шлем на раница, за закрепване мога да ти дам един жокер. Баба ти ластична мрежа за пазар има ли? :eyebrow:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Alpina » Пет Яну 22, 2010 2:50 pm

Ако отиваш на каране, където FF-а е повече от препоръчителен, но до там има доста въртене, при което би припаднал ако ти е на главата, ко правим ;)
Честно казано още нямам XC каска и за това при качване виси на раницата, колкото и лошо да е това, но за сега...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Пет Яну 22, 2010 4:40 pm

PtD написа:Двете не винаги са свързани, колкото и търговците да се опитват да ни убедят в това ;)

Kачеството винаги има цена. В случая с Дойтер и Дакин съотношението е повече от приемливо. Затова попитах дали се държи на качество и ако получа отговор "не", да се разровя и да се опитам да помогна. А въпроса го зададох, щото подозирам, че се държи на качество, ама... :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот _SoRa_ » Пет Яну 22, 2010 5:07 pm

Ако една стока е качествена /не само на думи/, според мен цената си заслужава.
Имам голям опит със закупуването на евтини некачествени стоки. Вече 3ти или 4ти фенер от 5-6лв чупя и то по- толкова лесен начин. А и не е само фенерчета.
Аз за моята 12л раница на Дойтер дадох 80лв /а за мен това са много пари за раница :crap: за другите хора не знам как е/,но съм много доволна. Преди това имах най- обикновена от 10-20лв. Ами няма нищо общо между двете.
Евтиното излиза скъпо. Човек си мисли, че е направил далаверка, ама не винаги е така.
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Яну 22, 2010 7:14 pm

За туристическа раница дадох пари, не съжалявам. НО в момента не мога да си позволя да отделя 100лв+ за раница. За сметка на това изпитвам необходимост от такава. Нуждата от закрепване на каска ФФейс идва от там, че карането ми протича по следния начин - изкачване пеша изнасяйки/избутвайки велосипеда + екипировката, след което спускане. Другия вариант е обходен черен път, по който има опция за въртене, но велосипеда + екипировката ми възлизат на над 25кг...

Не държа на качеството конкретно за подобна раница. Търсех компромисен вариант на не дотам скъпи раници. Може би Соломон, Ташев...?

ПП. Отново не получавам отговор, само минуси за всяко мое мнение и тема. Ако не ме желаете във форума Ви - кажете директно. Не ми допадат подобни подмолни дейности.
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот 25thframe » Пет Яну 22, 2010 8:03 pm

_SoRa_ написа:Евтиното излиза скъпо. Човек си мисли, че е направил далаверка, ама не винаги е така.

:agree:
Колко машинки за подстригване, трябваше да купи бащата, докато зацепи, за какво иде реч, хем не вършеха никаква работа, хем се чупеха лесно. Купих една по-качествена и вече пета година жъне безотказно. Не твърдя че тази максима важи за всичко, но някои неща си струват вложените пари.
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот sailman » Пет Яну 22, 2010 9:03 pm

@ЕксцентрикМоушъна
Виж сега, вече доста народ ти рече, че почти всяка раница можеш, дори и да няма изначално опция да се окача на нея Голема Кратуна, да я приспособиш някак за целта (говорим, ака търсиш ефтино, скъпите си ги имат тея екстри). Колкото до конкретно предложение е тази от новите модели на Ташев ми се вижда доста разумен избор - http://www.tashev.bg/bul/cross_18.htm
Има си всичко що ти трябва - конкретно на учкурите, дето са отпред можеш да окачиш Големата Кратуна. Също и гърба са се постарали да го направят както трябва, и мех можеш да си сложиш, и т.н. Абе прилича си на Истинска Раница.
По отношение на качеството, смятам грижи няма да имаш. Материалите са на ниво, също и изработката (познавам Гецата Ташев от години - никога не е правил компромис с качеството, единствено моделите му бяха леееко поостарели, но гледам поправил е тоя пропуск вече ;) )
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот hitar_potter » Пет Яну 22, 2010 9:29 pm

Имам раница на Ташев - Rock eagle 35 и върши чудесна работа. Ползвам я за училище и когато карам. Веднъж паднах с нея с прилично голяма скорост и съм се търкалял поне едно 15м по чакъл. След измиване, раницата беше като нова. Изобщо, като здравина е повече от задоволителна. Проветрението не е много добро, не е и много лошо. Може би, това, което ми липсва е по-широк кръстен колан в основата на кръста - точно това, което раницата, която ти предложиха по-горе има :)

Мойта раница я поръчах от сайта на Ташев, хората бяха коректни, избрах си цвят. Доставката беше 5-6 лева, платих чрез наложен платеж.

Така, че, аз също ти препоръчвам Ташев като бюджетен вариант за раница :)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот eMcKu » Пет Яну 22, 2010 9:36 pm

Отиваш до пазара Вазов и оттам една раница Естил - 20лв. Отиваш до магазин за левче и взимаш един метър кръгъл ластик. Правиш нужните операции и имаш супер раница :popcorn:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот Quiz » Пет Яну 22, 2010 9:46 pm

eMcKu написа:Отиваш до пазара Вазов и оттам една раница Естил - 20лв.
Отиваш до магазин за левче и взимаш един метър кръгъл ластик. Правиш нужните операции и имаш супер раница

Грешка!
Имаш раница Естил с 1 метър прикачен ластик.
Толкоз! :)
Аватар
Quiz

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Яну 22, 2010 10:29 pm

sailman благодаря за отговора по ТЕМАТА. :bowdown: :bowdown: :bowdown: Това исках да чуя - конкретни модели и раници на подобна цена отговарящи на моето условие.

Момчета, аз раница-самоделка си имам за каране. Приших си плетени ленти и си нося каската, но е съдрана и кална до неузнаваемост. Търсех конкретни предложения за раница.
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот nahi » Съб Яну 23, 2010 10:43 am

Може да погледнеш и тоз вариант - http://www.makalusport.com/index.php?code=1&pid=92#
Раницата си има и дъждобран.
Аватар
nahi

Назад към Общ форум