Помощ при избор на главини.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Помощ при избор на главини.

Мнениеот WestIce » Пет Яну 22, 2010 7:35 pm

Здравейте!

Доскоро карах с окомплектовка сейнт m800 освен курбели, спирачките заминаха, останаха скоростите и главините. Реших, че е време да ги сменя. Поръчах си спирачки Hope m4 tech и се чудя дали да взема и на главините Hope 2 pro. Главините Hope ми харесаха доста, но четох коментари, че се поразявали при дупките за спиците. Нещо ме тегли и към Saint m810 главините. Те са CL и с преходник за 6 болта може да се ползват и други ротори. Някъде четох за saint m810, че просто спирала да се върти, защото лагерите били много скапани или нещо такова. Като грамаж ми харесват тези главини и ми допадат много и като изработка и външен вид. Третия вариянт, към който съм се насочил е Sun Ringle Abbah SOS. Има прекрасни отзиви за тази главина. Харесва ми колкото и предишните 2. Бях хвърлил око и на Funn Bullet hubs, но теглото неми хареса... Моля за отзиви, хора които карат някой от посочените главини, чували доста за тях или имали опит от близо с някоя от главините. Хайде драскайте :) :agree:

Hope 2 Pro - Weight:Front 180g (20mm) 48GBP Rear 285g (12mm/150) 125GBP
Saint M810 - Weight:Front 225g (20mm) 50GBP Rear 380g (12mm/150) 120GBP
Funn Bullet - Weight:Front 256g (20mm) 63GBP Rear 500g (12mm/150) 135GBP
Abbah SOS - Weight:Front 214g (20mm) 64GBP Rear 421g (12mm/150) 112GBP
Последна промяна WestIce на Пет Яну 22, 2010 8:17 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
WestIce

Рейтинг: 1248

Re: Помощ при избор на главини.

Мнениеот hitar_potar » Пет Яну 22, 2010 8:14 pm

моя опит не е свързан с нито една от посочените главини... затова пък мога да ти препоръчам главини DA BOMB HEADSPIN - можеш да ги намериш в CRC, има всякакви размери както предни, така и задни. от ценовия диапазон на хоуп про 2 са, мисля са най-подходящи за нанадолните дисциплини. много качествени главини са, търкалях една такава почти година отзад 135х10мм размер с QR (който обаче не идва с главината, а си го купуваш отделно) и мога да кажа, че се представяше чудно. съвсем наскоро продадох главината на 1 съфорумец, тъй като сменям рамката и ще ми трябва главина за проходна ос... до последно се чудех и маех дали да я разкарам, понеже се сдобих и с преден DA BOMB за 20мм ос, та да си бъдат в комплект... продадох я, защото се реших да взема пак същата задна, но 150х12мм, та комплекта така или иначе се запазва. :D колкото до продадената вече задна, през тази почти година на ползване нито съм я чистил много много, нито съм й обръщал особено внимание, нито съм имал каквито и да е проблеми... като я разплетох, за да я пратя, я почистих и - състоянието й не се различаваше от това, в което я получих в края на 2008 година.
според мен това е една страхотна алтернатива на сейнт, хооуп, сън и тем подобните. освен главини марката произвежда най-различни части - рамки, кормила, чашки, седалки, водачи, и доста други, та можеш да навържеш доста неща от една марка и така ще изглежда доста добре байка. дори се предлагат и цели wheelset-ове на марката, както и отделни шини, ако искаш ти да си ги наплетеш. :^:
друга приятна алтернатива са главините NUKEPROOF, които също могат да ти бъдат доставени като цял wheelset. няколко колеги-съфорумци ползват такива, та ще е хубаво и те да си изкажат впечатленията от тях.
за мен и двете марки имат страхотен външен вид, постигнат с различни форми и различни цветове, като избора изцяло опира вече до вкус. лично аз изключително много се двоумих между двете, но накрая избрах DA BOMB.
успех с избора, ако имаш още въпроси относно главините, питай - нали за това е форума. :D
BTW, всички споменати продукти по-горе можеш да намериш в CRC, като поръчката е диволно проста. надявам се съм помогнал поне мъничко. :D :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот WestIce » Пет Яну 22, 2010 8:42 pm

Помогна! :agree: Ами аз попринцип се бях насочил към сейнт главина, но реших че неискам проблеми със лагери и CL дискове и затова реших, че няма смисъл от нея. Погледнах главините на Da Bomb - само за 32 спици са. Аз искам главина с 36 дупки за спици. Към шини се бях надъхал на Sun Ringle MTX 39, но цената ме спря, а и малко ми блъска на Intense Mag 30 DH, както на външен вид така и по тегло...(не че имам нещо против Mag, но ако в действителност са 1 към 1 по-добре Mag-a защото е по-ефтин). Иначе Da Bomb ми харесаха главините и дори тази шина http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=16099 , но пише че има 36 отвора, а отдолу пише 32... Главините Nuke Proof също ми харесват, но и те са за 32 спици...
Последна промяна WestIce на Пет Яну 22, 2010 9:10 pm, променена общо 1 път
Аватар
WestIce

Мнениеот hitar_potar » Пет Яну 22, 2010 9:04 pm

не виждам кво толкова повече те привлича в 36 спици. аз преди карах така. след това преминах на 32 и съм си така и досега - е не мога да съм по-доволен. колкото до шината, която си показал (нз що си писал главина), винаги гледай покрай цената кво пише, остави описанието долу, понеже то невинаги отговаря на продукта. там покрай цената щом пише "налична 36 отвора", значи е точно такава. :agree:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот WestIce » Пет Яну 22, 2010 9:14 pm

Ами реших главините, които ще взема да са Hope 2 Pro. Избирам ги главно заради теглото и защото спирачките ми ще са тази марка. Мисля да ги окомплектовам с спици DT Alpine 3 и шини Sun Ringle MTX 34/Brave Big Foot Rim /Mach1 Mad White/Da Bomb Da Rim , но все още немога да реша какви точно шини да избера, с добро тегло/цена/здравина.
Аватар
WestIce

Мнениеот daf4ov » Пет Яну 22, 2010 9:50 pm

WestIce написа:Ами аз попринцип се бях насочил към сейнт главина, но реших че неискам проблеми със лагери

Не познавам човек който да иска проблеми с лагерите...
Къде си го чел това че са проблемни тези главини?
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот WestIce » Пет Яну 22, 2010 11:01 pm

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=31678 Прочети коментарите по-долу.
Аватар
WestIce

Мнениеот MauiWowie » Съб Яну 23, 2010 11:14 pm

Спускам с предна "Hope pro 2" 20мм, проблеми досега не съм имал никакви.
MauiWowie

Рейтинг: 1216

Мнениеот WestIce » Нед Яну 24, 2010 8:56 am

Да, аз вече реших, че ще е тя. Само чакам да ми я наплетат :)
Аватар
WestIce

Мнениеот daf4ov » Нед Яну 24, 2010 1:07 pm

С какви шини ще ги плетеш?
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот flex » Нед Яну 24, 2010 11:49 pm

Да знаеш, че Hope Pro II е може би най-шумната на пазара. Карах така на един приятел замалко, това е доста сериозен шум ! Може да се принудиш да караш със слушалки а тези зад теб и пред теб също.
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Мнениеот hitar_potar » Пон Яну 25, 2010 2:10 am

хайде, хайде - кви са тия глупости? слушалки? и аз карах доста шумна главина и съм далече от мисълта да карам със слушалки само и само да я заглуша. :rofl:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот WestIce » Пон Яну 25, 2010 7:39 am

Ооо цъка ли? :D Готино е! Относно шините. Еми ще карам с бял Mad, защото неми се поръчва чак от CRC шина, пък да ми я наплитат и да ми взимат пари и за това. Надявам се да е по-добър от джъмбото, но се съмнявам. В момента се чудя на тая главина къв ротор да им сложа. Новото XT с 6 болта, Aligator 203 или Hope Mono 6 Saw Disc. Ще се кара със спирачка Hope m4 tech.
Аватар
WestIce

Мнениеот MauiWowie » Пон Яну 25, 2010 5:52 pm

Наплитането в CRC излиза безплатно.
MauiWowie

Мнениеот caspar » Пон Яну 25, 2010 6:45 pm

"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Мнениеот Tonkata1 » Пон Яну 25, 2010 6:54 pm

Аз си търся предна главина 20мм ос... За сега съм се спрял на Формула ДС 91 ДХ или на скотт с цяло ос :? :beer: :crap:
Tonkata1

Рейтинг: 1133

Мнениеот hitar_potar » Пон Яну 25, 2010 7:40 pm

MauiWowie написа:Наплитането в CRC излиза безплатно.

я пак огледай цените! че хич не е безплатно. подсказка: определено няма перо - НАПЛИТАНЕ - но когато тръгнеш да си избираш дадена главина на каква шина да ти я наплетат, обърни внимание на цената на главината за тая капла, и след това погледни каква е цената на същата главина, когато не си поръчваш готова капла. по спомен разликата за главина хоуп про 2 беше около 25 паунда. :agree:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот MauiWowie » Пон Яну 25, 2010 11:00 pm

hitar_potar написа:
MauiWowie написа:Наплитането в CRC излиза безплатно.

я пак огледай цените! че хич не е безплатно. подсказка: определено няма перо - НАПЛИТАНЕ - но когато тръгнеш да си избираш дадена главина на каква шина да ти я наплетат, обърни внимание на цената на главината за тая капла, и след това погледни каква е цената на същата главина, когато не си поръчваш готова капла. по спомен разликата за главина хоуп про 2 беше около 25 паунда. :agree:

А я пак ти погледни като си избираш шина за плетката колко пари добавяш.Вече съм поръчвал от там и доколкото си спомням даже каплата ми излезе малко по евтино отколкото ако я бех взел на части.
MauiWowie

Мнениеот hitar_potar » Вто Яну 26, 2010 1:39 am

признавам, сбъркал съм - мноо съм кьорав и съм недогледал, като съм разлеждал опциите за каплата.
имаш +. :D :agree:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот fenoryl » Пон Юни 07, 2010 7:19 pm

Малко помощ и за мен.

http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=41087
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=10512
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=34525

Кое от тричките?
Може и нещо подобно по ваш избор :)
Powerplant: 1 × General Electric / Volvo Aero RM12 Afterburning turbofan
6× Rb.74 (AIM-9) or Rb 98 (IRIS-T) / 4× Rb.99 (AIM-120) or MICA
4× Rb.71 (Skyflash) or Meteor / 4× Rb.75 / 2× KEPD.350 / 2× Rbs.15F
Аватар
fenoryl

Рейтинг: 1455

Мнениеот Ozzie » Пон Юни 07, 2010 7:43 pm

мисля, че и от нашенско можеш да си купиш главина аналогичен клас, за половината на тези пари
например FORMULA DC-32
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Capoeira » Пон Юни 07, 2010 9:13 pm

Ozzie написа:мисля, че и от нашенско можеш да си купиш главина аналогичен клас, за половината на тези пари
например FORMULA DC-32

Липсава така наречения "Cool Factor" демек името е Formula и има само един цвят, който пак не е куул...... :D :D
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот Ozzie » Пон Юни 07, 2010 9:25 pm

ако трябва ще му го изковем надписа, само да каже какъв иска да е :nuts:
и от към цвят може да го докараме, за има- няма 3 до 5 лв.
:thumb:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот bozidar » Пон Юни 07, 2010 9:58 pm

Capoeira написа:
Ozzie написа:мисля, че и от нашенско можеш да си купиш главина аналогичен клас, за половината на тези пари
например FORMULA DC-32

Липсава така наречения "Cool Factor" демек името е Formula и има само един цвят, който пак не е куул...... :D :D

Оф айде не се праввете и двамата, храните момчето, ама квото и да си говориме го има тоя фактор и вие също сте повлияни от него до някаква степен. Аз честно казано, например си взех жила Кларксън за 40 лева е така, защото са светло зелен цвят, не знам дали са по- добри от XTR, ама такива ми харесват, защото понякога малките неща ни правят по големи, на мен примерно ми се вдига самочуствието като си зема нещо ново, което да се забелязва, идва пауъра . . . . . . . . . да не споменавам на Тошо титаниевите болтове ...
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Мнениеот fenoryl » Вто Юни 08, 2010 7:42 am

Последната формула я разбих за седмица. Затова не ми се ще да е формула. В момента карам с такава все пак. Вярно е че не съм карал формула с капсуловани лагери, но ...
+ това сивичко "отзад" си ми е в тон :rofl:
Аватар
fenoryl

Мнениеот airborneone » Вто Юни 08, 2010 8:19 am

fenoryl написа:Последната формула я разбих за седмица. Затова не ми се ще да е формула. В момента карам с такава все пак. Вярно е че не съм карал формула с капсуловани лагери, но ...
+ това сивичко "отзад" си ми е в тон :rofl:

Ако разбиваш формулата толква бързо, по-добре дай малко повече пари и си вземи истинкса главина.
Хопе 2 про не е лош избор, аз за 18 месеца не съм имал ядове с моите. :beer:

:offtopic:
bozidar написа: . . . . . . . . . да не споменавам на Тошо титаниевите болтове ...

Не бъркай cool factor с weight weenie
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот Krismars » Вто Юни 08, 2010 8:22 am

И аз гласувам за Хоупa. Преди това бях с Формула с капсуловани лагери. Нищо и нямаше, не можах да инаправя нищо, но просто имах възможността да взема хоупа и не съжелявам. Главината е много по-добра, качеството на изработка е несравнимо, теглото е значително по-малко и не на последно място цъка повече :lol:
Аватар
Krismars

Мнениеот hitar_potar » Вто Юни 08, 2010 4:52 pm

беее, не е задължително да е 100 паунда, че да е хубаво. аз карах с ДА БОМБ от 50 и нямах абсолютно никакви ядове - оказа се ебати бомбоустойчивата главина. верно по-тежка е от Хоуп, и то с едно 150гр., ама е красива, цъка силно, безпроблемна е. сега карам пак с ДА БОМБ, само че от 100 паунда, че минах на проходна ос - пак е тежка, ама е още по-бомбоустойчива, още по-красива, и сякаш цъка още по-силно. идеята ми е, че не е задължително да се наринат 100 паунда, че да вземеш добра главина. :agree:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот DarKFate » Сря Юни 09, 2010 1:46 pm

Карам Sun Ringle-а от около 4 месеца. Изключително доволен съм от нея и за шумяща главина се върти супер много. Като съм си настроил отзад диска на спирачките(моите също са Hope m4 между другото) да не опира в накладките и като оставя колелото на земята и задното колело продължава да се върти поне 1 мин. още... Страшно добре се върти. Разгледай и другите главини на Sun, имаше същата главина, но по-лек вариант на този, който ти си дал. Мисля, че си заслужават парите. :agree:
Nothing compares to a simple pleasure of a bike ride!
Аватар
DarKFate

Рейтинг: 1031

Мнениеот fenoryl » Сря Юни 09, 2010 4:02 pm

hitar_potar написа:беее, не е задължително да е 100 паунда, че да е хубаво. аз карах с ДА БОМБ от 50 и нямах абсолютно никакви ядове - оказа се ебати бомбоустойчивата главина. верно по-тежка е от Хоуп, и то с едно 150гр., ама е красива, цъка силно, безпроблемна е. сега карам пак с ДА БОМБ, само че от 100 паунда, че минах на проходна ос - пак е тежка, ама е още по-бомбоустойчива, още по-красива, и сякаш цъка още по-силно. идеята ми е, че не е задължително да се наринат 100 паунда, че да вземеш добра главина. :agree:

А какво се случи със старата главина? :D
Случайно да е неизползваема в момента? :)
Аватар
fenoryl

Следваща

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд