Ски

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Re: Ски

Мнениеот TheAnimal » Пон Яну 25, 2010 1:30 pm

@skiman, ските ти са чисто извръщение :rofl:
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Рейтинг: 2000

Мнениеот skiman » Пон Яну 25, 2010 1:47 pm

STAFF написа:Що?

Ми като наведеш глава да видиш нещо. :eyebrow:

TheAnimal написа:@skiman, ските ти са чисто извръщение :rofl:

Па и вървят :D
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот STAFF » Пон Яну 25, 2010 2:28 pm

skiman написа:Ми като наведеш глава да видиш нещо. :eyebrow:

Компенсаторни реакции викаш... Затва ли ги влачите тия тараби? Е щом ви върши работа... :beer:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
STAFF

Рейтинг: 1675

Мнениеот skiman » Пон Яну 25, 2010 2:34 pm

STAFF написа:Компенсаторни реакции викаш... Затва ли ги влачите тия тараби? Е щом ви върши работа... :beer:

Все от някъде се почва. А без хич. :rofl: :beer: :beer:
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот Вилката » Пон Яну 25, 2010 3:31 pm

skiman написа:Ми като наведеш глава да видиш нещо. :eyebrow:

Е да, по-убаво е като погледнеш надолу да гледаш ските, отколкото тва сЕно, камъни и дърве.

skiman написа:Па и вървят :D

Вие сте за Гинес в категория "Най-много карвиращи с ламинат наведнъж". За настилката от клипа по-добре е като гледам надолу да виждам по-фината гледка от мойта снимка :nuts:
Дано повали още сняг, че ми е тъжно за вас. Аз за мойто рало вече си имам достатъчно :evil:
Аватар
Вилката

Мнениеот skiman » Пон Яну 25, 2010 3:48 pm

Вилката написа:Дано повали още сняг, че ми е тъжно за вас.

Нас не ни мисли. :D Ей тук ще видиш, че не сме чак толкова за оплакване.
Но трябва да навали. Определено е нелогично във Варна да има 60 см сняг, а в планините едва 20-30.... :crazy:

Вилката написа:гледам надолу да виждам по-фината гледка от мойта снимка :nuts:

За протокола. Петъка и събота си взех едни 9S Oversize 167 :bigeyes: ....голям кеф. :beer:
Не се бях качвал на пистова ска от 5 години. :eyebrow:
Аватар
skiman

Мнениеот Вилката » Пон Яну 25, 2010 4:34 pm

Сега остава и да хвърлиш щеките и ще разбереш как може и на писта да е забавно ;)
Аватар
Вилката

Мнениеот valsto » Пон Яну 25, 2010 5:52 pm

Вилката написа:Сега остава и да хвърлиш щеките и ще разбереш как може и на писта да е забавно ;)

че аз от 2003 не съм хващал щека! :agree:

да използвам темата да питам- има ли някой желаещ да караме в сряда или петък ски на лалето? или другаде около Алеко?
да пише Лично Съобщение
Последна промяна valsto на Пон Яну 25, 2010 6:09 pm, променена общо 1 път
valsto

Рейтинг: 1385

Мнениеот STAFF » Пон Яну 25, 2010 6:03 pm

Вилката написа:Сега остава и да хвърлиш щеките...

А после направо и ските ... :D
Аватар
STAFF

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Яну 25, 2010 6:59 pm

Аз онзи ден за малко да ги хвърля моите - опитаха се да ми усучат и двете колена. Добре че съм бърз в падането.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот did » Пон Яну 25, 2010 7:05 pm

NovemberCharlie написа:Аз онзи ден за малко да ги хвърля моите - опитаха се да ми усучат и двете колена. Добре че съм бърз в падането.

Намерил си наклонена писта??? :beer:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот STAFF » Пон Яну 25, 2010 7:36 pm

NovemberCharlie написа:Добре че съм бърз в падането.

Мда. Както казват класиците, падането е тъй жизнено необходимо, както слънцето и въздуха за всяко живо съществооо... :beer:
Аватар
STAFF

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Яну 25, 2010 7:40 pm

did, STAFF :D :beer:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Пон Яну 25, 2010 9:19 pm

skiman написа:
Вилката написа:Дано повали още сняг, че ми е тъжно за вас.

Нас не ни мисли. :D Ей тук ще видиш, че не сме чак толкова за оплакване.
Но трябва да навали. Определено е нелогично във Варна да има 60 см сняг, а в планините едва 20-30.... :crazy:

Вилката написа:гледам надолу да виждам по-фината гледка от мойта снимка :nuts:

За протокола. Петъка и събота си взех едни 9S Oversize 167 :bigeyes: ....голям кеф. :beer:
Не се бях качвал на пистова ска от 5 години. :eyebrow:

Малее клипа е страшен :bowdown: Като знам, че чак след месец ще ходя да карам ми се плаче. :bawling:
П.П. Ама ще е в Алпите :eyebrow:
П.П.2 Къде е снимано това?
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот skiman » Пон Яну 25, 2010 10:20 pm

NovemberCharlie написа:Аз онзи ден за малко да ги хвърля моите - опитаха се да ми усучат и двете колена. Добре че съм бърз в падането.

Има един стар скиорски лаф-Колкото по-бавно караш, толкова по-лошо падаш. :D

KiD_WiTh_GuN написа:П.П.2 Къде е снимано това?

Боровец, Макуджик 3.
Аватар
skiman

Мнениеот eMcKu » Вто Яну 26, 2010 9:09 pm

Петък мисля да открия сезона на Мечи Чал, но в момента съм на сухо и нямам ски. Та питането ми е следното, някъде в София дават ли ски под наем ?
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот did » Вто Яну 26, 2010 9:14 pm

eMcKu написа:Петък мисля да открия сезона на Мечи Чал, но в момента съм на сухо и нямам ски. Та питането ми е следното, някъде в София дават ли ски под наем ?

В Чепеларе си има не лоши ски-гардероби под лифта, а и цените ще ти харесат. Ходи и пробвай. Аз евентуално ще съм там в неделя, но още не е сигурно.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Вилката » Сря Яну 27, 2010 9:24 am

За съжаление и тая година няма да мине без кофти новини по пистите :V:
http://dnes.dir.bg/2010/01/26/news5764500.html

Много трябва да се внимава със ските! Веднага се извадиха 100 "специалиста" да оплюят банскалии, но нещата са малко по-различни. На "черните" писти са достатъчни 5-6 секунди за да се развият 90-100 км/ч. С тая скорост и една занръзнала снежна буца може да е смъртоносна! Каските са повече от задължителни, освен ако не караш само по поляната!
Дано това е последният инцидент за годината!
Аватар
Вилката

Мнениеот STAFF » Сря Яну 27, 2010 10:08 am

Като нема контрол и нема санкции... секи си троши главата как знае...
Аватар
STAFF

Мнениеот skiman » Сря Яну 27, 2010 10:17 am

Вилката написа:За съжаление и тая година няма да мине без кофти новини по пистите :V:
http://dnes.dir.bg/2010/01/26/news5764500.html

Неприятна новина, но защо никой не пише с такъв драматизъм за удавените лятоска на бургаския плаж? Не чувам призиви за липса на контрол, затваряне и прочее глупости. Със сигурност удавените са повече от загиналите по пистите и извън тях. Но странно защо едното се приема за "нормално", а другото се драматизира. :dontknow: Изписаха се сума глупости, когато миналата година загина бордиста в лавината на Тодорка, липсата на мрежи, бла-бла, а никой не се сети да сложи мрежи при бурно море и мъртво вълнение. А и призиви няма.
Ските са спорт, който носи адреналин в себе си. Като такъв е опасен. Ако човек правилно преценява възможностите си, взима необходимите мерки, нещата ще са ОК. Всеки знае, че Томба е трудна, черна писта и е неподходяща за неподготвени скиори. Поговорката-Спасението на давещите се е в самите давещи се важи с пълна сила и тука. Не преценяваш и си носиш последствията.
Мир на праха му. Той беше един от НАС! :crap:
Аватар
skiman

Мнениеот STAFF » Сря Яну 27, 2010 10:20 am

Хм... skiman, ти карал ли си някога извън България и къде?
Аватар
STAFF

Мнениеот skiman » Сря Яну 27, 2010 11:04 am

STAFF написа:Хм... skiman, ти карал ли си някога извън България и къде?

За жалост не съм. Мисля да се поправя. Чел съм и съм виждал репортажи с обезопасени писти, но тука говорим за друго.
А и не съм фен на перфектна, "стерилна" среда за каране на ски.
Принципно не карам по писти. Този сезон по обясними причини имам повече каране на писта от допустимото за мен. :D
Аватар
skiman

Мнениеот STAFF » Сря Яну 27, 2010 11:26 am

A така. Начи карането извън пистите е друга (дълга) тема, но имай предвид, че в цивилизацията и то не е баш като нашето плуване на неохраняем плаж...

Що се от нася до пистите, у нас проблемът в последните години не е толкова в обезопасяването им, колкото в контрола върху училата-недоучила, но безмерно самонадеяна и безотговорна паплач.

Докато по пистите няма контрол и респект, няма да има маниери и уважение към собствените и тези на другите живот и здраве. И ще четем ей такива тъжни вести...
Аватар
STAFF

Мнениеот skiman » Сря Яну 27, 2010 11:47 am

Принципно си прав. Но пак ще дам пример с бургаският плаж. Има охрана, но никой спасител не знае кой колко може да плува, за да му каже-Там е дълбоко или бурно не е за тебе. И със ските е така. Факт е, че нямам лични наблюдения как е там зад Сърбия, но едва ли долу на лифта всеки минава фейс контрол и му гледат ските и преценяват може или не може да кара и съответно му продават карта за там, за където преценят. Ски патрула си има грижата да не допуска училища, камикадзета и неподготвени хора на места, където не им е мястото. Но за да определиш един човек как кара, трябва да караш с него. Като страничен наблюдател, преценката ти става субективна. Нещо в стил, тоя е прекалено фешън не е за Томба. Нещата са на кантар. Но за жалост в ски зона Банско се наблюдава порочна тенденция. Ски патрули седят в края на тодорините улей и спират и глобяват хора, които знаят защо са там, подготвени са, поели са си риска. И докато едно камикадзе по Томба заплашва освен своят живот и живота на всички пред него, то в улея аз си поемам сам риск лично за себе си. Отплеснах се. :)
Идеята ми, че всеки скиор трябва сам да си преценява до къде са му възможностите и помощните средства като мрежи и патрули само да му помагат. Но няма мрежа и патрул, която да спре самонадеян НУРС!
Ай наздраве. :beer:
Аватар
skiman

Мнениеот STAFF » Сря Яну 27, 2010 12:19 pm

Не знам на бургаския плаж как е, щото никога не съм бил там, но "зад Сърбия" има огромни по площ и непокрити от никакъв стационарен персонал ски-зони и лифтови съоръжения, в които които всички се държат прилично и спазват поставените знаци и правила. В момента това поведение не се дължи на угрозата от връхлитащ патрул, който ще му скъса паса и гъза от бой, но е било дълго култивирано с постоянен, адекватен и навременен контрол.

Именно по този начин се формира възпитание и се избягва жуленето по непремерени спрямо възможностите писти в стил НУРС. Като разпориш на трима отявлени камикадзета дупетата от глоби (ама яки!) за назидание на гуньовците, следващия път ще си имаш по-малко проблеми с вкарването на ред по пистите. А най-добре да почнеш с личен пример и да вложиш повече старание и средства в обработката им.

Та така... :beer:
Аватар
STAFF

Мнениеот skiman » Сря Яну 27, 2010 12:31 pm

STAFF написа:Та така... :beer:

Така, така... :beer:
Аватар
skiman

Мнениеот Вилката » Сря Яну 27, 2010 10:42 pm

http://www.pss.bg/forum/viewtopic.php?t=7497
Изводът: 2 основни грешки - липса на каска и понижено внимание в самия край на пистата, на метри преди опашката за лифта.

Много са коварни ските! В един момент преминаваш успешно през супер рисков и тежък участък, в следващия момент, когато вече си по равното, се пребиваш зверски. :V: Преди 3 години, по тая формула в лек участък загубих контрол(залитнах назад) защото се отпуснах. Последваха 4-5 ссекунди липса на контрол и яко ускорение. Когато вече бях в-у ските си и можех да спра, беше твърде късно - разбих се в замръзени бабуни в пространството м-у пистата и гората. Резултатът - 2 минути неадекватност, 13-14 рани по лицето, раздробена маска, 2 пукнати клепача, дупка до носа и разбита уста. А бях с каска :bigeyes:
Оттогава, докато ските са в движение, винаги съм с очите на четири, ако ще и най-равната полянка да е!
Аватар
Вилката

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Чет Яну 28, 2010 12:17 am

Но най-лошото е, че трябва да се случи нещо лошо за да започне човек да внимава @Вилката ти си чист пример за това.Аз се радвам, че карам от 6-7 години и нямам сериозни падания само натъртвания, да чукам на дърво.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот STAFF » Чет Яну 28, 2010 12:39 am

Хм... ми аз карам от 37 години, от които 4 полупрофесионално и 34 без каска и имам само един фар, дето ме боли. Начи може...
Аватар
STAFF

Мнениеот did » Чет Яну 28, 2010 12:42 am

37 години опит пазят повече от една каска, но напоследък и ти караш с каска, нали?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

ПредишнаСледваща

Назад към Други