Питане за носене на колело!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Питане за носене на колело!

Мнениеот sos » Съб Яну 23, 2010 6:39 pm

Въпросът ми е следният. На няколко изкачвания имам усещане, че ако успея да си наглася колелото, на гърба ще ми е по удобно. Та за това си мисля дали няма някъде приспособление, което да се слага на гърба и там да се закачи колелото : dontknow: Съответно, раницата може да се премести на гърдите:D А може би питането ми е тъпо :D
ИзображениеИначе се казвам Добри!
Аватар
sos

Рейтинг: 1990

Re: Питане за носене на колело!

Мнениеот hitar_potter » Съб Яну 23, 2010 6:56 pm

м, на рамо? :dontknow:
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот TeDo_BaPHa » Съб Яну 23, 2010 7:02 pm

Аз пък точно на гръб си го нося при това с раница ;). Дори няма нужда да го държа.. раницата се закрепва в рамката и си стои там :).
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот _SoRa_ » Съб Яну 23, 2010 7:07 pm

Не ви ли е страх, че по- лесно може да тупнете така като е качено/носено на гърба :dontknow: И как минавате покрай по- тесни участъци където има високи камъни, които няма начин да се заобиколят или да се мине отгоре им, а само между тях?
Явно имате леки /около 11-12кг/ байк и як гръб :D
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот sos » Съб Яну 23, 2010 7:20 pm

Да бе на рамо е ясно!Ама си представям нещо като куки които да се слагат на рамената и там да се закрепва,а ръцетети свободни за захващане за клони,камъни и тем подобни :dontknow:През раницата се изхлузва !
Аватар
sos

Мнениеот did » Съб Яну 23, 2010 7:29 pm

Носенето на колело е цяла наука и зависи от вида на велосипеда, от вида на раницата, от това, колко е пълна, от каската, от умората на колоездача, от ширината и наклона на пътеката...

Абе, бутането и носенето на велосипед се усвояват най-добре след намиране на мноооого пътеки, които не стават за каране.

Има си и основни правила де, ама сега не ми се пише. Нека някой от изкачилите вр. Чиляка i le.firmeo миналото лято да сподели опит :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Redhat » Съб Яну 23, 2010 8:54 pm

В тази тема могат да се видят онагледени някои от основните техники, включително и номера с раницата в изпълнение на Лъчо: viewtopic.php?f=31&t=34278
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот sos » Съб Яну 23, 2010 11:19 pm

Благодаря, темата наистина е интересна.Но тя не дава отговор на основния въпрос, макар че там има идея с ремъци :D :D На мен ми се иска и двете ръце да са свободни :dontknow:
Аватар
sos

Мнениеот Redhat » Нед Яну 24, 2010 12:06 am

sos написа:... приспособление, което да се слага на гърба и там да се закачи колелото ...

Освен да си намериш един стар туристически самар с външна рамка и да го приспособиш... :banghead:
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот taurus13 » Нед Яну 24, 2010 5:05 pm

И аз като теб имах едни чудения за някакво ремъчно приспособление за носене, но стигнах до извода, че в повечето случаи не е удобно, тъй качването и свалянето ще става бавно. Аз лично намерих за себе си начина за носене на моето колело:
Изображение
Вдигането и свалянето става за 5 секунди с малко тренировка.
Е, хубавото на моята твърда рамка е, че няма шок и мога да си навра главата в рамката - така баланса е добър, рамката не ми тежи нито напред, нито назад. Мога спокойно да балансирам колелото само с едната ръка, а с другата при необходимост да се прихващам за скали и дървета. Носенето е много по-леко от бутането, в повечето от случаите.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот sos » Нед Яну 24, 2010 5:16 pm

Благодаря за съветите ще са от полза!Мисля да използвам едни алуминиеви тръби (от стар самар рамка)и да пригодя към сегашната раница,когато съчиня нещо ще снимам и покажа :idea: :D
Аватар
sos

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Яну 24, 2010 5:26 pm

Нося само по пресечен терен с падове. Нося го с предната гума напред, подпрян на едното рамо. Но това може да стане само за кратко разстояние поради съотношението на теглото НИ, както следва:
65/22кг...
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот kopche » Сря Яну 27, 2010 10:59 am

Интересен въпрос имаш с приспособленията, по-интересно е наистина ли искаш да носиш още няколко (били те и алуминиеви) тръби на гърба при положение, че отиваш на място дето и без това не можеш да качиш на собствен ход :dontknow:
Както и да е, неволята учи, повече отвесни баири - по добра техника в носенето :eyebrow:
:offtopic: За мен си остава основният проблем при бутане/носенето - обувките - нямят добро сцепление и половината енергия при отвесно пешеходене отива да ги убездавам коя е правилната посока :(
Аватар
kopche

Рейтинг: 1260

Назад към Общ форум