rarekin написа:Таня, щом така стоят нещата, явно челосването ще почака, НО при първа възможност го направете. В противен случай е възможно сериозно да скъсиш живота на лагерите на чашките (на средното) или дори да ги спукаш, ако има дори и минимален misalignment.
Е хайде сега да не изкарваме нещата ужасно страшни - ако няма затягане в някоя позиция, значи лагерите са достатъчно съосни, за да се кара. Доколкото съм в материята - препоръчва се максимално отклонение от 0.001" (да не забравяме по-малкия проблем, а именно успоредни лагери с отклонение спрямо оста на муфата). А и да не забравяме, че лагерите са консуматив - на пазара отдавна има достатъчно евтини и качествени инструменти за подмяна на лагери на външни чашки, всеки кадърен стругар може да ги изработи. А и не е като да не се намират хубави лагери по магазините, които струват стотинки в сравнение с висок клас курбели и средно.
rarekin написа:Освен това производителите си произвеждат по спецификации и не се вълнуват от някои особености на монтажа.
Точно в тези спецификации има строг толеранс за ширината на муфата, а именно части от милиметъра. Би трябвало да се появи и във всички ръководства на всеки уважаващ себе си производител на/ aftermarket части. Например 67.25-68.25 за 68мм средно. Не знам дали съм съгласен с теб, но ми се струва, че производителя все пак се вълнува от монтажа, за да се предпази от неоправдани гаранционни претенции. Ако не се вълнуваше изобщо, нямаше да има менюали

rarekin написа:Или сте отнели прекалено много материал от едната страна или рамката не е наред или и двете.
Бързаме с изводите - не е ясно какво точно е било средното. А Пацо за да отнеме материал за три спейсъра сигурно е челосвал половин час и е изтъпил два-три ножа, което ми се вижда крайно невероятно. Убеден съм, че е имал добри причини да го направи.