Абсурдно е но е истина

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Абсурдно е но е истина

Мнениеот Jaboka » Вто Фев 02, 2010 5:36 pm

Преди седмица си купих от един съфорумник машинка avid bb5 но се оказа че докато си я занеса у нас винтовете някъде са изпаднали.Казах си "какво толкова.Шайбите ги имам от разни стари вибрейкове , само ще си взема винтове и готово"
За жалост след като обиколих няколко от по-популярните веломагазини и цял куп железарий се оказа че никой не предлага резервни винтове. Във веломагазините ме отрязваха с "Не,не те само с машинка вървят" (интересно ми е обаче ако някой винт се търкулне в канала докато монтират спирачката какво правят) а в железарийте ме гледаха като че ли съм влязъл да питам дали не продават шоколадови бонбони. Гледам в тези новите рейсчета доста елементи се крепят на винтове за шестогран...
На ръба съм да се вдигна до Практикер или Бриколаж но за 4 винта направо си е грехота , а ако и там няма ще ме тласнат към убийство.
...хванало го е бавното.
Аватар
Jaboka

Рейтинг: 1345

Re: Абсурдно е но е истина

Мнениеот veskoz » Вто Фев 02, 2010 5:49 pm

Ако си от София - фирма ЕВРОБОЛТ на ъгъла на бул. Сливница и Раковска посока, Сточна гара->Централна гара (от дясно) :agree:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот Jaboka » Вто Фев 02, 2010 7:32 pm

И единия Близнак това ми каза ама аз вече бях изключил :xx(:
...хванало го е бавното.
Аватар
Jaboka

Мнениеот Jaboka » Пет Фев 05, 2010 8:35 am

Ако на някой му трябват в голямата железария на пазара Красно Село също има.
...хванало го е бавното.
Аватар
Jaboka

Мнениеот Antediluvian » Пет Фев 05, 2010 11:28 pm

Могат да се намерят такива болтове в железариите по Ломското шосе в Надежда. Аз също съм губил винтове. Точно същата дължина е малко трудно да се намери, но ако е мъничко по-дълъг рядко би имало проблем /особено ако се навива в преходник, а не в самата вилка/рамка, където има ограничение/
"Never underestimate the power of stupid things in large numbers!"
Аватар
Antediluvian

Рейтинг: 1761

Назад към Веломеханик