Двукоронна Вилка за RAM AM

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Двукоронна Вилка за RAM AM

Мнениеот tdmyu » Пет Фев 05, 2010 9:41 pm

Мога ли да сожа двукоронна вилка с ход 160-220, на RAM AM .Ако НЕ защо? или вилка с къкъв ход е най-добре да се сложи?
Благодаря предварително. :beer:
живота е кратак,карай бързо!
Аватар
tdmyu

Рейтинг: 1150

Re: Двукоронна Вилка за RAM AM

Мнениеот azze » Пет Фев 05, 2010 9:43 pm

Максимумът за тази рамка е еднокоронна вилка с ход 160мм.Препоръчителният ход е 140-160.
Всичко това според RAM.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот psixopat » Пет Фев 05, 2010 9:46 pm

Най добре е нещо между 140-160, ако ще караш рамката по предназначение.А двукоронна вилка със 160 ход май няма. :dontknow: Затова си вземи еднокоронна,но има значение и какъв стил ще караш.Питам защото темата е в раздел "Продукти за спескане и фрийрайд", а рамката е за АМ.Ако ще караш екстремно се насочи към друга рамка-нещо като Freeride или DHX. :agree:
П.П @azze ме е изпреварил :beer:
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот tdmyu » Пет Фев 05, 2010 10:02 pm

Ами независимо че рамката е АМ аз ще карам ДХ,но не много агресивен,затова даже в Байк Центъра ми казаха че мога да сложа двукоронна вилка като например Marzocchi junior T,и нямало нищо да му стане!
Аватар
tdmyu

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Фев 05, 2010 10:05 pm

@psihopat - Rux 130-150mm travel;
От двукоронна вилка няма смисъл на тази рамка. Единственото предимство е при падане - намалява възможността да получиш кормило в корема/което може да бъде изключително опасно/.
Разгледай вилки, които отговарят на макс допустимия ход на рамката ти - Epicon, Mz AM и така нагоре по цените...
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот PRobably » Пет Фев 05, 2010 10:22 pm

Защо искаш двукоронна вилка ?
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Пет Фев 05, 2010 10:23 pm

tdmyu написа:Мога ли да сожа двукоронна вилка с ход 160-220, на RAM AM .Ако НЕ защо? или вилка с къкъв ход е най-добре да се сложи?
Благодаря предварително. :beer:

220мм ход? :eek3: Пич които ти е казал, че има вилка с 220 мм ход жестоко те е излъгал :rofl:
Последна промяна KiD_WiTh_GuN на Пет Фев 05, 2010 10:27 pm, променена общо 1 път
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот tdmyu » Пет Фев 05, 2010 10:26 pm

Ами искам двукоронна вилка първо защото повече ще се спускам с това колело,и второ ми излиза голяма оферта за две такива вилки,но едната с ход 220 моментално отпада :crazy: !
Аватар
tdmyu

Мнениеот tdmyu » Пет Фев 05, 2010 10:33 pm

Ами пич вилката е малко позната в България. Казва се White Brothers DH 2.0, Тя е с ход от 160-220мм.Можете да намерите сайта на тази марка в Гогъл!
Аватар
tdmyu

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Пет Фев 05, 2010 10:39 pm

http://www.mtb-bg.com/index.php/product ... 0-test0006 погледни по-надолу за частите на велосипедите да видиш какъв ход дават на вилката ;) А иначе най-добре нещо до 160мм ход за тази рамка една 55-ца ако имаш пари да си вземеш си готов уреден :D
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот tdmyu » Пет Фев 05, 2010 10:44 pm

Да мерси за този линк,вилката е такава ,но обратна като Volcano,можеби това е причината за по голям ход,но все пак аз се отказах от тази вилка поради големия и ход,а той не е подходящ за мойта рамка! :)
Аватар
tdmyu

Мнениеот outfaced » Пет Фев 05, 2010 10:50 pm

tdmyu ти смятал ли си къде ще ти иде средното с тая вилка, каква ще ти стане геометрията ?!?!? За всеки уважаваш себе си спускач ще е наказание да кара такова колело, ама теб щом ти е мерак ... тури му и отзад 200 шок - хода става над 160мм :nuts:
Не се научхте, ей ... :crazy:
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот tdmyu » Пет Фев 05, 2010 10:54 pm

Ами да ясноми е че височината на средното ще е много по-голяма,но ако допостимия ход на рамката е 160 а аз сложа едно Marzocchi Junior T,което е с ход 170,не мисля ,че разликата ще е голяма! :crap: :crap: :eyebrow:
Аватар
tdmyu

Мнениеот PRobably » Пет Фев 05, 2010 11:07 pm

Е слагай! Кой те спира,слагай и си я карай щом ти е кеф.Ясно е,че колкото и да ти се обеснява,ти пак ще ни разубеждаваш колко е хубаво с Джуниър Т...
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот Mi7aKa » Пет Фев 05, 2010 11:17 pm

НЕ РАЗВАЛЯЙ ХУБАВАТА РАМКА!!!
Аватар
Mi7aKa

Рейтинг: 1167

Мнениеот n3k01 » Съб Фев 06, 2010 1:42 am

From axel to crown на вилка със 160мм ход еднокоронна и Junior T не вярвам разликата да е повече от 5 до 10мм,както и да е това си е още една тема за да си поразчешат някой хорица езиците.Вместо да се разводнява темата, измери от средата на движението(главината) до горната част на короната на еднокоронната вилка със 160мм ход ,по възможност на вилка с която се предлага тази рамка, и после на J.T.-то и после прецени от сифирте дали е в допустимите граници :agree: Доколкото разбирам гаранция за рамката не търсиш след стореното така или иначе :peace:Така ще избегнеш излишните коментари ;) надявам се
n3k01

Рейтинг: 1252

Мнениеот viper_FR » Съб Фев 06, 2010 4:44 pm

Най-добре смени рамката.Или си купи нещо до 160 мм ход.Домейн или 55-ца например.Не знам какво са ти казали от байк центъра , ама не е баш
нямало нищо да му стане!
..Колелото си е твое - прави каквото искаш.

домейна- http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 605&lang=2
марзочито- http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 292&lang=2

Иначе пича сигурно говори за ето това - http://www.whitebrotherscycling.com/26dual.shtml
Аватар
viper_FR

Рейтинг: 1100

Мнениеот Shady™ » Съб Фев 06, 2010 6:36 pm

viper_FR написа:Най-добре смени рамката.Или си купи нещо до 160 мм ход.Домейн или 55-ца например.Не знам какво са ти казали от байк центъра , ама не е баш
нямало нищо да му стане!
..Колелото си е твое - прави каквото искаш.

домейна- http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 605&lang=2
марзочито- http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 292&lang=2

Иначе пича сигурно говори за ето това - http://www.whitebrotherscycling.com/26dual.shtml

Само да кажа че офертата за 55R-a мисля не е актуална ХИЧ... Иначе и Domain-a идва доста в повече за Ram-a... Аз бих сложил на твое място на Ram-a някой...да кажем...Duro FR QR20 (ама ако имаш претенции за по-качествен DH се откажи защото вилката работи баш като за FR) или 66 от2006-2007 ако има със 170мм ход - това най-добре...а може и да помислиш но ще ти трябват повече пари за Domain U-turn, а също бих те посъветвал и за Boxxer Ride (което по твойте критерии и мойте препоръки - ти го препоръчвам със две ръце и на 100%) и ако СЛУЧАЙНО някъде има от старите(2004-2006) Super T/ Junior T със 170мм ход :agree:

:beer:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот tdmyu » Съб Фев 06, 2010 10:15 pm

Благодаря на всички за кометарите,но най-много благодаря на ShadyTM,той както и други колеги потвардиха моето мнение за Marzocchi Junior T.Която вилка реших да си купя! :clap: :clap: :clap: :wavey: :wavey: :beer: :beer: :beer: :beer:
Аватар
tdmyu

Мнениеот hitar_potar » Нед Фев 07, 2010 11:44 am

Shady™ написа:
Само да кажа че офертата за 55R-a мисля не е актуална ХИЧ... Иначе и Domain-a идва доста в повече за Ram-a... Аз бих сложил на твое място на Ram-a някой...да кажем...Duro FR QR20 (ама ако имаш претенции за по-качествен DH се откажи защото вилката работи баш като за FR) или 66 от2006-2007 ако има със 170мм ход - това най-добре...а може и да помислиш но ще ти трябват повече пари за Domain U-turn, а също бих те посъветвал и за Boxxer Ride (което по твойте критерии и мойте препоръки - ти го препоръчвам със две ръце и на 100%) и ако СЛУЧАЙНО някъде има от старите(2004-2006) Super T/ Junior T със 170мм ход :agree:

извинявай, но кое й е лошото на домейн? лично аз съм се качвал на домейн 302, който с подходящото масло, без каквито и да е настройки, бачкаше в пъти по-добре от пайк 426 мисля... току що сервизиран пайк 426, чиито собственик можеш да наречеш Монк по отношение на подръжката - URNEST. и това като ги сравняваме като АМ вилки - чувствителността на домейна към малките неравности беше просто уникална. :bowdown: така и не ми стана ясно как точно собственика му успя да постигне тази брутална чувствителност.
не ми е и ясно как точно домейн със 160мм идва в повече на рам АМ. по-ясно ми е колко в повече ще идва 66 от 2006-2007, като имам впредвид, че по принцип 66 от всяка година е с няколко мм по-високо от конкурентите си. Junior T/Super T или boxxer ride - те може и да имат добра височина (axle to crown-а), но ще изглеждат изключително смешно на рам АМ... по мое мнение тая рамка си е мислена само и единствено за еднокоронни вилки.
автора - позамисли се сериозно за избора си - за мен сегашния ти е смешен, като вземем впредвид рамката. домейн/55/някое марзочи АМ на старо/маниту със 150-160мм ход ще ти е напълно достатъчно, докато двукоронно ще си е пълен оувъркил... минал съм по тоя път и съм изключително доволен, че послушах хората, които ме съветваха за еднокоронна. :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Ozzie » Нед Фев 07, 2010 12:01 pm

hitar_potar написа:Junior T/Super T или boxxer ride - те може и да имат добра височина (axle to crown-а), но ще изглеждат изключително смешно на рам АМ... по мое мнение тая рамка си е мислена само и единствено за еднокоронни вилки.
автора - позамисли се сериозно за избора си - за мен сегашния ти е смешен, като вземем впредвид рамката. домейн/55/някое марзочи АМ на старо/маниту със 150-160мм ход ще ти е напълно достатъчно, докато двукоронно ще си е пълен оувъркил... минал съм по тоя път и съм изключително доволен, че послушах хората, които ме съветваха за еднокоронна. :agree:

:agree: :agree: :agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот gengaro » Нед Фев 07, 2010 5:47 pm

Айде да ти е честита вилката и да я юркаш със здраве :popcorn: :popcorn: :smash: :smash:
Дайте ми лост опорна точка и ме гледайте как ще си счупя главата ;)
Не е важно да си силен, важно е да си луд ;)
Никога не спори с глупак - ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит!
Аватар
gengaro

Рейтинг: 1020

Мнениеот viper_FR » Нед Фев 07, 2010 5:59 pm

извинявай, но кое й е лошото на домейн? лично аз съм се качвал на домейн 302, който с подходящото масло, без каквито и да е настройки, бачкаше в пъти по-добре от пайк 426 мисля... току що сервизиран пайк 426, чиито собственик можеш да наречеш Монк по отношение на подръжката - URNEST. и това като ги сравняваме като АМ вилки - чувствителността на домейна към малките неравности беше просто уникална. така и не ми стана ясно как точно собственика му успя да постигне тази брутална чувствителност.

:agree:
Аватар
viper_FR

Рейтинг: 1100

Мнениеот Shady™ » Сря Фев 10, 2010 9:06 am

hitar_potar написа:извинявай, но кое й е лошото на домейн?

Tова че на Рам АМ-а ще стане на парчета и със сервизна книжка при Юлиян (демек яко чупене и заварки)...Иначе и аз карам Domain...Което мисля че е показателно че съм се доверил на вилката/марката и че я признавам

Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот hitar_potar » Сря Фев 10, 2010 12:28 pm

Shady™ написа:
hitar_potar написа:извинявай, но кое й е лошото на домейн?

Tова че на Рам АМ-а ще стане на парчета и със сервизна книжка при Юлиян (демек яко чупене и заварки)...Иначе и аз карам Domain...Което мисля че е показателно че съм се доверил на вилката/марката и че я признавам

би ли пояснил, моля? как така ще стане на парчета? и кое точно ще стане на парчета? не говорим за домейн като твоя със 180мм ход, а такъв с Ю-търн, който е 160мм. аз лично разлика не виждам в това да караш РАМ АМ с домейн Ю-търн или лирик Ю-търн освен половин кило по-малко за лирик. :dontknow:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд