Панталон протектор - използва ли се ?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Панталон протектор - използва ли се ?

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Фев 06, 2010 6:40 pm

След опит за каране в леда днес получих поредното неприятно натъртване в областта на таза. Прочетох за разни цели панталони във форума, но цените бяха по 400-500лв+. Запитването ми е използвали ли сте, вършат ли си работата, какво може да ми предложите за 50-100лв, освен тези 'драгомирските'. Благодаря предварително.

ПП. Може и от CRC, втора ръка, нови от БГ без значение.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Re: Панталон протектор - използва ли се ?

Мнениеот Admin » Съб Фев 06, 2010 7:22 pm

Според мен този модел е по-добър:
http://screambikes.eu/pantalon-protekto ... 49-09.html
Но не съм пробвал никой от двата.

От опита ми с 1-2 подобни продукта, мога да кажа няколко неща:
1. Те са си само за спускане - въртенето и изобщо седенето на седалката с подобен панталон на мен не ми е никак удобно.
2. Определено пазят повече от нищо, обаче:
- защитават най-вече от охлузвания (надирания)
- що се отнася до натътванията - при леко падане ще помогне, но при по-силен удар най-много да намали размера на синината, но едва ли ще те предпази напълно, т.е. ще те боли и ще имаш синка. Особено ако няма пластмасов протектор, а е само от меките.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alpina » Съб Фев 06, 2010 7:39 pm

EccentricMOTION, защо не се насочиш към този тип http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=46260
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=38535
и подобните, с мека предпазна част?
Не съм карал такива, за да дам мнение, но ако ще си взимам протекция за тази част от тялото, то ще е такъв тип.

Попрочети мнения и коментари за тях
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот viper_FR » Съб Фев 06, 2010 7:53 pm

До колкото разбрах ти караш ДХ , а за Дх тези неща изобщо няма да те спасят.Ако търсиш качествена протекция намини в ЦЦС-а в спорт мания може да имат нещо такова.А , ако искаш погледни тези

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=46260

за спускане трябва да са добре, иначе да въртиш с такива неща не си и помисляй.Тънката гума по драгомирските не ме вдъхновява особено , та много много няма да те предпази.Вариант е също

http://sportmania.bg/node/2112 .Това вече е сериозна защита , с която може да се спускаш доста екстремно , без да се ставаш за задните си части.Тази броня ще предпазва задника ти , но не и бедрата , но там не се удря често.А има и такива панталони за мотор , но както сам си видял цените са неземни.

http://www.overdrive.bg/moto_products_r ... e=6&cat=13 :peace:

Най-добре си вземи скот бронята и протектори за крака.
Успех с избора
:peace:
Аватар
viper_FR

Рейтинг: 1100

Мнениеот Alpina » Съб Фев 06, 2010 8:07 pm

:crazy:
Ти колело карал ли си?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот viper_FR » Съб Фев 06, 2010 8:17 pm

Alpina написа::crazy:
Ти колело карал ли си?

Това не го разбрах...? :crazy:
Аватар
viper_FR

Мнениеот TeDo_BaPHa » Съб Фев 06, 2010 8:27 pm

:offtopic:
@viper_FR
Спри да бъдеш на всяка маджа мерудия ;). Набиваш се на очи и правиш лошо впечатление ;).
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот dEcLiNe » Съб Фев 06, 2010 8:27 pm

viper_FR написа:Тази броня ще предпазва задника ти , но не и бедрата , но там не се удря често.

Айде бе!Верно ли?!?!??! :crazy:

Мисля, че това беше и едно от нещата, които Alpina визираше. :crazy:
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Фев 06, 2010 8:29 pm

:offtopic: Ще съм хипер-ексцентричен с кожените гащи :cowboy: може към тях да си взема една рамка "Булс" и шапка с периферия.
:offtopic: @viper_FR - мисля, че от CCS-a може да си взема няколко парцалки Тейлър понеже са намалени. От там не си купуваме колелета и екипировка. /Пример: Маска Скотт - 198лв/?!

*Смятам, че кожените панталони са много НАД посочения от мен бюджет, както и почти неизползваеми за колоездене.
*Протектор за гръб си има и искам да го изхвърля, давам и каса бира на който го вземе. Изключително непрактичен, протекцията клони към 0. Нищо екстремно няма в него. Бих казал че приложението му е повече в Фрийрайд ските/борд.
*Допадат ми панталонките на Алпинстар, цената е повече от добра. Ако няма оферта от CRC - може и драгомирските посочени от Админа.

Посочените от Вас панталони се използват ПОД нормален панталон или греша? Благодаря Ви за активното участие, Алпина, Админ :bowdown:
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот viper_FR » Съб Фев 06, 2010 8:34 pm

В спорт мания има екипировка , каквата няма да намериш другаде в България , но и цените са надути - прав си .Има едни други , които са по-леки и с по-добра вентилация

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=46259

А Иначе се носят под панталона.
Аватар
viper_FR

Мнениеот azze » Съб Фев 06, 2010 8:35 pm

http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 467&lang=2 може би?
Под 100 лева са и имат "подложки" на нужните места.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот airborneone » Съб Фев 06, 2010 8:45 pm

Почти 4 години каране с дайнезе....
Имаха намаления преди време и бяха под 100лв.
Иди и виж на място. Това е екипировката :agree:

Изображение
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот Geronimo » Съб Фев 06, 2010 9:28 pm

Изображение
От половин година карам с тези (цък на снимката). Доста доволен съм от тях. Лятото ги карам без нищо отгоре, а зимата под анцуг, въртял съм и на по-дълги разстояния и са ми удобни. Даже с тях ми е по-удобно ,защото седалката не ръби (на тази част има меко ,като на шосейните клинове) . Не съм имал сериозно падане с тях, но ги изпробвах на падане върху лед и разликата е ОГРОМНА! Дори се пързалях с тях върху найлон и е доста приятно, че не се усещат буците в снега :D . Ако решиш да купуваш такива, да знаеш ,че не изглеждат точно като на снимката. Плата е мрежест ,а на снимката не личи. Освен това "Реголируем еластичен Velcro® колан за затягане при талията" ,колана е еластичен ,но никаква настройка не виждам, може би имат в предвид разтягането на самия ластик. На рисковите места, са съобразили да сложат няколко малки плочки, вместо една голяма и това ги прави малко по-удобни. Ако караш DH или ФР, задължително си вземи панталон-протектор. Заслужава си!

П.П. Изображение
Тук се вижда по-добре (цъкни на снимката).
Аватар
Geronimo

Рейтинг: 1683

Мнениеот ATR » Нед Фев 07, 2010 11:15 am

Аз карам с такова, нагъзник му викат някои. Откакто го взех изчезнаха досадните болежки по бедрата, но съм сигурен, че има по-подходящ вариант. Все пак това е мислено за кънки.
If it can't kill you... it ain't extreme
Аватар
ATR

Мнениеот SpoileR » Нед Фев 07, 2010 3:54 pm

Много е важно да я има протекцията на таза точно при талията в горната част на панталона... там също се получават често удари и то дори смея да твърдя- може би дори по-често от колкото по бутовете...

А иначе относно протекция от МЕК матерял: миии..... не.

едит: Залагам на Dainese-то...
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот VUTE » Нед Фев 07, 2010 4:26 pm

И понеже аз същ се интересувам от протекция в тази област да споделя малко информация, че продуктите на Alpinestars ги има при Еди на не особено лоши цени. Ето сайта за любознателните http://www.edimotocenter.com/
Аватар
VUTE

Рейтинг: 1250

Назад към Общ форум