Първо колело,за момиче :)

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Първо колело,за момиче :)

Мнениеот axelmax » Нед Фев 07, 2010 12:44 am

Колелото ще се кара от момиче с ръст 1.60м.Стил градско.Препочитания към марка няма,но задълшително ново.Бюджет 500 лева.Интересуват ме хубави моменти оферти по магазините ( по света и у нас).
Аз ще проуча ,но може да ми обегне някоя промоция .

:beer:
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Re: Първо колело,за момиче :)

Мнениеот ico 1 » Нед Фев 07, 2010 10:38 am

Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот Fanatico » Нед Фев 07, 2010 11:14 am

Здравей :wavey: , според мен някоя от по-малките версийки (щом е 1.60м) на Ontario ще върши хубава работа, макар и за 25лв повече. А ако е за парите може да се погледне версията за 475лв. Разликата е само в движението и вилката май. Просто на мен тя ми изглежда по-груба. :agree:
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот maverick4o » Нед Фев 07, 2010 12:03 pm

И aз щях да предложа Катерача.Успех! +1
Аватар
maverick4o

Рейтинг: 1118

Мнениеот aggressive_rider » Нед Фев 07, 2010 2:04 pm

Хора, спрете се с тея твърдаци.Защо ще и е за града твърдак? Според мен за градско си е най-добре една мекица, ще е по-удобно, няма да има такова друсане като при твърдака, нищо че шока е най-обикновен, се пак поема нещо, от колкото нищо.Според мен това http://www.dimibike.com/product_info.ph ... a58ffbc1c3 е добър вариант за града. Не виждам какъв е смисъла да дадеш 500лв за колело, което ще го караш само в града :dontknow:
Последна промяна aggressive_rider на Нед Фев 07, 2010 2:10 pm, променена общо 1 път
Ето как се качва баир на пълна газ с БОМБА! http://vbox7.com/play:170594d8
http://koleloto.com/
aggressive_rider

Рейтинг: 970

Мнениеот Fanatico » Нед Фев 07, 2010 2:09 pm

@aggressive_rider,
на този пример дето си го дал, нито вилката, нито "шока" (ако може да се нарече така), нито "дисковата" спирачка и въобще движението (скорости и т.н.) не струват нещо. В темата (за толкова пари) се предлагат твърдаци, понеже въпроса за евтини мекици е разискван многократно. Извода си остава един, дори и за момиче, дори и за града - колело с шок за малко пари - НЕ. Просто няма смисъл, ще дойде време, в което пак ще съжалява за избора. :agree:

П.П. (от долният ти пост) Аз съм карал "мекица" за ~250лв май, беше от Метро, верно, че доста го ръчках, но когато го взех още - си беше същия боклук, просто не го усъзнавах, понеже беше лъскаво, с дискови спирачки и с 24 скорости ... Затова аз мнението си за евтини мекици не мога да го променя
дори и за момиче, дори и за града
:beer:
Последна промяна Fanatico на Нед Фев 07, 2010 2:19 pm, променена общо 3 пъти
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот aggressive_rider » Нед Фев 07, 2010 2:14 pm

@Fanatico качели тя ще се спуска от връх Еверест та ще и трябват перфектните спирачки,перфектните амортесиори и не знам си какво още... момичето ще го кара само в гада.Сега разбирам да го кара и в града и в планината, climbera и ontarioto са най-добрия вариант за тая цена.Но за града не виждам смисъл.

П.П (за горния ти пост :D ) Имал съм мекица за 300лв от метро, знам каква е разликата между твърдака и мекицата с шок за 15 лева... има такава.Поне не те болят после задните части :D и не те друса толкова.А и забравих да ти кажа, че като видиш бордюр или дупка,която не можеж да избегнеш, с твърдака ставаш за да минеш през тях, а с мекицата не е така. :)
aggressive_rider

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Фев 07, 2010 3:02 pm

Човека иска предложения, не коментари кое е по-добро - меко или твърдо.
Моето предложение е Ontario Lady за 525лв. Има и стил ;)
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот azze » Нед Фев 07, 2010 3:10 pm

@aggressive_rider,за какво ще му е на някой пружина под гъза в града?Да не говорим,че утежнява колелото,а като въртиш много това не е приятно. Имал съм евтина "мекица",ако въобще може да се нарече така,и мога да кажа,че Онтариото ми е милиони пъти по-удобно и е по-леко.Шокът от 15 лева въобще не поема неравности,а само те разклаща.И когато минаваш през дупка е много по-добре да имаш лесно управляваща се твърда рамка под себе си,отколкото една подкачаща седалка.Също така не разбирам защо да не станеш,като минаваш през дупка.Сгъването на колената ти поема много по-добре енергията от един амортисьор за 15 лева,та и предполагам по-скъп.Ако това,което казваш беше вярно,то всички DH съзтезатели щяха да да карат седнали,защото имат голЕм шок под гъза си.

За този бюджет бих си взел едно Онтарио Про или Аполон.Най-удачно ми се струва.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот aggressive_rider » Нед Фев 07, 2010 3:11 pm

:offtopic: Аре, мерси за минуса :agree: ! Давам си мнението, не е като вашето - МИНУС. Някои хора само това май могат да правят! :(!:

@azze Говориме за ГРАДСКО а не за DH! По-добре да подскачам на една пружина, отколкото да ставам през 5 секунди, вместо да си седя на колелото спокойно.За града не е толкова важно какво ти е колелото, дали ще е от 150 лева или от 500, въпрос на възможности и вкус. Някои харесват да се друсат на пружина, други да си друсат вътрешностите. Всеки различно. Просто си казах мнението на човека, а вие веднага блъскате минуси, защото не съм на вашето мнение, и не са ми само твърдаци в главата. не искам да обидя никой.
aggressive_rider

Мнениеот pyle » Нед Фев 07, 2010 4:08 pm

Аз съшо гласувам за твърдо и все пак за това неудобство може малко да се спаднат гумите(стига да има достатъчно балон)и пак ще стане удобно. Което от двете предложения да вземе,дали Клаймър или онтарио няма да сбърка и не на последно място има и възможност за Ъпгрейд. :)
Аватар
pyle

Рейтинг: 1128

Мнениеот PtD » Нед Фев 07, 2010 4:32 pm

@aggressive_rider, много си зле :) За момент допусни, че другите не са мазохисти и не виждат смисъл да разхищават енергия да сгъват и разгъват пружина в града, да не говорим за теглото...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот aggressive_rider » Нед Фев 07, 2010 4:56 pm

@PtD то голяма енергия, качели ще се изкачва до луната... а и ти го каза
PtD написа:не са мазохисти
точното определение за твърдака. (за градско имам впредвид само) а и за кое казваш че тежи? Шока ли? Или колелото?
И стига вече, аз си казах мнението, и вие накацахте като мухи на.... Обърнахме го на чат, вместо да помогнете на чавека!
aggressive_rider

Мнениеот marsa » Нед Фев 07, 2010 5:14 pm

Рали Сидни за истинско удоволствие от разходката:
http://магазинвелосипеди.com/damski-velosiped-raleigh-sidney-p-236.html
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот axelmax » Нед Фев 07, 2010 5:45 pm

Съжалявам!
Забравих да напиша,че колелото ще е с твърда рамка(задължително).
Мадамското онтариото си фаворит по принцип :agree:

@aggressive_rider-осмисли мненията на ,колегите :magnify: Прави са.За града е най- добре пълен твърдак(поне за мен) или твърдак с вилка 80-100мм с заключване и масло.
Разлика в теглото между мека и твърда рамка идва от:
-лагери
-втулки
-болтове
-допълнителни елементи по окачването
-амортесьор или шок

Има рамки с окачване с добро тегло ,но бюджетът е далеч от тях и са за друг стил.
Аватар
axelmax

Мнениеот viper_FR » Нед Фев 07, 2010 5:57 pm

Аз бих казал гранд каньон.Отлично градско колело , много хубав дизайн.

http://www.sportdelivery.com/catalog/pr ... 2255e0929b

Или разгледай Про версията.

Агресив Райдър ето ти няколко причини , защо да не си вземе мекица

1)Мекицата е много тежка , трудно се носи.
2)Друса и не е комфортна.
3)Изисква многократно повече усилия при въртене.
4)Другите компоненти са на ниско ниво , заради ''шоКЪ'' и ''ДесКовите СперачКи''.
5)Ти май не си карал в града , та плямпаш такива глупости.Какъв е проблема да станеш прав за една дупка?Аз карам почти винаги прав , независимо къде съм.
6)Този ''шок'' изисква подръжка , която ще излезе многократно по-скъпа от него.
7)Мекицата се клати и е трудно да развиеш висока скорост с въртене при въпросния клас колела.

А сега си помисли защо ти дават минуси?Защото говориш глуписти и объркваш хората.Ти си взимай мекица за града като така искаш , но не обърквай другите

Azze , ако си застанал в правилната стойка и имаш отлично равновесие краката ти абсорбират много по-добре от всеки шок , но проблемът е , че губиш по-лесно равновесие и паданията може да са по тежки.Затова при ДХ трябва да изнесеш тялото си назад , което предпазва от прехвръляне през кормилото.(И задника не те боли :D )

П.П. Не че в града ти тярбват тези неща.Но все пак за някой изтънчен задник: :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
viper_FR

Рейтинг: 1100

Мнениеот codename47 » Нед Фев 07, 2010 6:43 pm

Последна промяна codename47 на Нед Фев 07, 2010 6:58 pm, променена общо 1 път
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот viper_FR » Нед Фев 07, 2010 6:43 pm

Няма какво да се обяснявам на някой , който не намира разлика между спринт леопард и аполон.Няма да се заяждам с теб , нито разбираш от колела , нито слушаш другите , за да научиш.Спри да бълваш глупости и започни да четеш мнения на опитните и да се учиш от тях.За евтини мекици са изписани толкова много страници , ако не ми вярваш , защото нямам 2000 рейтинг , отиди и прочети някоя друга тема.

П.П. Много си досаден бе, нищо не разбираш , но си трърдоглав , заяждаш се и държиш на тъпото си мнение.Учи се от другите , за да успееш , защото такива твърдоглави като теб стават утрепки в живота и ги гонят отвсякъде.Стегни се и чети и се научи да пишеш грамотно.

ЕДИТ:Това горепосоченото е много хубаво , но може да си го вземеш и от байкцентъра , но доста ще надхвърли бюджета ти.Ето това е по-евтина версия

http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... t=313&lang
Аватар
viper_FR

Рейтинг: 1100

Мнениеот t.kyosev » Пон Фев 08, 2010 10:23 am

Че ще е твърдак стана ясно. Просто искам да вметна че аполона, който беше споменат по-горе, въпреки че е доста добро колело, мисля че ще дойде малко дълъг за момиче с височина 1.60. В този случай и бюджет бих се насочил към Ontario Lady.
Изображение
Аватар
t.kyosev

Рейтинг: 1724

Мнениеот Лифта » Пон Фев 08, 2010 10:54 am

viper_FR написа:Аз бих казал гранд каньон.Отлично градско колело , много хубав дизайн.

http://www.sportdelivery.com/catalog/pr ... 2255e0929b

Или разгледай Про версията.

Виж сега, колега. Колелцето си е чук за тази цена и аз бих го препоръчал също, но има една подробност, която надали си забелязал - търкалата са с размер 28", а изборът на рамките (поне в този сайт) варираше между L размер и M размер. Като цяло не ми се струва най-подходящото като големина колело за момиче високо 1,60.

Според мен, най-добрия вариант си остава Ontario-то :beer:
Аватар
Лифта

Рейтинг: 1206

Мнениеот veskoz » Пон Фев 08, 2010 12:33 pm

Лифта написа:Според мен, най-добрия вариант си остава Ontario-то :beer:

+1 или Рейнджър
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот FEAR » Вто Фев 09, 2010 9:32 pm

Кътерача определено е по-добрия вариант от Онтарио.За размер да се пробва в магазина задължително!Рейнджърът също е предложеное , което си заслужава вниманието.КАньонът е най-добрия вариант , но определено размерът не е подходящ за 1.60 момиче и за първо колело.Успех с избора , според мен Катерач ПРО Версия за 525 лева.Може да го намериш в магазините на веломания www.velomania-bg.com :beer:
eksa написа:Е,ако под един к*р над земята разбираш 5 метра ,тогава евала. :D
Аватар
FEAR

Рейтинг: 1112

Мнениеот veskoz » Вто Фев 09, 2010 9:53 pm

FEAR написа:КАтерача определено е по-добрия вариант от Онтарио.

Еее хайде обоснови се де... стига празни твърдения. ;) :beer:
FEAR написа:КАньонът е най-добрия вариант , но определено размерът не е подходящ за 1.60 момиче...

...има и дамска рамка ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот FEAR » Вто Фев 09, 2010 10:12 pm

Кътерачът е с градски гуми.Рамката му е по-удобна , казвам го като човек качвал се и на двете колела.Пък и изглежда по-добре.Въпреки това , Онтариото си остава добра оферта.
eksa написа:Е,ако под един к*р над земята разбираш 5 метра ,тогава евала. :D
Аватар
FEAR

Рейтинг: 1112

Мнениеот axelmax » Вто Фев 09, 2010 11:43 pm

Мерси :agree: ,на отзовалите се.Сега остава да реши.Насочила се към Драг онатарио лейди(зелено или оранжаво).
В байк-центъра предложиха цена с намаление и най-вероятно ще бъде от там.
Аватар
axelmax

Мнениеот hitar_potter » Вто Фев 09, 2010 11:48 pm

Къв катерач за в града, бе О.О Тове не е рамка за каране в града :dontknow:
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот mariobg » Вто Фев 09, 2010 11:52 pm

Погледнете и във "Вело 2009". Сигурен съм че там видях едно онтарио лейди, мисля беше С размер, т.е за нея ще е перфектно. Сигурен съм че и отстъпки някакави имаше. :agree:
Аватар
mariobg

Рейтинг: 1437

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти