hitar_potar написа:...
ОНТОПИК - аз също съм се замислял за въпросната комбинация. сам стигнах до извода, че нещо няма да е еднакво по короните, стеншъните и вътрешното им устройство. тогава попаднах на оферта за стержен, корона и стеншъни от лирик - продаваха се за 10-15 паунда. доколкото знам са същия размер като на домейн. ако разполагам с такива стеншъни, възможно ли е да се сложи мишън контрол в така получения хибрид?
Провери дължината на тръбите дали е същата (не забравяйте, че едната вилка е 160 а другата 180мм и нищо чудно да са спестили още някой грам от там). Друго което трябва да вземеш в предвид е разликата във външният диаметър на пружината. Двете вилки са с различни тръби и никой не може да ти гарантира, че пружината от Domain (като вилката с по-тънки стени на тръбите) няма да опира и да дращи, респективно да създава крайно неприятни звуци при работа. На края имайте в предвид, че Mission Controll е с различно бутало за Rebound-а, което ако се сложи на вилка, чиято пружина (пружинен шиш) може да се разпъва до 180мм шиша на Rebaund-a, който е предвиден иначе за 160мм ход може да се предаде. Това и факта, че тапата на дъното на десният крак, която играе роля като граница между хидравликата и въздуха в ботуша, са различни.... просто става мазало. Ах - забравих най-вероятната разлика в резбите горе на короните. Това не съм го проверил, както и разликите на пружините, но съм доста сигурен, че няма да са идентични (само за пример вилка със стоманени тръби съм мерил с 1.5мм дебелина на стената, докато вилка с алуминиеви тръби същият външен диаметър измерих с дебелина 3мм - двойно). От там идват много грижи, които накрая ще доведат до Lyric с ботуши от Domain, а в най-оптимистичният варянт - ботуши и пружина от Domain.
Аз лично не бих се захванал с такава трансформация, но ако все пак решите мога да ви пожелая успех, и по-важното с толкова много неясни - късмет!