Lyric Mission Control на Domain ?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Lyric Mission Control на Domain ?

Мнениеот biker-kj » Вто Фев 02, 2010 11:49 am

Идеята ми е да си взема за Домейна ,''дампер'' за Лирик ,та да имам HSC и Гейт , но не знам дали размерите им са еднакви ! Предполагам ,но само предполагам ,че са ,затова се допитвам до колеги ,които знаят със сигурност!
А другия въпрос ,който имам е ,от къде мога да си намеря комплект Шим Стак шайби!
:bowdown:
Аватар
biker-kj

Рейтинг: 1941

Re: Lyric Mission Control на Domain ?

Мнениеот Krismars » Вто Фев 02, 2010 8:16 pm

Преди време се бях поразчел. В няколко големи форума / Райдмънкей и МТБР/, този вариант беше предлаган, но короните на Лирик и Домейн са от различни материали и пишеше, че има доста голяма вероятност резбите да са различни и да не стане. Никой доколкото разбрах не беше опитвал. Бяха правели обаче други модове по тази вилка. Можеш с различни шимове да си настройш високоскоростната компресия така, както на теб ти харесва. Във вилката попринцип има само една "шайба" и две спейсърчета. Та предполагам ако я замениш с по-малка по размер, или няколко по-малки ще постигнеш задоволителен резултат. Също бяха махали изцяло шимстака и си остава само с Моушъна, но този вариант не се харесва, понеже вилката е твърде линейна до последния сант ход, където изведнъж се втърдява много, за да не се ботъмаутне, но предполагам с пвоече желание и това може да стане. Аз имах такава вилка и я карах с 2.5wt масло, резултата беше доста приятен, но я няма плюшеността на Боксера ми, който е със същата хидравлика, явно двата сантиметра ход се усещат доста.
Ето темата, но снимките са изчезнали http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=531605
Аватар
Krismars

Рейтинг: 2000

Мнениеот biker-kj » Вто Фев 09, 2010 10:30 pm

Все пак благодаря на отзовалия се! :D :beer:

Отговора на ТФ беше достатъчно изчерпателен и убезкуражителен за мен :crap: !

Hi Vasil,

Unfortunately the answer is no.

Thanks,

John
Аватар
biker-kj

Рейтинг: 1941

Мнениеот hitar_potar » Сря Фев 10, 2010 12:45 pm

:offtopic: като прочетох "Hi Vasil..." и чак се стреснах да не би за мене да е предназначено. един съвет - представяй се като Васко, адаш, понеже чужденците ще решат, че Васил е галено и когато почнете да говорите, ще ти викат Васил, а не Васко, а това е доста странно. говоря от личен опит - 2 лета подред англичаните така и не се научиха да ми викат името както трябва. да не говорим за шантавите ударения, които си слагат по английско му.
ОНТОПИК - аз също съм се замислял за въпросната комбинация. сам стигнах до извода, че нещо няма да е еднакво по короните, стеншъните и вътрешното им устройство. тогава попаднах на оферта за стержен, корона и стеншъни от лирик - продаваха се за 10-15 паунда. доколкото знам са същия размер като на домейн. ако разполагам с такива стеншъни, възможно ли е да се сложи мишън контрол в така получения хибрид?
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот GECKO » Сря Фев 10, 2010 7:57 pm

hitar_potar написа:...
ОНТОПИК - аз също съм се замислял за въпросната комбинация. сам стигнах до извода, че нещо няма да е еднакво по короните, стеншъните и вътрешното им устройство. тогава попаднах на оферта за стержен, корона и стеншъни от лирик - продаваха се за 10-15 паунда. доколкото знам са същия размер като на домейн. ако разполагам с такива стеншъни, възможно ли е да се сложи мишън контрол в така получения хибрид?

Провери дължината на тръбите дали е същата (не забравяйте, че едната вилка е 160 а другата 180мм и нищо чудно да са спестили още някой грам от там). Друго което трябва да вземеш в предвид е разликата във външният диаметър на пружината. Двете вилки са с различни тръби и никой не може да ти гарантира, че пружината от Domain (като вилката с по-тънки стени на тръбите) няма да опира и да дращи, респективно да създава крайно неприятни звуци при работа. На края имайте в предвид, че Mission Controll е с различно бутало за Rebound-а, което ако се сложи на вилка, чиято пружина (пружинен шиш) може да се разпъва до 180мм шиша на Rebaund-a, който е предвиден иначе за 160мм ход може да се предаде. Това и факта, че тапата на дъното на десният крак, която играе роля като граница между хидравликата и въздуха в ботуша, са различни.... просто става мазало. Ах - забравих най-вероятната разлика в резбите горе на короните. Това не съм го проверил, както и разликите на пружините, но съм доста сигурен, че няма да са идентични (само за пример вилка със стоманени тръби съм мерил с 1.5мм дебелина на стената, докато вилка с алуминиеви тръби същият външен диаметър измерих с дебелина 3мм - двойно). От там идват много грижи, които накрая ще доведат до Lyric с ботуши от Domain, а в най-оптимистичният варянт - ботуши и пружина от Domain.

Аз лично не бих се захванал с такава трансформация, но ако все пак решите мога да ви пожелая успех, и по-важното с толкова много неясни - късмет!
Аватар
GECKO

Назад към Веломеханик