SPAM на килограм

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: SPAM на килограм

Мнениеот edinmilion » Вто Фев 09, 2010 10:42 pm

aе Алпинисте, преди година и половина какво е имало? Говориш така все едно е било Великден и е било задължително?!? И да не звучи че съм против оптимистичните събиранки...но ефект няма. Много хора в държавата не си вършат работата, а други разчитат на масови събиранки (най вероятно носталгично чувство от края на 90-те...масови мероприятия със все още неизяснен ефект)
Факт е че промяна няма дори и след вашето събиране - защото дупката за която ми говориш я знам и аз!!! което е достатъчно смешен пример...(ако не вярваш ще опиша къде е точно) там на ден подскачат по безброй коли, но за промяна не може да говорим.

А това че си прекалил с излишните символи няма го коментирам...

Прост народ, смешна държава, ние в това сме най силни да се караме по между си докато ни го подпъхват изодзадзе! За това аз съм аут от този спор...пийс, приятна вечер и весели сънища :agree:

edit: и накрая да споделя и този клип, че уж за това влезнах в темата :evil:
http://www.pumahardchorus.com/?quid=611 ... 89b619b598
edinmilion

Рейтинг: 2000

Мнениеот azze » Вто Фев 09, 2010 11:03 pm

Хора,нали максималната скорост за автомобил на магистрала е 130 км/ч?Има ли някакви скорошни промени в ЗДП?
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот Alpina » Вто Фев 09, 2010 11:08 pm

edinmilion
1-во преди година и половина се опитахме да протестираме срещу доста неща - недоволните бяхме ужасно много... след 4-тия протест решихме, че няма смисъл да се оплакваме от положението по пътищата, след като на малцина не им харесва, явно проблема е бил нас и всички харесват дупките, безконтролното положение с младите и не само такива шофЕри... както и много други неща...
2-ро не беше просто събиране ;)
А до колко такива мероприятия имат ефект - я погледни какво се случва последните 6 месеца (някаква маса народ скръзва със зъби за нещо и ведната се намира решение) ;) Всъщност причината вероятно е друга, ама хайде да не влизаме в политически теми, че дори и такава тема, пак не е мястото за това :beer:
Сега си припомних, че миналата година 3-ма човека с подписите на 60 променихме трасе то на трамвайна линия, колкото и да ни убеждаваха че не е възможно и въпреки започналите дейности по строежа...
Изведнъж проекти, съгласувания и т.н. успяха да се променят, така че всички да са доволни ;)
Знаеш ли какви бяха думите на почти всички - безсмислено е да заставаш срещу товарния влак :beer:

3-ро тази "дупка" за която споменах беше само пример за това, че на мен не ми е създавала абсолютно никакви проблеми, обаче някой си минал веднъж през не яи колата му се разбила... Дали проблема е в дупката или в неговата кола се опитах да те поведа да помислиш ;)

4-то
edinmilion написа:Прост народ, смешна държава, ние в това сме най силни да се караме по между си докато ни го подпъхват изодзадзе! За това аз съм аут от този спор...пийс, приятна вечер и весели сънища :agree:

Аз не исках да ми го слагат отзад, надигнах глава, но бях от малкото - сега като видя някой да се оплаква по фирумите, как не му понасяло ми кипва, защото когато беше времето да се покаже на власт имащите да променят положението - всички бяхте затовили глави в пясъка, мислийки си, че като не виждате как ви ебат, всичко е наред и нищо не ви влиза в задниците!!!

5-то - сега разправят какви бедствия има, какви проблеми ама защо аз не закъсвам така по пътищата?
Вчера отидох в северна България за да си погреба домашния любимец и бяк крайно разочарован, че не видях това с което се плаши народа!
За мен беше поредния пример за това къде всъщност е проблема :beer:

Извинявай за тона ми, ама ти описах причините, защо всеки, който сега реве за положението ми е крив - нищо лично :beer:

azze, да 130 е.
И какво от това?
Последна промяна Alpina на Вто Фев 09, 2010 11:15 pm, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот azze » Вто Фев 09, 2010 11:13 pm

Аха.Мерси.И аз съм убеден,че е 130,чел съм ЗДП (за 2008 :D ),но някакъв "разбирач" не спира да спори,че макс. скорост е 150.В същото време разделя магистралите на градски и неградски,като за градските макса бил 130,а за инзънградските - 150 :lol: И това е 19-годишен човек,който се смята за шофьор.

М/у другото нещо грешно ли съм казал тук
azze написа:
dzvongi написа:
azze написа:Възможно ли е On One Inbred 456 (и по принцип всяка рамка от хром-молибденова стомана) да се покрие с нещо (аз си мисля за нещо от сорта на лак,но пък съм кръгла 0 по този въпрос),за да не ръждясва и дали това би анулирало гаранцията?

Материала на рамката не е като бронията на Жигула. Няма нужда от допълнителан защита. При наличието на такава със сигурност няма да ти се признае гаранцията.
:offtopic: Само от любопитство, как точно си представяш че ръждясва такава рамка?

Ами точно тази,която съм посочил,явно ръждясва.Чел съм ревюта и т.н. за рамката и много хора споменават това.

Имам минус. :dontknow: Не ми е за рейтинга,но ми е любопотно защо.Какво съм объркал?
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Мнениеот Alpina » Вто Фев 09, 2010 11:24 pm

Има "градски магистрали", но те може да са с ограничение от 50 до 80. Зависи дали имат локални платна, колко входа и изходи, колко платна са, колко широки са платната и още сумати фактори определят допустимата максимална скорост ;) Но тя не се определя от закона, ами от проектантите и с одобрение от КАТ.
Т.е. може да имаш "градкса магистрала" която да е с ограничение и 40, ако така преценят от КАТ, може да е и с 90, ако е проектирана за толкова и КАТ разрешат ;)
На магистралите си е 130.

Твоя приятел може да си скъса книжката, а няма да е лошо да си спомене инструктора и изпитващите, за да им се направят заклинания за скорощна, мъчителна смърт, преди да имат възможността да пуснат още убийци на пътя :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот An Alien Hoopajupe » Сря Фев 10, 2010 1:48 am

АХАХАХАХ

Няма такова нещо като градска магистрала .Е може би в главата на хората дето не познават закона ... но

Пътищата биват-

Магистрала - 130 км/ч
Автомобилен път - 130 км/ч
Градски - 50 км/ч
Извънградски - 90 км/ч

Пример - ограничението на бул.България е 70 км/ч но не се води извънградски път.
Изображение
Аватар
An Alien Hoopajupe

Рейтинг: 1263

Мнениеот Alpina » Сря Фев 10, 2010 9:11 am

Не приказвай глупости, ако ще се водиш по закона ;) Според него са 3 вида - "Населено място", "Извън населено място" и "Автомагистрала"
А ограниченията според категориите са:
A - 50/80/100
B - 50/90/130
C и D - 50/80/100
B+E, C+E и D+E - 50/70/100
T - 50/50/забранено движението на магистрала
M - 45/45/забранено движението на магистрала
Самоходни машини 40/40/забранено движението на магистрала

А такова нещо като "градска магистрала" има!!!
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот An Alien Hoopajupe » Сря Фев 10, 2010 1:36 pm

Ти говориш глупости , а аз говорех за кат.В
А дали ще кажеш извън градско или извън населено място е едно и също.
Ако искаш можеш и 16 удивителни ,прав няма да станеш.
Изображение
Аватар
An Alien Hoopajupe

Мнениеот Alpina » Сря Фев 10, 2010 2:35 pm

Хайде напиши точно кое от поста ми е глупост!
Щото такова нещо като "автомобилен път" и ограничение от 130 на него няма!!!
"Автомобилен път" се водят обозначени със знак Д7 Изображение извънградски пътища и ограничението е 90 за категория "B", но в същото време важат правилата на магистрален път!!! Всъщност това са автомагистрали, на които обаче не са спазени всички изисквания, за да могат да бъдат обозначени като такива и скоростта да е ограничена до 130.
Така че ако обичаш - не сей невежество!

Това беше причината да кажа, че ръсиш глупости, защото написа "Автомобилен път - ограничение 130"

Това което важи ва всички категории към момента по трите вида пътища съм го написал в предния ми пост.
А ако ограничението е за по-висока или по-малка скорост на тях си има съответните знаци...

Относно това, че каза "Няма такова нещо като градска" пак беше глупост, защото "Цариградско шосе", бул. България, ул.202, бул. Царица Йоана и още няколко са точно градски магистрали и се класифицират като такива точно чрез закон!
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Antares » Сря Фев 10, 2010 2:44 pm

Умишлено не прочетох поста. Защото съм сигурен, че съдържа дълго и обстоятелствено обяснение, как Alpina е прав, а другия не е прав. Ако опонента му не се съгласи ще последва преразказ със елементи на разсъждение на Закона за Движение по Пътищата, след него доста подбрани цитати, цитати от търновската конституция и скрижалите на Мойсей. След това, след около още един лист неинтересуващи никого факти ще има становището на Чък Норис по темата. Ще бъдат приведени поне три-четири линка, цитат от wikipedia, списък с резултати на google и още демонстрация на свободно време :P
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот azze » Сря Фев 10, 2010 2:57 pm

Antares написа: становището на Чък Норис по темата

:D :agree: Това би свършило работа.

Аз не знаех,че има такова нещо като "градска магистрала",но чичо Гугъл казва,че има. :dontknow:
Аватар
azze

Мнениеот Alpina » Сря Фев 10, 2010 3:01 pm

Antares, защо ли пък се потвърдиха съмненията ми, че няма начин и ти да не се намесиш, без нищо съществено, само и само да напишеш едно "мрън-мрън" :D :beer:

Само ще ти спомена, че непознаването на ЗЗП ми е малко присърце, особено ако някой лети със 130 при ограничение 90 ;)
А да сее невежеството си и да учи другите, че това било правилно и законно е извън всякакви норми!!!

Дано не си патиш от такива малоумници зад волана :beer:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот An Alien Hoopajupe » Сря Фев 10, 2010 3:19 pm

Ха няма да няма да пиша повече , само ще кажа че очевидно скоро не си решавал листовки , и като цитираш правилника от интернет(имам ПЗДП от 2010 до мен) не доказваш нищо освен че не си прав.

енд ъф стори
Изображение
Аватар
An Alien Hoopajupe

Мнениеот Alpina » Сря Фев 10, 2010 3:38 pm

И какво пише там относно "автомобилен път"?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот hitar_potter » Сря Фев 10, 2010 4:49 pm

lastborn написа:малко ъп на темата :) как мога да си изрежа част от снимка (примерно 1024х768) и да я направя 360х640 ?

Как да убиеш муха с гранатомед...
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот veskoz » Сря Фев 10, 2010 4:51 pm

Ама верно! :D
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот eMcKu » Сря Фев 10, 2010 4:52 pm

hitar_potter написа:
lastborn написа:малко ъп на темата :) как мога да си изрежа част от снимка (примерно 1024х768) и да я направя 360х640 ?

:magnify:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот niki_800 » Сря Фев 10, 2010 4:58 pm

An Alien Hoopajupe написа:Пътищата биват-

Магистрала - 130 км/ч
Градски - 50 км/ч
Извънградски - 90 км/ч

Не виждам разлика между Автомобилен път и извънградски :eek3:
Сигурно според него има разлика между АВТОМАГИСТРАЛА и МАГИСТРАЛА :crap:
Demo Freeride Team ...[Стефанов]...
Хайде малко по-бързо пич, пусни ги тия спирачки!!!
Изображение
Аватар
niki_800

Рейтинг: 1163

Мнениеот hitar_potter » Сря Фев 10, 2010 7:51 pm

eMcKu написа:
hitar_potter написа:

:magnify:

:banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
:agree: :blush:
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот An Alien Hoopajupe » Сря Фев 10, 2010 8:50 pm

niki_800 написа:
An Alien Hoopajupe написа:Пътищата биват-

Магистрала - 130 км/ч
Градски - 50 км/ч
Извънградски - 90 км/ч

Не виждам разлика между Автомобилен път и извънградски :eek3:
Сигурно според него има разлика между АВТОМАГИСТРАЛА и МАГИСТРАЛА :crap:

Тва е щот си от Пазаржик и караш Вектра а и там правилата са други ,и за тва няма нужда да ги знайш ... :rofl:
Изображение
Аватар
An Alien Hoopajupe

Мнениеот azze » Сря Фев 10, 2010 8:54 pm

Пазарджик-Вектра не работи толкова добре,колкото Перник-Голф :nono:
Аватар
azze

Мнениеот Antares » Сря Фев 10, 2010 8:56 pm

Alpina написа:Antares, защо ли пък се потвърдиха съмненията ми, че няма начин и ти да не се намесиш, без нищо съществено, само и само да напишеш едно "мрън-мрън" :D :beer:
По скоро "хрус-хрус" :D
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот bdz43r » Сря Фев 10, 2010 9:12 pm

Вие чели ли сте изобщо ЗДвП и правилника към него, или го карате на митове, легенди и ЕЖК?
И в двата нормативни документа има три възможности по отношение на скоростите и те са посочени от Alpina.
Ще допълня само, че в правилника към ЗДвП скоростите са други (по-ниски).
Аватар
bdz43r

Мнениеот Ozzie » Сря Фев 10, 2010 9:19 pm

PowerSlide написа::drunk: тази седмица три пъти :crazy2:

Съпругата ти знае ли? :nuts:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот PowerSlide » Сря Фев 10, 2010 9:27 pm

По магистрала 130 ли бе :banghead: от сумА ти време карам до 120 :banghead: :blush:
То и сапунерката трудно ще ги направи тез 130 де :D

@Ozzie двата пъти бяхме заедно :D
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот bdz43r » Сря Фев 10, 2010 9:29 pm

Магистрала - 120.
Аватар
bdz43r

Мнениеот PowerSlide » Сря Фев 10, 2010 9:32 pm

:eek3:
Последно?
Ахаааа, според Правилника за прилагане на Закона за движение по пътищата:

СКОРОСТ И ДИСТАНЦИЯ

Чл. 73. (1) При избиране на скоростта на движение на водача на пътно превозно
средство е забранено да превишава следните стойности на скоростта в км/час:

Категория В: В населено място:50 извън населено място:90 автомагистрала:120

МОля всички които споменават 130км/ч да си запазят часове за допълнително обучение :smash:

http://www.kat.mvr.bg/ppzdp.txt
Последна промяна PowerSlide на Сря Фев 10, 2010 9:41 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот An Alien Hoopajupe » Сря Фев 10, 2010 9:39 pm

130 :(!:
Изображение
Аватар
An Alien Hoopajupe

Мнениеот bdz43r » Сря Фев 10, 2010 9:42 pm

По Чл. 73 (1) от Правилника за прилагане на ЗДвП за ППС кат. "В" по автомагистрала е 120 км/ч.
За същото по Чл. 21 (1) от ЗДвП е 130 км/ч, но меродавен е по-ограничаващия норматив - в случая 120 км/ч.

А градските магистрали, доколкото ги има, са предмет на други закони. По отношение на ЗДвП те са "в населено място" и ако не са сигнализирани със знак за по-висока скорост, са си 50 км/ч.

Edit: Antares позна за преразказа и цитатите.
Edit 2: Не съм на 40 :rofl:
Последна промяна bdz43r на Сря Фев 10, 2010 10:16 pm, променена общо 4 пъти
Аватар
bdz43r

Мнениеот azze » Сря Фев 10, 2010 9:44 pm

PowerSlide написа::eek3:
Последно?
Ахаааа, според Правилника за прилагане на Закона за движение по пътищата:

СКОРОСТ И ДИСТАНЦИЯ

Чл. 73. (1) При избиране на скоростта на движение на водача на пътно превозно
средство е забранено да превишава следните стойности на скоростта в км/час:

Категория В: В населено място:50 извън населено място:90 автомагистрала:120

МОля всички които споменават 130км/ч да си запазят часове за допълнително обучение :smash:

http://www.kat.mvr.bg/ppzdp.txt

Ъъъъъ.Сутринта точно погледнах сайта на КАТ и пише 130.
Аватар
azze

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла