На вниманието на всички самоосигуряващи се..

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Re: На вниманието на всички самоосигуряващи се..

Мнениеот did » Пон Фев 01, 2010 7:16 pm

Бре, какви работи са появили на сайта на НАП тия дни... тц тц тц... Даже вече мога да си платя данъците с кредитна карта...

:beer:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Сря Фев 03, 2010 3:22 pm

... ако това е най-добрата институция в България, е**ти ужаса е в останалите!

Код: Избери целия код
11:00:01] wiz says: imash li poznat w NAP
[11:00:05] PtD says: да :)
[11:00:07] wiz says: 4e na tia tapanari oshte ne im raboti sait-a
[11:00:11] wiz says: i nema ot kade da wzema smetkite
[11:00:15] wiz says: po koito triabwa da preweda parite!
[11:00:37] PtD says: ***************************
[11:00:51] wiz says: emi te mai za po teritorialni delenenia na NAP
[11:00:54] wiz says: za moiata obshtina -
[11:00:56] PtD says: м/д той каза да питам по телефона, колчем имам въпроси
[11:00:57] wiz says: studentksa
[11:01:12] wiz says: a telefona im ot kade da go izsera ?
[11:01:13] wiz says: :)
....
[15:05:56] wiz says: dai telefon na nap ?
[15:06:47] PtD says:  0700 18 700
[b][15:06:59] wiz says: 2.40 на минута :)[/b]
[15:07:10] PtD says: ??
[15:07:53] PtD says: (от кеша в Google)
Студентска - офис, район Студентски
Код: 1700
Телефон: 9609212; 9609201
Виж картата:
[15:08:02] wiz says: aha mersi
[15:12:25] wiz says: ebi mu maikata
[15:12:26] wiz says: :(
[15:12:32] PtD says: кво
[15:12:57] wiz says: http://209.85.129.132/search?q=cache:fez6ExrYfV0J:www.nap.bg/files/file_download.document%3Fp_doc_id%3D2395+Списък+на+банковите+сметки+на+НАП+валиден+от+01.01.2010+г.&cd=1&hl=en&ct=clnk
[15:13:04] wiz says: i pak ne moga da razbera na koi bankowi smetki
[15:13:06] wiz says: mamicata mu
[15:13:27] PtD says: що не питаш *******?
[15:13:39] PtD says: и аз съм в *******, та трябва да знае
[15:17:57] wiz says: на тия тъпаци
[15:17:59] wiz says: не им работи
[15:18:00] wiz says: нио

Забележете, че за елементарна информация се налага да прибягваме до кеширането на страници в Google.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Фев 03, 2010 4:37 pm

Глупости! Цената е на един градски разговор. Явно твърде често ползвате розови телефони. Колкото до сайта, да, в момента частично не работи http://www.nra.bg/. Целенасочено е спрян - за профилактика. Онлайн услугите, обаче работят. Аз самият ги полззвах сутринта.

Edit - Сега пак пробвах - екселските таблици с кодовете и сметките си се отварят без проблем.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот МИКИ МАУС » Нед Фев 07, 2010 11:28 am

МОМЧЕТА ,уливате се ! Темата беше за чл 40, ал.5, т.1 от Закона за здравното осигурявяне - ала ,бала - променян е сто пъти този закон и... ,но не това е най важното. Смятате ли се за представителна извадка на нацията /ако това ,което населява 111 х. кв. км може да се нарече нация /. ? Стъпете малко на земята , вижте какво става извън София...
Високо моралните и ителигентски разсъждения , едва ли ще бъдат разбрани от 90% от сънародниците ни, колкото и велики и великолепни да се правите. Давате ли си сметка ,колко хора не могат да си платят задълженията, пък ако ще и сто декларации да подадат и да прочетат всичките ноемврийски, октомврийски и деветосептемврийски агитации и пропаганди.
БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ ! БОГ И АЗ ВИ ОБИЧАМЕ! :nono:
GENUG SCHON !
Аватар
МИКИ МАУС

Рейтинг: 1068

Мнениеот рс » Пон Фев 08, 2010 2:04 am

NovemberCharlie написа:Я пак?

NovemberCharlie написа:...и как ще отърсиш от шока жената, дето цял ден виси на гишето да слуша безкрайните мрънканици и недоволства на данъкоплатците, дето всякакви бацилоносители й кихат и й кашлят в лицето, а тя трабва да се държи любезно с тях ден след ден? Или ще кажеш, че на нея за това й плащат? Да така е. Плащат й едни кирливи 500 лева, дето можеше и да са повече, но за целта трябва да вдигнем данъците, от което ще се извие такъв вой, че свят ще ти се завие.Ще питаш защо стои там ли? Ами защото все някой трябва да го прави. Ако не е тя, ще съм аз или ти.

NC, дали ако Мургина не беше разпиляла няколко десетки милиона готови пари, нямаше да се намерят малко средства? Дали във Варна странната много скъпа сграда на Здравна каса не изпари едни поне два-три милиона? Ми то Бг не е само Мургина и Варна. Ако се сумира всичко, излиза, че работим (който работи в Бг де) за разни крадльовци от всякакъв вид.
Очевидно си в мармалада, нито ти вярвам, нито ще ти кажа къде са ви грешките. Добре, че част от тях са са в полза на Андрешковците. И аз съм от тях. Но не съм съгласен с теб, че видиш ли, цял народ ти е длъжен, и нямам право да критикувам, защото не съм си плащал данъците. Лично аз съм си платил всичко, като поради грешки на твои подчинени или колеги съм дал като физическо лице хиляди левове повече. Ти тука или правиш реклама, или не си в час, или двете по малко. Повечето във форума са деца или хора, заринати с работа в офиса, но не си мисли, че на всички са резнати перцата достатъчно, че да не могат да се огледат какво става наистина.
Много ми е длъжен всеки един държавен служител във вмирисаната ни държава.
NovemberCharlie написа:Я пак?

нали не очакваш да ти кажа грешката ви? И без това ти е много, че и без пари. Как ми се повдига от такива подредени на копанята...
Това не е за колела, няма какво да се пише, ама ме засърбяват пръстите като чета кой какво е казал и особено някои.
Правилник:
И император на форум да си, все тая.
рс

Рейтинг: 1610

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Фев 08, 2010 4:28 am

Не обичам мармалад. А ти си невежа. По тази причина ти е простено. :wavey:
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот ИНОПЛАНЕТЯНИН » Пет Фев 12, 2010 5:40 pm

NovemberCharlie написа:Смърт и данъци - и двете са неизбежни, макар, че за смъртта не е сигурно. :D

Перифразираме Айнщайн ли колега ? :D
Аватар
ИНОПЛАНЕТЯНИН

Рейтинг: 1588

Мнениеот bikerider » Пет Фев 12, 2010 9:30 pm

рс написа:NC, дали ако Мургина не беше разпиляла няколко десетки милиона готови пари

А NC да не спи с Мургина, че питаш него(NC, спиш ли? :D) ??? :crazy:

рс написа:И аз съм от тях. Но не съм съгласен с теб, че видиш ли, цял народ ти е длъжен, и нямам право да критикувам, защото не съм си плащал данъците.

Че защо трябва да си съгласен с него. Никой не иска да си съгласен с него. Искаме да си съгласен със законите и да ги спазваш. Чак след това да претендираш.

рс написа:Лично аз съм си платил всичко, като поради грешки на твои подчинени или колеги съм дал като физическо лице хиляди левове повече.

Тогава защо се вълнуваш толкова? Платил ли си последно или не?

рс написа:Много ми е длъжен всеки един държавен служител във вмирисаната ни държава.

Това са конски фъшкии и издават слабо познаване на работата на администрацията по принцип. Лелката на гишето в НАП едва ли ти е длъжна с нещо, щото всяка смяна й се пече яйце на задника. Странно лицемерие е това - когато претендираме към държавата по форумите, обикновено го правим винаги от лична, човешка позиция. А ти претендираш лично към държавните служители и удобно забравяш, че често и те са хора.

Всяка нормална държава би трябвало да отказва обслужване при неплатени данъци. Другото е държавно самоубийство и не виждам какво толкова неочевидно има тук.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот axelmax » Нед Фев 14, 2010 1:02 pm

Имам едно питане.
От около година и половина не работя,но здравните осигуровки се плащат редовно.Искам да разбера ,кой ги плаща .От извлечението на фирмата за пенсиоонно осигуряване имам пин и осигурителен номер.Пробвах доста пъти да влезна в noi.bg ,но не става.Трябва ,ли да подам молба за да ми предоставят още накакъв номер?
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот МИКИ МАУС » Пет Фев 19, 2010 6:07 pm

:wavey: :wavey:
axelmax написа:Имам едно питане.
От около година и половина не работя,но здравните осигуровки се плащат редовно.Искам да разбера ,кой ги плаща .От извлечението на фирмата за пенсиоонно осигуряване имам пин и осигурителен номер.Пробвах доста пъти да влезна в noi.bg ,но не става.Трябва ,ли да подам молба за да ми предоставят още накакъв номер?

Нищо ново няма да ти кажа , но повторението е майка на знанието. Подаваш молба в НОИ , с тяхна бланка ,дават ти код и ти обясняват как се проверява здравния статус. Бъди щастлив! :wavey:
GENUG SCHON !
Аватар
МИКИ МАУС

Рейтинг: 1068

Мнениеот рс » Пет Фев 19, 2010 7:45 pm

Новембърчарли очевидно работи в НАП и очевидно защитава тази институция. Сигурно е, че не е чистачката, тъй че е абсурдно да пише "всичко работи". Работи ама дръжки.
Мургина е име на началник на публична институция, касаеща всеки с доходи (и не само) в Бг. С действията си е обезмислила някои от приказките на Новембър - примерно липсата на средства за реформи. Просто му припомних, бикеридер.
Мога да ти отговоря подобаващо аргументирано и на другите ти безмислици. Незнам интернет терминът, но писането ти на безмислени по въпроса на темата думи си има квалификация - не е ли трол или флейм? Аз му казвам на български - безмислено дразнене на хората и пълнене на нета с плява.
Достатъчно плява написах заради Бикеридер.

По темата - ще е интересно да ни светне някой осведомен защо изведнъж потрябваха декларациите.
Конкретен пример, че на НАП бакиите не работят - прочети какво пише Мики Маус. Като се опиташ да си провериш статуса за осигуровките, браузърът те предупреждава за неизвестен сертификат и иска да потвърдиш изключение. Така ли се предполага да постъпи леля ми на над 50 г, или който и да е компютърен НЕспециалист и потребител на осигурителната ни система? Ами ако не знае английски или термините?
Добре беше да си говорим във въздуха, нали... ама като ти покажат оцапаното дупе не е лесно. Да не казвам, че това е каквото се вижда отвън, само миризмата. Другото е по-сериозно и не е за споделяне къде да е. За последното съжалявам - много бих искал да понапиша още :eyebrow:
Платил съм си данъците и искам нещо насреща. Сравнявам с други държави, въобще няма такива проблеми като тук - дай пари да ги крадем! Имам удоволствието да плащам и в чужбина (удоволствие в букв смисъл)
Правилник:
рс

Мнениеот рс » Съб Фев 20, 2010 12:39 am

Ами да - нищо не казваш, само търкаш клавиатурата. Аз питах съвсем кокретно нещо. Че и лесни отговори се преполагат - да/не.
рс написа:NC, дали ако Мургина не беше разпиляла няколко десетки милиона готови пари, нямаше да се намерят малко средства? Дали във Варна странната много скъпа сграда на Здравна каса не изпари едни поне два-три милиона?

Ясно е, че в тази тема писането не е лесно - който знае нещо интересно, точно тук никога пък няма да си го каже. Позададохме няколко кокнретни въпроса, ама освен обвинение в неконкретност друг отговор няма.
Правилник:
рс

Мнениеот did » Съб Фев 20, 2010 12:41 am

@pc: Каква точно реакция очакваш?
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Съб Фев 20, 2010 12:55 am

@ПЦ: гледай сега: въпроси, които съдържат някакви общи изводи може да зададе всеки. Ти имаш ли доказателствата срещу Мургина или пак се правим на по светци и от папата и пак съдим от името на съда? На това ли му казваш сериозно отношение??

Изобщо от всяка твоя дума лъха на супер несериозно отношение, задаваш някакви общи въпроси, всякаш взети от произволен вестник... наистина какво очакваш? Официален отговор от НАП ли? И аз не разбирам?

Какво искаш да ти кажа? Казах си мнението, че ако не се отказва достъп и не се дискриминира на основа неплатени данъци, държавата лесно ще остане без пари. Мисля, че това е очеизвадно. Според теб са безсмислици. Попитах защо конкретно мислиш така, но явно само търках клавиатурата.

Изобщо... доста слабо. Издишаш.
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Съб Фев 20, 2010 1:13 am

рс написа:Новембърчарли очевидно работи в НАП и очевидно защитава тази институция. Сигурно е, че не е чистачката, тъй че е абсурдно да пише "всичко работи". Работи ама дръжки.
Мургина е име на началник на публична институция, касаеща всеки с доходи (и не само) в Бг. С действията си е обезмислила някои от приказките на Новембър - примерно липсата на средства за реформи. Просто му припомних, бикеридер.
Мога да ти отговоря подобаващо аргументирано и на другите ти безмислици. Незнам интернет терминът, но писането ти на безмислени по въпроса на темата думи си има квалификация - не е ли трол или флейм? Аз му казвам на български - безмислено дразнене на хората и пълнене на нета с плява.
Достатъчно плява написах заради Бикеридер.

По темата - ще е интересно да ни светне някой осведомен защо изведнъж потрябваха декларациите.
Конкретен пример, че на НАП бакиите не работят - прочети какво пише Мики Маус. Като се опиташ да си провериш статуса за осигуровките, браузърът те предупреждава за неизвестен сертификат и иска да потвърдиш изключение. Така ли се предполага да постъпи леля ми на над 50 г, или който и да е компютърен НЕспециалист и потребител на осигурителната ни система? Ами ако не знае английски или термините?
Добре беше да си говорим във въздуха, нали... ама като ти покажат оцапаното дупе не е лесно. Да не казвам, че това е каквото се вижда отвън, само миризмата. Другото е по-сериозно и не е за споделяне къде да е. За последното съжалявам - много бих искал да понапиша още :eyebrow:
Платил съм си данъците и искам нещо насреща. Сравнявам с други държави, въобще няма такива проблеми като тук - дай пари да ги крадем! Имам удоволствието да плащам и в чужбина (удоволствие в букв смисъл)

Къде работя е без значение. С кого спя не е твоя или на който и да било друг работа. Мики Мяу :D пише за НОИ, което не е НАП. Което пък показва колко му е познанието по въпросите, по които "компетентно" пише. Леля ти, ако не може да ползва компютър или английски, се предполага, че владее българси в устен или писмен вид и може да пита по телефона или да изпрати писмо. Ще й отговорят. :deal:
П.П. Преди да ОСЪДЯТ Мургина всяко злосовене по неин адрес е клевета. Като е за ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот рс » Съб Фев 20, 2010 11:16 am

bikerider написа:Какво искаш да ти кажа? Казах си мнението, че ако не се отказва достъп и не се дискриминира на основа неплатени данъци, държавата лесно ще остане без пари. Мисля, че това е очеизвадно. Според теб са безсмислици. Попитах защо конкретно мислиш така, но явно само търках клавиатурата.

Така е много по-ясно казано.
За неплатени данъци има лихви и държавата няма да загуби нищо. Може да има проблеми от наистина бедни хора, които не можеш и да осъдиш да си събереш данъците. Същите бедни хора са докарани до тази бедност от условията, осигурени от споменатата държава. Да спират хора на границата за осигуровки е незаконно и невъзможно. Какво ще стане с осигурените в чужбина? Там не издават "бележки" как да е, отделно струва време да търсиш някакъв документ за кефа на бг чиновниците. Факт е, че това няма да стане - ако не беше глупава идея, да са го направили.
Освен това стана дума за малка част от данъците - здравните осигуровки. От тях няма никой да фалира, а и повечето хора освен толерираните от държавата цигани, си плащат.
От това пък взехме да пишем, че плащаме, а в замяна обслужването в администрацията и конкретно данъчната е с някои проблеми. Примерно проверката на здравен статус, вземане на документи, ... Занимаването с няколко институции и плащането по много сметки. Ако за справка в нета се иска английски или комп умения различни от тези за ползване не мишка, клавиатура и браузър, това е дискриминация в модерния западен смисъл.
За Мургина - мошеник в Бг да бъде осъден?! Няма да ми стигне живота. Все пак Мургина може и да пострада мъничко. Вече е наказана, тъй че не клеветя никой, новембър.
Правилник:
рс

Мнениеот bikerider » Нед Фев 21, 2010 12:10 am

рс написа:Така е много по-ясно казано.

Да, схванах накрая, че имаш нужда да ти се повтори и да ти се смели до пет-шест думи.

рс написа:Същите бедни хора са докарани до тази бедност от условията, осигурени от споменатата държава.

Г-Л-У-П-О-С-Т-И.
Аватар
bikerider

Мнениеот PowerSlide » Нед Фев 21, 2010 12:18 am

Много се извинявам, ама не мога да се стърпя - :lolup: :lolup: :lolup: :lolup: :lolup:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот Ozzie » Нед Фев 21, 2010 9:58 am

тази тема отиде ако у лево, така че нека има мир и лИбоФФ :thumb:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Предишна

Назад към Други