Откраднати велосипеди!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Откраднати велосипеди!

Мнениеот pascoff » Пет Дек 04, 2009 5:38 pm

А ето и снимка на горната рамка (спирачките са ББ седмици):
Изображение

Ако имате някаква информация за колелото, може и с мен да се свържете на 0899 863487.
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Рейтинг: 2000

Мнениеот cvb » Пет Дек 04, 2009 7:54 pm

An Alien Hoopajupe написа:Няколко колела са забелязани в заложна къща малко преди пресечката на спирката на 310 - бул.Сливница и Габрово . Ако някой има желание може да огледа.

:offtopic: снимате ги и поствате тук :agree: байковете от заложните къщи :offtopic: :magnify:
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот dando » Пет Дек 25, 2009 4:58 pm

Привет!
Знам, че е доста късно да пиша в тази тема, но скоро попаднах и се регистрирах във форума.
Лятото, юли месец, ми откраднаха колелото - най-обикновено MTB, Sprint Prairie. Извършителят бе един, който разби гаража, в който държах колелото, и съучастник, който е гледал дали не минават автомобили или патрули. Колелото е откраднато от ж.к. "Люлин" 3, гр. София, в непосредствена близост до 9-то РПУ. Цялата кражба се случи около 2ч. през нощта. Полицаите дойдоха бързо, като казаха, че друг патрул е засякъл колоездач в района, но са го изпуснали. Колелото беше с основен бял цвят на рамката, както и малко червено и черно в предната част на рамката и вилката. Спирачките бяха V-brake, 18 скорости на Shimano, предната капла бе червена "аерокапла", а задната - обикновена със сребрист цвят (предполагам, че е алуминиева или дуралуминиева, доста изкривена). Колелото нямаше амортисьори, рамката бе подобна на тази, като изключим предната вилка. Педалите бяха пластмасови, от тези, с които продават колелата, като левият беше спукан и лепен (има омотан дебел конец и епоксидна смола).
Досега не съм срещал никъде същото колело. Ако някъде го забележите в заложни къщи или по улиците, моля свържете се с мен на тел. 0878107133 - Николай. Само клипнете, аз ще Ви се обадя.
Поздрави за чудесния форум!
dando

Рейтинг: 1200

Мнениеот Ride_or_Die » Съб Дек 26, 2009 1:36 am

На Женския пазар го търси. По принцип 70 % от колелата нисък клас които са крадени са някъде там. Иначе добре дошъл и съжалявам че първия ти пост е в тази тема. Успех.
Ride_or_Die

Рейтинг: 992

Мнениеот cvb » Чет Дек 31, 2009 4:03 pm

интересно...:agree:..за четящите крадци
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот LyuboKolev » Съб Яну 02, 2010 2:33 pm

cvb написа:интересно...:agree:..за четящите крадци

Това е супер че си пго публикувал, но аз предлагам като го освобождават да го "посрещнем" по нашенски.
Аватар
LyuboKolev

Рейтинг: 920

Мнениеот stoqnovst » Чет Яну 07, 2010 9:48 am

stoqnovst написа:Здравейте,

На 24.07.09 13:37 бул. Гоце Делчев бл. 102 (София), до пицария ELCASO ми откраднаха колелото. DRAG ONE. Престъплението е извършено от две неизвестни лица, мъж и жена. Мъжа е бил с червена риза, а жена е в черно.
През рамката и задната гума имаше поставена верига, но не им попречи да си го вземат под ръка.

Ако някой има информация нека да се свърже с мен. Възнаграждение.

тел.: 0887575103
Станислав Стоянов

Записи от охранителните камери: CAM1, CAM2 и CAM3.
Запис от камерите с малко по-висока резолюция тук.

Изображение Изображение Изображение Изображение

Днес ми се обадиха от 4-то РПУ, установили са извършителите и са образували дело.
За съжаление няма да успеят да ги осъдят, защото записите са с лошо качество, а съда не приемали само признания.
Двамата са майка и син. Казват се Васка Асенов (сръбско гражданство) и Валентин Асенов.
Имат вече едно дело за кражба на колело и още няколко дела, които не са минали в съда.
Подвизават се в района на кв. Гоце Делчев. Сина (Валентин) е наркоман и малка му обикаля с него.
stoqnovst

Мнениеот picco » Чет Яну 07, 2010 3:15 pm

А на първия запис си отключват вратата с ???
Аватар
picco

Рейтинг: 1198

Мнениеот stoqnovst » Чет Яну 07, 2010 5:05 pm

picco написа:А на първия запис си отключват вратата с ???

Предполагам с отверка или с друг остър предмет са натиснали езика на бравата.
stoqnovst

Мнениеот Capoeira » Пет Яну 08, 2010 3:51 pm

Значи се води кражба ц взлом, което не е леко престъпление, съсвсем различна история от това да ти откраднат колелото на улицата. И да само признания се приемат ако са подписани от него и наблюдаващия прокурор.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот Yavkata » Нед Яну 10, 2010 7:37 am

Вчера на Битака се продаваше РАМ НТ1, тъмносив, с вилка Дарт 2, дискови спирачки, чифт допълнителни капли и помпа.
Не обърнах внимание на другата окомплектовка. Продавачите искаха около 350лв. за всичко, но пък се оказа , че имат и документ (гаранционна карта). Въпреки това се съмнявам, че колелото е на някой съфорумец.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Blood_Angel » Пон Яну 18, 2010 1:17 pm

здравейте съфорумници.Никак не ми е приятно да се включа и аз в тази тема, но снощи на 17 януари 2010 г. са ми откраднали колелото.Колелото е без вилка,но пък с всияко друго.Бяла Ф4 от старите с кобилици от Ф5.Две жълти капли и една черна(жълтите са предна и задна ,а черната е задна)Кормилото е FSA 31.8 680mm.Снимки ще кача може би тази вечер или наи късно утре.Колелото е било откраднато от драгалевци http://bloodangel.snimka.bg/sports/prodava-se.413161.16987886 Моля ако някой има някаква информация да ми пише на ЛС или на скаип:blood_angel4 или на телефон 0893929365.
Blood_Angel

Рейтинг: 1196

Мнениеот Blood_Angel » Пон Яну 18, 2010 2:29 pm

Blood_Angel

Рейтинг: 1196

Мнениеот mishaka » Пон Яну 25, 2010 3:50 pm

За жалост и мен ме сполетя тази тежка съдба, един ден да видя че колелото ми го няма. Драг Ф4 и си беше почти новичко....
Ако някой знае в кой заложни къщи се залагат крадени колела да ми пише...
Така ме посъветваха и от полицията, да обикалям заложните къщи... направо нямам думи.
ама кво да се прави, явно идеята ми за каране в пирин и за каране по билото на стара планина ще трябва да изчакат.
mishaka

Мнениеот FREERIDER11858 » Сря Яну 27, 2010 10:50 am

Здравейте!!! Искам да изкажа недоволство!!!!!!!! преди седмица-две беше откраднато колелото на един много добър приятел. Преди около 2 месеца той го купи от мен и мисля че го е карал само веднъж, (заради настъпилите студове)
:V: колелото е откраднато в квартал драгалевци от открит гараж в двора на къщата му.
Колелото е следното: БЯЛО Ф-4 (не М) със спукано чело от долната страна и скоба за тръби върху пукнатината за да я крепи, кобилиците и задната част са от ф-5(всичко съм сглобявал на ръка и мога да опиша най-малките детайли), шока му е ДНМ , пружината няма да казвам, каплите са жълти на цвят като задната съм я наплитал и знам една грешка която направих(с една дума ако някой го мерне да казва) а и на задната капла съм писал ръчно и симетрично с черни букви "extreme downhill" предната е с главина шимано (черна ХБ нещо-си).
Eто и снимки, ако някой го види:http://freerider11858.snimka.bg/sports/scott-dh2c.446985.17121281
http://freerider11858.snimka.bg/sports/scott-dh2c.446985.17121285
Според нас крадеца е от същия квартал, понеже е невъзможно да види колелото от уличката, следователно е знаел, че е било там, а и е имало и едно по-обикновенно колело,(не е взето) което показва че е знаел какво иска(колело за спускане).
Ако крадеца случайно чете тази статия ДА знае че е свършено с него като го намериме!!!!!!!!!!!!! :nono: :nono: :nono:
Благодаря.
Аватар
FREERIDER11858

Рейтинг: 1208

Мнениеот DownHillara » Сря Фев 03, 2010 10:11 pm

В района на квартал Драгалевци има 4-5 крадци не си оставяйте нищо на седалките в колата или колелата някъде на лифта без да ги гледате.Един от извършителите кара зелен Рам DHX на 14 години е ако някой го види да го сваля и пребие открадна ни 1 телефон скъпа нокиа и редовно краде на лифта
What we do in life, echoes in eternity.
Аватар
DownHillara

Рейтинг: 1088

Мнениеот BurNiNg_IcE » Сря Фев 03, 2010 10:13 pm

DownHillara написа:В района на квартал Драгалевци има 4-5 крадци не си оставяйте нищо на седалките в колата или колелата някъде на лифта без да ги гледате.Един от извършителите кара зелен Рам DHX на 14 години е ако някой го види да го сваля и пребие открадна ни 1 телефон скъпа нокиа и редовно краде на лифта

За кво му е на човек с DHX да краде телефони? :bigeyes:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот veskoz » Чет Фев 04, 2010 9:04 am

:offtopic:
Искате ли който не е потърпевш и няма информация по даден случай да не пише в темата? Хм?!
Аман вече!!! Има си тема за спам!!! :(!:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот dbt_metal » Нед Фев 07, 2010 2:47 pm

Ами колеги, надявах се никога да не пиша в тая тема, особено за DH байка, но ето, че лошата съдба ме сполетя и мен :(
Днес (07.02.10) в квартал лозенец, кооперациите до южния парк бе откреднато Dragomir Factory DH :( Тази сутрин когато си влезнах в подземния гараж за да си изкарам колелото, забелязах, че нещо с ключалката на вратата не е наред. Беше разбита! Когато отворих вратата колелцето ми липсваше. Тъкмо му бях сложил нова вилка! За съжаление серийният номер на рамката не го бях записъл :bawling:
Рамката е Factory DH от старите.
Вилката е Marzocchi Shiver 05 DC
Шини Mavic 321
Главините бяха Формули.
Спирачките бяха Magura Julie със лостчета на Shimano Deore.
Снимката е от вчера, а съм сигурен, че днес е откраднато (през деня), защото пред гаражите има следи от гумите му :bawling:

http://img11.imageshack.us/img11/7180/stolendm.jpg

Ако не съм дал достатъчно информация, моля пишете ми на ЛС, аз ще си редактирам съобщението.

Ако дай боже, някой го е видял или го е намерил, моля да ми звънне веднага на 0883 465 987 или да ми пише лично! Благодаря!
Аватар
dbt_metal

Рейтинг: 1180

Мнениеот picco » Нед Фев 07, 2010 8:02 pm

:offtopic: А всъщност имаш клетка в подземен гараж, която се заключва ли ? Интересно откъде за знаели в коя клетка се е намирало колелото :dontknow: :offtopic:
Аватар
picco

Рейтинг: 1198

Мнениеот dbt_metal » Нед Фев 07, 2010 9:04 pm

picco написа::offtopic: А всъщност имаш клетка в подземен гараж, която се заключва ли ? Интересно откъде за знаели в коя клетка се е намирало колелото :dontknow: :offtopic:

Точно така, имам клетка (не се изразих горе добре), това ме интересува и мен! Или е някой познат (не приятел), който да е лийкнал информация, или някой ме е следял, като си е набелязъл точно моето колело. Интересното е, че в гаража има и ATV и други колела (твърдака ми не е никак лош), но от всичко това са взели само Факторито и не са бутнали нищо друго.

ЕДИТ:
Странното е, че само няколко мои стари байкъри - приятели са идвали там.
Аватар
dbt_metal

Мнениеот ХристоС. » Сря Фев 10, 2010 11:44 pm

Можеш да си сигурен, че само някой от твоите „стари приятели“ е бил извършителят или е изнесъл информация на неподходящо място и я е наравил достояние на неподходящите хора от обкръжението им (може и да го е направил без да съзнава, ако си е приказлив и не се замисля особено какво казва. Които и професионални крадци да бяха го те проследили и разбили вратата ти - те щяха да вземат и двата велосипеда, защото няма причина да изпускат парите, колкото и малко да са - те имат готов пазар и ще ударят с един куршум (взлом) два заека. Докато байкърите по-скоро биха имали пазар за по-скъпото, не не и за евтиното и скапано, затова и не би им се занимавало и не биха поелмали излишни рискове да се опитват да го продават на случайни хора или в заложни къщи, защото пък така се повишава излишно шансът да ги разкрият.
The phoenix was reduced to ashes, from which a new, young, strong phoenix arises, reborn anew to live again.
_loading resurrection: complete
_starting rebirth: started
_metamorphosis: beta state
Аватар
ХристоС.

Рейтинг: 1511

Мнениеот dbt_metal » Съб Фев 13, 2010 6:51 pm

Напълно съгласен съм с теб. Бая размишлявах по това и аз и излезнах с почти същото заключение. На всичкото отгоре едно лице, което не е от "моите хора" знае местоположението на гаража и какво има в него. Член на форумите е, не ме харесва особено много тоя човек и съм го заподозрял, защото мислех по версия, неговите хора да са го направили и честно да ви кажа, само тая версия прави 100% логика. Сега тука няма да се правя на детектив и да пълня тая сериозна тема с глупости, но ако това лице има нещо общо с извършената кражба, то съм сигурен, че вилката (Shiver 05) е причината (не става въпрос да я вземе за себе си).

Сега ще кажете "ти луд ли си някой колега да го е направил", но тоя човек е малко по-различен :nono:
Проблема е обаче, че трябва по някакъв начин да извадя информация от него или от негови близки хора (каквито не познавам), без да събудя съмнение или нещо. Както и да е, в момента просто не знам какво да правя... Ако някой има съвет, да драсне едно ЛС, че да не пускаме глупости тука :)
Аватар
dbt_metal

Мнениеот Blink92 » Съб Фев 20, 2010 8:43 pm

Днес в района на кв. Красна поляна или по-точно при пазар Красна поляна ми откраднаха колелото.Часа беше около 16:10 Крадеца е облечен с дънки и елече.Кафяви очи.Ръст към 176 см.Коса светлокафява.Тегло около 60-70 кг.

Рамка: Ram Freeride 2007
Цепил съм я веднъж и на две места я пукнах.

Вилка: Marzocchi 888rr 2004 г.
Вилката е пукната долу при ботушите.

Заден амортисьор: Fox DHX 5.0 с пружина 700 либри
Спирачки: Avid Juicy 3 закупени лятото на 2008 г.
Гуми: Maxxis Minion DH F 42а e предната, а отзад е Maxxis High Roller 60a.Гумите са износени.
Капли: Задната e Jumbo, а отпред е Mavic.
Седалка: Velo-2055 CrMo rails.
Колче: Truvativ XR single clamp 350mm.
Грипове: VLG със заключваща се опция.
Венци: Shimano.
Курбели: Truvativ Hussefelt.
Средно: Truvativ XR
Водач: Тruvativ Boxguide
Команда: Shimano Alivio

Ето и няколко снимки:
http://www.pinkbike.com/photo/3961868/

Долу където е оградено е пукнато.

http://www.pinkbike.com/photo/4587871/

На мястото на тази цепнатина сега има планка, която е боядисана в розово.Ако се погледне отдолу колелото ще се забележи.
http://www.pinkbike.com/photo/4587924/

Така изглежда колелото

За контакти с мен: ЛС, Skype GSM: 0886581538
Blink92

Рейтинг: 1197

Мнениеот Night_Falcon » Съб Фев 20, 2010 9:22 pm

Как се случи това?
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот Blink92 » Съб Фев 20, 2010 9:29 pm

Дълга история... Наистина не ми се обеснява в момента. :V:
Blink92

Рейтинг: 1197

Мнениеот velemiraa » Вто Фев 23, 2010 2:14 pm

ОТКРАДНАХА МИ КОЛЕЛОТО! DRAG HACKER LADY - цвят бира и мед, тоест жълто и червено-кафяво, единственото нещо дето съм му слагала са 1 тромба за 50 ст. и калници. № на рамата LV81104713. изчезна 20 с/у 21 февруари от ул. любляна, район овча купел до бул. никола петков. ми дано да се намери и ако някой види нещо подобно e-maila ми е [email protected]. и ако го пречукате мръсното копеле дето ми и свило колелото ще съм ви задължена до гроб. късмет на всички, дано това се случва възможно най - рядко.
velemiraa

Мнениеот Bulls » Вто Мар 16, 2010 9:38 pm

днес на 16.03 от двора на софийски ууниверситет ми беше откраднато колелото

Колелото е това viewtopic.php?f=16&t=67211 тука съм описал всичко за него някой ако го види направо да му скача на ушите Ако някой го намери може да ме търси на 088 345 7905 Венелин. Ще има яко черпня после :)
Bulls

Рейтинг: 1227

Мнениеот Bulls » Сря Мар 24, 2010 9:22 pm

Bulls написа:днес на 16.03 от двора на софийски ууниверситет ми беше откраднато колелото

Колелото е това http://bulls.snimka.bg/other-sports/ktm.477907 Ако някой го намери може да ме търси на Венелин. Ще има яко черпня после :)

http://bulls.snimka.bg/other-sports/ktm.477907
Bulls

Рейтинг: 1227

Мнениеот dancho717 » Съб Мар 27, 2010 5:21 pm

:offtopic: пичове много внимавайте..днес както си бутам колелото нагоре по 1 пътечка забелязам,че 1 ме следи и забързах темпото,но ония кат дойде бута ме удря,а аз като спекох кфо да праа,кфо да праа натискам предна спирачка и го удрям с каската в главата 5-6 пъти с всичка сила и викам там някой да дойде да ми помогне,но от 30-40 човека естествено никой не дойде..гледат като НА*БАНИ сички и ония явно видя,че няма да си пусна колелото и избяга..обаче си спуках касаката в главата му ма*ка му стара...

решение: носете си в джоба 1 спрей за очи такъв дет му люти на очите и после 5 минути нищо не вижда.Не са много скъпи.. Сега за 1 път не го бях взел и то,точно сега стана!! ПОНЕ СЕ ОТТЪРВАХ. НЕ ГО ПОЖЕЛАВАМ НА НИКОЙ, ЗАЩОТО НИКАК НЕ Е ПРИЯТНО :banghead:
Аватар
dancho717

Рейтинг: 1152

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум