Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20
vilkata az preporachvam da j smazvash s masloza shevna mashina a ne s gres zastoto gresta se vtvardjva i pretsakva uplatnenijta ....smazvai j po chesto s masaltse i njmash griziii
Има си специални греси и смазки за вилките, има доста инфо по въпроса в [url=http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=3606]ЧЗВ-то[/url].
Графитната грес не е подходяща!!!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
това ЧВЗ предполагам не е ъпдейтвано от както го има , в една малко по-нова тема се говори за силиконов спрей на Мотип , аз лично ползвам маслото което ползвам и за хидравликата , смазва добре , но не изтрайва дълго
силиконов спрей се използва само за open-bath вилки за да омекоти праховия семеринг и да смаже леко тръбите. иначе праховия семеринг се смазва отвътре с грес (най-добре PrepM).
за не open-bath вилки аз лично препоръчвам гъсто масло за вилки (15w и нагоре) или трансмисионно масло, но не и двигателно.
а за вилки дето са само с една гола пружина ползвам тефлонов спрей Valvoline.
Само едно допълнение
Графитната грес до колкото знам е хидроскопчна
намокрили се се превръща в нещо което повче мяза
на лепило.
Поне това е моя опит.
[/quote]
Мисля че добра алтернатижа е Mo2Su4 - молибден би сулфат (може и да бъркам някъде в писането). Пак не вреди на пластамасата и маншоните.