Как да махна обувката си от педала

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Как да махна обувката си от педала

Мнениеот kvelikov » Съб Фев 27, 2010 12:39 pm

Разбира се!
Не се правя на упорито магаре - просто така е универсално!
"Нагоре" и умереното "надолу" - закопчан, екстремното "надолу" (обичам да взимам DH-завоите моторджийската...)
и редките случаи с обикновени обувки - разкопчан.
Мисля, че ако сега отново трябваше да избирам, пак бих купил този вариант.

Важното е хората да разберат, че закопчаването е мнооооооого полезно и ефикасно занимание!!!

Успехи на всички! :peace:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот jivkonik » Съб Фев 27, 2010 5:15 pm

Хъммм, що не чета такива теми за TIME система педали-парчета?! :deal:
Аватар
jivkonik

Рейтинг: 2000

Мнениеот _SoRa_ » Съб Фев 27, 2010 7:53 pm

jivkonik написа:Хъммм, що не чета такива теми за TIME система педали-парчета?! :deal:

Защото не съм си купула :lol:
Какъвто съм карък нищо чудно и темата да беше за тях :lol: :xx(:
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот taurus13 » Съб Фев 27, 2010 7:59 pm

kvelikov написа:Разбира се!
"Нагоре" и умереното "надолу" - закопчан, екстремното "надолу" (обичам да взимам DH-завоите моторджийската...)
и редките случаи с обикновени обувки - разкопчан.
Мисля, че ако сега отново трябваше да избирам, пак бих купил този вариант.

Важното е хората да разберат, че закопчаването е мнооооооого полезно и ефикасно занимание!!!

Успехи на всички! :peace:

Добре де...как си целиш правилната страна на педала...ами ако надолу ти се извърти педала и вземе че са самощракне?
Едно време си бях купил едни педали с асиметрична платформа - от едната страна по-широка, от другата по-тясна. Идея си нямам защо беше така, но едно разбрах тогава - не можеш да накараш един асиметричен педал, да седи както ти е удобно - той винаги е наопаки.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот taurus13 » Съб Фев 27, 2010 8:02 pm

_SoRa_ написа:
jivkonik написа:Хъммм, що не чета такива теми за TIME система педали-парчета?! :deal:

Защото не съм си купула :lol:
Какъвто съм карък нищо чудно и темата да беше за тях :lol: :xx(:

Хи-хи...пусни още една две такива теми и вече виждам как почваш да получаваш хонорари, за да Не си купиш конкретна марка. Ей това е оригинален бизнес. :beer:
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот vpravov » Съб Фев 27, 2010 9:12 pm

kvelikov написа:Разбира се!

Не те питах, защото смятам че се правиш на магаре. Наистина ми е интересно. Аз, до ден днешен, смятам първоначалната си покупка на педали с автомат само от едната страна, за най-неудачния избор, свързан с колелото, който съм правил някога. 70 кинта хвърлени на вятъра. Затова и съм любопитен. Ценя мнението ти по въпроса, най-малкото защото е различно от моето и само може да ме обогати! Иначе хубавото е, че педалите са при мен все още и напролет ще ги сложа на девойката, да видим тя как ще се почувства закопчана. :beer:
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот kvelikov » Нед Фев 28, 2010 12:41 am

И по двата въпроса:
1. Страната с автомата винаги остава отдолу, защото тежи повече. Така, когато не съм закопчан, винаги знам, че трябва да превъртя педала с крак или с оборот на средното...Въпрос на навик - свиква се бързо.
2. Факта, че ги пазиш до днес и дори ще ти влязат в употреба означава, че не са били излишна инвестиция... :D
Плюс е, че е по-универсално да караш с комбиниран вариант.
Минус е при състезания за профита, когато ти трябва ценно време и не би трябвало да мислиш от коя страна ти е автомата.

Всичко е въпрос на вкус и навици...

И както вече споменах, продължавам да пиша по темата (извинявам се на авторката, че съм :offtopic: ) само за да убедя повече хора да инвестират 200-тата лева в закопчаването (50-60 за педали + 140-150 за обувки).
Усещането, както и КПД-то са уникални!

:beer:
Аватар
kvelikov

Мнениеот vpravov » Нед Фев 28, 2010 1:06 am

kvelikov написа:Плюс е, че е по-универсално да караш с комбиниран вариант.

Точно с тази "универсалност" ме учудваш. Ти си първия,от когото чувам, след като кара повечко време с автомати, да продължава да смята, че има терен, на който не се чувства комфортно с тях. Досега смятах, че това се дължи на краткия ти стаж с тях, но вече мина време, а впечатленията ми са, че ти не е като да не караш редовно. Аз лично с автомати карам от 2004г. и отдавна не си представям да карам без тях. За агитацията напълно те подкрепям!!! :agree: Иначе това че въпросните педали са все още при мен се дължи на липсата ми на навик да си продавам старите части. Винаги влизат в употреба. :beer:
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот Runaway » Чет Мар 04, 2010 5:56 pm

:offtopic: накарахте ме да се замисля за комбинирания вариант! хм...
Аватар
Runaway

Рейтинг: 1870

Мнениеот kvelikov » Чет Мар 04, 2010 7:42 pm

Който и вариант да избереш, ще спечелиш.
1. Ако караш бързо, обичаш повече катеренето, през цялото време си с обувки с SPD и планинските състезания не са ти чужди, ИЗБОРЪТ е двустранния SPD.
2. Ако поне в едно от горните не си сигурен, вземи си комбинирани.

Дори да минеш по-късно на вариант 1., инвестицията за вариант 2. е не повече от 40-50 лв.

Успехи!
Аватар
kvelikov

Мнениеот marsa » Пет Мар 05, 2010 12:10 am

В града обикновено човек се чувства по- уверен и спокоен ако не е закопчан, независимо колко добре е свикнал да борави с педалите си. Особено в град като София например, и държава като България. Аз никога не знам къде какво ще ми изскочи и къде ще се наложи буквално да летя от/с колелото. Едно е да паднеш в планината, друго е на шосето в града.

Освен това моите SPD шпайкове не поемат парчето в подметката и не стават за ходене, защото са компромисен вариант в друго отношение и няма как да ходя и да карам с тях.

Аз съм ЗА правото всеки да си избира кое му е най- удобно, ЗА съветите по форумите и против опитите да се убеждаваме един друг "без кое не може - букви или цифри".
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот naka76 » Пет Мар 05, 2010 5:35 am

Хора всякакви, предпочетания още повече. Първите клипсове ми бяха комбинирани и ги взех за да съм по сигурен по пътеките, но така и не ми свършиха кой знае каква работа. Хубавото е че като ги копувах си знаех че винаги мога да се взема двустрани клипсове а тези да ги прехвърля на градското колело, където им е силата на комбинираните. Кеф ти с обувки с парчетас кеф ти с обувки без, няма постояно сменяне на педали. Иначе за Извън града съм задължително закопчан.
Аватар
naka76

Предишна

Назад към Общ форум