Съвет за два модела "Скот"

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Съвет за два модела "Скот"

Мнениеот djeromino » Чет Мар 04, 2010 11:14 am

Здравейте, надявам се да съм оцелил раздела (извинявам се ако съм сбъркал).
Питането ми е между тези два модела на "Скот":
Scott Sportster p4 - 2009г.
http://www.sportdelivery.com/catalog/pr ... ts_id=2488
Scott Sportster P55 - 2010г
http://www.sportdelivery.com/catalog/pr ... ts_id=6408

кой от двата бихте ми препоръчали.
Откровенно да си призная не съм разбирач и затова опирам до вас за съвет.
Колелото ще го ползвам за нормални пътища и чат-пат, някой черен път из горите.
Примерно за преходи от България до Гърция или някоя друга държава. Искам да сложа калници, багажник, дисаги.... с две думи за дълъг път и за из града да го карам. На "Sportster p4" знам, че вилката се заключва , а за "Sportster P55" не съм сигурен. Предимството при "Sportster P55" от друга страна са дисковите спирачки, но за останалите компоненти нямам идея, кои са по-добри и именно за тях бих искал най-вече съвет?
Благодаря предварително за помоща!
djeromino

Рейтинг: 1200

Re: Съвет за два модела "Скот"

Мнениеот denip » Чет Мар 04, 2010 3:35 pm

Не бих смятал дисковите спирачки за предимство, при положение че няма да караш из някакви страшни калища...
На P55 вилката не се заключва в модела от 2009. година, какъвто аз имам. Беше по-скъпичко обаче, 850 лева.
В началото на същата година си взех и Speedster S10, та сравнявайки спирачките на едното и другото, определено не станах фен на дисковите. Не ми се струват оправдани за карания като това, което ти описваш, и каквито и аз самия правя. А и ми се видя трудно финото настройване, особено сравнено със спирачките с лостчета.
Между другото, и аз се двоумих тогава между P4 и P55, като избрах втория именно заради дисковите спирачки (и стана първото ми колело с такива). Но ако избирах сега, определено не бих ги разглеждал като предимство за велосипед от такъв тип.
Иначе съм изключително доволен от колелото до момента. Много здраво, много приятно, а и добре изглеждаше в любимия ми бял цвят. :D Никакви проблеми не съм имал до момента с него, а много съм го карал.

И за да не се чуди някой защо съм си купил в една година два велосипеда с толкова близка насоченост - спортна, шосейна, - трябваха ми за два различни града, между които постоянно пътувам. Исках да имам възможност да карам всеки ден. :)
"Законите са като кренвиршите — по-добре да не виждаш как ги правят."
-- Ото фон Бисмарк (1815 – 1898)
denip

Рейтинг: 1218

Мнениеот djeromino » Чет Мар 04, 2010 4:33 pm

Благодаря много за отговора :). И аз видях, че от миналата година твоя модел "Sportster P55" е по-скъп от модел 2010г., което малко ме озадачи, ама може и такава да им е политиката :). А, другото, което се чудя за размера на рамката, която имат, t.e. само "L" и от двата модела - дали ще ми е добре в сравнение с "XL" или разликата не е чак, толкова голяма(аз съм висок 185см., около 85кг.)?
djeromino

Мнениеот papi007 » Чет Мар 04, 2010 5:43 pm

http://www.evanscycles.com/help/bike-sizing

Тук виж за размерите.

По-лек, по добре окомплектован , по-скъп. Може да не изглежда тузарски поради липсата на дискове, но ако се търси основно вид - CROSS... и там други разни , които само зарад вид продават. Ниския клас дискове са просто един х*й, който те препоръчвам да не си вкарваш :peace: . В-брейкове, със хубави трикомпонентни калодки барадинки и остава само каране и още каране :beer:
Аватар
papi007

Рейтинг: 2000

Мнениеот djeromino » Чет Мар 04, 2010 6:05 pm

Благодарско за съвета и линка :beer:
djeromino

Назад към Други видове колоездене