Какво ще ми препоръчате между climber и blockhead

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди, предназначени за тези по-специфични видове каране, които се практикуват предимно в градска среда, както и за компоненти и екипировка за тях. Може да се обсъждат и теми, свързани с BMX.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Какво ще ми препоръчате между climber и blockhead

Мнениеот drag_pepi » Нед Фев 28, 2010 5:55 pm

Здравейте на всички , много обичам да карам dirt jump но коя от двете рамки да си взема climber или blockhead
:beer: :beer: :beer: :beer: мерси предварително :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
drag_pepi

Рейтинг: 1178

Re: Какво ще ми препоръчате между climber и blockhead

Мнениеот dom1n3r » Нед Фев 28, 2010 7:11 pm

Здрасти!
Ами по темата Клаймъра е по така изглежда и мисля че е по добрата заради това че е 14 инча а блокхеда е 13 и той повече се използва за траял и стрийт само задари размера е пробвай един блокхед и пробвай един клаймър най-добре и тогава ще си прецениш. :) Те рамките са почти еднакви само дето ако вземеш блокхеда трябва да си вземеш и по късоходна вилка че този RST може да не го видиш след няколко скока :d a при клаймъра може да изтормозиш ХСR-a или Duro-то и тогава да си вземеш друга вилка . Аз в твоето положение бих избрал клаймъра че по малко разходи е отколко другия байк :) или бих събирал още ако ще е само dj/street i trial може да дадеш повече за Suburban , Ns Traffic и да си подсигурен при карането ако мислиш че може да ти омръзне тоя стил и искаш друг стил да караш най-добре Клаймъра. Ами ти си реши . Аз предлагам Клаймъра. И да се похвалиш в Радост за окото след покупката . Успех с покупката ! :)
Човекът,който дели на нула и този,който може да удари циклоп между очите . :agree:
Аватар
dom1n3r

Рейтинг: 1126

Мнениеот angelfish » Нед Фев 28, 2010 9:32 pm

Всеки ще ти каже Climber . Всеки начинаещ(че и някои други) кара Climber. Бъди по-различен,везми си Блокхеда ! Със сигурност е и по-здрав :agree: Разбира се няма да е лошо да се качиш на няколко колела и с 2те рамки. Така ще видиш коя ти е по-удобна, което според мен е по-важно в този случай :agree:
angelfish

Рейтинг: 1190

Мнениеот dom1n3r » Пон Мар 01, 2010 3:00 pm

Кое е по важно това да си различен и да не ти е удобно или това да си като другите и да ти е комфортно :crazy: и в случая предназначението на блокхеда е trial and street за dj ще ти се бият колената в зъбите и така и така не каза ръста си тегло ?
Човекът,който дели на нула и този,който може да удари циклоп между очите . :agree:
Аватар
dom1n3r

Мнениеот Damian_ » Пон Мар 01, 2010 3:37 pm

Аз приложение на така наречения Блок Хеад :crazy: не виждам :dontknow:
Който го е страх от мечките ... ми не ходи в гората ;)

Аватар
Damian_

Рейтинг: 1198

Мнениеот drag_pepi » Пон Мар 01, 2010 8:16 pm

drag_pepi написа:Здравейте на всички , много обичам да карам dirt jump но коя от двете рамки да си взема climber или blockhead
:beer: :beer: :beer: :beer: мерси предварително :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Прикачени файлове
S5032196.JPG
(350.49 KiB) 321 пъти
drag_pepi

Рейтинг: 1178

Мнениеот манджа » Пон Мар 01, 2010 9:24 pm

Damian_ написа:Аз приложение на така наречения Блок Хеад :crazy: не виждам :dontknow:

:agree: особенно пък триал..
Pulse STR
Аватар
манджа

Рейтинг: 1454

Мнениеот valio33 » Пон Мар 01, 2010 9:37 pm

Блокхеда е за Дърт , ама не начинаещ.Рамката е супер здрава , става и за ДХ , както всички се уверихме на сопот , защото човек с нея би всички биг хитове и гамблери.За Дърт три трябва възможно най-малка рамка по няколко причини:

1) Не три пречи като правиш трикчета
2)като объркаш някое трикче като но футер я си представи какво става , ако си с голяма рамка :boggled:

Вземи блокхеда , само след като го пробваш и ти е удобен!!!

Късмет и Успех!!! :evil: :evil: :evil:
UFO!
Аватар
valio33

Рейтинг: 971

Мнениеот CrateEngine » Вто Мар 02, 2010 12:12 am

Да зема и аз да си купа един такъв кенеф щом е супер здрав :rofl:
Аватар
CrateEngine

Рейтинг: 1304

Мнениеот killvanrea » Вто Мар 02, 2010 4:40 pm

Като чевек карал и двете рамки (смених Climber-a за Bloackhead) мога да кажа само, че Bloackhead въпреки, че е с един инч по-малък по каталог не се усеща изобщо. И при двете рамки нямах проблем като размер. Като геометрия повече ми харесва Bloackhead, а и него спокойно можеш да го караш със 160мм вилка без проблем. Според ме също Bloackhead ще ти е по удобен за dirt jump. Все пак ако имаш възможност покарай ги и двете рамки и си реши сам :agree: :beer:
[email protected]
GSM:0883470235
Аватар
killvanrea

Рейтинг: 1217

Мнениеот hobi » Вто Мар 02, 2010 9:23 pm

valio33 написа:Блокхеда е за Дърт , ама не начинаещ.Рамката е супер здрава , става и за ДХ , както всички се уверихме на сопот , защото човек с нея би всички биг хитове и гамблери.За Дърт три трябва възможно най-малка рамка по няколко причини:

Брат, не казвам, че колелото не е важно, (даже напротив, много е важно) но тайно подозирам, че задкормилното устройство е по-важно. Качи на най-хубавото колело (какъвто стил изкаш) някой левак и повярвай ми, нищо няма да се получи. Но виж, ако качиш на не толкова хубаво келело карач, добре подготвен, било за шосейно колоездене, било за ХС, било за МТВ, може да не е перфектната комбинация, но ще е пъти по-добре от първата ;) Извинявам се за изказаното не по темата.
Относно питането на автора, аз съм още един глас за блокхеда (аз бих взел него) защото е вече изпитано по-здрава рамка (а да имаш рамка на която да слагаш е по-добре отколкото да имаш части на не толкова добра рамка. Поне за мен). Не съм карал клаймбер, учил съм се на се на съвсем различни колела, но съм карал блокхед (едно кръгче, но това кръгче ми остави добро впечатление). Това е моето мнение, избора е твой. ;)
:peace:

.
Бог обича смелите!
Аватар
hobi

Рейтинг: 1187

Мнениеот eternal » Сря Мар 03, 2010 10:14 am

Damian_ написа:Аз приложение на така наречения Блок Хеад :crazy: не виждам :dontknow:

:agree: :deal:
Аватар
eternal

Рейтинг: 1169

Мнениеот dom1n3r » Сря Мар 03, 2010 7:22 pm

С каква вилка ще се кара ? :peace:
Аватар
dom1n3r

Мнениеот !nst!nct » Чет Мар 04, 2010 5:33 pm

нито едното-нито другото
!nst!nct

Рейтинг: 1200

Мнениеот dom1n3r » Чет Мар 04, 2010 10:42 pm

Безмислено мнение ! Човекът пита едно от двете сигурно , защото не му се дават повече за НС или Дънкън или Продиджи . Мисля че си несигурен и мисля че можеш да се вметнеш във downhill freeride xc/am и по добре клаймърА , но ако си сигурен във това че ще е само дj земай блокхеда и карай там колкот може ти си реши за мене клаймара е по добрия за бъдещо надграждане ако минеш на друг стил а пак и да вземеш блокхеда пак става но ако случайно ти :idea: за фрийрайд или дх и да сложиш някой голяма вилка и ше стане ужасна геометрия :nono: реши си :eyebrow:
Аватар
dom1n3r

Мнениеот extreme_attack » Нед Май 02, 2010 8:40 am

http://vbox7.com/play:f47b731e .... Tова съм аз със моя climber ... имам го от почти 3 години ... още е с оригинална вилка ... всеки ден е както клипа ми ... едно ухо не съм счупел ... смених го от много огаване и изправяне .. такива калбета и премятания е правел във въздуха след което се качвам намистам каквото се е изкривило и стрижа ... незнам но моита рамка се оказа здрава (пу пу да не и е уруки) :D :beer:
Аватар
extreme_attack

Рейтинг: 1206

Мнениеот kkch » Пет Май 14, 2010 9:24 pm

По принцип нито Клаймъра,нито Блоковата Глава не нито за дърт,нито за трайъл,нито за стрийт.Просто са рамки с ниска седалкова тръба.За учене стават,но не и за по-нататъчно развитие.А и незнам дали е лесно с НС Траффик да караш Трайъл... :D :crazy: Геометрията на блокхеда и на клаймъра се разминават с идеята на стрийт/ДЖ рамка.
По Темата: Според мен заложи на Клаймър като доказана рамка за начинаещ (освен ако нямаш оферта за блокхед).
Успех с начинанието. :beer:
boooom
Аватар
kkch

Рейтинг: 1180

Мнениеот kraz » Пет Май 14, 2010 11:25 pm

kkch написа:По принцип нито Клаймъра,нито Блоковата Глава не нито за дърт,нито за трайъл,нито за стрийт....

Според теб коя е правилна рамка за street
kraz

Мнениеот veskoz » Съб Май 15, 2010 10:51 am

kkch написа:Геометрията на блокхеда и на клаймъра се разминават с идеята на стрийт/ДЖ рамка...

Щом и с тези идеи се раминават - разминават се със всички идеи. :D
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот kkch » Нед Май 16, 2010 12:09 pm

kraz написа:
kkch написа:По принцип нито Клаймъра,нито Блоковата Глава не нито за дърт,нито за трайъл,нито за стрийт....

Според теб коя е правилна рамка за street

Ами ако се загледаш по някоя стойностна рамка може би ще ти направи впечатление късия чейнстей,Дълга предна част на рамката и челния ъгъл (който при клаймъра го има).Да не говорим,че особено стрийт рамките са със хоризонтални уши за оста.
Мисълта ми е,че клаймъра или блокхеда са добри за начало,но не са истински стрийт рамки...а още повече трайъл.От каталога на Драгомир единствено Ц2 е по-така.
boooom
Аватар
kkch

Назад към Продукти за Trials, Street, Urban, Dirt Jump, 4X