Ами АМ рамка - избор

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Ами АМ рамка - избор

Мнениеот didiken » Чет Мар 04, 2010 1:55 pm

Здравейте!

Моля да се отнесете сериозно към темата, имам нужда от помощ. :agree:

Въпросите ми са два.
Първия, както личи от заглавието, е че избирам АМ рамка. Досега, и в момента съм с твърдак. След известно ровене из мрежата се спрях на Banshee Rune. Алтернатива Specialized Pitch.
Какво мислите за двете рамки? Приемам и други предложения. Но без GIANT, че идва дебело. Също РАМ и ДРАГ. Rune ми направи впечатление с окачването.
За окомплектовката още няма да питам. Висок съм 1.81 и не знам M или L размер. На границата съм. Какво ще кажете?

Втория въпрос - някой знае ли какво мито се плаща при внос на рамка от САЩ? Преди време е било около 8%, сега нямам представа.
Ами това е. Всякакви конструктивни мнения са добре дошли. :beer:
Аватар
didiken

Рейтинг: 1292

Re: Ами АМ рамка - избор

Мнениеот Admin » Чет Мар 04, 2010 2:05 pm

Мито + ДДС - грубо около 30%.
За размера - аз бих взел М, особено ако спускането ти носи повече радост от изкачването. Ако е обратното, по-скоро си за L.
Що се отнася до самите рамки/велосипеди, нямам пряк опит с никоя от тях. Вярвам, че и двете са достатъчно добри и няма да те разочароват.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот didiken » Чет Мар 04, 2010 2:20 pm

Admin написа:Мито + ДДС - грубо около 30%.
За размера - аз бих взел М, особено ако спускането ти носи повече радост от изкачването. Ако е обратното, по-скоро си за L.

30% горница - това общо взето обезмисля вноса отвъд Голямата вода. :idea: А и ДДС няма да възстановявам.
За карането - ами и двете. Обичам да се лее пот, а после оп-оп по пътеките из гората. Съчетавам и двете. Не съм луд спускач, нито маратонец. Ще пробвам някъде L, мисля, че поне тази дилема ще реша лесно.
Аватар
didiken

Мнениеот airborneone » Чет Мар 04, 2010 2:46 pm

Admin-a го е казал образно...
По-точно е цената + транспорта върху тази цена 8% мито и след това 20% ддс.

Примерно, ако рамката е 100лв и 10лв транспорт
110 + 8.8лв мито = 118.8 + 23.76 лв ддс = 142.56

По-добре от Европа да е вноса :beer:
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот codename47 » Чет Мар 04, 2010 2:47 pm

няма нужда да се набутваш с доставка от USA: в Европа Banshee се разпространява под името Mythic. Ето ти един магазин: http://www.freeborn.co.uk/shop/frames/f ... frame-sale - може да си избереш дали да е с DHX Air или Coil.
Последна промяна codename47 на Чет Мар 04, 2010 2:54 pm, променена общо 1 път
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Рейтинг: 2000

Мнениеот didiken » Чет Мар 04, 2010 2:51 pm

Да, и аз така го разбрах и си направих веднага сметката, както и ти си я описал. Разликата е минимална и оттам предпочитам да си спестя "кефа" да освобождавам от митница.
За съжаление повечето не така популярни марки нямат добра развита мрежа на Стария континент и избора откъде да се вземе не е така голям. А цените у нас са понадути.
Аватар
didiken

Мнениеот didiken » Чет Мар 04, 2010 2:55 pm

codename47 написа:няма нужда да се набутваш с доставка от USA: в Европа Banshee се разпространява под името Mythic. Ето ти един магазин: http://www.freeborn.co.uk/shop/frames/f ... frame-sale

:)

Вече е проверено това, аз и писах по-нагоре, че разликата между двата варианта е минимална, като ще добавя че е в полза доставка от Щатите.
А уж кола щях да вземам. :confused:

Мерси за помощта, засега! :agree:
Аватар
didiken

Мнениеот ko3er » Чет Мар 04, 2010 4:34 pm

didiken написа:
Admin написа:За размера - аз бих взел М, особено ако спускането ти носи повече радост от изкачването. Ако е обратното, по-скоро си за L.

За карането - ами и двете. Обичам да се лее пот, а после оп-оп по пътеките из гората. Съчетавам и двете. Не съм луд спускач, нито маратонец. Ще пробвам някъде L, мисля, че поне тази дилема ще реша лесно.

Аз ако бях на твое място щях да си взема М и да комбинирам с по-дълго колче.Аз съм висок 185см и карам 16" твърда рамка.С 350мм колче ми е общо взето добре,но ако сложа 400мм вече ще е перфектно за катерене( и сега става,ама трябва да извадя прекалено много колчето).Но при спускане любимото ми нещо е да смъкна седалката до долу,иначе не ми е толкова удобно.И това за мен е огромен плюс. Успех в избора :agree: :beer:
Аватар
ko3er

Рейтинг: 1955

Мнениеот didiken » Вто Мар 09, 2010 10:49 am

Л-ка ще е. Огледах геометрията, сравнявах и с колелото с което съм, така че ще съм с 18" рамка. Ех, да се пооправи времето, та Lyrika-а да пообере малко корени и улеи по пътечките...размечтах се.
Аватар
didiken

Назад към All Mountain/Ендуро продукти