Prodigy vs. Truvativ vs. tioga

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Prodigy vs. Truvativ vs. tioga

Мнениеот mil4o3 » Съб Мар 06, 2010 11:31 pm

Здравейте колеги . Изправен съм пред голямата дилема :dontknow: за педали ,и сега трябва вие да помагате :smash: . Сегашните ми са VP-559 (от 25 лева ) ,но с течение на времето цената си казва своето :V: . И сега най-важното чудя се между 3-те марки от заглавието . 1 http://screambikes.eu/pedali-prodigy-tinkie-winkie.html 2 http://www.ridespot.net/product_info.ph ... cts_id=671 3 http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 337&lang=2 за truvativ-a и Tioga- та съм чел в форума ,но не стигнах до окончателен отговор :eek3: ,а за Prodigy-то няма и следа . Интересува ме кой педали най-добре държат като е леко влажна подметката и също така на кой им се изтъркват най-бавно пинове те . Мерси :bowdown:
капката пробива камъка не със сила, а с постоянство
Аватар
mil4o3

Рейтинг: 1033

Re: Prodigy vs. Truvativ vs. tioga

Мнениеот biker-kj » Нед Мар 07, 2010 9:16 am

mil4o3 написа: Интересува ме кой педали най-добре държат като е леко влажна подметката :bowdown:
Нали се сещаш ,че има значение какви са и обувките ти!
Лично аз карам Тиогата от доста време и съм супер доболен дори и при мокро време с Найк 6.0 ! Като тегло Труватив е най-тежък ,на мен дебелия му профил не ми допада вообще ,докъто Тиогата е 20мм в края и 16мм към оста за по добро сцепление ! Пиновете на Холзфелер са най-кекави от близки срещи с камъни и т.н. . За Продиджи нямам никакви наблюдения ,мисля само ,че профила му беше 14-15мм и според мен е най-добре изработения от горе избреоните ,заради което мисля да минавам на него ;) !
Най-грозен педал на всички времена бих класирал Труватив ! :rofl:
Аватар
biker-kj

Рейтинг: 1941

Мнениеот mil4o3 » Нед Мар 07, 2010 10:06 am

Здравейте колеги :wavey: . благодаря и на тебе (biker-kj). Отказвам се от скъпи и хубави педали :V: ,но мисял за тея пари да взема няква каска :evil: . Но ако е възможно Модераторите да не трият темата :praying: ,тъкмо ще знаем за напред кои е най-добър от тези изброените в заглавието :idea:
Аватар
mil4o3

Мнениеот hitar_potar » Нед Мар 07, 2010 11:20 am

така и така е пусната темата, да се възползвам от нея - аз също карам с VP от 20-ина лева и ми се ще в скоро време да ги сменя. бихте ли препоръчали някакви платформи? бюджет - да кажем около 120лв. :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот liblibiq1 » Нед Мар 07, 2010 11:23 am

Аз също се чудя кви свясни педали да си взема до около 100 лв ако може някой да даде информация за
проджиджито защото и аз съм се насочил към тях :beer:
Поглед максимално напред. Не се гледат камъни, дупки, и дератата встрани от пътеката. Фокусът е съсредоточен върху правилната линия.
liblibiq1

Рейтинг: 1085

Мнениеот biker-kj » Нед Мар 07, 2010 12:10 pm

liblibiq1 написа:Аз също се чудя кви свясни педали да си взема до около 100 лв ако може някой да даде информация за
проджиджито защото и аз съм се насочил към тях :beer:
До около седмица мисля да се сдобия с тях и ще споделя информация от пръв поглед ;)
Аватар
biker-kj

Мнениеот mil4o3 » Нед Мар 07, 2010 8:19 pm

Здравейте :wavey: . И аз съм се насочил към Prodigy-то. С най голямо нетърпение ще изчакам да чуя какво ще каже колега-та (biker-kj) :idea:
Последна промяна mil4o3 на Нед Мар 07, 2010 8:43 pm, променена общо 1 път
Аватар
mil4o3

Мнениеот hitar_potar » Нед Мар 07, 2010 8:31 pm

аз не се ограничавам в избора си само между гореизброените. а и те ми се струват малко тежички. някакви по-леки предложения? :dontknow:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот biker-kj » Пон Мар 08, 2010 12:09 am

viewtopic.php?f=26&t=45548&p=447164&hilit=+%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B8#p447164
Тази тема може да е полезна за избора ви на педали ! Все пак чакайте включване и за Продиджи. ;)
Аватар
biker-kj

Мнениеот airborneone » Пон Мар 08, 2010 12:06 pm

Така поставен въпроса, гласувам за тиогата.
Ползвам ги от 3 години и смея да твръдя, че са едни от най-добрите платформи които някога съм ползвал
* комбинация с 5/10 :agree:
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот Holz » Пон Мар 08, 2010 3:04 pm

Карал съм Холцфелер и Тиога и мога да кажа,че първите имат по-добър грип във всякакви условия

Ето ги и моите наблюдения върху двата комплекта педали:

Тиогите са със 60г по-леки от Холцфелера и имат по-лесна сервизация,също така и самия материал,от който са направени е доста слаб и като удариш някое пинче,директно се разваля леглото му
Холзфелера е с по-нисък профил,по-добър грип и захващането на пинчетата е по-надеждно от това на Тиогата

:beer:
не, а ти ?
Аватар
Holz

Рейтинг: 1864

Мнениеот hitar_potar » Пон Мар 08, 2010 4:19 pm

заинтригумахте ме с тая тиога, дето толкова припадате по нея. има ли я някъде из Българията за продан, че аз нещо не я намирам? гледам я в наличност само в CRC. :dontknow:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот mil4o3 » Пон Мар 08, 2010 4:22 pm

Благодаря ви много за ценото инфо. И на тези които са ми цъкнали + . А за какво имам тоя минус :dontknow: .
Аватар
mil4o3

Мнениеот Metel » Вто Мар 09, 2010 2:23 pm

hitar_potar написа:заинтригумахте ме с тая тиога, дето толкова припадате по нея. има ли я някъде из Българията за продан, че аз нещо не я намирам? гледам я в наличност само в CRC. :dontknow:

Пробвай да звънниш в спринтмакском, там би трябвало да имат.
Дай и аз да си кажа мнението: Карам сега с 5/10 и NS педали и мога да кажа, че обувките са от огромно значение какви са. Карах преди със Шимански обувки на същите педали и беше много зле, изпусках на всеки камък и на всяка неравност. Пробвал съм със сегашните ми обувки на Tioga педали, и направо залепва подметката, но както Holz казва, много лесно се развалят ако срещнеш някой камък. Също и на един мой приятел са яко разлуфтени, но той ги кара на твърдак и може от това да е. Мисля и аз скоро да си взимам някакви нови педали, и съм се замислял за някои. Някои от тях са споменати в темата, но искам също да добавя още едни на Blackspire: http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=44785 Доста добри ми изглеждат, и са адски леки! Малко под 420грама! Много пинчета, но не прекалено много, обаче са доста тънки на някои места. Не знам ако ги удари човек в някакъв камък с поне 30км, дали ще се откъртят целите. Пишат ги, че са за FR и AM, и не знам дали ще държат добре на DH.
Аватар
Metel

Рейтинг: 1751

Мнениеот hitar_potar » Вто Мар 09, 2010 7:14 pm

хммм, чуденката става, може да се каже спешна - тиогата или това. имам наблюдения над NC-17 SUD Pin III S-Pro, който мисля е малко по-висок клас, и мога да кажа само едно - тва е един болен болен педал. :love: :love: :love:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Metel » Вто Мар 09, 2010 7:24 pm

Тези педали не ги бях виждал, но ми харесват, обаче съм чувал че магнезиевите са по-слаби от алуминиевите, но колко не знам... Като гледам няма много лоши коментари.
Аватар
Metel

Мнениеот hobi » Вто Мар 09, 2010 8:55 pm

Трюватива захапват най-добре, защото са с най-тънки шипчета, обаче имай в предвид, че това захапване с тези тънки шипчета ти взима здравето на обувките за отрицателно време. Продиджито захапва добре, взехме на един приятел такива и са супер, хубавото е, че и цветово можеш да го докараш супер (позата си е поза, ама наистина може да стане много готино, моят приятел е с Биг Хит 3 от 2008, шарена разцветка с крокодилчета :D и преобладаващо червено, сложихме му червени и заспа). Тиогата захапва хубаво, машинни лагери и на тази цена си е оферта, единственият минус според мен е(ако може да се нарече минус), че са само в черно, но това не е истински проблем, ако не те интересува цвета или ако ти трябва черен.
:peace:
Бог обича смелите!
Аватар
hobi

Рейтинг: 1187

Мнениеот Metel » Вто Мар 09, 2010 8:56 pm

hobi написа:Трюватива захапват най-добре, защото са с най-тънки шипчета, обаче имай в предвид, че това захапване с тези тънки шипчета ти взима здравето на обувките за отрицателно време. Продиджито захапва добре, взехме на един приятел такива и са супер, хубавото е, че и цветово можеш да го докараш супер (позата си е поза, ама наистина може да стане много готино, моят приятел е с Биг Хит 3 от 2008, шарена разцветка с крокодилчета :D и преобладаващо червено, сложихме му червени и заспа). Тиогата захапва хубаво, машинни лагери и на тази цена си е оферта, единственият минус според мен е(ако може да се нарече минус), че са само в черно, но това не е истински проблем, ако не те интересува цвета или ако ти трябва черен.

Има и бели тиоги.
Аватар
Metel

Мнениеот hobi » Вто Мар 09, 2010 9:06 pm

Може, просто навсякаде кадето съм виждал да се продават все са били черни. На колела съм виждал и пак все черни. :dontknow: :D Аз лично си взех Фън, тежички са малко, но и като захапване и като визия много ме кефят. :) (карал съм същият модел Фън и е така, новите още не съм ги сложил,защото може да ми изпадне оферта за едни рейс фейс диаболус и ако стане искам да ги сложа направо на тях, че резбите да заспят ;) .
Бог обича смелите!
Аватар
hobi

Мнениеот mil4o3 » Вто Мар 09, 2010 9:07 pm

Здравейте момчета :wavey: . Много ви благодаря особено на (metel и hobi) :bowdown: незнаех ,че наистина ще ви зайтригува тази тема :bigeyes: . И един въпрос към (hobi) като ги взимахте на вашия приятел Prodigy-то имаше ли цвят бял . Понеже в скрем байк пише ,че има бели ,но на снимката невиждам бели :dontknow:
Аватар
mil4o3

Мнениеот hobi » Вто Мар 09, 2010 9:15 pm

Мисля, че да, но не съм абсолютно сигурен и може да те излъжа без да искам. Ако си от София, нищо не ти пречи да ходиш да провериш, та да си знаеш със сигурност :). ;)
Бог обича смелите!
Аватар
hobi

Мнениеот mil4o3 » Вто Мар 09, 2010 9:19 pm

Впрочем си праф . Да от София ,но просто не се бях сетил :D
Аватар
mil4o3

Мнениеот hitar_potar » Вто Мар 09, 2010 10:23 pm

търся белички педали. тиога имат повечко пинчета и може би повече грип, но пък NC-17 са с едно 100г. по-леки. което и да е от двете би било в бяло. разликата в цената е минимална - може да се преглътне без проблем. :)
труватив - единствените компоненти с тази марка, които ми харесват, се казват хамършмид и буубар. ;)
продиджи - много тежки, чувствително над полвин кило за комплект. иначе ме кефят на външен вид, а и като изработка. особено в златисто. :liplick:
грипа - засега карам с VP със сменяеми пинчета. доволен съм как хапе, дори като е толкова евтин. само в по-кофти ситуации ми е отървавал краката.
а доколкото знам, освен NC-17, и тиога са магнезиеви, а и аз не случвам да целя много често камъните с педали. :agree:

ЕДИТ: опа, тиога не били магнезиеви. :evil:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Fury » Вто Мар 09, 2010 10:45 pm

От няколко седмици карам с тиогата и съм много доволен от тях, наистина голяма платформа, която позволява по-свободно движение на крака. От към грип съм много доволен дори само с 6 пина и кецове от 20лв, до сега не съм изтървал педала дори и в много кални условия. От към здравина също съм доволен - имали са няколко падания,но не сериозни и няма никакви следи от тях(то оставаше и да има де :D ), също така пинчетата са лесни за намиране и смяна. За мен това са педалите и не бих ги сменил. Успех с избора. :agree:
Аватар
Fury

Рейтинг: 1220

Мнениеот biker-kj » Чет Мар 11, 2010 4:36 pm

За съжаление от Прододжи-то във Веломания са останали само зелени и 1 чифт бели педали ,така ,че за сега не бих могъл да споделя мнение ,но въпреки това от близкия им оглед не останах така очарован от изработката им ,както Тиогите! :peace:
Аватар
biker-kj

Мнениеот mil4o3 » Чет Мар 11, 2010 5:22 pm

аха ясно тоест тиоги-те ти харесват повече как са изработени . И също видях едни доста интересни педали от тиога ,смисъл и преди съм ги виждал,но чак сега преброих колко са пинчетата или поне на снимката са 18 . За ето тези говорим http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 337&lang=2 . Сега и те влезнаха в класацията ,дали имат добър грип :bigeyes:
Аватар
mil4o3

Мнениеот TeDo_BaPHa » Чет Мар 11, 2010 9:37 pm

Толкова много пинове не само са излишни, ами и пречат мен ако питаш ;). А и с тегло близо 700 грама.... :eyebrow:
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот hitar_potar » Чет Мар 11, 2010 10:37 pm

да не говорим пък колко са покъртителни на външен вид... :rofl:
аз съм пас засега - университета е на първо място, демек таксата му е по-важна от мойте педали. оставам с ВП-то засега. :(
Аватар
hitar_potar

Мнениеот kotka12 » Съб Мар 13, 2010 11:11 am

ТИОГА-та е УНИКАЛЕН педал !!!
изработката му е страхотна
изпипан е отвсякъде
захватът му за крака е отличен /както и за подбедриците, ако нещо сбъркаш :D /
в Макском имаха няколко останали, но тенденцията беше да свършват
защото бяха и с близо 20 лева по-евтини от Байкцентъра
забележка: не са магнезиеви