Полуинтегрирани чашки за ХС-АМ

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Полуинтегрирани чашки за ХС-АМ

Мнениеот kaliopo » Пон Мар 15, 2010 9:02 am

Здравейте. Налага се да сменя чашките на колелото си (рамка RAM HT2). Короната на вилката, с която карам е много тясна и позволява на лагера (долу) да се пълни с кал и боклуци (особено при лошо време, а често карам в такова). Благодарение на редовната профилактика (почистване и обилно гресиране) все още няма никакви поражения по старите чашки (VP-A49F на година и половина), но не смятам, че е нормално чашките да се отварят на всеки два месеца. Време е за смяна с нещо с капсуловани лагери. Спрял съм се на тези два модела:
1 VP-A45AC
2 FSA Orbit X 1-1/8
Предполагам има и много по-добри, но просто разполагам с 50лв. По каталог и двата комплекта са 80гр (реално VP са 8 – 10гр по-тежки от FSA) и с капсуловани лагери, а друга информация почти не намерих (особено за FSA Orbit X). Предвид сходните им цени най-вероятно няма голяма разлика в качествата им (основно ме интересува здравината), но ще се радвам, ако някой ги съпостави. Ако има нещо по-добро и за същите пари, ще съм благодарен да науча. :D
Аватар
kaliopo

Рейтинг: 1664

Re: Полуинтегрирани чашки за ХС-АМ

Мнениеот Ozzie » Пон Мар 15, 2010 12:05 pm

На които и от двата модела да се спреш, няма да сбъркаш.
Аз съм със същия модел VP, като ги сложих 2007 или 2008 и не съм имал никакви ядове и проблеми с тях.
P.S. Провери при Здравко ("Устрем"), дали не са на по- добра цена. На мен ми се върти в главата, че като ги взимах бяха по 35 BGN.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот kaliopo » Пон Мар 15, 2010 6:03 pm

Благодаря за отговора. Вече трети човек ми казва, че е забравил за чашките си, след като е сложил тези VP. Явно ще са те, въпреки 10те грама повече. За съжаление точно сега при Здравко няма, но 4 - 5лв не са решаващи.
Аватар
kaliopo

Рейтинг: 1664

Мнениеот zpaz » Пон Мар 15, 2010 11:01 pm

Аз скоро си купувах полуинтегрирани чашки и се спрях на най-евтиният вариант VP 41 заради цената , че си взех и рамка.След това се натъкнах на тези чашки http://industrial-bg.com/bg/products.ht ... gory_id=17. Не съм ги карал естествено , но цена ,тегло + капсуловани лагери- мисля ,че няма алтернатива.
Да сме живи, щото много здрави си умряха!!!
Аватар
zpaz

Рейтинг: 1400

Назад към Продукти за крос-кънтри