Посъветвайте ме за ЪПГРЕЙД на ХС

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Посъветвайте ме за ЪПГРЕЙД на ХС

Мнениеот ivanov_id » Пон Мар 15, 2010 1:17 pm

Мисля да си купувам Ram ht.1 и искам да му сложа заден калник, багажник за дисаги и дисаги. Трите неща са доста свързани и затова искам да си ги купя от едно място, можете ли да ми препоръчате откъде?

:scatter: :scatter: :scatter:
Засега ходя пеша
Аватар
ivanov_id

Рейтинг: 1225

Re: Посъветвайте ме за ЪПГРЕЙД на ХС

Мнениеот veskoz » Пон Мар 15, 2010 5:14 pm

ivanov_id написа:Мисля да си купувам Ram ht.1

Ако се насочиш към рамка Drag Ranger (има уши за калници, багажници, по-лека и по-евтина) ще си спестиш доста мъки с калниците и багажника.
(виж подписа ми) :peace:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот ivanov_id » Вто Мар 16, 2010 9:47 am

Не съм веломаниак, а просто любител, който понякога след работа излиза да извърти 20-30 км. по шосе, а в събота и неделя - 50-100 км. шосе/черни планински пътища, без скачания, блъскания и прочие издевателства над велосипеда. Търся си нещо здраво, надеждно и комфортно. Много държа на фабричната окомплектовка - не съм достатъчно вещ, за да си правя експерименти сам. Можеш ли да ми предложиш комплект заден калник+багажник за дисаги+дисаги+монтаж за Drag F-4m? Малко ми е скъпичък, но ако все пак си го купя, ще дойда при теб, стига да ми хареса офертата, де :)

Като гледам офертите за велосипеди, се чудех между

RAM ht.1 и Raleigh Nomad. Сега явно и Drag F-4m е в играта, въпреки че е със 100 лв. отгоре. Може ли да ми дадеш някакво кратко сравнение между тези три велосипеда. Благодаря.
Засега ходя пеша
Аватар
ivanov_id

Мнениеот veskoz » Вто Мар 16, 2010 10:58 am

Ха.. значи първо магазин/сервиза не е мой. :D
За велосипед с мека рамка, багажника е бая играчка. Разбирай "побългаряване. F4m не е велосипед за твоите нужди (поне не за тези които си описал)
В момента до колкото знам, има калници за градски велосипеди на промопция в магазина на Веломания на цена от 16 лв. (при Нина ул."Екзарх Йосиф" 10, вход от "Княз Борис"; тел.: (02) 989 0265 )
Относно велосипедите, наистина мисля, че меката рамка няма смисъл за нуждите ти, а и ще срещнеш бая проблеми с монтажа на аксесоарите.
HT 1 :agree: Drag Grizzly :agree: Drag Ranger :agree:

Тук можеш да се ориентираш в цените и наличните продукти на Веломания.
http://screambikes.eu/

Успех! :peace:

п.п. Drag Ranger има готови уши за багажник и калник. Това в твоят случай е много важно. Не че не може да се монтират и на останалите, но както сам каза, че не ти се занимава с щуротии, мисля че това е твоят вариант. ;)
За велосипедите използвай търсачката, има доста хора които са писали за всичките.
Аватар
veskoz

Мнениеот ivanov_id » Вто Мар 16, 2010 12:25 pm

Сърдечно благодаря!
Засега ходя пеша
Аватар
ivanov_id

Мнениеот ivanov_id » Сря Мар 17, 2010 2:20 pm

След дълго мислене, чудене и ровене се ориентирах към ето този RAM HT II Build Kit 2 за 739,00 лв.

Мисля да му сложа кошница, алуминиев бидон 800 мл. и помпа Air Profil Micro, и трите на Zefal. За помпата пише, че се монтира с "Clip", а за кошничката нищо не пише.

Дали ще имам някакъв проблем да монтирам т.нар. "Clip" за тази помпа и на този бидон, на колелото което съм си избрал :dontknow:

Ако ми останат пари, ще му сложа този багажник и тази пазарска кошница.
Засега ходя пеша
Аватар
ivanov_id

Мнениеот veskoz » Сря Мар 17, 2010 3:48 pm

Не ти препоръчвам да ти виси някъде по колелото помпичката. Губи се.
Добър избор си направил, но не забравяй, че в тази кошница влизат само 6 бири по 1л или 6 кг. :D
Аватар
veskoz

Мнениеот ivanov_id » Сря Мар 17, 2010 4:28 pm

С тая кошница ще ходя да си пазарувам разни дребни неща за вкъщи. Като тръгна на екскурзия за цял ден през уикенда или за събота срещу неделя с преспиване на хижа, ще махна кошницата и ще сложа ето тези дисаги, ама едва ли ще ги купя скоро, не може всичко наведнъж, пусто...

Сега да видим дали ще ме огрее да събера 750 лв. за байка и още 100-ина лева за най-важните за мен неща: верига за заключване задължително, компютърче за към 40 лв., една хубава, голяма чантичка за под седлото и тя 40 лв...

Преди шест години си купих един твърдак за 300 лв. и полека лека се запалих по ХС, особено събота и неделя през лятото задължително се шматкам нанякъде. Миналата есен ми разбиха мазата и ми го отмъкнаха, горкото старо колело, с всичко по него - чантичка, стойка за компютър... Можех да му взема 100 лв. сега, ама нейсе... Веднъж съм се навил да дам 700 - 800 кинта за колело, искам да го оборудвам така, че после да не се налага да сменям.

Аз досега никога не съм си носил с мен помпа и репарационен комплект, обаче веднъж спуках гума и ми се наложи да ходя пеша почти 20 км, че и с колелото на рамо. Тогава се заканих да си купя помпа и реп. комплект, но добре че не избързах, че и без тях щях да остана :)
Засега ходя пеша
Аватар
ivanov_id

Назад към Продукти за крос-кънтри