колело до +-500 лв.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

колело до +-500 лв.

Мнениеот ka6on. » Пет Мар 12, 2010 5:02 pm

здравеите момчета!!от 2 3 дена чета из форума защото имам нужда от колело.Стигнах до извода че наи добрия варянт в този ценови диапазон и това са спринт АПОЛОН и Драг Онтарио. искам да се извиня за можеби баналния въпрос:)но имам малко по специфични въпроси. И те са : Дали разликата в цената между Аполона и Ontario Pro ili TE даже и наи евтината окомплектовка си струва в полза на Драг защото ако не с удоволствие бих си взел Аполона и по натам бих му сложил ена дискова отпред от разликата в цената !! Ръста ми е 182 см 83 кг . Разчитам на вашиа опит и професионализъм в тази област :D Ще бъда много благодарен ако ме насочите :bowdown:
ka6on.

Рейтинг: 1200

Re: колело до +-500 лв.

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Мар 12, 2010 5:48 pm

Ще отбележа, че при монтажа на дискова спирачка отпред ще ти се наложи да подмениш и главината, което вероятно ще означава нова предна капла за диск.
***Между Онтарио Про и Аполона драстична разлика няма - само 125лв отгоре.
***Между Онтарио ТЕ и Аполон разликата вече е голяма. Компонентите са една идея нагоре, с възможност за по-лесна и адекватна подмяна. Ще обърна внимание на предната главина за диск, лапа и кормило 31,8мм захват, монтаж Аливио, гуми Швалбе. В случай, че се спреш на Аполона за тези 200лв разлика в цената не можеш да постигнеш същия ефект на Онтарио ТЕ.
Моят личен фаворит е Онтарио ТЕ между 3те.

Към автора - може ли да отбележиш как и къде ще използваш велосипеда си - градско, в планината на разходки, разновидност на агресивно каране?
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот ka6on. » Пет Мар 12, 2010 7:45 pm

Първо благодаря за задоволителния отговор!!!:) ами ще го карам наи вече в града по шосето и като се наложи по тротоарите и ще се скача от тях :) а и по планиснките асфалтови пътища и наи много по черните да се спускам но няма да скачам само искам да обира неравностите .а в тази разлика която казваш от 200тата лева влиза ли разлика в здравината при този тип които ще карам?
ka6on.

Мнениеот kvelikov » Пет Мар 12, 2010 10:37 pm

Точки, запетайки - знаеш ли колко са полезни ... :dontknow:
За ГЛАВНИТЕ букви да не говорим...
Дават шанс на четящия да те разбере!

По темата: апетитът идва с яденето и ако сега си ги спестиш тези 200 лв., само след 3-4 месеца вече ще съжаляваш.
Ще последва обява от типа "продавам Аполон...".
Компонентите, които ще пожелаеш още в средата на сезона, ще струват сумарно повече от тези 200 лв. Гарантирам!
Огледай се и за изгодни обяви ПРОДАВАМ :bigeyes:

Успехи!
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот ka6on. » Пет Мар 12, 2010 10:57 pm

Да разбирам ли ,че ме насочваш да се оглеждам за Онтарио втора ръка? Малко ме е страх защото не се знае в какво състояние ще е.Ако не препоръчаи ми марка/модел от втора ръка !
ka6on.

Мнениеот kvelikov » Пет Мар 12, 2010 11:06 pm

Ако не разбираш или няма кого да попиташ, забрави за "втората ръка".
Колкото до марките, все още тук-там има сериозни намаления...
За 500-600 лв. можеш да си вземеш дори Скот или Монгъс.
После, когато ти дойде апетита (и познанията), ще ъпгрейдваш във вилка, спирачки...
Аватар
kvelikov

Мнениеот ka6on. » Нед Мар 14, 2010 1:28 am

а извиняваи ще можеш ли да ми кажеш кои модели на Скот и Монгълс са че ме заинтригуваха.
ka6on.

Мнениеот kvelikov » Нед Мар 14, 2010 9:28 am

Започна да ти идва апетита, а... :roll2:
Обърни внимание и на Спешълайз - Hard Rock моделът с отстъпка може да ти свърши отлична работа!
За моделите на Скот(Aspect) и Монгъс(Tyax) - порови се малко из Нет-а, не си малък... :nono:

Ето ти план:
1. Идваш до София (задължително) - всичко е въпрос на договаряне!
2.1. Отиваш до Байк-центъра в Младост и търсиш Митко. Споделяш си болката и той ти я решава (вероятност 70-80%).
2.2. Отиваш в магазина на Скот (бул. България) и повтаряш процедурата...(имана там не знам).
2.3. Отиваш в магазин Колелото, казваш "добър ден" и Райко ти решава проблема.
3. Връщаш се в Пловдив горд собственик на нов байк.

Все още сме извън сезона и намаления се правят (включително и сериозни).
И не спирай да гледаш обявите втора ръка - там също има изгодни предложения от свестни хора.

Успехи! :agree:
Аватар
kvelikov

Мнениеот ka6on. » Нед Мар 14, 2010 3:59 pm

Мерси много жив издрав :beer: Започвам малко по малко да ти изпълнявам плана :D ако Има нещо ще питам пак :)
ka6on.

Мнениеот Shady™ » Нед Мар 14, 2010 7:53 pm

Абе не че нещо ама намаленията в Bike Center-a приключиха на 15 Феврурари... Сега има само на Sprint и RAM на още една-две марки за компоненти... Иначе за тея пари ако трябва да е - трябва да се по промени нещо в окомплектовката на Specialized/Scott-a че да падне до някакъв такъв подобен бюджет... А за ТYAX-a ще има може би до седмица-две...
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот ka6on. » Вто Мар 16, 2010 5:17 pm

Днес бях в SPORT DEPOT и ми предложиха доста добра оферта, ако купя СКОТ YZ2-695лв или YZ 35-795лв. получавам ваучер на стойност 100лв. за покупка в магазина.
Ето и линкове подред :
http://www.sportdepot.bg/products/bicyc ... -velosiped
http://www.sportdepot.bg/products/bicyc ... -velosiped

Та в крайна сметка , ако се спрa на YZ 35 започва дилема между него и Рам HT1 с дисковите спирачки, който в момента е на 759лв.
Последна промяна ka6on. на Вто Мар 16, 2010 5:38 pm, променена общо 1 път
ka6on.

Мнениеот did » Вто Мар 16, 2010 5:36 pm

kvelikov написа:1. Идваш до София (задължително)

:crazy:

Кое му е задължителното? Вместо да даде 30-40 лева отгоре за компоненти, да ги даде за ходене до София и обратно? :crazy:

Колко магазина в Пловдив знаеш и си наясно с офертите им?

Излагаш се!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот ka6on. » Пет Мар 19, 2010 6:04 pm

Съжелявам за шарената тема до сега ма като не знаеш какво искаш и се объркваш :) Вече отсях всички варянти и се спрях на 2 между които е дилемата Драг ZX 5 http://screambikes.eu/velosiped-drag-zx-5-disc.html и
RAM ht3 http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 572&lang=2
Чувам само лоши мнения за вилката на Рама rock shox dart 2 и за това клоня повече към Драга. Кажете какво мислитe ???
ka6on.

Мнениеот Gen4eca » Пет Мар 19, 2010 10:42 pm

По принцип Rock shox е по-здрава (да не се чете като по-работеща), аз бих избрал РАМ, който е балансиран, хубав велосипед. Не казвам, че драга не е хубав, но съм с известен опит около двете колела и препоръчвам РАМ.
Bombing for peace is like fucking for VIRGINITY!
Аватар
Gen4eca

Рейтинг: 1418

Мнениеот elzi4ka13 » Съб Мар 20, 2010 1:10 pm

Gen4eca написа:По принцип Rock shox е по-здрава (да не се чете като по-работеща), аз бих избрал РАМ, който е балансиран, хубав велосипед. Не казвам, че драга не е хубав, но съм с известен опит около двете колела и препоръчвам РАМ.

Още един глас за рама :agree:
elzi4ka13

Рейтинг: 1269

Мнениеот sailman » Съб Мар 20, 2010 6:19 pm

@elzi4ka13 - Девойче, преди няколко дена се чудеше какъв велосипед да си купиш, а сега почна хората да съветваш. Моля те, коментирай неща, за които имаш лични впечатления. Или поне обоснови по някакъв начин тея съвети/коментарии, дето ги даваш.
@Генчеца - Би ли споделил опита си "около двете колела", че иначе ми звучи леко куха тая твоя препоръка :popcorn:

По темата:
...клоня повече към Драга. Кажете какво мислитe ???

И двата велосипеда не са лоши и са сравнително балансирани сглобки. РАМ-а има по-добри спирачки (теоритично, щото аз от ББ5 не съм очарован) Шиманото съм го пробвал съвсем за малко, за да имам някакво адекватно мнение, но пък е с 180 мм. дискове, което е предимство в повечето случаи. Командите Х-5 на мене ми харесват повече от Аливиото (това пак е въпрос и на вкус)
Драга е с по-добра (и лека) рамка и по-читав монтаж. Имам предвид скоростната система, като изключа командите, ама това е по-скоро откъм удобство, не толкова до качество на работа.
Що се отнася до вилките Сънтура наистина е по-слабата, като механична здравина. Обаче ремонта и е елементарен и евтин, а съм виждал такива вилки оцелели доста години, ако са карани по предназначение. Освен туй горе-долу работи.
Дарта е здрава вилка, обаче работата и е съпоставима с колец...Там също може да се правят разни шашкънии, след които друго става, ама туй е друг разговор.
Шини, главини и гуми са по-добри при ZX 5 - цата.
Като цяло, смятам Драг ZX 5 за по-смислена покупка, да не говорим, че в момента е намален и цената му е идеална. Велосипеда с тази окомплектовка позволява бързо надграждане при нужда (като се смени вилката с нещо по-свястно, например)
Това е мнението ми.
Успех с избора, а най важното е каквото и да си купиш да му се радваш и да си го караш с кеф! :)
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот elzi4ka13 » Нед Мар 21, 2010 2:05 pm

sailman написа:@elzi4ka13 - Девойче, преди няколко дена се чудеше какъв велосипед да си купиш, а сега почна хората да съветваш. Моля те, коментирай неща, за които имаш лични впечатления. Или поне обоснови по някакъв начин тея съвети/коментарии, дето ги даваш.

Познавам човек с този рам. Много е доволен. А и е имал и други рамчета така, че...... Беше почнал като новак а сега. :bigeyes:
elzi4ka13

Рейтинг: 1269

Мнениеот ka6on. » Нед Мар 21, 2010 4:58 pm

за съжаление промоцита на РАМа е свършила и цената между двете колела вече е драстична. а и Sailman me наклони още повече към Драга.. така че в скоро време ще се похваля надявам се :)
ka6on.

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти