Suntour Epicon RLD15 VS. Recon Race Solo Air

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Suntour Epicon RLD15 VS. Recon Race Solo Air

Мнениеот martin89_vn » Съб Мар 06, 2010 9:49 pm

Имам само бегла(но мисля достатъчна) представа за цените на 2-те вилки, но поведението им е това което ме интересува! Хора с впечатления и от двата продукта да споделят наблюденията си относно поведението, поддръжката, здравината и износоустойчовастта на вилките! Благодаря на включилите се! :peace:
martin89_vn

Рейтинг: 1200

Re: Suntour Epicon RLD15 VS. Recon Race Solo Air

Мнениеот madsnake » Чет Мар 11, 2010 1:51 pm

Отскоро карам Епикона. Държи се доста прилично а аз съм си тежичък :) В сняг почва да работи по-мудно, но за цената си мисля, че е супер. Дъжд, кал - не му пречат особено. Относно износоустойчивост не мога да дам добро мнение, защото го имам от по-малко от месец. Гледайки изработката мисля, че няма да има грижи. Ако имаш парите все пак, мисля че знаеш коя вилка да избереш :D
Аватар
madsnake

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Пет Мар 12, 2010 11:48 pm

Карал съм и двете (Recon 351) по няколкостотин километра и във всякакви условия. Можеш да прочетеш подробните ми впечатления в съответните статии в сайта.
Като сравнение, вилките са от различен клас. Няма как да очакваш Epicon да е по-добрата. Но въпреки това тя е доста добра. Recon има една настройка в повече (за компресията, т.е. не е само заключване), като цяло работи малко по-добре и втулките й са по-добри, защото при Epicona в края на ползването се появи лек луфт.
От друго страна, Epicon RLD15 е най-добрата вилка, която съм пробвал в ценовия клас до 400 лв. - като тегло дори превъзхожда Recon, като работа е достатъчно добра, а като качество на семерингите и втулките, макар че се разхлопа леко, е много по-добре от по-евтините вилки на марката.
Така че в абсолютни стойности Recon е по-добрата, но като се вземе предвид и разликата в цената... трябва да решиш сам. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот axelmax » Съб Мар 13, 2010 3:05 am

Карах Рекон 351 солото,чудесно поведение,настройките си вършат работата.Епикон не съм карал,но оста е +.Мисля тази година да пробвам Дуролукс 160мм.Интересно ми е да видя напредъка .
До скоро се срамувахме да караме Сънтър. :D
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот martin89_vn » Сря Мар 17, 2010 4:22 pm

Мерси на всички и най- вече на Админ ;) Реших го още вчера! Капарирах си НОВИЯТ рам хт2(2010) с рекон под кормилото(не е като при колата да кажеш'' под капака'' ама пак става) :D Незнам дали ще е интересно на съфорумците, но въпреки липсата на информация по сайтовете новия модел вече се сглобява(и продава) и ако някой ме насочи каде ще е най- удачно може да пусна една тема с подробностите... :dontknow: :crazy:

До 10 дена си чакам новото колелце :eyebrow: :eyebrow: :eyebrow:
martin89_vn

Рейтинг: 1200

Мнениеот Inzagi » Сря Мар 17, 2010 8:55 pm

Ето тук ,но със снимки задължително ! Любопитно ми е да го видя модела за 2010 г
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот ICEonFIRE » Сря Мар 17, 2010 9:40 pm

martin89_vn написа:Мерси на всички и най- вече на Админ ;) Реших го още вчера! Капарирах си НОВИЯТ рам хт2(2010) с рекон под кормилото(не е като при колата да кажеш'' под капака'' ама пак става) :D Незнам дали ще е интересно на съфорумците, но въпреки липсата на информация по сайтовете новия модел вече се сглобява(и продава) и ако някой ме насочи каде ще е най- удачно може да пусна една тема с подробностите... :dontknow: :crazy:

До 10 дена си чакам новото колелце :eyebrow: :eyebrow: :eyebrow:

Страхотна новина!Вече няколко месеца нямам търпение за новия каталог на РАМ!Щом го вземеш веднага снимки! :beer:
"If you are going through hell, keep going"-Winston Churchill
"Dancing: the vertical expression of a horizontal desire"-George Bernard Shaw
"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand"-Woody Allen
Аватар
ICEonFIRE

Рейтинг: 1111

Мнениеот BlindVictim » Вто Мар 23, 2010 2:15 pm

А как се представя Epicon RLD15 спрямо Tora 302 U-turn? Интересува ме основно здравината, износоустойчивостта и поддръжката. Лошото при Epicon е, че трябва да се инвестира и в нова главина.

Някой има ли впечатления от Magura Odur? И дали си струва парите спрямо Epicon RLD15? http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 276&lang=2

Заделил съм за вилка около 400 лева, но ако се наложи бих събрал още. Вилката ще се монтира на Драг Онтарио.

Ще бъда благодарен за всякакъв тип съвети.
Аватар
BlindVictim

Рейтинг: 1205

Мнениеот psixopat » Вто Мар 23, 2010 7:17 pm

Значи аз карам тора 302.За сега съм много доволен.Карам я на РАМ АМ и няма проблеми.Но спрямо епикона не мога да правя сравнение.Епикона е доста по лек, въздушен е, но тората със сигурност е по-здрава.При епикона може евентуално да изпусне въздух, докато при тората няма такава вероятност.И все пак аз бих гласувал за тората, заради здравината и износоустйчивостта. :peace:
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот madsnake » Пон Мар 29, 2010 10:45 am

Ами аз карах 302ката на един приятел, нещо не съм очарован. Епикона е по-лек и по-мазно работещ според мен. Аз лично бих заложил на Епикона (както и направих). Все пак не може да се очакват и чудеса от вилка под 400 лв. така че... всеки да си прави изводите :)
Аватар
madsnake

Назад към Продукти за крос-кънтри