Scott Ransom 10 Carbon

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Scott Ransom 10 Carbon

Мнениеот Tonkata1 » Сря Мар 24, 2010 6:29 pm

Добър ден искам да разбера вашето мнение относно колелото...Какви са +-совете и минусите(ако има такива).Дали е слаба рамката,понеже е от карбон.И според вас какъв би бил средния ценови клас на едно такова колело втора употреба.Мисля да карам АМ основно,но също така ще го карам и по-агресивно.Та питам примерно,ако отида на сопот или някъде другаде с по-агресивна пътека дали ще трябва да ме е страх,че карам с карбонова рамка :)
Чакам вашите отзиви :wavey:
https://eshop.t-online.de/WebRoot/Store ... C01664.JPG

ПС : Също така има ли възможност да се сложи по-голям шок отзад ? :beer:
Tonkata1

Рейтинг: 1133

Re: Scott Ransom 10 Carbon

Мнениеот Ozzie » Сря Мар 24, 2010 7:10 pm

Това не е велосипед с който да караш на Сопот. Още повече на състезание!
И обясни моля, за какво ти е по- дълъг амортисьор (по принцип)?
Макар че силно ме съмнява на Ransom да може да се сложи какъвто и да е амортисьор, различен от оригиналния.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Tonkata1 » Сря Мар 24, 2010 7:18 pm

Ясно...Не ми трябва по-дълъг амортисьор,исках да разбера дали е възможно.Благодаря за отзива,а инче от какво би могла да се строши рамката ? :)
Tonkata1

Мнениеот STAFF » Сря Мар 24, 2010 7:19 pm

От малоумие.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
STAFF

Рейтинг: 1675

Мнениеот BRAMBARA » Сря Мар 24, 2010 7:46 pm

От малко по-силен удар с камък или нещо подобно защото карбонът не е издръжлив на удари :beer:
BRAMBARA

Рейтинг: 1014

Мнениеот hitar_potar » Чет Мар 25, 2010 1:44 am

Ozzie написа:Това не е велосипед с който да караш на Сопот. Още повече на състезание!
...

еее, за състезание то е ясно - ЙОК!!! но да отиде и да си се спуска по трасето, без да се опитва да постига звездни времена - аз не виждам проблем. не знам точно какво е положението с карбоновия матр'ял, но откъм ход на окачването не виждам никакъв проблем. аз по трасето съм се спускал със 130мм вилка и 152мм ход на рамката - верно не е много удачен избора отпред, но със задницата нямах никакви проблеми - при правилна настройка на окачването и 6-6,5 инча ход отпред и отзад ще са предостатъчни за НЕСЪСТЕЗАТЕЛНО каране на сопот. :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот Tonkata1 » Чет Мар 25, 2010 2:42 pm

hitar_potar написа:
Ozzie написа:Това не е велосипед с който да караш на Сопот. Още повече на състезание!
...

еее, за състезание то е ясно - ЙОК!!! но да отиде и да си се спуска по трасето, без да се опитва да постига звездни времена - аз не виждам проблем. не знам точно какво е положението с карбоновия матр'ял, но откъм ход на окачването не виждам никакъв проблем. аз по трасето съм се спускал със 130мм вилка и 152мм ход на рамката - верно не е много удачен избора отпред, но със задницата нямах никакви проблеми - при правилна настройка на окачването и 6-6,5 инча ход отпред и отзад ще са предостатъчни за НЕСЪСТЕЗАТЕЛНО каране на сопот. :agree:

Благодаря ти ! :) И ми остава само един въпрос : Къде са слабите места на рамката и от какво е възможно да се счупи,пукне ? При по-сериозно падане има ли някаква опасност ? :beer:
Tonkata1

Мнениеот axelmax » Пет Мар 26, 2010 5:00 pm

The Ransom has redefined the all-mountain category by increasing travel and reducing weight. The patented Equalizer TC shock offers three travel modes at your fingertips. Using the TracLoc lever, choose between lockout mode, Traction mode providing 90mm (3.5in) of travel, and full travel mode giving you 165mm (6.5in) of smooth travel.

http://www.scottusa.com/us_en/product/8 ... /ransom_10

Забеляза ли,шока?
По принцип ,може да си спуснеш всичко с нея ,то твърдаците не ги пренасят щъркели,ама да ходиш да спускаш с нея ,не ми се вижда нормално.И стига само за ход говорихте.Размерът има значение ,ама не съвсем :D

АМ и лек ДХ? Ти искаш леко ФР колело,ми се струва?
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот marsa » Пет Мар 26, 2010 5:07 pm

Ако паднеш с тая рамка на скороаст, баце, направо я отписвай! Ако не е я намериш разделена на две, то ще се раздели като се качиш отново на нея. С карбонова рамка се пада един път.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот bikerider » Пет Мар 26, 2010 5:53 pm

hitar_potar написа:но да отиде и да си се спуска по трасето, без да се опитва да постига звездни времена - аз не виждам проблем.

Ами опитай с карбонова рамка, падни няколко пъти... може и да видиш.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот hitar_potar » Пет Мар 26, 2010 7:52 pm

bikerider написа:
hitar_potar написа:но да отиде и да си се спуска по трасето, без да се опитва да постига звездни времена - аз не виждам проблем.

Ами опитай с карбонова рамка, падни няколко пъти... може и да видиш.

тук наблюгах на количеството ход, не на материала. за него съм писал, че не знам. :agree:
иначе за хода - достатъчно е за бавно каране. геометрията - зависи много от рамката, ама все някак се ядва, когато караш по-бавно и внимателно.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот codename47 » Пет Мар 26, 2010 9:38 pm

за тази цена за която е пуснато колелото в обявите мисля че само монтажът(най-високия монтаж "10") без рамката му е горе-долу толкоз...така че караш докато се счупи и взимаш нова рамка :)
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот Tonkata1 » Пет Мар 26, 2010 9:48 pm

Знам,че цената е смешна,то има вариант да си сложа отсега алуминий от друг Скот ... Иначе някъде около 3000 лв ми се искаше да му взема . :beer: Темата може вече да се заключи.
Tonkata1

Назад към All Mountain/Ендуро продукти