Мнение за курбели FSA

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнение за курбели FSA

Мнениеот atanasuzunov » Сря Мар 24, 2010 11:16 am

Здравейте,
Тъй като не можах да откиря теми свързани с курбели FSA, поради ограничеността на търсачката на форума (да се търсят думи с над 4 символа) :(, поствам това. Не бях сигурен дали точно тук трябва или в ендуро-форума, но все пак реших да е тук. Та... Имате ли отзиви и мнения за курбелите FSA (Full Speed Ahead)? Заслужават ли си пред другите марки Shimano и Truvativ (за един и същи клас)? Какво ще кажете за тяхната технология с изнесени лагери MegaExo спрямо аналогичнaтa на Shimano? Може ли да ми препоръчате модели на FSA, които да са от класа на Shimano Deore или SLX.
Благодаря предварително!
Take the best, fuck the rest!
Аватар
atanasuzunov

Рейтинг: 1200

Re: Мнение за курбели FSA

Мнениеот Inzagi » Сря Мар 24, 2010 3:56 pm

този модел е приблизително на цената на SLX-a

този е приблизително на цената на Deore-тo
Забелязах само че модела които отговаря на SLX-а като цена е малко по тежък
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот atanasuzunov » Чет Мар 25, 2010 12:19 am

Мерси за информацията! А ако все пак някой има отзиви за тези курбели нека пише :)
Аватар
atanasuzunov

Мнениеот _SoRa_ » Чет Мар 25, 2010 7:31 am

Поне за FSA коментарите в CRC не са кой знае колко положителни.
Тези които са приблизително колкото Shimano Deore, някой е писал, че са доста тежки.
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот ХристоС. » Пет Мар 26, 2010 1:26 am

Странно - никой не е споменал в тази тема RaceFace още :dontknow: Защо го правя? Защото наскоро и аз бях пред подобна дилема - бях се ориентирал към FSA K-FORCE LIGHT TRIPLE MEGAEXO, но като се поинтересувах повече се убедих, че моделът на RaceFace (а именно -Race Face Next SL), който в крайна сметка предпочетох, ги превъзхожда в няколко отношения:

1. По-ниско тегло (K-Force без BB са с 30 грама по-леки от Next SL с BB). RaceFace съвсем не се славят с най-леките плочи, но тези на FSA за сметка на това са сред тези с най-тежките (а алтернативи, освен поръчкови - няма).
2. С RaceFace могат да се ползват компоненти на / за Shimano (BB - примерно XTR е по-леко от оригиналното на RaceFace; плочи - 104BCD), докато FSA са доста повече „неподатливи на upgrade“; MegaExo, освен че е по-слабо разпространено, така и не открих отзиви да притежава някакви други съществени достойнства пред популярните системи.
3. Повечето модели на FSA са по-капризни по отношение на смяната на предавките, отколкото Shimano / RaceFace.
4. Визията на Next SL е по-добра от тази на К-Force (с уговорката, че визията за всеки е различно добра / лоша и много зависи от индивидуалните предпочитания).

Ясно ми е, че не избираш курбели от такъв клас въобще и не ти и предлагам Next като вариант, но в този ред на мисли по-горе - защо не погледнеш Deus, които като визия са много подобни на Next серията, по-леки са от Afterburner, Deore / XT и SLX, а имам спомен, че в Bike Center (Младост 1) гледах такива на много добра цена (380 лв.); ако ти идват все пак твърде скъпи - тогава според мен би било по-удачно да се спреш на Shimano SLX, понеже за тях важат всички изтъкнати предимства по отношение на съвместимостта и теглото, валидни и за цитираните продукти на RaceFace (по-евтините Evolve не ги слагам в сметката, те са прекалено тежки, не виждам причина да взимаш тях пред SLX).
The phoenix was reduced to ashes, from which a new, young, strong phoenix arises, reborn anew to live again.
_loading resurrection: complete
_starting rebirth: started
_metamorphosis: beta state
Аватар
ХристоС.

Рейтинг: 1511

Мнениеот atanasuzunov » Пет Мар 26, 2010 7:18 pm

Май няма да са FSA тогава :) Ще поразгледам и тези на RaceFace и ще реша :)
Мерси отново за отговорите!
Аватар
atanasuzunov

Назад към Продукти за крос-кънтри