Велоекипировка за 3-годишно момиченце?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Велоекипировка за 3-годишно момиченце?

Мнениеот EccentricMOTION » Вто Мар 23, 2010 8:27 pm

Здравейте! Изправен съм пред проблем, поради това се обръщам към Вас - компетентни и знаещи. Търся екипировка за 3-годишно момиченце, което наскоро се присъедини към обществото на колоездачите. Интересувам се от каска, налакътници, наколенки, ръкавички, всичко подходящо за нейната възраст. Проблема е, че това което открих е каска в Хипо за 50лв или комплект екипировка за 120лв, което значително надхвърля бюджета ми. :crazy: Може ли да ми предложите от къде да закупя посочената екипировка на приемлива цена.

ПП. Благодаря на Великов, забравих да отбележа че съм в София;
Последна промяна EccentricMOTION на Вто Мар 23, 2010 8:36 pm, променена общо 1 път
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Re: Велоекипировка за 3-годишно момиченце?

Мнениеот kvelikov » Вто Мар 23, 2010 8:33 pm

Ако си от София, отиваш в Джъмбо на бул. България и там със сигурност ще намериш протекторите.
За ръкавици може да импровизираш от някакви други, защото се съмнявам да има вело за толкова малки ръце.
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот Quiz » Вто Мар 23, 2010 8:43 pm

Каски за толкова малко момиченце (читави) има във Веломания и BAS, но по спомен цените не са по-различни. Имай предвид, че е добре да се мери от детето, защото вероятността да не му пасва добре или да не му е удобна е доста голяма.

Edit: Хм, току-що видях в сайта на BAS (не мога да прикача линк), че има детски каски на Vigor на цени около 30-40 лв.
Аватар
Quiz

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Вто Мар 23, 2010 10:13 pm

Имайте предвид, че от детска глава до детска глава има разлика. На моя син, още преди да навърши 3 години, му бяха малки всички детски каски. Наложи се да му купуваме юношеска.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот did » Вто Мар 23, 2010 10:14 pm

На тази възраст трябва само каска. Другото е излишно и създава лъжлива самоувереност.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот EccentricMOTION » Вто Мар 23, 2010 10:24 pm

did написа:На тази възраст трябва само каска. Другото е излишно и създава лъжлива самоувереност.

Точно на място взе участие в темата - каква каска би предложил - типична ХС каска или като тази, с която дъщеря ти участва в Мини ДХ?
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот did » Вто Мар 23, 2010 10:27 pm

Дъщеря ми участваше със скиорската си каска на 1 кръг заради студа. Тази неделя ще е с велосипедната си каска.

Дете на 3 години едва ли би карало в студ.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот STAFF » Сря Мар 24, 2010 10:23 am

Децата на три години са в състояние да карат в доста неблагоприятни условия, стига това да им доставя удоволствие. Именно за да се осигури тази предпоставка е необходима адекватна екипировка, която КАТЕГОРИЧНО не включва само каска.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
STAFF

Рейтинг: 1675

Мнениеот tanya » Сря Мар 24, 2010 10:31 am

Синът ми на 2г си караше с една най-обикновена каска, закупена от кварталния детски магазин.
Каската си му беше точно по мярка и както се вижда от снимка1 и снимка2 много добре изпълни функцията си при една негова човка.

Сега има нова специална велосипедна каска, но я получи на детското състезание на Узана, иначе още щеше да си е със старата.
Няма нужда от някаква специална екипировка. Все пак това дете кара по алеите и пътеките в парка, на паркинга пред блока... не се пуска по някакви стръмни и опасни пътеки. А наколенки и налакатници са напълно излишни. Синът ми през лятото е с постоянни разранени крака, но не от падане с колелото. Просто докато бяга блее, спъва се и пада. По тая логика трябва все с наколенки да ходи :D
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот did » Сря Мар 24, 2010 10:33 am

STAFF написа:Децата на три години са в състояние да карат в доста неблагоприятни условия, стига това да им доставя удоволствие. Именно за да се осигури тази предпоставка е необходима адекватна екипировка, която КАТЕГОРИЧНО не включва само каска.

И би ли обаснил какво включва?

Нямам предвид дрешките. Питам дали според теб има нужда от протектори. Аз като учих голямата дъщеря да кара, я бях накачулил с наколенки, налакътници, каска... По това време някъде бях писал, че според мен така трябва. Разни хора ми скочиха, че било излишно.

Сега уча малката с по-малко протекция и по друг начин и пак се оказва, че бъркам.

:dontknow:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот STAFF » Сря Мар 24, 2010 10:56 am

Аз пък имах предвид предимно дрехите. Но както и да е.

Не знам как е при момичетата, защото не съм произвеждал такива, но за момчетата препоръчвам наколенки и налакътници през първите две-три години - спомагат за избягване на ненужни и досадни охлузвания без да създават чувство за безсмъртие, просто защото са твърде крехки и смешни за подобно нещо. Да не говорим, че синините са си синини така или иначе... След този период всеки сам може да си решава дали му трябват протектори или не.
Аватар
STAFF

Мнениеот STAFF » Сря Мар 24, 2010 11:01 am

tanya написа:Синът ми на 2г си караше с една най-обикновена каска, закупена от кварталния детски магазин.
Каската си му беше точно по мярка и както се вижда от снимка1 и снимка2 много добре изпълни функцията си при една негова човка.

Ша ма прощаваш вуйно, ама тая "каска" от кварталния детски магазин нито е била по мярка на сина ти, нито му е била слагана както трябва, съдейки по фотото на аватара... Но да сте живи и здрави.
Аватар
STAFF

Мнениеот EmZo » Сря Мар 24, 2010 11:51 am

Моя съвет е да провериш във Веломания. Има най-различни по цветове и размери детски каски, които отговарят на стандарт за беозпастност и цената им е 19,90 лева. Също има и ръкавици за малки деца - пак различни разцветки и размери най-малките са за 4 годишни деца, но нищо не пречи да се пробва - цената им е 9,90. Също има и различни по размери детски комплекти налакътници с наколенки, на цена от 29,90, които също отговарят на стандарт за безопастност и са леки и удобни. Така всичко ще ти излезе около 60 лв. Най-добре ще е да се отиде на място с момиченцето за да пробва.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот tanya » Сря Мар 24, 2010 2:01 pm

@ staff, напълно по мярка си му беше ;) . На снимката я дърпа и се мъче да си я махне сам. Годиина по-късно все още не може сам да си закопчава и откопчава каската. А падането се получи като се опита да скочи от около 50см и съответно се преметна без глава. Мисля, че без каска щеше да се охлузи повече.
Относно другата екипировка и на мен ми е интересно какво точно визираш :dontknow:
Аз излизам да карам колело и съответно съм с екипировка за каране на колело. Малкият обаче не излиза да кара колело. Той излиза да играе и с него е и колелото. Има разлика. Покара 5-10 минути, зареже колелото и започне да прави нещо друго - пързалка, люлки, заравя се в пясъчника, топка и т.н. После казва, че пак ще покара, завърти няколко кръгчета и пак се захваща с друго. Лятото сме по 3-4 часа навън. Затова време той може да направи десетки цикли. Като каже, че ще кара, слагаме каската, като спре, я махаме и така. Представям си да правим цялата тази процедура n на брой пъти и с наколенки и с ръкавици. Въпреки, че ако някъде видя ръкавици, които биха му станали ще му взема, защото ще се радва, че има и той.
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот Alpina » Сря Мар 24, 2010 2:37 pm

staff имаше предвид аватара, а не снимките... та на него се вижда, че ремъка виси под брадичката му, което не е никак добре :beer:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот STAFF » Сря Мар 24, 2010 3:24 pm

tanya написа:...тиририрам...

Пак казвам, че детето ти носи малка и зле поставена/фиксирана каска. Това не е добре.

Що се отнася до другата екипировка, тя не се различава по нищо от стандартната екипировка за каране на велосипед освен по размера и някои други, предимно незначителни особености. Предимствата на бельото и дрехите от функционални материи, ръкавиците, раниците и прочие байкърски инвентар за деца са абсолютно същите, каквито са и при възрастните. Няма нищо чудно и сложно.
Аватар
STAFF

Мнениеот nahi » Сря Мар 24, 2010 4:02 pm

Аватар
nahi

Мнениеот teodorchy_sofia » Чет Мар 25, 2010 2:15 pm

Да не те излъжа...
В магазините на ДРАГ (в който и да отидеш, все ще имат) има по-голям избор на детски протектори, каски и прочие, за цени не съм сигурен.
Лично мое мнение е, че на детето не му трябват такива работи, поне на тази възраст. Дори и да и сложиш всички тези неща ти няма да избегнеш падането. Вярно, че ще го предпази от някакво малко охлузване, но е възможно да му е неудобно и т.н.
Т'ва е лично мое мнение. Според мен една каска й е предостатъчна.
viewtopic.php?f=16&t=76145 DARTMOOR !!!
GSM: 0885 74 58 10 - Теодор.
Аватар
teodorchy_sofia

Рейтинг: 1145

Мнениеот Frida » Чет Мар 25, 2010 8:40 pm

kvelikov написа:Ако си от София, отиваш в Джъмбо на бул. България и там със сигурност ще намериш протекторите.
За ръкавици може да импровизираш от някакви други, защото се съмнявам да има вело за толкова малки ръце.

Точно това би било голяма грешка... от там клечки за съби не бих си купила камоли каска за детето :rofl:
В магазините за колела ;) тази е от веломания за 25лв.
Изображение
Аватар
Frida

Рейтинг: 1323

Мнениеот codename47 » Вто Апр 06, 2010 4:44 pm

TAKMB Booklet.pdf
(1.34 MiB) 218 пъти
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Назад към Общ форум