Mongoose Otero 2010

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Mongoose Otero 2010

Мнениеот zafirovp » Чет Мар 25, 2010 7:57 pm

Здравейте,
от около 3-4 месеца обмислям да си взема такова колело. Ще се кара рядко понеже ще го нося на вилата ми, където ходя на всеки три месеца за по една седмица почивка. Проблема е че там пътя е много лош и има много камъни. Трябва ми нещо здраво. Някой вече има ли преки впечатления от модела? И за
какво е този QR на шока? Модела се споменава в 3-4 теми във форума но никаде няма достатъчно информация. Ако съм объркал раздела моля да ме извините но в раздел ''Начален клас'' пише до 900 лв а в магазина ми казаха че е за All Mountain.

http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 615&lang=2
http://www.mongoose.com/usa/eng/mtn/Pro ... Otero-Comp
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Re: Mongoose Otero 2010

Мнениеот dom1n3r » Чет Мар 25, 2010 9:13 pm

Здравей! :wavey: На твое място бих се насочил към твърдак. Защо ли? Защото на тази мекица компонентите не са много "арни" и не мисля,че ще живеят много :xx(: Погледни тук: http://screambikes.eu/velosipedi/velosi ... -disc.html макар и да е с XCR LO е по-добро от Монгуса,защото няма излишния "шок" пък и е здрав не е кой знай колко "кьорав". Пък и аз не намирам читава мекица за тези пари и бих избрал нещо твърдо, но ако не си съгласен поразгледай няколко модела мекици който ти допадат,научи нещо за тях . Когато дойде време за покупка може да избираш стига да си харесаш нещо :beer:
Човекът,който дели на нула и този,който може да удари циклоп между очите . :agree:
Аватар
dom1n3r

Рейтинг: 1126

Мнениеот Shady™ » Чет Мар 25, 2010 10:54 pm

Aaaa само да отбележа че цената е 990лв...Има нова цена, вече не е 1100...

*zafirovp QR-a на шока е за позоционирането на шока и съответно до промяна на хода и твърдостта на рамката без да е необходимо да имаш шестограми или да прехвърляш на други положения (дупки), а само отвърташ QR-a и нагласяш...

:beer:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот zafirovp » Чет Мар 25, 2010 11:03 pm

А добре освен шока други недостатъци има ли? Това не е проблем, бих се ''бръкнал'' още 100-150 лв. за някой хубав шок. Проблема е че от доста време съм с твърдак или нискък клас мекица и вече мисля да минавам на меко. Освен малки скоци (подобни на тези в Южния парк) и камъни няма да и давам много зор.
Аватар
zafirovp

Мнениеот kvelikov » Чет Мар 25, 2010 11:04 pm

Марката си я улучил!
Лошото е, че твърдаците на Монгъс нещо липсват в БГ тази година.
Аз съм с Tyax от 2009 и съм очарован.
Не знам защо си решил, че ти трябва "мекица", но ако е за "фацата", откажи се докато е време!
Твърда рамка със средно качество компоненти (поне вилката) ще ти излезе около 1000 лв., а ако направиш компромис със спирачките,
отиваш и до 800...

Успехи!
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот Shady™ » Чет Мар 25, 2010 11:13 pm

*dom1n3r Koлега я само ми кажи кое не му харесваш на :
- Машинни лагери на всяка точка от окачването
- Заден амортисьор с маслено смекчаване
- Регулируем ход на задницата и твърдостта
- Непрекъснатост на седалковата тръба - удобно и за въртене и за спускане
- Цена на цяло колело под 1000лв и с компоненти от среден клас, даже бих казал едни от най добрите в средният клас...
Да не става като реклама ама просто ми беше интересно какво друго трябва да пртежава едно хубаво колело с два амортисьора?! Вярно че вилакта е една обикновенна вилка с пружини и еластомери ама... За 100-150лв отгоре се слага някой Dart 3/Duro със всичко необходими насторйки... А друг недостатък не мога да изтъкна освен ако не търсим нещо професионално като качество,тегло и окомплектовка...

:agree:

*kvelikov То Оtero-то е като твоят TYAX само че им заден амортисьор..Горе-долу това е разликата, а щом си доволен от твоето - не виждам причина Otero-то да е по-зле....Само имаш по-горните предимства които съм изброил...
Аватар
Shady™

Мнениеот Admin » Пет Мар 26, 2010 9:18 am

@zafirovp
От една страна, в този ценови клас по принцип можеш да си намериш твърдак с по-добра окомплектовка, който ще е и по-лек. Т.е. това е традиционната препоръка.
От друга страна, ако наистина държиш на задното окачване, този велосипед ми се струва доста изгоден като цена и смислен като направа и функционалност, т.е. би бил добър избор за начален клас велосипед с двойно окачване. Имай предвид обаче, че скоро може би ще поискаш да го надградиш малко - на пръв поглед като кандидати за това виждам спирачките, вилката и задния амортисьор. И имай предвид, че едва ли можеш да очакваш някаква забележителна работа от окачването - просто ще ти е по-мекичко. ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот dom1n3r » Пет Мар 26, 2010 12:21 pm

@Shady мисля,че шока не е много удачен за тази рамка и не мисля че ще функционира :xx(: . Пък рамката е добра но мисля,че ще има нужда от друг щок.Знам,че е маслен но не му давам много живот . Всичко е добро,но иска малко ъпгреадване във шока. Не е лошо,но бих сложил друг шок. Кинд шок не са най-доброто за тая рамка :agree:
Човекът,който дели на нула и този,който може да удари циклоп между очите . :agree:
Аватар
dom1n3r

Рейтинг: 1126

Мнениеот axelmax » Пет Мар 26, 2010 4:33 pm

За тези парички би бил по-удачен твърдак (маслена вилка,монтаж,СПИРАЧКИ).
Иначе ,ще имаш колело с недостатаци във всяко едно отношение.Гледам го и няма нито едно нещо ,което да не подлежи на подмяна.Вилката е най- належаща(епикон(въздушна) или дарт биха добри попадения).Предната спирачка може да се подобри с подмянта на диска(до 180мм) и сътветния преходник(пробвай да стане още в магазина).Шокът епикон(въздушен),но трябва да разучиш дали е подходящ за окачването на рамката.Задължително търси неща с заключване на хода.
Може да го караш и така.Вилата ти не е ли обезопасена по-добре не го оставяй там. :agree:

@Shady™- алтус/SX4/Tektro Novela си е нисък клас :agree:
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Shady™ » Пет Мар 26, 2010 5:26 pm

SX4 си е доста добро..Алтус е "предният обтегач" само... А за задният - от 2 години са на пазара и няма 1 дефектен, а за вилката и аз подкрепям !
Иначе 100% е нормално твърдакът да е с по-добри компоненти - все пак е с по-евтина рамка и няма заден който да оскъпява...
Спирачките например за 40-50лв и се слагат например АВИД ББ5 и отпред и отзад а за 180мм ротор и преходник - сигурно 20-30лв...

:beer:
Аватар
Shady™

Мнениеот axelmax » Пет Мар 26, 2010 6:46 pm

Според стълбицата на Срам е нисък клас.Не съм казал ,че лошо или ,че са дефектни!Не съм го карал,признавам ;)

към автора

http://www.dirtragmag.com/print/article ... ff_reviews
http://www.mtbr.com/cat/bikes/xc-suspen ... 26crx.aspx

http://www.mongoose.com/usa/eng/mtn/Pro ... tero-Elite - вземи тази версия,ако имат (по добър обтегач,маслена вилка с заключване,по-хубав амортесьор,курбелите,хидравлични спирачки),ако я дадат на цените на дребно от сайта,ще се върже с твоя бюджет :agree:
Аватар
axelmax

Мнениеот zafirovp » Пет Мар 26, 2010 7:49 pm

Мерси за изчерпателните отговори. :beer: Момчето в магазина каза ще може да ми смени каквото искам. :D
Аватар
zafirovp

Мнениеот axelmax » Пет Мар 26, 2010 7:58 pm

Искам снимка ,ако го вземеш (в темата) :agree:
Аватар
axelmax

Мнениеот nikitzo » Пет Авг 19, 2011 10:58 am

Здрасти,

Притежавам въпросното колело. Още като ново направих следните подобрения:
1. Вилка Marzocchi MZ comp - 130 mm ход
2. Спирачки Avid BB7
3 Спирачни лостове Avid Speed dial 7
Предстоящо подобрение:
1. Заден въздушен шок.
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот Esoteric » Пет Авг 19, 2011 1:09 pm

nikitzo написа:Здрасти,

Притежавам въпросното колело. Още като ново направих следните подобрения:
1. Вилка Marzocchi MZ comp - 130 mm ход
2. Спирачки Avid BB7
3 Спирачни лостове Avid Speed dial 7
Предстоящо подобрение:
1. Заден въздушен шок.

а темата, че е на година и половина, почти, видя ли? ;)
Veni, vermini, vomini.
Аватар
Esoteric

Рейтинг: 1580

Мнениеот nikitzo » Пет Авг 19, 2011 5:09 pm

Esoteric написа:
а темата, че е на година и половина, почти, видя ли? ;)

Да!!!!
Проблем?
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Назад към All Mountain/Ендуро продукти