Проблем с вилка Marzocci

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с вилка Marzocci

Мнениеот Svilen1809 » Чет Мар 25, 2010 8:14 pm

Здравейте имам проблем с вилката на велосипеда си. Тя е Marzocci XC. Понеже преди друг се занимаваше с него, аз много си нямам представа. Можете ли да ми кажете колко трябва да бъдат "надути" амортисьорите, защото има опция да стане изцяло твърда, но въпреки това пада надолу по малко, а когато е мека, е еднакво мека независимо дали е на първа степен или или на пета. ( на 1 степен е най - мека а на 6 изцяло твърда, а на останалите междиино) поне така би трябвало да е. Ще прикача снимка, ще спомена че е карано в Австия и не е първа младост. И другото е че десния амортисьор омаслява малко повече от необходимото. Незная дали е сложена повече смазка или е заминал. Благодаря ви предварително.
Прикачени файлове
(6_of_9).jpg
(6_of_9).jpg (99.29 KiB) Прегледано 326 пъти
Svilen1809

Рейтинг: 1220

Re: Проблем с вилка Marzocci

Мнениеот TeDo_BaPHa » Чет Мар 25, 2010 8:19 pm

Врътките са за така наречената компресия, до заключване. Проблемите, които биха причинители до тук е, че изпуска въздух ако я надуваш и след известно време става по-мека, другата опция е ако я караш не достатъчно надута и само чрез врътките се опитваш да настроиш твърдост. Тя се помпи със специална помпа за амортисьори. А това, че не ти работят врътките бих свързал с липса на масло във вилката :).
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот Svilen1809 » Чет Мар 25, 2010 8:22 pm

TeDo_BaPHa написа:Врътките са за така наречената компресия, до заключване. Проблемите, които биха причинители до тук е, че изпуска въздух ако я надуваш и след известно време става по-мека, другата опция е ако я караш не достатъчно надута и само чрез врътките се опитваш да настроиш твърдост. Тя се помпи със специална помпа за амортисьори. А това, че не ти работят врътките бих свързал с липса на масло във вилката :).

Врътките работят но въпреки това амотрисьорите падат надолу дори единия омаслява. Ще пробвам да ги "надуя" само незная до колко бара. Мерси все пак
Svilen1809

Рейтинг: 1220

Мнениеот veskoz » Сря Мар 31, 2010 3:25 pm

Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик