Проблем с Marzocchi 888 '04

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с Marzocchi 888 '04

Мнениеот tanec » Съб Апр 03, 2010 6:59 pm

Имам един проблем с вилката, която дойде с колелото ми.
Проблемът е следният:

Вилката разполага с настройка за рибаунд и компресия. Всичко с настройването на рибаунда е наред, но има проблем с настройката на компресията! Врътка която се намира на левия ботуш може да се върти до безкрай и в двете посоки, безтова да повлияе по някъв начин на поведението на вилката!
Искам да попитам дали някой се е сблъсквал с подобен проблем и как го е решил!

Другото проблемче е ,че първите 1-2 см. от хода вилката влиза "насечено". Предполагам, че е необходимо да се смени маслото за да се реши този проблем, но ако греша нека някой ме поправи :agree:

Благодаря предварително на отзовалите се!
Аватар
tanec

Рейтинг: 1992

Re: Проблем с Marzocchi 888 '04

Мнениеот bikerider » Съб Апр 03, 2010 7:04 pm

Най-вероятно шиша се е саморазвил и е потънал надолу. Що се отнася до насечения ход - ако наистина е само в началото, провери дали вилката не е усукана. Ако ли е съвсем леко, сигурно има натрупана мръсотия под прахоуловителя. Ако е това просто изчисти и смажи с тънка грес семеринга или друга подобна подходяща смазка.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот tanec » Нед Апр 04, 2010 9:30 am

Ще отворя да я почистя и да сменя маслото. Ако имам партньор в операцията, който може да ми асистира със снимане, ще пусна снимките тук и ако реша проблема ще напиша как ;)
Аватар
tanec

Мнениеот tanec » Вто Апр 06, 2010 2:27 pm

Проблема се оказа в капачката която, се върти (за настройката). Вероятно предишния собственик е бил доста небрежен! Шестограма, който държи капачка явно не е бил достатъчно затегнат и капчката не е контактувала добре със шестостена, който се намира под нея. Това е довело до заглаждане на повърхността,приплъзване и невъзможност да се настройва компресията! Временно решени за настройването е малък камък от гидоре!

ПП. Нямах възможност да направя снимки! Ако се появи апарат ще покажа нагледно къде е бил всъщност проблема!
Аватар
tanec

Назад към Веломеханик