Тема за тъпи въпроси

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: Тема за тъпи въпроси

Мнениеот hold.on » Чет Апр 08, 2010 10:05 pm

lastborn написа:Защо казваме "С извинение на масата". Какво сме и направили на масата че да ни извинява :dontknow:

Аз мисля, че би трябвало да е "С извинение, на масата,...".Т.е. чрез запетаята изразяваме "на масата" като обстоятелствено пояснение за местоположение и следователно се извиняваме, че го казваме когато сме седнали на масата...Поне така аз си го обеснявам. :idea:

Иначе on-topic: Защо, когато през главата ми мине мисълта, че света не е толкова лош, веднага някой ме обеждава в обратното?Някой знае ли?..Интерестното е, че когато ми се случи нещо хубаво мисля, колко лошо ще последва! :dontknow:
Аватар
hold.on

Рейтинг: 1205

Мнениеот SeSSion » Чет Апр 08, 2010 10:26 pm

Как мога да си изкарам това ограденото(за плеъра бутоните), само че за Nokia 5800 Xpress Music? (ако е възможно)
SeSSion

Рейтинг: 2000

Мнениеот lastborn » Чет Апр 08, 2010 11:21 pm

hold.on написа:
lastborn написа:Защо казваме "С извинение на масата". Какво сме и направили на масата че да ни извинява :dontknow:

Аз мисля, че би трябвало да е "С извинение, на масата,...".Т.е. чрез запетаята изразяваме "на масата" като обстоятелствено пояснение за местоположение и следователно се извиняваме, че го казваме когато сме седнали на масата...Поне така аз си го обеснявам. :idea:

Иначе on-topic: Защо, когато през главата ми мине мисълта, че света не е толкова лош, веднага някой ме обеждава в обратното?Някой знае ли?..Интерестното е, че когато ми се случи нещо хубаво мисля, колко лошо ще последва! :dontknow:

А ти да не мислиш че в тая тема точно този въпрос е сериозен ? :D иначе на твоя въпрос отговора според мен е лесен ... българия, българи, черногледство. Така си го обяснявам аз :)
Аватар
lastborn

Рейтинг: 1169

Мнениеот lastborn » Чет Апр 08, 2010 11:26 pm

SeSSion написа:Как мога да си изкарам това ограденото(за плеъра бутоните), само че за Nokia 5800 Xpress Music? (ако е възможно)

Незнам от къде, но дори и да го намериш мисля че няма да е легално/оригинално и ще трябва да си хакваш телефона ... моя телефон все още не съм решил да го хаквам, незнам и как, но не мисля че е добре за самия телефон да се прецаква ... btw моя телефон е 5530 Xpress Music и мисля че оригиналните му работи са си наи добри :) просто другите ще товарят малко повече (поне аз така си мисля)

П.С: сори за двоиния пост =]
Аватар
lastborn

Рейтинг: 1169

Мнениеот DenisMutlu » Пет Апр 09, 2010 12:38 am

lastborn написа:
SeSSion написа:Как мога да си изкарам това ограденото(за плеъра бутоните), само че за Nokia 5800 Xpress Music? (ако е възможно)

Незнам от къде, но дори и да го намериш мисля че няма да е легално/оригинално и ще трябва да си хакваш телефона ... моя телефон все още не съм решил да го хаквам, незнам и как, но не мисля че е добре за самия телефон да се прецаква ... btw моя телефон е 5530 Xpress Music и мисля че оригиналните му работи са си наи добри :) просто другите ще товарят малко повече (поне аз така си мисля)

П.С: сори за двоиния пост =]

ЛОЛ
Ама хич ви няма да проверявате за софтуер в Нокиа.ком ;)
Това е новия софтуер за 5800XM променя някои неща, това което е оградено на снимката е плейъра ти когато си в "десктоп мод" докато слушаш музика, а горе където с стария софтуер можеш да добавиш само 4 снимки и номера на новия можеш да си набухаш целия указател :)
Вариантите за инсталиране са 2:
1.Update using your device
Key *#0000# into your phone's home screen.
Select Options > Check for updates.
Follow the on-screen prompts until your update is complete!
2. Втория вариант е през компютъра влизате пак в сайта на нокиа влизате в Поддръжка попълвате в търсачката модела на телефона и излиза това което го има available за даунлоуд. Файла е малък и представлява нещо като инсталатор за телефона. Като се инсталира на компютъра изисква да включите телефона към компютъра и започва голямото даунлоадване и ъпдейтване на софтуера.
Не би трябвало да отнеме повече от 10-15 мин с вариант 2 ;) Успех.

Ако имате българско меню, след инсталацията няма да го имате ;)
Аватар
DenisMutlu

Рейтинг: 1327

Мнениеот 25thframe » Пет Апр 09, 2010 6:23 am

Това по принцип за Nokia / Symbian ли го казваш или за конкретния модел / firmware?
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот SeSSion » Пет Апр 09, 2010 10:09 am

@DenisMutlu За такъв начин говорих или от настройките, но явно ще трябва да си обновявам софтуера. Блгодаря!
SeSSion

Мнениеот DenisMutlu » Пет Апр 09, 2010 11:12 am

25thframe написа:Това по принцип за Nokia / Symbian ли го казваш или за конкретния модел / firmware?

За всички модели има support но не знам дали за всички има нов софтуер :) Провери и виж ;)
Направи онзи номер от вариант 1 ;)
Аватар
DenisMutlu

Мнениеот SeSSion » Пет Апр 09, 2010 11:57 am

Инсталирах с най- новия софтуер, който намери. Сега съм с 40.0.005, но все още имам български, а и тези бутонине са се показали и пак е мога да нмеря как да ги изкарам. Направих го по първия начин.
SeSSion

Мнениеот DenisMutlu » Пет Апр 09, 2010 12:01 pm

SeSSion написа:Инсталирах с най- новия софтуер, който намери. Сега съм с 40.0.005, но все още имам български, а и тези бутонине са се показали и пак е мога да нмеря как да ги изкарам. Направих го по първия начин.

Кои бутони? Ако говориш за тези от музиката -> пускаш си музиката от плейъра -> докато си свири натискаш червеното копче -> Открихме Америка :)
Аватар
DenisMutlu

Мнениеот SeSSion » Пет Апр 09, 2010 12:08 pm

На мен ми се появява името на песента и отсрани дали е на пауза или е пусната. Не ми се показват бутните.
SeSSion

Мнениеот did » Пет Апр 09, 2010 12:17 pm

Защо ексцентричното движение пише толкова рядко в тази тема?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот boriss13 » Пет Апр 09, 2010 12:21 pm

did написа:Защо ексцентричното движение пише толкова рядко в тази тема?

:lol2:
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот azze » Пет Апр 09, 2010 3:18 pm

did написа:Защо ексцентричното движение пише толкова рядко в тази тема?

А защо аз пиша толкова често? :D "Search found 108 matches: +тъпи +въпроси" 108 коментара тук! :bigeyes:
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот DenisMutlu » Пет Апр 09, 2010 4:15 pm

SeSSion написа:На мен ми се появява името на песента и отсрани дали е на пауза или е пусната. Не ми се показват бутните.

Мисля, че е най-добре ако си го ъпдейтнеш софтуера от компютъра защото аз така направих и при мен всичко е наред, не съм слагал нищо допълнително :)
Аватар
DenisMutlu

Мнениеот daf4ov » Пет Апр 09, 2010 6:01 pm

azze написа:А защо аз пиша толкова често? :D "Search found 108 matches: +тъпи +въпроси" 108 коментара тук! :bigeyes:

Вземи си поука и пиши по-малко :)
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот 25thframe » Съб Апр 10, 2010 4:19 pm

DenisMutlu написа:Провери и виж

Благодаря, но аз не питах това, а ти направих забележка, защото това което си написал с големи червени букви, не е така, или не винаги е така ( затова питах дали говориш за конкретен софтуерен пакет ). Има едни неща наречени продуктови кодове и едно друго нещо, наречено брандиране, от които зависи езиковия пакет и това дали след ъпдейт, ще има промяна в него. Хубаво е преди да пишеш с такъв шрифт и цвят, да си сигурен в това което казваш. :)

DenisMutlu написа:Мисля, че е най-добре ако си го ъпдейтнеш софтуера от компютъра.

A ето за това си напълно прав !
Последна промяна 25thframe на Съб Апр 10, 2010 4:22 pm, променена общо 1 път
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Апр 10, 2010 6:03 pm

По желание на @did:
1. Защо задната спирачка /Juicy 3/ ми закача в диска? Монтирах преходника, след това при монтажа на калипера стиснах ръкохватката да 'хване' спирачката и затегнах болтовете, които фиксират апарата към преходника. Шайбите са по две между апарата и преходника и две между апарата и болта, който го пристяга. Две седмици каране и още стърже проклетия диск... какво да го правя? Спирачката има ли болт за регулиране на накладките като при механиките?
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот DenisMutlu » Съб Апр 10, 2010 7:59 pm

@25thframe Аз си ъпдейтнах софтуера на 5580XM от компютъра и ми изчезна БГ менюто.
На още една позната пак е така но тя си е изтеглила някакъв езиков пакет или нещо такова и си го е оправила, а за мен няма значение дали ще е БГ или Английски. Но предположих, че на всички става така като си сложат новия софтуер и се извинявам за грешката ако не е така :)
Аватар
DenisMutlu

Мнениеот Inzagi » Съб Апр 10, 2010 9:08 pm

EccentricMOTION написа:По желание на @did:
1. Защо задната спирачка /Juicy 3/ ми закача в диска? Монтирах преходника, след това при монтажа на калипера стиснах ръкохватката да 'хване' спирачката и затегнах болтовете, които фиксират апарата към преходника. Шайбите са по две между апарата и преходника и две между апарата и болта, който го пристяга. Две седмици каране и още стърже проклетия диск... какво да го правя? Спирачката има ли болт за регулиране на накладките като при механиките?

И аз имам същия проблем с моите Juicy 3 .Аз направих нещо което не е добро решение, но поне диска сега не ми стърже в калипера.Развих болтовете на преходника и преместих леко калипера така че да не стърже в диска ,но сега диска трие доста силно в едната накладка без да съм натиснал спирачката.Скоро време ще закарам колелото да го оправят в някои магазин за колела :)
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот SeSSion » Съб Апр 10, 2010 10:10 pm

DenisMutlu написа:@25thframe Аз си ъпдейтнах софтуера на 5580XM от компютъра и ми изчезна БГ менюто.
На още една позната пак е така но тя си е изтеглила някакъв езиков пакет или нещо такова и си го е оправила, а за мен няма значение дали ще е БГ или Английски. Но предположих, че на всички става така като си сложат новия софтуер и се извинявам за грешката ако не е така :)

Аз този пакет го имам отдавна, може би заради това съм на български още, но тези бутони така и не се показаха.
SeSSion

Мнениеот DenisMutlu » Съб Апр 10, 2010 10:34 pm

Изтегли си програмката която е за Upgrade from PC.
Nokia Software Updater се казва и си направи нормален ъпдейт и ще ти се покаже.Няма вариянт да си с новия софтуер и да не ти излизат бутоните :)
Аватар
DenisMutlu

Мнениеот msniki » Нед Апр 11, 2010 9:30 am

Колко процента грайфер е това ?
Изображение
:dontknow:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот dEcLiNe » Нед Апр 11, 2010 10:11 am

msniki написа:Колко процента грайфер е това ?
:dontknow:

Ми не мгоа да кажа с точност, но между 51.255 и 51.3!
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот daf4ov » Нед Апр 11, 2010 10:44 am

По-добре питай колко % липсват? :censored: :lol:
Гледам ден след ден и ти се чудя на тъпотията...
Аватар
daf4ov

Мнениеот msniki » Нед Апр 11, 2010 12:49 pm

daf4ov написа:

По-добре питай колко % липсват? :censored: :lol:
Гледам ден след ден и ти се чудя на тъпотията...

Нали е тъп въпрос какво искаш?????
Да,верно грешка че питах в проценти.
Не те питах тебе нарочно.....
:crazy:
Аватар
msniki

Мнениеот daf4ov » Нед Апр 11, 2010 12:54 pm

Друго исках да кажа с това ама прекалено тънко съм го казал явно...
Аватар
daf4ov

Мнениеот DTD » Нед Апр 11, 2010 12:58 pm

Що не пита мен, аз обичам процентите.
Тая гума е на 62.94837%, карана е по чакълест терен и намокрена за да изглежда повече грайфера, карана е от 63кг човек, кълвана от ямболски пуйки.

Като гледам така е 42а 2.5 и човека обича десните завои /хвала за което/ Също трябва да отбележа, че данните са приблизителни, понеже всичко е измерено със джобен

идиото-угодител, професионалния е счупен... кво да се прави... много идиоти. :agree:
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот boriss13 » Нед Апр 11, 2010 1:02 pm

Аз като гледам е 30% гума, 70% вазелин....
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот msniki » Нед Апр 11, 2010 1:07 pm

Добре де колко пъти да повторя
Сгреших че съм питал в проценти
Аре стига сте се заяждали .
:banghead:
Аватар
msniki