Shockblaze R7 ELITE или RAM HT.2

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Shockblaze R7 ELITE или RAM HT.2

Мнениеот icebobo » Пон Апр 12, 2010 9:28 am

Здравейте на всички участници във този форум.Искам да подчертая че съм начинаещ в колоезденето,занимавам се със друг спорт но съм се запалил по XC.От няколко седмици се интересувам и попрочетох доста теми от форума ,но чак сега се регистрирах,за да поискам вече помощ при окончетелното си решение.Първо да кажа че съм 179см.и 88кг 39години :) .Сметнах си ,че номера на рамата трябва да ми е 19".Мисля да карам предимно кроскънтри,и да правя леки спускания за вдигане на адреналина но в никакъв случай не мисля да прекрачвам границите на разумното.Разбрах също че ефтиното после излиза скъпо и затова избрах малко по скъпи модели но окомплектовката им е различна едната е със Sram а другата Deore.
1.Понеже не съм достатъчно компетентен да сравня съответните класове на двете марки окомплектовки ще ви помоля за коментар.
2.Какво ви е мнението за този велосипет на Shockblaze,защото за тази марка няма много писано.
3.На снимката на на Shockblaze-то се вижда че заключването на вилката е от кормилото ,възможно ли е за този модел вилка?
Посочвам и двата линка за посочените колела:
http://www.shockblaze.com/scheda.asp?co ... ,0,01.html
или
http://www.ram-bikes.com/ht2.html
Благодаря предварително на отзовалите се! :beer:
Не е яко да си готин,готино е да си як!
icebobo

Рейтинг: 1265

Re: Shockblaze R7 ELITE или RAM HT.2

Мнениеот masada » Пон Апр 12, 2010 10:46 am

shockblaze :beer:
masada

Рейтинг: 1035

Мнениеот Sucker » Пон Апр 12, 2010 6:33 pm

Изобщо се чудя иска ли питане или пък сравнение м/у двете ? :rofl: :dontknow:
Sucker

Рейтинг: 1087

Мнениеот icebobo » Пон Апр 12, 2010 7:29 pm

Sucker написа:Изобщо се чудя иска ли питане или пък сравнение м/у двете ? :rofl: :dontknow:

В какъв смисъл?Shockblaze-то ми се струва по добрия избор,но тука във форума прочетох и доста добри мнения за RAM-а.Пък най съм очарован от този модел:
но тука сумата става 1760 лв.Докато предните два модела цената е около 1300лв. :dontknow:
icebobo

Мнениеот hitar_potar » Вто Апр 13, 2010 1:03 am

абеее, хората, даващи съвети в тая тема - не ви знам кви сте, но ми звучите като лапетии.
айсбобо, имай впредвид, че тия шокблейзове изглеждат като XC машини - в смисъл стават само за XC, особено с тези вилки по 80-100мм ход. а и рамките изглеждат като това да им е максимума. рам ХТ2 е по-универсална, гаранцията е до 130мм, но рамката без проблем издържа и 140мм, като дори има хора (аз съм един от тях), на които така им е най-удобно.
напълно възможно е вилката на първия шокблейз да се заключва от кормилото, има я тая опция. но не е нещо кой знае кво, вече и далеч по-евтини вилки я имат.
според мен правилния избор за теб е рама, но с уговорката, че още при покупката ще се възползваш от възможността да си смениш вилката - от БАС просто ще смъкнат ОЕМ-ския Дарт и ще ти сложат някоя Рок Шокс Тора със 130мм. повечето версии на Тора се предлагат с Ю-търн система, която смъква вилката на 85мм ход и така можеш да въртиш още по-ефективно. в същото време пълния ход от 130мм е доста по-универсален. предполагам, че на твойта възраст няма да гониш състезателни резултати... а дори да гониш, нищо не пречи да ползваш и рама за целта. :D :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот Loxxxly » Вто Апр 13, 2010 9:20 am

hitar_potar написа:Според мен правилния избор за теб е рама, но с уговорката, че още при покупката ще се възползваш от възможността да си смениш вилката - от БАС просто ще смъкнат ОЕМ-ския Дарт и ще ти сложат някоя Рок Шокс Тора със 130мм. повечето версии на Тора се предлагат с Ю-търн система, която смъква вилката на 85мм ход и така можеш да въртиш още по-ефективно. в същото време пълния ход от 130мм е доста по-универсален. предполагам, че на твойта възраст няма да гониш състезателни резултати... а дори да гониш, нищо не пречи да ползваш и рама за целта. :D :agree:

Също според мен РАМ-а е по-правилния избор. Аз съм с точно твоя ръст/кг. и 19 ми заспа. Както казаха сменяш вилката (аз смених и главините) и имаш колело търпящо дори издевателства над него :D
Аватар
Loxxxly

Рейтинг: 1200

Мнениеот icebobo » Вто Апр 13, 2010 9:24 am

hitar_potar написа:според мен правилния избор за теб е рама, но с уговорката, че още при покупката ще се възползваш от възможността да си смениш вилката - от БАС просто ще смъкнат ОЕМ-ския Дарт и ще ти сложат някоя Рок Шокс Тора със 130мм. повечето версии на Тора се предлагат с Ю-търн система, която смъква вилката на 85мм ход и така можеш да въртиш още по-ефективно. в същото време пълния ход от 130мм е доста по-универсален. предполагам, че на твойта възраст няма да гониш състезателни резултати... а дори да гониш, нищо не пречи да ползваш и рама за целта. :D :agree:

hitar_potar,благосаря ти много за мнението което е ценно за мене,но незнам дали не си забелязал че вилката shockblaze-то си е по окомплектовка R.S Tora SL R.L,за модел R7 ELITE.А вилката на модел R7 TEAM е R.S Reba SL R.L(отлична , лека вилка и заради нея много се блазня да похарча още пари :banghead: )Мисля че и на двете вилки хода им е до 130мм,поправете ме ако се лъжа!В случая с RAM ше трябва да доплатя да ми сложат тази вилка която shockblaze-то си е окомплектован с нея.Относно дали рамата на shockblaze-то и изчислена за вилка до 130мм изобщо си нямам представа.Къде мога да прочета повече за тези вилки ,какво означава това съкращение SL R.L?
icebobo

Мнениеот Ozzie » Вто Апр 13, 2010 9:36 am

SL е модификацията
R.L. - remote lock - дистанционно заключване / отключване на вилката от кормилото, посредством лост / бутон.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот icebobo » Вто Апр 13, 2010 9:45 am

Ozzie написа:SL е модификацията
R.L. - remote lock - дистанционно заключване / отключване на вилката от кормилото, посредством лост / бутон.

Благодаря много за бързия оговор,тъкмо питах чичо гугъл. :) А твоето лично мнение какво е?Виждам че си отдавна във този спорт и мнението ти ще е решаващо за избора ми!
icebobo

Мнениеот hitar_potar » Вто Апр 13, 2010 9:57 am

здр, мисля, че SL версиите на Тора и Реба бяха само до 100мм ход, а ако искаш повечко ход, трябва да се насочиш към друга Тора/Реба. рових из сайта на Шокблейз, но никъде не мога да изнамеря инфо. само за рамките, та казвам само каквото виждам: и двата байка изглеждат добре с SL версиите, демек геометрията им е перфе. затова си мисля, че са насочени само и единствено към XC-то. не мисля, че ти трябва такъв байк. или по-скоро, САМО такъв байк. :D при рама трябва да доплатиш, да - но мисля, че ще те чарджат само 100-ина лева отгоре, ако избереш Тора 289/302 с Ю-търн. с нея получаваш възможност, като смъкнеш хода й, да постигнеш геометрия за въртене, близка до тази на Шокблейз - смъкната предница и дигната седалка :agree: . а като искаш да си бръмчиш из града просто ей така, вилката си я държиш на 130мм и ти е перфе. просто 100мм ход на вилката не стига за нищо освен шосейни преходи и много лекинко XC. :idea: другия плюс на рам е, че можеш да си избереш боята на байка при закупуването му, а дори можеш, сруще минимално заплащане, да ги помолиш да боядисат по някакъв шантав начин рамката. :agree:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот ХристоС. » Вто Апр 13, 2010 12:06 pm

hitar_potar написа:просто 100мм ход на вилката не стига за нищо освен шосейни преходи и много лекинко XC.

Позволи ми да не се съглася! 100mm ход са напълно достатъчни за всякакви XC карания, а много от професионалните (състезателните) XC вилки се предлагат и с 80mm ход, който също рядко е недостатъчен. От твоите думи човек би си извадил заключението, че 100mm едва ли не стават само за равно, но пък даже в града е удобно да караш със 130 - 140mm... За мен ВСЯКА вилка с по-голям ход от 100mm е AM ориентирана вече. Карал съм Tora 302 U-turn (130mm) - изключитено тежка вилка, която според мен по никакъв начин не попада в XC класа, отделно е твърде нечувствителна към по-малки неравности, чудесна е за по-големи drop-ове - които не са основен елемент от XC.

От рамките, която и да вземеш - няма да сбъркаш, но и аз като hitar_potar бих ти препоръчал да отидеш в BAS и да се уговориш да смениш Dart-a с Reba срещу доплащане, както и гумите - High Roller не гуми са за XC. Рамките ми се струват напълно равностойни, някои от компонентите по HT.two ми допадат повече (което си е вече и въпрос на лични предпочитания донякъде, от един и същ клас са), но със сигурност RAM-а би могъл да персонализираш по-добре спрямо нуждите си, а и сервизното обсужване в BAS със сигурност е на високо ниво.
The phoenix was reduced to ashes, from which a new, young, strong phoenix arises, reborn anew to live again.
_loading resurrection: complete
_starting rebirth: started
_metamorphosis: beta state
Аватар
ХристоС.

Рейтинг: 1511

Мнениеот icebobo » Вто Апр 13, 2010 12:36 pm

Това със сервиза в BAC не е съществен момента,защото съм доста далече от София и надали ще тръгна на сервиз във BAC.Но задължително ли е в BAC да поръчам промените?Не може ли директно в RAM да стане при окомплектоването?
icebobo

Мнениеот ХристоС. » Вто Апр 13, 2010 1:05 pm

А, щом не си от София - промените вероятно можеш да ги уточниш с търговеца, от когото закупуваш велосипеда, просто RAM е търговска марка на One Distribution, които са собственици и на BAS Shop, затова и такова бе предложението ми - да има възможно най-малко „брънки“ по веригата (:
The phoenix was reduced to ashes, from which a new, young, strong phoenix arises, reborn anew to live again.
_loading resurrection: complete
_starting rebirth: started
_metamorphosis: beta state
Аватар
ХристоС.

Рейтинг: 1511

Мнениеот hitar_potar » Вто Апр 13, 2010 1:12 pm

ХристоС. написа:
hitar_potar написа:просто 100мм ход на вилката не стига за нищо освен шосейни преходи и много лекинко XC.

Позволи ми да не се съглася! 100mm ход са напълно достатъчни за всякакви XC карания, а много от професионалните (състезателните) XC вилки се предлагат и с 80mm ход, който също рядко е недостатъчен. От твоите думи човек би си извадил заключението, че 100mm едва ли не стават само за равно, но пък даже в града е удобно да караш със 130 - 140mm... За мен ВСЯКА вилка с по-голям ход от 100mm е AM ориентирана вече. Карал съм Tora 302 U-turn (130mm) - изключитено тежка вилка, която според мен по никакъв начин не попада в XC класа, отделно е твърде нечувствителна към по-малки неравности, чудесна е за по-големи drop-ове - които не са основен елемент от XC.

извинявам се, май съм се изразил неточно. :D това, което имам впредвид е, че вилка с до 100мм ход става за всякакви XC преходи... но само XC преходи. лично на мен, като един по-тонтурест представител на явлението "идиот на колело", тези 100мм са ми недостатъчни, щото освен въртенето по шосе и някоята друга лека черна пътечка, често ми се случва от шосето да се пусна по нещо по-така и да ми потрябват 120-140мм ход, иначе ше ботъм-аутна няколко пъти вилката. :boggled: гледам, че айсбобо е горе долу моите кила, така че предполагам при него няма да е много по-различно. това, което имам впредвид е да си вземе рама и с малко по-голяма вилка да го направи една по-универсална машина. :agree: ХристоС, новите реба нямаха ли версия със 140мм? е това ще е перфе според мене. :D
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Pr3d4t0R » Вто Апр 13, 2010 4:53 pm

Рамките въобще не са равностойни - Shockblaze-a e двойно кован и най-вероятно по-лек (не ми се рови да проверявам колко точно).

Хубава вилка със 100 мм ход каквато е Реба е напълно достатъчна за твърдак. Аз съм с Race модела, който има повече настройки от SL. Ако толкова се държи на хода се слагат спейсъри и готово (има подробни инструкции в нета).

Аз лично карах ХТ2 с Епикон 140 мм и сега съм с хубава ХС рамка със 100 мм Реба - въобще не могат да се сравняват двете конфигурации, чувството е накратко казано все едно от Опел Корса съм се прехвърлил на Порше Боксер : - ) Надолу съм даже по-уверен от преди, а нагоре стана значително по-лесно.
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот did » Вто Апр 13, 2010 4:57 pm

hitar_potar написа: лично на мен, като един по-тонтурест представител на явлението "идиот на колело", тези 100мм са ми недостатъчни, щото освен въртенето по шосе и някоята друга лека черна пътечка, често ми се случва от шосето да се пусна по нещо по-така и да ми потрябват 120-140мм ход, иначе ше ботъм-аутна няколко пъти вилката.

Това, колко лесно ще сгънеш вилката докрай, няма много общо с хода. Просто вилка със 100 мм ход не трябва да я настройваш така, че да прави пълни 100 мм от някакво си минаване през камъни. Истинският ход винаги е само част от този, който пише като максимум, освен ако не искаш често да ходиш на профилактика на карантиите на вилката.

Тия препоръки за спирачки с 210 мм дискове, гуми 2.5, вилки 130-140мм и т.н. за XC почват да дразнят. При 10 часа каране в планината лекотата и правилната позиция на въртене са по-важни от многото ход, многото спирачна сила и всичкото друго по много.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот icebobo » Вто Апр 13, 2010 9:39 pm

hitar_potar написа:здр, мисля, че SL версиите на Тора и Реба бяха само до 100мм ход, а ако искаш повечко ход, трябва да се насочиш към друга Тора/Реба. рових из сайта на Шокблейз, но никъде не мога да изнамеря инфо. само за рамките :agree:

Геометрията на рамката на shockblaze се намира като отвориш линка който съм дал:
и после слизаш най долу на отворената страница.Струва ми се че не е много по различна в ъглите на RAM,но по скоро бих казал че се доближава да геометрията на DRAG Ontario.
icebobo

Мнениеот hitar_potar » Вто Апр 13, 2010 11:53 pm

did написа:Тия препоръки за спирачки с 210 мм дискове, гуми 2.5, вилки 130-140мм и т.н. за XC почват да дразнят. При 10 часа каране в планината лекотата и правилната позиция на въртене са по-важни от многото ход, многото спирачна сила и всичкото друго по много.

никъде не съм препоръчал гума 2.5 или почти 9 инча ротор, просто препоръчвам предимно вилка с променлив ход - за да бъде байка по-универсален.
колкото до сгъването - квото и да си говорим, на мен лично 100мм са ми малко за пълноценно юркане по XC трасе, ако вилката е настроена за килограмите ми - просто все някъде ще се отпусна повечко, ще си повярвам повече от необходимото, ще излашкам по-сериозно и бързо бързо ше й набия границата на вилката. и така при всяко каране. може би ми влияе и това, че карам предимно ФР байк с почти двойно повече ход отпред, а XCтвърдака напоследък не съм го пипал, и съм свикнал многото травъл да обира и да прощава грешките.
кое й е лошото на вилка с настройка в рамките на 85-130мм или дори 95-140мм за целите на айсбобо? аз обичам да наблягам на универсалността на байка/байковете си. затова и ФР звера ми няма никакъв проблем да се движи по шосе, без да се притеснявам особено и без да се озорвам. :agree:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Redhat » Сря Апр 14, 2010 5:00 am

Съгласен съм със did.

@icebobo: Съдейки по начина на задаване на тамата, както и от възрастта ти, определено си направил избора за своето каране. Разбира се, чудесно е човек да притежава универсален велосипед, който спокойно може да се настрои за каране от асфалт до FR, но това идва на съответната цена от високо тегло или много пари. При така зададената тема и бюджет, според мен, търсенето на подобни решения е безмислено. Аз също бих те посъветвал да заложиш на лек, изцяло XC ориентиран велосипед, за да получиш максимално високо качество за парите си. Дори бих добавил в чуденката нещо като това: http://www.canyon.com/_en/mountainbikes ... tml?b=1763. По дефиниция при сходни размери това колело ще е с една идея по-маневрено и удобно в посока надолу от Shockblaze-а. За съжаление италианците не са посочили тегло за целия велосипед, за да се ориентираш по-лесно.

Още нещо, определяйки бюджета си за велосипед, не забравяй каска, ръкавици, облекло, а може би и раница, за да бъде удоволствието пълно. ;)

Успех!
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот sailman » Сря Апр 14, 2010 8:46 am

@icebobo - Здравей!
Радващо е когато срещаш тука мислещи и търсещи хора :agree:
Шокблейза, дето си го харесал е отличен велосипед с балансиран монтаж. Според скромното ми мнение превъзхожда НТ 2, особено за целите, за които ще го използваш.
Ако имаш възможност, съветвам те да подмениш вилката с RS Reba. При вилките с въздушна пружина на РокШокс има опция да се променя хода, чрез изваждане/добавяне на една джаджа ("All travel spacer" се нарича)
Това ще ти даде възможност да си настроиш височината на предницата според нуждите ти (които в момента са едни, но могат доста бързо да се променят ;) )

@Redhat - Защо мислиш, че Canyon-а, ще му е по по-удобен за надолу?
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот icebobo » Сря Апр 14, 2010 9:36 am

Ами доколкото знам относно Shockblaze-то ,ще почнат да произвеждат началото на следващия месец и производството ще бъде насочено изцяло за износ и ще се правят посочените окомплектовки без възможности за дооправяне.Ако искам да мина на вилка R.S Reba,ще трябва да се спра на по горния модел :
и ще трябва да се бръкна още 440лв.но то и без това ще ми вземат най-малко толкова,ако поръчам смяна на Tora с Reba.Само че тука спирачките са малко по добри и курбела е един клас по висок.Може би това ще бъде вече оптималния вариант за минимални пари.
"sailman" ,при тази R.S Reba SL R.L,възможен ли е този "All travel spacer" за който говориш?
icebobo

Мнениеот Redhat » Сря Апр 14, 2010 9:51 am

sailman написа:@Redhat - Защо мислиш, че Canyon-а, ще му е по по-удобен за надолу?

Просто направих грубо сравнение между геометриите. :)

Canyon-a е с една идея по-къс и челният му ъгъл е с 1 градус по-малък (M - 18'5") от Shockblaze-а (M - 19"). Това ме наведе на мисълта, че Canyona би бил малко, може би пренебрежимо, по-удобен за надолу.

Обаче като гледам Shockblaze си има представител в България, което много накланя везните в негова полза. ;)
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот hrissim » Сря Апр 14, 2010 10:07 am

:offtopic:
Само да вметна една промоция, която може още в магазина на място да бъде "тунингована" с компоненти, които ти искаш. Не пречи един телефон да се завърти и най-важното - това е Specialized. :magnify:
п.п. дано не всявам смут в системата :D
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот sailman » Сря Апр 14, 2010 10:51 am

...при тази R.S Reba SL R.L,възможен ли е този "All travel spacer" за който говориш?

Да. Ей тука гледай - http://www.sram.com/node/45/brand/rockshox/src/fam - Щом пише 80-100-120 мм. значи има възможност за вътрешна промяна на хода.
Ако те интересува по-подробно - http://www.sram.com/en/service/rockshox ... subcatID=8 - цъкаш на "2005-2006 Pike Reba, 2006 Revelation Dual Air Service Guide" и си четеш...
@Redhat
...(M - 18'5") от Shockblaze-а (M - 19")...

Е, да...
Ама, ако се загледаш май по-коректно е да се сравняват размер "S" на Shockblaze-а със "М" р/р на Canyon-а ;)
А, именно - Ефект. ТТ на Shockblaze-а "S" = 580 мм. При Canyon-а "М" = 585 мм.
ST - 440 мм. срещу 470 мм. при Canyon-а (демек, по-височък идва, при разлика в р/ра на горната тръба 5 мм.) и тъй нататък...
За челният ъгъл си прав, разбира се, обаче добре знаем колко лесно мърдат градус, градус и половина :) Да не говорим, че повечето производители не споменават с какъв А2С е мерен челният ъгъл, дето го пишат по спесификация.
Та мисълта ми е, че е добре да се сравняват дадените пропорции, а не толкова т.н. "размери" рамки, разбирай "S", "M", "L" и т.н., дето са направени тъй за търговско улеснение :) :beer:
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот icebobo » Сря Апр 14, 2010 11:11 am

hrissim написа::offtopic:
Само да вметна една промоция, която може още в магазина на място да бъде "тунингована" с компоненти, които ти искаш. Не пречи един телефон да се завърти и най-важното - това е Specialized. :magnify:
п.п. дано не всявам смут в системата :D

Направо вся смут:първо като чукнеш на размер рамка дава само 15",после на брой велосипеди дава 1бр.,трето ако решим да го доборудваме както са разглежданите модели,надали ще е по ефтино. :nono:
Като звънях в БАС ми предложиха във въпросния ценови диапазон това:
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 634&lang=2
но не мисля че е нещо по добро това предложение. :banghead:
icebobo

Мнениеот Redhat » Сря Апр 14, 2010 11:39 am

sailman написа:... май по-коректно е да се сравняват размер "S" на Shockblaze-а със "М" р/р на Canyon-а ;)

Хм, всъщност точно дължината на седалковата тръба е определяща за размера на рамката, респективно ориентир спрямо ръста на колоездача, а не просто търговско улеснение. Т.е. по-коректно е да се сравняват рамки със еднакви/близки дължини на седалковата тръба, отколкото да търсим най-близките по дължина на ефективната горна тръба и оттам да правим всички останали сравнения. В случая, разликата между S и М е повече от инч, а при М и М е по-малко от половин. Друг е въпросът, че на различни рамки, свързването на горната тръба към седалковата става на различна височина, което може да направи по-голяма рамка да се усеща като по-малка и т.н.

sailman написа:Да не говорим, че повечето производители не споменават с какъв А2С е мерен челният ъгъл, дето го пишат по спесификация.

И двата велосипеда са окомплектовани с различни модификации на един и същи модел вилка, което би трябвало, ако разбира се предоставените от производителя данни са съобразени с компонентите, да ни даде коректна основа за съпоставка.

Ама както и да е, въпросите, които задъвкахме станаха прекалено бирени, което е напълно излишно в рамките на конкретната тема. :beer:

Иначе напълно те подкрепям за Reba-та и изобщо, ако @icebobo може да с позволи по-високия модификация на Shockblaze, то няма да има никакви предпоставки да съжалява в бъдеще. :agree:
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот hrissim » Сря Апр 14, 2010 11:45 am

icebobo написа:...
но не мисля че е нещо по добро това предложение. :banghead:

тогава:
icebobo написа:...
Ако искам да мина на вилка R.S Reba,ще трябва да се спра на по горния модел :
и ще трябва да се бръкна още 440лв.но то и без това ще ми вземат най-малко толкова,ако поръчам смяна на Tora с Reba.......

Кеф цена нема :xx(:
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот icebobo » Сря Апр 14, 2010 5:44 pm

То е ясно накъде отива избора,но преди да поръчам да попитам все пак дали при Shockblaze подходящия размер на рамката за мен е М?Височината на рамката при този размер го дават 48см.,което всъщност означава 19".Правилно ли съм се насочил към размера?
icebobo

Мнениеот NikolaZ » Сря Апр 14, 2010 5:53 pm

А в крайна сметка каква им е ориентировъчната цена на Shockblaze ?
Sweeter far than life I found that love was
Аватар
NikolaZ

Рейтинг: 1225

Мнениеот icebobo » Сря Апр 14, 2010 5:56 pm

NikolaZ написа:А в крайна сметка каква им е ориентировъчната цена на Shockblaze ?

race-1050лв
elit-1320лв
team-1760лв
icebobo

Следваща

Назад към Продукти за крос-кънтри