Какъв ipod?

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: Какъв ipod?

Мнениеот dEcLiNe » Пон Апр 12, 2010 8:57 pm

Колеги, нищо лично, но не сте особено забавни... :D :agree: :beer:

@DTD: :D :agree:
Последна промяна dEcLiNe на Пон Апр 12, 2010 9:00 pm, променена общо 1 път
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот DTD » Пон Апр 12, 2010 8:59 pm

dEcLiNe написа:Колеги, нищо лично, но не сте особено забавни... :D :agree: :beer:

:agree: :D Нищо... Нали на тях им е забавно. :D
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот Ozzie » Пон Апр 12, 2010 9:07 pm

DTD написа::D Нищо... Нали на тях им е забавно. :D

true, true
:evil: :evil:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пон Апр 12, 2010 10:19 pm

elzi4ka13 написа:Да.Много ясно! :beer:

Ми гледай ката лога и налазвай това, което ти покрива изискванията!!! :)
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Пон Апр 12, 2010 11:13 pm

Daniel Panev написа:Не разбирам що всички си мислите, че не можете да си "ползвате" iPod-а без Mac :nono:

Мислим си, че без iTunes не можем, мани го Мак-а. А отделен е въпроса ш***ния iPod как подрежда траковете в албуми, ако имаш щастието в самите тракове да няма ID3. Абе не знам, понякога имам чувството, че в Apple работят избягали от Карлуково. :crazy:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Daniel Panev » Пон Апр 12, 2010 11:25 pm

PtD написа:
Daniel Panev написа:Не разбирам що всички си мислите, че не можете да си "ползвате" iPod-а без Mac :nono:

Мислим си, че без iTunes не можем, мани го Мак-а. А отделен е въпроса ш***ния iPod как подрежда траковете в албуми, ако имаш щастието в самите тракове да няма ID3. Абе не знам, понякога имам чувството, че в Apple работят избягали от Карлуково. :crazy:

RockBox ;)
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот PtD » Вто Апр 13, 2010 12:23 am

Аа. Това е нещо типично за Apple - за да им използваш продуктите, трябва първо да ги хакнеш... :D
Аватар
PtD

Мнениеот ico 1 » Вто Апр 13, 2010 5:37 am

:offtopic: Защо след като си набучих флашката в един MAC след това трябваше да я форматирам и "ремонтирам"? :crazy:
Загубих три - четири часа в четене и сваляне на програми, докато я възстановя. :nuts:
Аватар
ico 1

Мнениеот Daniel Panev » Вто Апр 13, 2010 6:30 am

PtD написа:Аа. Това е нещо типично за Apple - за да им използваш продуктите, трябва първо да ги хакнеш... :D

Не мога да се сетя за разумна причина, поради която да не сложиш RockBox на устройство, за което има порт...
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот Вилката » Вто Апр 13, 2010 8:54 am

Аз ползвам един дървен Samsung със слушалки Panasonic(некви за 20тина лв с едно гумено израстъче, дето се навира в ухото) и като го сравних с iPod Shuffle на сестра ми, моят доста по-добре свири. За т'ва пък нейният плеър говори - когато музиката е качена от PC със женски глас, а ако е качена от Mac - с мъжки. Ех, какво гениално нововъведение! :idea:

П.П. Друг е въпросът, е че моят самсунг също се свързва с РС със програмка :(!: (самсунг медиа), която пали самичка като го включа.
Аватар
Вилката

Мнениеот Antares » Вто Апр 13, 2010 10:49 am

dEcLiNe написа:Колеги, нищо лично, но не сте особено забавни...
На мен са ми забавни. Като не те кефи - в горния десен ъгъл - Click -> [x]

Също съм противник на идеята, че за да ползвам нещо, трябва да добавя още петнайсет други неща... В моите очи продуктовата гама на Ябъл съдържа iSuck, iSmell, iLag...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот 25thframe » Вто Апр 13, 2010 10:59 am

PtD написа:А отделен е въпроса ш***ния iPod как подрежда траковете в албуми, ако имаш щастието в самите тракове да няма ID3...

Всъщност iPod не определя как музиката да бъде сортирана на него, iTunes казва кое и как ще става. Много, много го храних този плеър, когато след като копирах 140GB музика на стария iPod взех да разлистя траковете...всичко беше така раздробено, че не можех да открия абослютно нищо. ( добре че има search че при толкова музика, наистина се видях в чудо ).Очаквах да си видя папките, така както аз съм ги направил...е от къде можех да зная че iTunes е интелигентно приложение ( не е шега ) и се интересува от самите музикални файлове, а не от това как аз съм ги "подредил" из харда. След като се научих да боравя с тази програма, смея да твърдя че по-добро нещо за сортиране на музикални ( и не само ) файлове не съм виждал, колко време съм си играл да попълвам ID3 през онова недоразумение WinAMP :banghead: С iTunes е изключително лесно да обработиш голямо количество музика, с много малко кликове и имаш възможност да "влияеш" на много файлове едновременно. И не на последно място, една от най-най-удобните опции в програмата " Keep iTunes Media Folder Organized " - или казано с други думи - каквото и да направиш в даден албум / артист в iTunes - то така и ще изглежда и на HDD ( респективно и на iPod ). Ето малко снимков мат'рял, за да подкрепя написаното.

E снимковия мат'рял ще е по-късно, първо да разбера защо Picasa-та не ме log-ва. :confused:
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот skrapi_koko » Вто Апр 13, 2010 11:53 am

Имал съм iPod Shuffle , iPod Nano , iPhone 2G , iPhone 3G ... в началото наистина зор се свиква със iTunes,но след дългата ми практика нямах никакви проблеми,можеш сам да си правип "Playlist" и всичко останало само трябва да натиснеш бутона "Sync" .
Аватар
skrapi_koko

Рейтинг: 1212

Мнениеот 25thframe » Вто Апр 13, 2010 12:03 pm

Cant upload any photos. Error " Login Failed" HttpSendRequestEx failed (12037)- https://www.google.com/accounts/ClientAuth[12].
Popular answer
"Some users have had success by just checking and adjusting their system clock (date may be incorrect especially the year)"

Ей да му се невиди, кой ще предположи че на сестра ми PC-то си мисли, че сме 2004г. Така е като махам батерията за BIOS-a и после не се сещам да конфигурирам настройките. :lol:

Та ето ги снимките.
Аватар
25thframe

Мнениеот bikerider » Вто Апр 13, 2010 12:47 pm

Ако е за музика по време на каране или ходене - Shuffle. Хаква се елементарно. Самия iTunes e отвратителна, спъваща фира - единствената й цел е монопол над канала, а единственото което реално прави е да генерира индекса на Shuffle, така че биде премахната на секундата, в която подкарах плейъра. Смея да кажа, че в комбинация със Зенхайзър CX500 това е най-гъзокъсащия плейър с такива размери, памет и звук на такава цена.
Последна промяна bikerider на Вто Апр 13, 2010 12:50 pm, променена общо 2 пъти
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот 25thframe » Вто Апр 13, 2010 12:49 pm

bikerider написа:Ако е за музика по време на каране или ходене - Shuffle.

:agree: също и Nano-то - особено ми е удобен докато тренирам и тичам.
Аватар
25thframe

Мнениеот Daniel Panev » Вто Апр 13, 2010 12:59 pm

25thframe написа:
bikerider написа:Ако е за музика по време на каране или ходене - Shuffle.

:agree: също и Nano-то - особено ми е удобен докато тренирам и тичам.

С какви слушалки?
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот 25thframe » Вто Апр 13, 2010 3:18 pm

Daniel Panev написа:С какви слушалки?

За момента с тези в компелкта. :blush: Щом понамалеят разходите съм се насочил в този ценови диапазон. Ще ми се като твоите, но много ми идват 400лв. за earbuds, ако бяха headphones които ще ползвам предимно пред монитора да, но като знам как "добре" се грижа за тапите там където ги ползвам, предпочитам да са по-нисък клас. :beer:
Аватар
25thframe

Мнениеот Daniel Panev » Вто Апр 13, 2010 3:49 pm

Щото аз така си пре*бах 210-ките - оказаха се не чак толкова влаго- (разбирай пото-) устойчиви и ми стана интересно дали не си попаднал на някакви добри спортни слушалки...
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот PtD » Вто Апр 13, 2010 11:59 pm

Daniel Panev написа:
PtD написа:Аа. Това е нещо типично за Apple - за да им използваш продуктите, трябва първо да ги хакнеш... :D

Не мога да се сетя за разумна причина, поради която да не сложиш RockBox на устройство, за което има порт...

Ъъъ, как ти се струва тази: около 75% от цената, която си дал за шибания плейър, си я дал за софтуера му? :popcorn:
Аватар
PtD

Мнениеот Daniel Panev » Сря Апр 14, 2010 8:15 am

PtD написа:
Daniel Panev написа:

Ъъъ, как ти се струва тази: около 75% от цената, която си дал за шибания плейър, си я дал за софтуера му? :popcorn:

Ако наистина вярваш, че това е разумна причина...
Значи да съм спокоен - има поне един, който мисли по-малко и от мене :beer:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот hitar_potter » Сря Апр 14, 2010 10:36 am

Не знам за вас, ама аз хич не ги обичам iPod-ите и затова съм се насочил към Cowon ;)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Daniel Panev » Сря Апр 14, 2010 10:40 am

hitar_potter написа:Не знам за вас, ама аз хич не ги обичам iPod-ите и затова съм се насочил към Cowon ;)

Да си дойдем на думата :beer:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот PtD » Сря Апр 14, 2010 1:47 pm

Daniel Panev написа:Ако наистина вярваш, че това е разумна причина...

Не обичам да хвърлям пари през прозореца. Вярвам, че е разумно да не ги хвърлям. :bigeyes:

С други думи, ако искам да си сложа някакъв firmware на устройство, със сигурност ще избера най-евтиното устройство, на което този firmware върви, и това едва ли ще е iPod.
Аватар
PtD

Мнениеот bluskanie » Пет Апр 23, 2010 7:02 am

Според мен пък, Епъл са ебади прозорливите... Направиха маса фенове с айпода (такива тинейджърчета), които пораснаха малко и им предоставиха айфон, което ги направи религиозни, а сега им направиха АйПад, което вече означава, че феновете на Епъл повече няма да пипнат нещо различно...

Иначе пробвах АйПад-а вчера и джаджата наистина е супер забавна и лесна за употреба. За игри и браузване е перфектна машинка. 500$, нищо пари за религиозните ;)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Пет Апр 23, 2010 7:10 am

Кво толкова плюете по Дарт Стивиус, малка таргет група и високи маржове си е съвсем валиден модел. В тоя ред на мисли, bluskanie, не съм съгласен, че първоначалната таргет група е била на подрастващите, върни се малко назад и намери снимки на спящите за iPhone пред магазините ... поне половината хора са над 30.

Btw, за бедните вече има iPad-клон за $200 с Андроид ;)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Съб Апр 24, 2010 2:23 am

Според мен таргет групата на Епъл е с огромен потенциал, според мен са супер добри стратези. Само да не им умре шефа, че ще умрат за 2 седмици )))
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот outfaced » Съб Апр 24, 2010 9:38 am

Почти всички плеяри на ябълката продават на първо място марка, после дизайн и накрая функции.
Лично аз предпочитам да пазарувам в обратния ред и затова винаги съм бил с някоя от джаджите на IRIVER или COWON. Въпросните фирми правят иновативни мп3 плеяри още от когато нямаше флаш-памети и са несравнимо по напред с материала що се отнася до качеството на звука. За функционалността на софтуера и възможността да плейват какви ли не формати да не споменаваме ...
В момента съм с COWON iAUDIO 7 . Слушам на него предимно FLAC, OGG и APE. Моделчето вече е леко остаряло и беше наследено от iAUDIO 9. Макар че за мен 2те не са напълно заменяеми, тъй като има функции при 7цата, които вече ги няма в 9ката. Но 7 май вече не се продава ...

The bottom line: The Cowon iAudio 7 beats the industry heavyweight iPod Nano in price, features, battery life, and sound quality...
;)
http://www.youtube.com/watch?v=RovezEi3Sbw
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот BurNiNg_IcE » Сря Юли 14, 2010 12:08 am

Извинявам се че бъмп-вам темата. но вчера си всех ново Nano 5G иии искам някви слушалчици, дето да свирят относително добре. Не че оригиналните не ми харесват, амааа незнам.... :D

Горе долу около 60лв. да са, че тия до Дигиталния много ще се зарадват като отидя в четвъртък... :D

Тези няколко модела съм си харесал, може да добавите още или да изкажете мнението си за тях:

Airwalk Headphones

Sennheiser CX 300-II Precision

Philips SHE2550

PHILIPS SHE-3600/00

PANASONIC RP-HJE200E-AA

PHILIPS SHE-3582 (много хора съм виждал с такива или подобни)

SONY MDR-EX35LPR

На това съм се насочил, надявам се да ме посъветвате за един от гореспоменатите модели или някой друг.

Досега съм карал със слушалките на Sony Ericsson oт W серията - с тапичките.

Вие сте, мерси предварително.

П.П. Прочетох темата, но нито 1 от предложените модели не ми хареса. :boggled:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот Joker_Here » Сря Юли 14, 2010 10:58 am

Само не разбрах защо го плюете иПод-а ? :eek3: Имам иПод Тъч 8 гб 2Г,и не бих го заменил за никой друг плеър ! (е за 4Г,бих се замислил :D )С кой друг плеър,получаваш,уникално добър тъч скрийн,супер добро разпределяне на музика и видео,wi-fi,игри и други екстри(календар,калкулатор,какво ще е времето примерно..)Сега друг е въпроса,че в БГ е супер надценен... иПод тъча е уникален,използвал съм и други иПоди,много по-добри са според мен от обикновен плеър.. :agree:
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла