какво мислите за проекта "Аз обичам Витоша"

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

какво мислите за проекта "Аз обичам Витоша"

Мнениеот codename47 » Пон Апр 19, 2010 4:17 pm

днес попаднах на сайта им: http://www.obichamvitosha.com/project.php
Имаше някаква дискусия по телевизията по едно време но тук май никой не го е обсъжал? Доколкото си спомням се говореше и за някакви маршрути/алеи за MTB...
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Рейтинг: 2000

Re: какво мислите за проекта "Аз обичам Витоша"

Мнениеот veskoz » Пон Апр 19, 2010 4:26 pm

"Моля, помогнете ни да наберем средства за ски пистите ни!"
Драгалевци ще бъде заменен с кабинков лифт с капацитет 3000 души на час, 10 пъти по-голям от капацитета на сега съществуващите седалки.

Абсурд! Идиоти! :(!:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот azze » Пон Апр 19, 2010 4:36 pm

veskoz написа:"Моля, помогнете ни да наберем средства за ски пистите ни!"
Драгалевци ще бъде заменен с кабинков лифт с капацитет 3000 души на час, 10 пъти по-голям от капацитета на сега съществуващите седалки.

Абсурд! Идиоти! :(!:

:agree:
На тези хора не им дреме за Витоша,те искат пари!По какъв начин застрояването и изсипването на половината паплач (звучи грубо,знам)от София ще помогне на планината и ще я направи по-приятно място?Единственото нещо,което е необходимо,е основен ремонт на съществуващите съоръжения.Нищо повече!
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот Stancho » Пон Апр 19, 2010 5:15 pm

Ехх ма ги бива да лъжат... Само като погледна новата писта от Голи Връх надолу ми става лошо, колко дървета ще отидат. А и бих предпочел сегашния лифт пред нова кабинка, за която да давам звездни суми за качване с колело...
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот subritual » Пон Апр 19, 2010 6:01 pm

Stancho написа:Ехх ма ги бива да лъжат... Само като погледна новата писта от Голи Връх надолу ми става лошо, колко дървета ще отидат. А и бих предпочел сегашния лифт пред нова кабинка, за която да давам звездни суми за качване с колело...

Да заварят по 2 дръжки с гумени уплътнения на седалките за колела е напълно достатъчно.
А новите кабинки най-вероятно ще са стари западноевропейски.Нещата за колела ще стоят както на симеоновския лифт-Резервирай си кабинка.
Така,че батковци незнам колко е полезен тоя проект и за кои,ама за велосипедистите-Абсурд!

Едит: И това нещо трябва да се каже където трябва,щото нали са много еко, ала-бала,веловъжета,велопроекти.Сложили велосипедисти в клипа.
Практиката в България показа как концесионерите се грижат за "приоритетите" на проектите си
Аватар
subritual

Мнениеот Ozzie » Пон Апр 19, 2010 6:20 pm

ухаааа, 70 милиона евра инвестиция
само от билетчета за лифта ли мислят да си ги възстановят?
:emlaugh:

P.S. 'що ли не се съмнявах, че този отговор "Супер е! Дано да стане по бързо!" в анкетата на сайта им ще има най- много гласове?
:idea:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Crimson » Пон Апр 19, 2010 7:20 pm

Мдаммм, що ли ми е познат тоа клип ;) Не им вярвайте! Съвсем открито не им пука за планината и ич не им пука за байкърите. Да не говоря, че дори нямат и идея що е то байкър на витоша. Абе малко им пука, към десет процента хехехе. Споделям само малко вътрешна информация на която имах възможноста да попадна :idea: :evil: :boggled:
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот Alpina » Пон Апр 19, 2010 8:53 pm

Stancho написа:Ехх ма ги бива да лъжат... Само като погледна новата писта от Голи Връх надолу ми става лошо, колко дървета ще отидат. А и бих предпочел сегашния лифт пред нова кабинка, за която да давам звездни суми за качване с колело...

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Нали ги подкрепяше бре, нали ти беше все едно :dontknow:
Какво стана - не са минали и 7 месеца :dontknow:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Stancho » Пон Апр 19, 2010 9:11 pm

Alpina написа:

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Нали ги подкрепяше бре, нали ти беше все едно :dontknow:
Какво стана - не са минали и 7 месеца :dontknow:

Май само ти си останал с такова впечатление (дори не се сещам за кой повод говориш)... :dontknow: :)
Аватар
Stancho

Мнениеот subritual » Пон Апр 19, 2010 10:10 pm

Май за оня хепънинг в Драгалевци,което ме подсеща,
че методичният и планиран подход, подплатен с кинти винаги дава резултат.
Аватар
subritual

Мнениеот did » Пон Апр 19, 2010 10:17 pm

subritual написа:Май за оня хепънинг в Драгалевци,което ме подсеща,
че методичният и планиран подход, подплатен с кинти винаги дава резултат.

:agree:

viewtopic.php?f=5&t=60731
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Alpina » Вто Апр 20, 2010 12:38 am

Stancho написа:Май само ти си останал с такова впечатление (дори не се сещам за кой повод говориш)... :dontknow: :)

Га еди кифтетата не рива! Га еди белио леб не рива! Кат` кълва кишуто кат` гладна мисирка що ни рива ма? От двайсе метра карнаци се не уплаши, ся от дваесе санта живо ривеш! Ай лапай туй мисо!!!

Знаеш ли го тоя виц?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Stancho » Вто Апр 20, 2010 4:39 pm

Вече се сетих за случая... Явно пак ще обяснявам, че онзи ден отидох лично заради самия спорт и за прекараното време в планината. На самия фест не съм бил и нямах и желанието, а само използвах лифта както правя и сега... А и ако трябва да се обвиняваме на такава основа - обвинете половината форум, че са отишли да покарат в единствения в седмицата свободен ден (поне за мен е така), само защото той е съвпаднал с някакъв си смотан фест... Та ако искате продължавайте да ме храните, но аз винаги ще съм против тази инициятива на Витоша Ски. Също така това мое решение въобще не е повлияно от Вас или от Витоша Ски, а само и единствено от видяното по планината. :peace:
Аватар
Stancho

Мнениеот subritual » Вто Апр 20, 2010 5:26 pm

Човека виц ти е написал,ама не вдяваш.Та да те питам-ти плати ли си за лифта оня ден?
И да приключваме тая дискусия.
Аватар
subritual

Мнениеот Stancho » Вто Апр 20, 2010 6:57 pm

Ако имаше кой да ми вземе пари - с удоволствие щях да си платя картата, а не билетчето. И спора е от предишната тема, а не от тази, защото пак мислят само в една насока и за тях има само хора, които са за и против. Неутралната част въобще не я броят (а аз бях от нея по време на този Рок Хепънинг) и сега когато изказах мнение против тази идея на Витоша Ски пак скочиха, защото естествено гледат много еднозначно на нещата и не искат да се отлепят от 2-те крайности в случая. И ако щете вярвайте, аз пак ще ви кажа, че с темата дадена от @did не сте ми повлияли и грам.

П.П. Извинявам се за грубия тон, но вече ми дойде до гуша от хора, които мислят много праволинейно. Бъдете малко по - отворени към другите мнения...
Аватар
Stancho

Мнениеот Alpina » Вто Апр 20, 2010 7:15 pm

Кое то е неутралното бре?
Че си си дал гласа за "Аз обичам Витоша" ли?

Ай стига си се оправдавал, че не си бил имал общо - точно ти и тези като теб сте най-виновни!!!

"Ако имало кой да ти вземе парите" - що за оправдание смяташ че е това - та нали за това е нямало кой да ти вземе парите, защото така са ти платили за гласчето, че искаш да има такива проекти!!!
Не бил на "Рок Хепънинг" - ми какво от това - ти пак си участвал в това мероприятие и си подкрепял идеята им :(!:

Неутрален бил - тия дето си казват явно, че са ЗА такива проекти, са в пъти по-добри от "неутралните" като теб.... :(!:

Самозалъгвай се, че нямаш общо с това... дано спиш спокойно... самозалъгвай се...!!! :banghead:

http://www.prirodata.com/ също си свърши работата - що народ се лизнаха по "природозащитните" статии в нея и ги подкрепяха...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Stancho » Вто Апр 20, 2010 7:38 pm

Добре бе, мама му стара, целия фест беше на площада на Драгалевци... Лифта беше уловката всички идиоти да се качат към него и да го видят това и да останат там или да се повозят и после пак да се върнат там... Като не съм се записал никъде за тази идея и не съм си показал мнението тоя смотан лифт как ще докаже нещо, като лифтаджиите даже не брояха колко хора са се качили, нито имаше някой такъв... По никакъв начин аз не съм привлякъл вниманието на някой журналист (дори не видях такива), пък и да имаше такъв - щях да им споделя сегашното ми мнение! Също така не мога да разбера защо търсите политическия смисъл, като всички фестове и прояви се правят, за да могат шефовете да "усвоят" някой друг лев, но това е друга тема. Не забелязахте ли досега, че на протести, подписки и шествия никои не обръща внимание??? Или @Alpina пак ще ми напише, че се самозалъгвам??? 'Айде давайте, но така само си биете към една собствена, неясна кауза...

За финал ще ви кажа ОК, аз съм крив, но и вие не сте по - прави, защото не показвате по никакъв начин, че сте против това, което се случва. Аз поне се възползвам от възможността да се наслаждавам на природата, докато вие си седите в къщи и се залъгвате, че пречите на някой да си постигне целта и дори не получавате това, което аз с всяко едно качване на Витоша. НО ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ - ПИШЕТЕ И СЕ ЛЪЖЕТЕ, ЧЕ ИЗРАЗЯВАТЕ ПОЗИЦИЯ, НО ЗНАЙТЕ, ЧЕ СТЕ СЕ ОТЧЕЛИ САМО ПРЕД МЕН И СЕБЕ СИ!!!
Аватар
Stancho

Мнениеот Alpina » Вто Апр 20, 2010 7:45 pm

На каква природа се наслаждаваш бря :D
Аз като съм ползвал лифта, не е било за да се "наслаждавам на природата" ами да се кефя на карането - наслаждавам се на природата, там където няма лифтове...
Честно казано, Витоша почти напълно я отписах като място за каране... или поне виждащото се от София...

P.S. когато отидеш на някаква мероприятие не е нужно да споменаваш име, да се подписваш ли минаваш специално от някъде, където да те "преброят", за да това се случи :evil:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Stancho » Вто Апр 20, 2010 8:48 pm

@Alpina извинявай, ма ако не можеш да се радваш на природата дори и на Витоша, не знам какво ти трябва на теб... Според мен песимизма ти е повече от всичко друго и някакси изпускаш малките неща, които те карат да се почувстваш сред природата дори и на Витоша... Нищо, че има много туристи и че има лифтове - това не значи, че се намираш в гадния град и че това място трябва да бъде пренебрегнато така. Ако на теб ти е писнало от Витоша и пътеките й за каране - тогава не го налагай това и на другите, защото като за начало си личи твоята чисто консуматорска нужда да си задоволиш потребността да караш в планината, но условията вече не те устройват, затова отваряш картата и форума (които представляват рафта с кутии бисквитки в супермаркета през погледа ти) и само си избираш пътека и заминаваш да караш, без да се замисляш може ли да се направи нещо, за да се поправи проблема. Понеже си чул тоя и оня да се ядосват на трети, че прецаквал Витоша и факта, че вече тя не ти е интересна от твойта гледна точка (каране) те кара да се пренасочиш към друга планина (кутия с по - хубави бисквитки) и да караш другите да те подкрепят, защото това те кефи...

В крайна сметка излиза, че аз отивам на Витоша да карам без оглед на всякакви смешни изяви, а ти седиш и ме храниш, защото съм казал нещо против възгледа ти и не съм последвал твоята теория и не съм отишъл в друга планина, а съм останал тук и си държа на сегашната и ако мога я подобрявам (все още си карам на старите бисквитки обаче добавям и малко мляко към тях).
Аватар
Stancho

Мнениеот subritual » Вто Апр 20, 2010 9:19 pm

Stancho ,виж са пич.Тука въпроса е принципен.Не те знам на колко си години,ама разбери,че ако отстояваш някви позиции и имаш принципи-като те почерпят един лифт,трябва да отидеш да разбереш за кво и да благодариш.Щото иначе се превръщаш в инструмент,мижитурка.Схващаш ли?
Очевидно не се замисляш много,щом един път отиваш да се наслаждаваш на природата с помоща на спонсора,а следващия път го плюеш.Предполагам оттам тръгна всичко.Не го обръщайте на лично сега.
Та пак казвам-не те знам на колко си години,но вече се отказах да съдя най-младите,щото в тая мизерия трудно се изграждат ценности.
Съжалявам,че се бъркам,ама спора е безсмилен вече.
Аватар
subritual

Мнениеот Вилката » Сря Апр 21, 2010 10:02 am

Ами то спорът е безмислен още от първия отговор надолу. :dontknow:

И тук, като във всеки "еко" спор, се заформят 2 позиции - да се прави "всичкко" и да се прави "нищо".
После хората, които са да се прави "нищо", разправят колко смотано е в България, 'щото от 30 години не е забит и един пирон, и заявяват как ще идат да карат на Уислър примерно, 'щото там хората са печени и са си направили да им е хубаво. Аз едва ли ще дойда да карам на Витоша, но съм "за" да се направят някои разумни промени и подобрения.

П.П. Доколкото имам малко информация, за другия сезон ще има малко по-модерни съоръжения на Витоша, вероятно на мястото на някои от старите лифтове.
Аватар
Вилката

Мнениеот STAFF » Сря Апр 21, 2010 11:32 am

Сичко требе да се изрине и да се направи наново. Тва е положението. На кой не му понаса - да се изнаса!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
STAFF

Рейтинг: 1675

Мнениеот subritual » Сря Апр 21, 2010 11:54 am

STAFF написа:Сичко требе да се изрине и да се направи наново. Тва е положението. На кой не му понаса - да се изнаса!

:agree: :D Требе си нов европейски облик на "забравената планина"
И задължително кабинка на Драгалевци!
Аватар
subritual

Мнениеот Stancho » Сря Апр 21, 2010 4:38 pm

Така и не разбрах защо търсите смисъла на грешното място, но няма и да питам... Все едно, не искам да се продължава, защото няма да се стигне до никъде и няма смисъл. И все пак мисля да продължа си ползвам лифта, дори и като има такива мероприятия...
Аватар
Stancho

Мнениеот TeDo_BaPHa » Сря Апр 21, 2010 5:39 pm

Супер е! Дано да стане по бързо!

За тея 70 милиона евра да вземат да си купят по един правописен речник ли :)? :idea:
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот bikerider » Сря Апр 21, 2010 6:28 pm

Ама като почнете с тия глупости, все едно Цеко Минев лично го е писал... много ясно, че го е писал някой нископлатен неграмотник. И кво общо има това?

@Stancho: браво, пиле, завиждам ти на амнезията :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот hop » Чет Апр 22, 2010 2:12 am

Тъкмо сега вечерта ми се появи някакво банерче "Аз обичам Витоша" и се зачудих какво пак някой е измислил, цъквам и що да видя... Бооожеее, гледам и не вярвам на ушите си!!! :crazy: Ааабе, аланкоолу, абе, абдали дървени, коя Витоша обичате вий, бе?!! Тая дето си купуват раздърпани парцали ваш'те кривокраки парцалеси? Щото тая другата Витоша все едно, че бащиния ви е!!! Изроди!!! Плюя им на многомилионните инвестиции, плюя им на драгоценните проекти, плюя им на безкрайните лифтове, плюя им на сайтовете, пълни с л*йна... и най-сетне, плюя и на кривокраките им парцалеси... :(!: Така се ядосах, че по-добре хич да не бях ги виждал... Целият свят КРЕЩИ за УСТОЙЧИВО развитие, а наш Ганьо седи и си бърка в носа самодоволно и размишлява проекти... Боже, пази България...
hop

Рейтинг: 1325

Мнениеот Stanev » Чет Апр 22, 2010 8:42 am

:agree: По добре не бих могъл да го кажа.

hop написа:Тъкмо сега вечерта ми се появи някакво банерче "Аз обичам Витоша" и се зачудих какво пак някой е измислил, цъквам и що да видя... Бооожеее, гледам и не вярвам на ушите си!!! :crazy: Ааабе, аланкоолу, абе, абдали дървени, коя Витоша обичате вий, бе?!! Тая дето си купуват раздърпани парцали ваш'те кривокраки парцалеси? Щото тая другата Витоша все едно, че бащиния ви е!!! Изроди!!! Плюя им на многомилионните инвестиции, плюя им на драгоценните проекти, плюя им на безкрайните лифтове, плюя им на сайтовете, пълни с л*йна... и най-сетне, плюя и на кривокраките им парцалеси... :(!: Така се ядосах, че по-добре хич да не бях ги виждал... Целият свят КРЕЩИ за УСТОЙЧИВО развитие, а наш Ганьо седи и си бърка в носа самодоволно и размишлява проекти... Боже, пази България...
Изображение
Аватар
Stanev

Рейтинг: 1511

Мнениеот novice » Пет Апр 23, 2010 5:33 pm

Изображение
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Мнениеот bikerider » Съб Апр 24, 2010 10:25 am

Е? Показваш, че някой е харесал ника ми, или? :dontknow:

hop написа:сега вечерта ми се появи някакво банерче "Аз обичам Витоша" и се зачудих какво пак някой е измислил, цъквам

:lol2:

hop написа:Така се ядосах, че по-добре хич да не бях ги виждал... Целият свят КРЕЩИ за УСТОЙЧИВО развитие

Другия път не цъкай ;)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Следваща

Назад към Общ форум