Избор на велосипед

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на велосипед

Мнениеот Sigrina » Вто Апр 20, 2010 1:32 pm

Здравейте! Предварително се извинявам, ако не съм уцелила правиния раздел за темата, но се надявам, че тук мога да намеря компетентни отговори на въпросите ми.
Искам да си купя велосипед, но характерно за една жена нямам идея какъв точно трябва да бъде.
Срам ме е да си призная, че съм на 20 години, а през живота си не съм се качвала на колело, затова пък сега имам голям мерак! Търся велосипед втора употреба, защото докато се науча много ще падам и ще ставам, а и трябва да посвикна малко. А после след като преценя какво ми харесва и какво не ще си взема нещо хубаво.
Та, освен да е дамски (предполагам)... бихте ли ме ориентирали какво друго е добре да има и какво да няма? Като цената да е около 100 лева, макс 150.
Приятел ме посъветва да е с алуминиева рамка, амортисьори и по възможност нечетен брой скорости. Знам само амортисьорите за какво служат, така че помагайте!
Благодаря предварително! :)
П.С. Когато вляза в сайт, където продават колела, те са разделени на категории:
- детски
- дамски
- шосейни
- градски
- планински и т.н.
Бихте ли ми обяснили каква е разликата м/у дамски и градски? Аз ще го карам от нас до парка и обратно и не знам какъв точно ми трябва?
Сърце, раздавай любовта си, все повече ще ти остава, защото колкото раздаваш - тя винаги се удвоява.
Аватар
Sigrina

Рейтинг: 1200

Re: Избор на велосипед

Мнениеот Snuupy » Вто Апр 20, 2010 2:49 pm

Градкият велосипед си е колелото без никакви амотресъори с тесни ( шосейни гуми), докато детските колела са с размер 20,24'' при всички други колела стандарният размер на гумите и каплите и най-масов е 26'' (26 инча). Спред мен един Drag One ще ти свърши прекрасна работа, бях забелязал едно наскоро за около 150-170лв тук във форума, ако го намеря ще го постна, ето и какво представлява колелото - http://screambikes.eu/velosiped-drag-one.html най-важно е колелото да ти е с двустенни ( усилени) капли и алуминиева рамка.
Shit happens all the time and you learn how to deal with it
Аватар
Snuupy

Рейтинг: 885

Мнениеот PowerSlide » Сря Апр 21, 2010 8:09 am

Здравей
Препоръчаният драг уан (1) според мен е твърде неприятно колелце за жена :) Най-добре е да се започне с драг хакер - малък повратлив и лек (за разлика от кютюка 1), сравнително здравичък евтин велосипед. На него ще ти стане ясно какво желаеш за в бъдеще и дали този спорт е за тебе :) Вероятността драг 1 да те откаже още в самото начало е огромна.
Твърдя тези работи от опит, придобит чрез преки наблюдения отблизо. Но все пак разликата от жена до жена е голяма :8D:

ПП - за 100-150лв ... няма смисъл, с такова "колело" освен лоши впечатления и някоя контузия друго няма да придобиеш.
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот Snuupy » Сря Апр 21, 2010 9:54 am

Първото ми колело беше драг хакер и скачах с него и спусках и остана 1 година живо след много ъпгрейди докато не усуках рамката, наистиа МЕГА здраво колело като за парите си, но е много тежка тази рамка, а и е висока за жена, много по-добре е Драг Уан, защото има ниски размери на рамката и е алуминиева и лека :)
Аватар
Snuupy

Мнениеот Sigrina » Сря Апр 21, 2010 10:19 am

Много противоречиви мнения :)
А какво ще кажете за това: http://www.topobiavi.com/data/adv_image ... 361436.jpg
Има преден амортисьор и амортисьор на седалката, както и нови гуми (защото е втора употреба). Няма скорости, ама толкова ли е трудно, че няма да се справя без тях..?
Сърце, раздавай любовта си, все повече ще ти остава, защото колкото раздаваш - тя винаги се удвоява.
Аватар
Sigrina

Мнениеот Snuupy » Сря Апр 21, 2010 10:48 am

Еми дизайна не ми харесва, иначе от към характеристики нищо не мога да кажа, защото не съм се интересувал от подобен тип колела...
Аватар
Snuupy

Мнениеот k0k0 » Сря Апр 21, 2010 11:11 am

Това е дамско градско колело с неизвестни за мен части :\ BTW Имай в предвид, че когато избираш колело 2ра ръка трябва да има с теб и някой който разбира повечко за да може да огледа колелото и да се каже забележките :]
Аватар
k0k0

Рейтинг: 1419

Мнениеот Sigrina » Сря Апр 21, 2010 11:33 am

Eми хванах се вече за главата. Никой около мен не разбира...
Намерих един магазин в Студентски град, където има около 100 велосипеда втора ръка. Ако има някой желаещ да дойде с мен и да ме консултира срещу една студена бира после нека да ми пише ЛС.
Става дума за някоя събота или неделя (след майските празници 1-4)
Аватар
Sigrina

Мнениеот Snuupy » Сря Апр 21, 2010 4:07 pm

viewtopic.php?f=16&t=69419 ето един Драг Уан :)
Аватар
Snuupy

Мнениеот Sigrina » Сря Апр 21, 2010 4:24 pm

В Ловеч :nono:
Аватар
Sigrina

Мнениеот evgeni_vd » Сря Апр 21, 2010 4:42 pm

Има Еконт за тази работа.Има и speedy. :beer: :beer: :beer:
evgeni_vd

Рейтинг: 975

Мнениеот Sigrina » Сря Апр 21, 2010 5:08 pm

Няма да е това. Искам да го видя преди да го купя и да се опитам да се кача на него :D
Аватар
Sigrina

Мнениеот k0k0 » Чет Апр 22, 2010 7:57 am

Да наистина е ще е по-добре първо да пробваш, за да видиш дали ще ти е удобно :]
Аватар
k0k0

Рейтинг: 1419

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти