Kona Stinky 08 vs. Specialized Big Hit 08

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Kona Stinky 08 vs. Specialized Big Hit 08

Мнениеот PiCoZzZeN » Вто Апр 06, 2010 9:27 pm

Здравейте ! Четох много и сравнявах тези рамки , но все се чудя коя ? Карам главно ДХ и в Южния (т.е. дропове) , висок съм 171-172 и тежа 55 килограма. Бих искал мнения по тези рамки и коя вие бихте избрали и защо! Важни фактори за мене са да е лека , маневрена и здрава.
Мерси предварително ! Поздрави :wavey: Косьо ! :beer:
:headpho: Това е като Kолелото ... не се забравя ! :headpho:
Аватар
PiCoZzZeN

Рейтинг: 1484

Re: Kona Stinky 08 vs. Specialized Big Hit 08

Мнениеот FREERIDE RIDER » Вто Апр 06, 2010 10:46 pm

Аз бих ти препоръчал KONA Stinky 07 .Рамката има доволно дълги chainstey-и са достатачно дълги за дх ,бих казал само хода и е като за ФР :D . (но това си е мое мнение) (ако се интересуваш от stinky 07 ми пиши л.с. мога да те уредя )
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Мнениеот sale » Сря Апр 07, 2010 9:42 am

Константите , Стинки-то е по готино по здраво , по леко , по маневрено , а пък тоя биг Хит е едно кам едно с твойто Фактори , рамките имат един и същ ход на задницата сичко и ем еднакво , но ти си преценяжаш
Аватар
sale

Рейтинг: 979

Мнениеот Night_Falcon » Сря Апр 07, 2010 3:01 pm

sale написа:а пък тоя биг Хит е едно кам едно с твойто Фактори , рамките имат един и същ ход на задницата сичко и ем еднакво , но ти си преценяжаш

Уникален!!! :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Направо ме уби :roll2:
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот Shady™ » Сря Апр 07, 2010 4:04 pm

sale написа:Константите , Стинки-то е по готино по здраво , по леко , по маневрено , а пък тоя биг Хит е едно кам едно с твойто Фактори , рамките имат един и същ ход на задницата сичко и ем еднакво , но ти си преценяжаш

:rofl: :rofl: :rofl:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот Metel » Сря Апр 07, 2010 9:16 pm

sale написа:Константите , Стинки-то е по готино по здраво , по леко , по маневрено , а пък тоя биг Хит е едно кам едно с твойто Фактори , рамките имат един и същ ход на задницата сичко и ем еднакво , но ти си преценяжаш

:lolup: :lolup: :lolup:
По темата... Ако ще караш повече ДХ, бих казал че спешалайзеда е по-подходящ, има 190мм и ход на задницата което мисля че е достатъчно за спускане. Нито много, нито малко. Също и мисля че е по-здрав от колкото Коната, все пак е Спешалайзд :agree:
Аватар
Metel

Рейтинг: 1751

Мнениеот FhG » Съб Апр 10, 2010 12:16 am

Ти вобще имаш ли представа за какво говориш? Виждал ли си Big Hit, освен на снимка? Мога да ти кажа, че няма абсолютно нищо общо с factory DH. Явно много ги разбираш нещата та да коментираш толкова смело. После защо хората си правят грешни изводи.
По темата: според мен Big Hit-a е правилния избор поне според личните ми впечатления. За коната нека все пак някой да се изкаже. А коментари от сорта "все пак е specialized" са просто глупави, става въпрос за здравина не за марка.
Аватар
FhG

Рейтинг: 1619

Мнениеот GECKO » Съб Апр 10, 2010 8:11 am

FREERIDE RIDER написа:Аз бих ти препоръчал KONA Stinky 07 .Рамката има доволно дълги chainstey-и са достатачно дълги за дх ,бих казал само хода и е като за ФР :D . (но това си е мое мнение) (ако се интересуваш от stinky 07 ми пиши л.с. мога да те уредя )

Не че нещо, но защо реши, че трябва да е дълго за да е добро за DH?

Аз карам рамка с под 430мм CS и ми е доволно. Също така собствениците на Demo-та не съм чул да им е дискомфортно. Сигурно има някаква полза, но съм по-склонен да вярвам, че просто не могат да достигнат този ход на окачването с толкова къси стойки. Повече полза виждам от дълга база, но там не е само този размер все пак - всичко трябва да се напасне за да е адекватна рамката.

Щом се търси маневрена рамка, която да е добра за DH по-скоро специалиста. Късите стойки помагат доволно за това, независимо от по-спускаческите ъгли. Поне според моите виждания Big Hit-а ще е по-универсалната рамка.

Успех!
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот WestIce » Съб Апр 10, 2010 8:25 am

Здравейте!

Попринцип не съм фен на KONA, но един модел ми привлече доста окото, а той е Stinky Supreme. Някой има ли мнение за тази KONA откъм работа и здравина?
Аватар
WestIce

Рейтинг: 1248

Мнениеот Mi6o` » Съб Апр 10, 2010 5:30 pm

+1 глас за ХИТА :agree:
Mi6o`

Рейтинг: 1213

Мнениеот sale » Съб Апр 10, 2010 5:44 pm

Хора извинете за моята глупост която съм написал по от горе , просто си мислех за съвсем различно колело и явно съм написал много много голяма глупост .
Сега по темата : АЗ лично предпочитам Коната , няма да давам мнение за Хита , някой който разбира повече от тази рамка да каже :bowdown: :beer:
Аватар
sale

Рейтинг: 979

Мнениеот Filthy » Съб Апр 10, 2010 8:43 pm

Mi6o` написа:+1 глас за ХИТА :agree:

Да беше казал поне , защо го препоръчваш !!! :dontknow:
Чък Норис носи пижама на Сам Хил!
Аватар
Filthy

Рейтинг: 1278

Мнениеот FREERIDE RIDER » Съб Апр 10, 2010 9:00 pm

GECKO написа:Не че нещо, но защо реши, че трябва да е дълго за да е добро за DH?

Аз карам рамка с под 430мм CS и ми е доволно. Също така собствениците на Demo-та не съм чул да им е дискомфортно. Сигурно има някаква полза, но съм по-склонен да вярвам, че просто не могат да достигнат този ход на окачването с толкова къси стойки. Повече полза виждам от дълга база, но там не е само този размер все пак - всичко трябва да се напасне за да е адекватна рамката..........

На мойта кона cs е 45 см ,много е удобна и стабилна но я чувствам малко тромава докъто скачам ,или се мъча да врътна някой трик . Та говоря от собствени мнения ,че дългото е по- удобно за дх ,пък че и по- стабилно при по- високи скорости.
Но чесно казано моя стил не клони толкова към ДХ и бих искал да си сменя рамката . :D
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Мнениеот Stiwi » Пон Апр 12, 2010 1:06 pm

WestIce написа:Здравейте!

Попринцип не съм фен на KONA, но един модел ми привлече доста окото, а той е Stinky Supreme. Някой има ли мнение за тази KONA откъм работа и здравина?

Аз карам такава KONA. Oт към здравина за сега не се оплаквам от към работа работи доста.Сравнявам я с рамки който съм карал като DRAGOMIR FACTORY DH и RAM DHX.
+1 за KONATA !
Аватар
Stiwi

Рейтинг: 1328

Мнениеот Metel » Пон Апр 12, 2010 9:24 pm

FhG написа:

Ти вобще имаш ли представа за какво говориш? Виждал ли си Big Hit, освен на снимка? Мога да ти кажа, че няма абсолютно нищо общо с factory DH. Явно много ги разбираш нещата та да коментираш толкова смело. После защо хората си правят грешни изводи.
По темата: според мен Big Hit-a е правилния избор поне според личните ми впечатления. За коната нека все пак някой да се изкаже. А коментари от сорта "все пак е specialized" са просто глупави, става въпрос за здравина не за марка.
Защо да е глупаво? Спешалайзд си е доказана марка и заради това го казах, не съм го казал на празно защото лично на мен ми харесва повече...
Аватар
Metel

Рейтинг: 1751

Мнениеот FhG » Пон Апр 12, 2010 10:44 pm

И за мен specialized е по добрия избор, не само защото притежавам такава рамка, но това е мое мнение и марката не е критерии за здравина. Представи си примерно, че има дефект в рамката и се счупи на 2-рото каране. Това значи ли, че рамката е боклук, защото се е счупила. Същото може да се каже за коната. Откакто руснака счупи коната на Сопот забелязвам, че отношението на много хора се промени към тази марка, но това, че някой е счупил дадената рамка не значи че не струва. Надявам се разбираш какво искам да кажа. :beer:
Аватар
FhG

Рейтинг: 1619

Мнениеот biker_bg » Вто Апр 13, 2010 10:29 pm

Приликата м/д биг хита и факторито е само външна,и затова много хора се заблуждават.Specialized е марка за предпочитане,не само защото е здрава но е и доказана,не малко хора извън България карат с такава рамка.А коната,незнам какво да кажа за нея освен ,че се носи слуха "Кона е като бисквита,сочна но чуплива" :D
Specialized Big Hit or Kona Stinky Specialized Big Hit or Kona Stinky ПРЕВОД ако ние нети стигаме ето ти тема с 13стр.бай дъ лей Kona stinky се превжда миризлива КОНА.
Аватар
biker_bg

Рейтинг: 1046

Мнениеот bozidar » Сря Апр 14, 2010 8:22 am

Малцина са карачите в България, които ще имат проблеми със здравината на някоя от двете рамки! А вие не сте едни от тях!
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Мнениеот wip_staR » Нед Апр 25, 2010 10:43 am

Specialized +1 ;)
Me plus you I'ma tell you one time
Аватар
wip_staR

Рейтинг: 1193

Мнениеот lib.tech » Нед Апр 25, 2010 8:55 pm

bozidar написа:Малцина са карачите в България, които ще имат проблеми със здравината на някоя от двете рамки! А вие не сте едни от тях!

Ама човек, забравяш, че проблемите със здравината идват И от килограмите и стила ти на каране. Един вид, ако си аграриш колелото, переш от където ти падне, газиш стъпала, би било издържало повече, отколкото да караш плавно, красиво и преценено. :)

По темата: Не мога да ти препоръчам нито едно от двете, защото не съм ги карал, но лично аз бих избрал коната. Не за друго, ама повече ми хваща окото.

:wavey:
Аватар
lib.tech

Рейтинг: 1166

Мнениеот lib.tech » Пон Апр 26, 2010 2:35 pm

lib.tech написа:
bozidar написа:Малцина са карачите в България, които ще имат проблеми със здравината на някоя от двете рамки! А вие не сте едни от тях!

Ама човек, забравяш, че проблемите със здравината идват И от килограмите и стила ти на каране. Един вид, ако си аграриш колелото, переш от където ти падне, газиш стъпала, би било издържало повече, отколкото да караш плавно, красиво и преценено. :)

По темата: Не мога да ти препоръчам нито едно от двете, защото не съм ги карал, но лично аз бих избрал коната. Не за друго, ама повече ми хваща окото.

:wavey:

Добре де, като ще оценяваш отрицателно мнението ми, поне кажи къде сбърках. Нали хубаво е да си казваме грешките, за да можем да ги поправим. :)
Аватар
lib.tech

Рейтинг: 1166

Мнениеот bozidar » Вто Апр 27, 2010 7:25 pm

Не съм ти набил аз минуса, ето ти един пример:
Преди 3 месеца бях в тестовия център на Nikolai, ако не се лъжа на Külftalstrasse се намираше, та там правят по 5 рамки на ден, 2 от който се подлагат на всевъзможни тестове и знаеш ли кое беше най интересното? Тея хора не бяха чували за счупено/ откъснато чело, по тяхна информация челото започва да се огъва(!) при челен удар с 200 в дърво примерно. И като вземем в предвид, че това са Specialized и Kona, шанса да има фабричен дефект е много по- голям от това да я счупиш някъде . . . всеки може да ми извади снимки на счупени V10 и тн ... но не и в България. За съжаление трасетата тук не позволяват развитието на спорта до такава степен, че да има страхове от чупене на рамки. Второто което мога да ти изпъкна е че инженерите не правят рамките за спускане да се карат по равното, не случайно дават и по 5 години състезателна гаранция (!). И на последно място на меките рамки се износват само лагерите и втулките. Както казах по рамките се правят от инженери, а не от дизайнери а и момчето това му е първа мека рамка така че ще е просто малшанс да и стане нещо. ПОздрави!
Аватар
bozidar

Мнениеот Night_Falcon » Вто Апр 27, 2010 7:56 pm

bozidar написа:момчето това му е първа мека рамка така че ще е просто малшанс да и стане нещо. ПОздрави!

Тук не позна :smash:
Аватар
Night_Falcon

Мнениеот PiCoZzZeN » Вто Апр 27, 2010 10:27 pm

bozidar написа:Не съм ти набил аз минуса, ето ти един пример:
Преди 3 месеца бях в тестовия център на Nikolai, ако не се лъжа на Külftalstrasse се намираше, та там правят по 5 рамки на ден, 2 от който се подлагат на всевъзможни тестове и знаеш ли кое беше най интересното? Тея хора не бяха чували за счупено/ откъснато чело, по тяхна информация челото започва да се огъва(!) при челен удар с 200 в дърво примерно. И като вземем в предвид, че това са Specialized и Kona, шанса да има фабричен дефект е много по- голям от това да я счупиш някъде . . . всеки може да ми извади снимки на счупени V10 и тн ... но не и в България. За съжаление трасетата тук не позволяват развитието на спорта до такава степен, че да има страхове от чупене на рамки. Второто което мога да ти изпъкна е че инженерите не правят рамките за спускане да се карат по равното, не случайно дават и по 5 години състезателна гаранция (!). И на последно място на меките рамки се износват само лагерите и втулките. Както казах по рамките се правят от инженери, а не от дизайнери а и момчето това му е първа мека рамка така че ще е просто малшанс да и стане нещо. ПОздрави!

Добре , не ми е първа мека рамка това :D Просто искам инфо защото се замислям за покупка на една от двете рамки ... А и ако се познаваме пиши ЛС , че не мога да се сетя кой си просто :D q смисъл щом мислиш че ми е първа мека рамка ;) :beer:
:headpho: Това е като Kолелото ... не се забравя ! :headpho:
Аватар
PiCoZzZeN

Рейтинг: 1484

Мнениеот bozidar » Вто Апр 27, 2010 11:05 pm

Оуу извинявам се, моя грешка, това че си карал меко е много добре, чесно казано за мен идеалната комбинация в този случай е Stinky с DHX Air, просто феноменална комбинация, сравнено с пружинен шок, рамката работи на 300%. В София има трии или четири момчета, карат с такава комбинация и са адски доволни. Също така помисли дали ще караш рамката с предни плочи, при Specialized не можеш да сложиш деклашор, ако не се лъжа. Втория ти голям проблем при Биг Хита е ръста, каквото и да си говорим рамката е направена за високи хора. Сравни 2 снимки на Kona и Big Hit и ще забележиш, че седалката на Хита се сваля малко под кормилото, а на Коната е поне 2 педи. Извинявам се че говоря така разказвателно, но в момента не ми се рови за точни данни. Основното при избора на рамка е да я пробваш, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО (!!!), също така помисли каква вилка ще сложиш отпред, защото чесно казано на Коната повече от 180 не бих сложил, не защото ще пукна рамката :rofl: :rofl: :rofl: а заради тоталното разваляне на геометрията.
Аватар
bozidar

Мнениеот Night_Falcon » Сря Апр 28, 2010 8:36 am

Интересно как генерално изчисли че биг хита е по-голям? Биг хит 08 си има 3 размера, стинкито гледам има повече
(Frame sizes 15", 15.5", 16", 16.5", 17") - копирано директно от сайта на кона.
Аватар
Night_Falcon

Мнениеот bozidar » Сря Апр 28, 2010 8:41 am

Ми да кажем, че моя размер е 16", ама ако е 15" ми е малка и моя размер е точно 16". При което като се спускам седалката ми е прекалено високо и постоянно ме подпира отзад :rofl: В такъв смисъл го казвам, не коментирам размерите на рамките.
Аватар
bozidar

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд