Откраднати велосипеди!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Откраднати велосипеди!

Мнениеот ivanov_id » Съб Мар 27, 2010 7:13 pm

ЖАЛБА В ПОЛИЦИЯТА!!! Още в Понеделник заминавай в районното полицейско управление (РПУ) в твоя квартал И ПИШИ ЖАЛБА!!! Копелето не бива да се отърве. Щом е тръгнал толкова нагло посред бял ден да ти взема колелото, това вече не е кражба, а ОПИТ ЗА ГРАБЕЖ!!! Само рецидивистите се решават на такова нещо и то не всички. 100% тоя копелдак е регистриран в полицията, като им го опишеш, ще ти покажат снимки и ще го разпознаеш. Човече, не си мълчи, върви да подадеш жалба! Даже да не стигне до съд, това ще му влезе в досието и ще изяде един бой в районното. Може би няма да се откаже да краде, НО СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ МУ МИНЕ МЕРАКА да напада хора. Не си мълчи, Данчо, върви в полицията да им кажеш какво се е случило, това е важно за всички нас, не само за теб.

Редакция: И после пусни отделна тема - какво се е случило, как си го описал в полицията и от там какво са направили. Това е важно, ако искаме да се отървем от тия копелдаци трябва да сме единни и да не се страхуваме от тези нищожества - ТРЯБВА ДА ГИ НАКАРАМЕ ТЕ ДА СЕ СТРАХУВАТ ОТ НАС!!!

Полицията помага. Полицаите не могат да направят много, НО ВСЕ НЕЩО ЩЕ НАПРАВЯТ и макар и мъничко, все ще намерят начин да му вгорчат живота на онова нагло копеле. В най-добрия случай полицаите вече могат да го подозират за някои кражби, но да нямат доказателства и свидетелски показания. Ако онзи вече е осъждан, и има досие, и събрани материали срещу него, сега със свидетелските показания не му мърда панделата. Дерзай, Данчо, не се отказвай!!!
Засега ходя пеша
Аватар
ivanov_id

Рейтинг: 1225

Мнениеот dancho717 » Съб Мар 27, 2010 8:21 pm

Ще говоря с майка ми,защото не ми се вярва ако отида сам момче на 14 години да ме вземат насериозно :eek3: И ако се навие майка ми,което е почти сигурно,защото и тя се ядоса ще ви кажа какво е станало.
Аватар
dancho717

Рейтинг: 1152

Мнениеот CYBER » Съб Апр 10, 2010 11:48 pm

Откраднато е черно колело NS Bikes Majesty със сива вилка Marzocchi Dirt Jumper 1 2009,златни главини,лапа и венец,жълти прозрачни грипове.Колелото е откраднато от виражите на НДК от някакъв малолетен парцал в стил Фред Пери гола глава 'хулиган'.По досегашни данни се казва Иван и е твърде възможно да живее някъде около Опълченска-Банишора,някъде в тоя район.Който го намери да звънка незабавно на 0895050030 или направо да го убива тоя и след това да звъни на същия телефон,очакват го бири,шоколади и дюнери.
CYBER

Рейтинг: 1539

Мнениеот dEcLiNe » Нед Апр 11, 2010 10:02 am

Вчера в района на Mall of Sofia беше забелязан бял RAM FR 07 с двукоронна вилка Manitou Kingpin!Караше го едно цигане, а колелото беше небрежно пребоядисано! :V:
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот drvils_95 » Нед Апр 11, 2010 1:41 pm

ако става въпрос за това колело
http://www.album.bg/parts/images/22676495/
мога да гарантирам че не е откраднато защото беше мое но го продадах точно там кадето е забелязано на мола
момчето което го купи не е цигане просто е леко мургаво
drvils_95

Рейтинг: 1200

Мнениеот CYBER » Нед Апр 11, 2010 10:23 pm

CYBER написа:Откраднато е черно колело NS Bikes Majesty със сива вилка Marzocchi Dirt Jumper 1 2009,златни главини,лапа и венец,жълти прозрачни грипове.Колелото е откраднато от виражите на НДК от някакъв малолетен парцал в стил Фред Пери гола глава 'хулиган'.По досегашни данни се казва Иван и е твърде възможно да живее някъде около Опълченска-Банишора,някъде в тоя район.Който го намери да звънка незабавно на 0895050030 или направо да го убива тоя и след това да звъни на същия телефон,очакват го бири,шоколади и дюнери.

Колелото е намерено. :beer: :beer:
CYBER

Рейтинг: 1539

Мнениеот deadahmed » Нед Апр 11, 2010 11:56 pm

Къде и как?
Аватар
deadahmed

Рейтинг: 963

Мнениеот derdevil » Чет Апр 15, 2010 5:33 pm

Хора разбит ми е гаража и колелото го няма http://www.pinkbike.com/photo/4611790/ това е ако някои го види някъде телефона ми е 0899147412 ии ако има някой върху него да г обие мн ... Моля ви ако г ожидите звънете идвам веднага и ще дам пари на които го намери :X:X::X:X:X:
ТЪРСИ СЕ SPECIALIZED DEMO 06 бяло, но е възможно да е пребоядисано! Ако го видите: 0899147412!!!!!
Аватар
derdevil

Рейтинг: 1072

Мнениеот derdevil » Чет Апр 15, 2010 10:14 pm

Отличителни белези са това че е 06 година и шока не е линейно на рамката а е под наклон. Няма такова демо друго така че ако ще да е розово прилича ли на това просот звъннете или ако можете убиите този които е върху него ... :V:
ТЪРСИ СЕ SPECIALIZED DEMO 06 бяло, но е възможно да е пребоядисано! Ако го видите: 0899147412!!!!!
Аватар
derdevil

Рейтинг: 1072

Мнениеот 5roff » Чет Апр 22, 2010 5:11 pm

Ами ето... това е доста тъжен ден за мен. Днес сутринта към 10:20ч от улица Каймакчалан (МОЛ Сердика) под "зоркия" поглед на двама мой колеги и на три охранителни камери, индивид от ромски произход (дромей) ми открадна велосипеда- линк към снимки на велосипеда. Разликата от снимките е, че е с лапа и кормило RaceFace Ride, задната шина е като предната- Remerx Jumbo,грипове WTB- белички и вместо надмиса Grizzly e 5roff. Индивида е заминал към гара Подуене. Ако някой го види да звънне (поне кликне) на 0886 001 949 или 0878 201 949- Николай (аз). :praying:
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот Ilko » Нед Апр 25, 2010 12:12 pm

Вчера в парк "Острова" мернах някакъв циганин със сив Ram HT1 или 2, вилката беше XCM, на другите части не обърнах внимание.
Аватар
Ilko

Мнениеот Frida » Сря Апр 28, 2010 7:53 pm

Днес във фоайето на НАТФИЗ, заключено е било откраднато това колело....
Scott voltage 3,5 черно металик с оранж.букви...
Изображение
Имаме и клип от охранителните камери, ама куките не дават още да ги качим в нета!!!
Крадеца добре се вижда, сигурно и мойто той е откраднал.............. :banghead: :banghead: :banghead:
Аватар
Frida

Рейтинг: 1323

Откраднато колело RAM ΗΤ1

Мнениеот marfi » Сря Апр 28, 2010 10:01 pm

Днес, в Лозенец пред басейн Спартак е откраднато колело RAM ht1, Черно на цвят, с нова бяла вилка Suntur Epicon, и големи гуми с грайфери - Maximus 2,35, лостчето на задната дискова спирачка е залепено със син изолирбанд! Моля помогнете да го намерим, копирайте това съобщение във фейсбук статуса си например, за да го видят повече хора.

Надявам се да открием!
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Мнениеот marfi » Чет Апр 29, 2010 9:16 pm

Не мога да си редактирам горния пост, но искам да кажа, че благодарение на светкавичната намеса на човек от форума и една спонтанна акция, която проведохме колелото бе задържано в момент на покупко-продажба от мнимия продавач/крадец.

Описал съм цялата случка тук.

Това, което ми направи обаче страшно неприятно впечатление бе отношението на администраторите Ozzie & did, имаше коментари от страна на did, че видите ли колелото не било нищо специално, нито пък скъпо и не заслужавало отделна тема в забележете отдел "Други" - съжалявам хора, НО се поставете на мястото на човек, който не отваря форума всеки ден, едва ли отваря всяка секция, за да провери къде точно е чаршафът с обяви за откраднати колела, сега се поставете и на мястото на човек с откраднато колело - объркан, отчаян - получава лично съобщение, че е объркал секцията и в очите на администраторите на форума е на едно ниво с престъпника - направо чист виртуален престъпник си е и мазач в иначе подредения форум.

Анивей, историята има хепи енд, благодарение на съвестен потребител и комуникационната платформа, която предоставя този форум, да се надяваме че няма да ми се наложи да го ползвам повторно по същия повод.

Поздрави на всички! И си спомнете притчата със старицата и даренията за храма, тя дала само един сребърник, но това било всичко, което тя имала - в този ред на мисли, дори евтино колело е нещо страшно ценно за собственика му!
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Мнениеот Ozzie » Чет Апр 29, 2010 9:48 pm

Редно е след като нечие мнение или тема е модерирана - разбирай преместена, изтрита, свързана с друга тема и пр. автора да бъде уведомяван за това.
Как според теб трябва да става това, за да не звучи суховато и строго - в Шекспирови строфи?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Alpina » Чет Апр 29, 2010 11:19 pm

marfi, що се правиш на пу*ка и описваш ситуацията по страшно изкривен начин?
Това, което ти беше написано, няма нищо общо с измислиците, които твърдиш.
Думите бяха близки до "при положение че понякога през ден, а друг път по три пъти на ден има откраднато колело - е безсмислено да призоваваш, да си слагаме такива статуси в Facebook"
Както и това, че има тема за откраднати колела, която да ползваш.

Също така, НЕ БЕШЕ написано, че другите откраднати колела са по-важни и скъпи от това в случая ти, ами че то не е по-специално, че да получава повече внимание!
Всички откраднати колела са еднакво важни за собствениците си и нас, независимо от цената им!!! Ама не - трябва да тропаш с краченце, да се тръшкаш и изживяваш като някакъв страшен герой, който е потъпкван от администрацията.
:asshole:
Последно време малко неща са способни да ме нервиват така, както дивата ти просташка постъпка, да обръщаш така думите на другите, изкарвайки ги страшните мизерници!!!

Отделно с този си пост, показваш колко си загрижен - с лайната си, цапаш темата, която служи за помощ на пострадалите.
Чисто егоистично, с плявата си криеш важните постове с информация за тези колела...

Честно, това е най-смотаното нещо, което можеш да направиш - за съжаление не съм копирал точните отговори към темата ти - за да блесне колко си.....

Типичен пример за това срещу което ревеш, са точно твоите действия!!!

Радвам се, че сте намерили колелото, още повече се радвам, че сте хванали крадците в крачка, най-много се радвам, че е станало по законовия начин и дано си получат наказанието, но това твоето е под всякаква керитика!!!

Извинявам се, че пиша в тази тема и също я цапам, но... тоя....

pe60t0 написа:Alpina, бате я пийни една чашка вода и стига си умувал моля ти се.

:love:
Последна промяна Alpina на Чет Апр 29, 2010 11:42 pm, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот pe60t0 » Чет Апр 29, 2010 11:26 pm

Alpina, бате я пийни една чашка вода и стига си умувал моля ти се.
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот eMcKu » Пет Апр 30, 2010 6:47 am

Alpina, не е вярно това което казваш. Напротив беше написано, че има далеч по-скъпи колелета от това и т.н ..
Единствено се надявам двамата нагли топузи, да си получат наказанието.
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот edinmilion » Пет Апр 30, 2010 9:07 am

Защо сте ми изтрили поста свързан с кражбата на колелото пред Спартак?
Говоря за темата "Как да се предпазим от каражба на велосипед" - баси за какво изобщо си играх да я търся и да пиша в нея... :V:

В рамките на 2 дни от там изчезва втори байк!!! Този Scott съм сигурен, че е бил на велостойката, виждал съм да го оставя, но първото откраднато ми е интересно там ли е било заключено?
edinmilion

Мнениеот eMcKu » Пет Апр 30, 2010 10:09 am

edinmilion написа:Защо сте ми изтрили поста свързан с кражбата на колелото пред Спартак?
Говоря за темата "Как да се предпазим от каражба на велосипед" - баси за какво изобщо си играх да я търся и да пиша в нея... :V:

В рамките на 2 дни от там изчезва втори байк!!! Този Scott съм сигурен, че е бил на велостойката, виждал съм да го оставя, но първото откраднато ми е интересно там ли е било заключено?

Не е било там, но лично на мен, преди година ми откраднаха от там колелото.
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот Sartor » Чет Май 06, 2010 8:30 pm

Днес разбрах, че на пл. Славейков в София са "опоскали" някакъв велосипед, който е бил завързан за едно дърво за рамката - някакви две момчета са дошли с инструменти и са разглобили абсолютно всички компоненти за 30 мин (дори веригата са били свалили). Очевидци твърдят, че двамата младежи са тръгнали в посока Витошка през "Кривото". :V:

Останала е само рамката. :(

Дано човекът си намери поне част от компонентите.
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Мнениеот demo8 » Сря Май 12, 2010 4:13 pm

Здравейте и аз да допълна темаата откраднаха чопара на един френд от къщата на баба му вчера от кв Обеля . Ето така изглежда той http://lazaren.aha.bg/photo.php?photo=83326 неможете да го збъркате единствен по рода си е в София правен е ръчно.Ако го видете случайно някъде звъннете на тел 0879343925 или пишете на скайп baikar4eto_94. Ако го видете случайно идвам и го биеме оня дето е в него после ще се черпим по една бира :) ,колелото не е скъпо но сметнете за труда ..
demo8

Рейтинг: 1100

Мнениеот Capoeira » Сря Май 12, 2010 5:17 pm

demo8 написа:Здравейте и аз да допълна темаата откраднаха чопара на един френд от къщата на баба му вчера от кв Обеля . Ето така изглежда той http://lazaren.aha.bg/photo.php?photo=83326 неможете да го збъркате единствен по рода си е в София правен е ръчно.Ако го видете случайно някъде звъннете на тел 0879343925 или пишете на скайп baikar4eto_94. Ако го видете случайно идвам и го биеме оня дето е в него после ще се черпим по една бира :) ,колелото не е скъпо но сметнете за труда ..

Квартал Разсадника на ъгъла на Алеко Турунджа и Вардар преди линиите на пазара от странта на Будинор. Днеска в 1430 го разтриваха две момчета.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот MorTh » Чет Май 20, 2010 10:30 am

Здравейте!

Ами какво да кажа, "насладих" се на поредната вандалщина и българщина, и простотия....
Вчера ми се обадиха спешно за да снимам концерт. Оставих си колелото пред спортна зала Варна, заключено на светлинен стълб. Понеже се прибрах твърде късно ме закараха до вкъщи.
Днес отивам - стълба изкъртен, изработен от по-тънък метал, вътре с дебел токов кабел, но пак не е попречило на изрудите, сигурно са го къртили 20 минути.....
Колелото е Drag Grizzly - ето снимки http://gothminister.hit.bg/21.JPG, http://gothminister.hit.bg/23.JPG, http://gothminister.hit.bg/22.JPG

Снимки на изкъртения стълб няма смисъл да показвам. Моля ако някои види да се продава драг гризли такъв модел - просто да ми пише.

Мерси! :(
This is not dead,
which can eternal lie,
and whit a strange aeon's
even Death may Die.
MorTh

Рейтинг: 1127

Мнениеот spirov92 » Чет Май 20, 2010 7:19 pm

Днес ми откраднаха старото колело, което бях дал на сестра ми. Гепили са го във самата сграда
на Втора испанска гимназия в кв.Слатина в София.

Син Drag One с стойки за скоростомер и за фар
номер на рамката: BU 06320069
номер от преброяването на "Велоеволюция": 747
spirov92

Мнениеот pavlinakoleva » Вто Юни 01, 2010 1:21 pm

Здравейте,
Вчера откраднаха единственото ми превозно средство в София, велосипедът ми Drag One, чисто червено е на цвят, без калници с фарче. При това го откраднаха от коридора в блока ми(Студентски Град) след като са изкъртили парното :(. Най-интересното е, че аз съм 90% сигурна кой го е откраднал но нямам доказателства, а полицаите както винаги са "герои" и "спасители" - на портиерната има камери, но никой нищо не видял и не разбрал. Тъжно е.. не само липсата на велосипеда, а отношението към безсъвестни и плиткоумни хора, които си правят кражбичките и никой не ги пипа.. за насърчение.. Ако някой го забележи, я на женския пазар или карано от туркиня с изрусена коса, моля да ми пише.

И честит празник на детето, нека всички запазим невинността и истинската радост(от въртенето на педали например:) ),
Павлина
pavlinakoleva

Рейтинг: 1220

Мнениеот AlMitov » Пет Юни 04, 2010 9:10 pm

Ето, че днес и аз не бях пощаден от крадците... Днес пре работата (City Center Sofia) ми бе откраднат кафяв Drag Climber 09. Заключих го на стоянката пред входа към 12:30ч. След работа (19:00ч) колелото го нямаше. Охраната както обикновено не са чули и видели нищо, а и не са едно или две колела отпред, че да видят. Подадох жалба в полицията и се надявам кадрите от видеонаблюдението да покажат нещо... Проблемът е, че съм го сглобявал част по част и нямам документи за повечето от тях, но записът ще докаже, че аз съм го паркирал там. Реших да пусна един пост и тук - все пак надеждата умира последна...
Колелото е singlespeed с halflink верига. Рамката е кавява (не знам номера на рамата) и има малко деруги по горната тръба отляво и дълбоко обелено над десния дропаут (от дерайльор в спиците). Кормило Truvativ Holzfeller (одраскано на извивките) и лапа Hussefelt. Вилка Suntour XCR (обикновения, само с пружини) черен, като дясната лепенка съм я махнал и съм залепил лепенки Formula и лого на FSА Gravity. Колче Raceface Ride и седалка WTB. Предна капла: Rhyno lite шина, главина Formula сребриста 10мм ос/ за диск (не знам точен модел) и сребристи спици. Задна капла: Big Mammoth Fat шина, главина Formula DC-52. Цялата задна капла (главина/спици/шина) е черна. Курбелите са FSA Moto-X с една плоча и пластмасов bashguard, черни. Колелото е само със задна спирачка Tektro V-brake (не знам модел, черна). За това се сещам сега. За съжаление скоро го сглобих и не ми работи фотоапаратът, та нямам снимки. :crap:

Ако го мернете моля ми звъннете на 0884240143 - Сашо и задръжте гадта с него ако можете, докато не пристигна аз или следователя.
AlMitov

Мнениеот hakama » Пет Юни 04, 2010 9:43 pm

Мислех си че не посягат към подобен клас велосипеди (чак и къртене на стълб) разбирам да е нещо от Онтарио нагоре... баси.
Имаше една тема за средства против кражби или нещо от сорта - може ли линк. Смятам да си правя колело за 700лв и като ви чета... :crap:
Аватар
hakama

Рейтинг: 1164

Мнениеот AlMitov » Нед Юни 06, 2010 3:41 pm

AlMitov написа:Ето, че днес и аз не бях пощаден от крадците...

Извинявам се за втория пост, но не ми дава да радактирам стария. Намерих и актуални снимки на байка с новия монтаж.
http://almitov.snimka.bg/sports/bike.433170.19086987 - само първата е стара (още е със скорости и стари части там). Ако го мернете много моля да ми звъннете и да задържите който е с него докато пристина, а аз ще почерпя подобаващо после :beer:
AlMitov

Мнениеот Bulgair » Вто Юни 15, 2010 1:37 pm

Здравейте,

И аз не бях пожален от крадците за втори път. Вчера (14.06.2010) към пет след обяд, от вътрешният двор на Ректората на Софийският университет ми беше откраднат велосипеда. Той е Raleigh Iceberg, сив металик, доста пооцапан, две дискови спирачки Promax с 160mm дискове. Задната е в доста лошо състояние. Отперед е вилка Suntour XCR от едната страна с пружина от другата маслен със заключване. А има стойка, което не е много присъщо на подобен тип велосипеди.

Тoзи модел на Raleigh не e много често срещан, така че, ако го видите свиркайте.

Тел. 0887 164 321 - Ицо. Ще черпя яко.
Прикачени файлове
IMG_30393.jpg
IMG_30393.jpg (262.11 KiB) Прегледано 7425 пъти
IMG_3042.jpg
(437.15 KiB) 1122 пъти
Bulgair

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум