Спирачките се ъбгрейднаха, кормилото се "разшири" най-невинно, обух го с нови гуми и е кажи речи готово за новия сезон. Тук дойде и дилемата, от край време ме блазни мисълта за клипсове, но все не ми стиска да направя крачката. Сега пак се чудя кое е по-добре, карам си като цяло за кеф, не гоня състезателно каране, макари като ми минат матури/абитюрентски се мятам по-сериозно да карам, но това е друг въпрос.
Та вариантите са два:
Да продам педалите, и да си взема педали Shimano DX + обувки Shimano
или
Да си оставя педалите с екзустарите, и края на май/началото на юни да се обуя с едни 5.10-ки.
Чувал съм само суперлативи за обувките 5.10, но съм ги чувал само от хора които карат меки колелета. Не съм говорил с някой който кара твърдак и е с 5.10... Всички разправят, че за твърдак клипсовете са най-доброто решение, но дали и ако си "закопчан" с 5.10 няма да има същия ефект + допълнителна доза свобода?
П.П. Много съм объркан, сигурно за трети път тази година ми е тая дилема в главата, и кажи речи този път съм най-надъхан за промяната, но си остава притеснението от закопчаването. Пробвал съм един път клипсове, точно такава комбинация към която съм се насочил и усещането беше приятно до момента в който нетрябваше да стъпя на земята
П.П.2 Чел съм статиите в сайта: "От платформи към автомати" и т.н, но дилемата не е решена.